Results 1 to 4 of 4
Thread: Ψυχική Υγεία & Σωστός Γιατρός.
-
27-12-2019, 19:04 #1
Ψυχική Υγεία & Σωστός Γιατρός. Πως τον ξεχωρίζεις?
Καλησπέρα παιδιά. Πριν μερικές μέρες άνοιξα ενα post σχετικά με τα ψυχοσωματικά προβλήματα. Αυτο το επίπονο και μερικές φορες έως συνέχεια κουραστικό θεμα για όλους μας.
Καποια στιγμή μεσα στο καλοκαίρι ειχα παει σε ψυχολόγο. Πρώτη φορά. Δεν ήξερα τις διαδικασίες, δεν βοήθησε καθόλου, στην 4η ή 5η συνεδρία, μου ειπε οτι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω, οτι ειμαι καλα κτλπ.
Whaaaaat? Δεν εκανε καν ερωτησεις για παιδικα χρόνια, δεν εψαξε. Το άφησα κι εγω με το σκεπτικό πως θα περασει.
ΔΕΝ πέρασε φυσικα, ίσα - ίσα έγιναν χειρότερα.
24 του μηνάς, πριν δλδ 3 μέρες πήγα σε νεο ψυχολόγο. Του είπα την ιστορία με την πρώτη ψυχολόγο και δεν το πίστευε ο άνθρωπος.
Σημείωση: Η πρώτη ψυχολόγος, ήταν του νοσοκομείου, ο δεύτερος ιδιώτης.
Και τώρα έρχεται η ερώτηση. Πότε καταλαβαίνουμε ότι ο ψυχολόγος, μας κανει? Απο τι? μετα απο πόσες συνεδρίες.
Σίγουρα αυτο το καταλαβαίνει ο καθενας μας με την πορεία, αλλα πόσο χρόνο να δώσω?
Ημουν ανάμεσα στον ψυχολόγο που παω τωρα (αυτη την 1 φορά), ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο νησί με εμενα, και μια ψυχίατρο - ψυχοθεραπεύτρια που θα γινόταν μεσω skype. Ήμουν σε δίλημμα τι να επιλέξω. Ποιον ειδικό?!Last edited by Kostas_27; 27-12-2019 at 22:53.
- 29-12-2019, 19:01 #2
Καλησπέρα
Αυτό μέσο Skype δεν το έχω δοκιμάσει αλλά αυτό του τύπου "δεν χρειάζεσαι συνεδρίες δεν έχεις τίποτα" το έχω δοκιμάσει και μάλιστα από ιδιώτη. Λογικά είναι καλύτερα όταν το γιατρό τον έχεις μπροστά σου και όχι στην οθόνη. Το να αναγνωρίσεις πόσο ικανός είναι μάλλον γίνεται μόνο στην πορεία...
12-01-2020, 23:28 #3
Καλησπέρα παιδιά. Διάβαζα ενα άρθρο σε ενα blog μεσω του οποίου θυμήθηκα αυτο το post και το ερώτημα που έθετε το παλικάρι ειναι ακριβώς το ίδιο. Κρίσεις πανικού, ΙΨΔ κτλπ.. Ποιος είναι ο κατάλληλος ειδικός? Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής ή ψυχίατρος - ψυχοθεραπευτής.?? Το πάμε σκαλοπάτι, σκαλοπάτι? Πρώτα ψυχολόγος, μετά έαν χρειαστεί ψυχίατρος? Διαλέγουμε με βάση..ποια κριτηρία?
12-01-2020, 23:37 #4
Λογικά πας πρώτα σε ψυχολόγο και σε παραπέμπει αν χρειαστείς ψυχίατρο..
Προσωπικά θα διάλεγα κάποιον που είναι υπέρ της ψυχοθεραπειας και όχι των φαρμάκων.. Όσο γίνεται βέβαια γιατί εξαρτάται και από το πρόβλημα του καθένα. Μπορεί πχ κάποιος να χρειαστεί ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με φάρμακα...Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...