Άγχος και ενδεχόμενες λύσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

Άγχος και ενδεχόμενες λύσεις

Παιδιά καλησπέρα είπα να ανοίξω και εγώ ένα θέμα από το Σεπτέμβρη έχω ξεκινήσει και έχω ζαλάδα σαν να είμαι σε καράβι και αδυναμία βέβαια έκανα εξετάσεις γιατί φοβόντουσαν οι δικοί μου και γω έκανα αίματος πήγα σε καρδιολόγο ωριλα και νευρολόγο όλα καθαρά μου έδωσε και μια μαγνητική για να μην φοβάμαι ότι έχω κάτι παθολογικό και ευτυχώς και αυτή καθαρή μου λένε ότι είναι από το άγχος διότι φέτος δίνω πανελλήνιες και γενικότερα η ζάλη εντείνεται όταν έχω μάθημα αυτά τα έχω από το Σεπτέμβρη και έχω αυτόν τον χρόνο φόβο με αρρώστιες επειδή έχω αυτά οποίος είχε κάτι παρόμοιο ας το αναφέρει

Και Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Pap 10 View Post
    Παιδιά καλησπέρα είπα να ανοίξω και εγώ ένα θέμα από το Σεπτέμβρη έχω ξεκινήσει και έχω ζαλάδα σαν να είμαι σε καράβι και αδυναμία βέβαια έκανα εξετάσεις γιατί φοβόντουσαν οι δικοί μου και γω έκανα αίματος πήγα σε καρδιολόγο ωριλα και νευρολόγο όλα καθαρά μου έδωσε και μια μαγνητική για να μην φοβάμαι ότι έχω κάτι παθολογικό και ευτυχώς και αυτή καθαρή μου λένε ότι είναι από το άγχος διότι φέτος δίνω πανελλήνιες και γενικότερα η ζάλη εντείνεται όταν έχω μάθημα αυτά τα έχω από το Σεπτέμβρη και έχω αυτόν τον χρόνο φόβο με αρρώστιες επειδή έχω αυτά οποίος είχε κάτι παρόμοιο ας το αναφέρει

Και Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
    Η ψυχολόγος πάντα μου έλεγε ότι πρώτα αποκλείουμε το σωματικό και μετά πάμε στην ψυχή..

Εντοπισες το πρόβλημα σου.. Το θέμα είναι τι κάνεις μετά;

Τι σε αγχώνει όσο αφορά τις πανελλήνιες;

Junior Member
    Δεν με αγχωνει κάτι τώρα δηλαδή αυτήν την περίοδο δεν έχω το άγχος αν περάσω ή όχι αλλά το καλοκαίρι με αγχωνε αυτό τώρα από την πίεση και να προλάβω να διαβάσω και λογικά αυτό βγαίνει σε ψυχοσωματικό

george1520
    Guest
    Δεν με αγχωνει κάτι τώρα δηλαδή αυτήν την περίοδο δεν έχω το άγχος αν περάσω ή όχι αλλά το καλοκαίρι με αγχωνε αυτό τώρα από την πίεση και να προλάβω να διαβάσω και λογικά αυτό βγαίνει σε ψυχοσωματικό
    Στις εξετάσεις επιλέγουν κάποια συγκεκριμενα σημεία και τα βάζουν μέσα. Άρα η αποτυχία σου (αν αυτό γίνει δλδ) θα έχει να κάνει με τις επιλογές και όχι με το αν διάβασες καλά. Μπορεί να ξέρεις για παράδειγμα το κεφάλαιο 1 μέχρι 10 και να μπει το 11 που δεν το έμαθες καλά. Θέλω να σου πω πως αυτό δεν πρεπει να θεωρηθεί ως προσωπική αποτυχία άρα να μην σε αγχώνει.

Αρχισε να διαβάζεις μεθοδικά. Τι τύπος είσαι; Οπτικός; ακουστικός; Αν σε βοηθάνε οι σημειώσεις, κράτα σημειώσεις. Αν σε βοηθάει να διαβάζεις δυνατά και να ακούς τότε κάνε αυτό. Αν σε βοηθά να διαβάζεις κάτι και να το λες μετά με δικά σου λόγια τότε κάνε το. Εγώ προτιμαω το 3.. Το να πεις κάτι με δικά σου λόγια σημαίνει ότι το κατάλαβες άρα είσαι σε θέση να το γράψεις. Υπογραμμίζει τα σημαντικά κτλ.
    Το να αγχώνεσαι για το τι θα γίνει δεν θα σου βγει σε καλό. Πρώτα στην υγεία σου. Τι είναι πιο σημαντικό; μια αποτυχία στις εξετάσεις (που αμφιβάλω) ή καλή υγεία;

Μη πνίγεσαι σε ένα κουτάλι με νερό.. Απλά κάνε το διάβασμα πιο εύκολο για σένα για να μειωθεί το άγχος.

Ελπίζω να βοηθησα

Junior Member
    Ευχαριστώ Γιώργο και για τον χρόνο σου απλά με την ζάλη τι να κάνω πως να το διαχειριστώ? γιατί είναι ενοχλητικό και όταν βγαίνω έξω με τους φίλους μου πάλι με πιάνει και έχω αυτόν τον φόβο

george1520
    Guest
    Ευχαριστώ Γιώργο και για τον χρόνο σου απλά με την ζάλη τι να κάνω πως να το διαχειριστώ? γιατί είναι ενοχλητικό και όταν βγαίνω έξω με τους φίλους μου πάλι με πιάνει και έχω αυτόν τον φόβο
    Έχουν αποκλείσει τον ιλιγγο; έχεις δοκιμάσει να πάρεις χάπι για τον ιλιγγο; μη σε πάρω και στον λαιμό μου. Αλλά εγώ όταν είχα ζαλη- ιλιγγο έπαιρνα χάπι.

Junior Member
    Μου έδωσαν σταγόνες αλλά δεν με βοήθησαν έκανα αρκετές εξετάσεις αν ήταν κάτι να το βρούν θα το έβρισκαν αλλά δόξα τον Θεό είμαστε μια χαρά αλλά αυτό το ψυχολογικό που πιστεύω ότι είναι δεν μπορώ να το ξεπεράσω γενικά είμαι αγχώδεις στο κάθε τι απλά αυτό τον χρόνο μου βγήκε σε ψυχοσωματικό

george1520
    Guest
    Μου έδωσαν σταγόνες αλλά δεν με βοήθησαν έκανα αρκετές εξετάσεις αν ήταν κάτι να το βρούν θα το έβρισκαν αλλά δόξα τον Θεό είμαστε μια χαρά αλλά αυτό το ψυχολογικό που πιστεύω ότι είναι δεν μπορώ να το ξεπεράσω γενικά είμαι αγχώδεις στο κάθε τι απλά αυτό τον χρόνο μου βγήκε σε ψυχοσωματικό
    Στο καθετι.. Άρα δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός... Έχεις σκεφτεί να αρχίσεις ψυχοθεραπεία;

Junior Member
    Εχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω αν με βοηθήσει ωστόσο είμαι της άποψης πως θα περάσει αυτό μετά τις πανελλήνιες διότι δεν θα έχω τόσο πίεση και άγχος αλλά για το τώρα είναι πολύ ενοχλητικό

george1520
    Guest
    Εχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω αν με βοηθήσει ωστόσο είμαι της άποψης πως θα περάσει αυτό μετά τις πανελλήνιες διότι δεν θα έχω τόσο πίεση και άγχος αλλά για το τώρα είναι πολύ ενοχλητικό
    Επειδή αναφέρεις ότι γενικά έχεις τέτοια θέματα γιαυτό στο είπα..

Senior Member
    Τις. Remedy rescue πήρες;γενικά δεν κάνουν κάτι τις έπαιρνα και εγώ κάθε φορά που έδινα εξετάσεις...γνωμη μου είναι να πας σε ένα ψυχολόγο να το δουλέψετε όλο αυτό το θέμα με τις εξετάσεις....όταν έδινα πανελλήνιες δεν διαχειριστικά καλά το άγχος μου και μετά από χρόνια πήγα σε ψυχολόγο και από τότε κάθε φορά που δίνω εξετάσεις τα πηγαίνω καλά και δεν αγχώνομαι...πρώτα δουλεύεις αυτό έτσι ώστε να πετύχεις τον στόχο σου

Banned
    ο πιο συνηθισμενος λογος που ζαλιζετε καποιος ειναι οταν δεν εχει κοιμηθει αρκετα αν σκεφτω εμενα