Κλαίω σχεδόν κάθε μέρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 42

Κλαίω σχεδόν κάθε μέρα

Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και πέντε μήνες με χώρισε ο επί ένα χρόνο σύντροφός μου και εξαφανίστηκε.Με αφορμή αυτό έκτοτε κλαίω κάθε μέρα. Είχα κάνει και άσχημες σκέψεις να δώσω τέλος στη ζωή μου, ένιωθα ότι κανείς δε με αγαπάει και δεν θα λείψω σε κανέναν. Φίλους ουσιαστικούς δεν είχα,έκανα μόνο εγώ προσπάθεια και απλά δεν έδεσα με κάποιον,δεν έβγαινα από το σπίτι συχνά. Εργάζομαι κανονικά,έχω γραφτεί γυμναστήριο,έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό,μάλιστα πήγα και διακοπές (μισές μέρες με παρέα και μισές τελείως μόνη μου) για να βρω ηρεμία και επίσης έχω 2 άτομα που προσπαθώ να χτίσω φιλία. Είχα πάει και τρεις φορές σε μία ψυχολόγο 3 μήνες περίπου πριν και μου έλεγε ότι είναι υγιές επειδή δεν έκλαιγα σχεδόν ποτέ,ούτε όταν συνέβησαν σοβαρά πράγματα στη ζωή μου,να μην το καταπιέσω για να κάνει τον κύκλο του.Με μία γνώμη από τα λίγες επισκέψεις μας μου είπε ότι έχω μάθει να φαίνομαι εγώ σκληρή για να στηρίζω τους άλλους ενώ δεν έχω στήριγμα....μου είπε να μάθω να εκτιμώ τα μικρά πράγματα και σταδιακά θα νιώσω καλύτερα. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς ακόμα κλαίω με λυγμούς κάθε μέρα τα βράδια και με πιάνει το παράπονο. Μπορείτε να μου πείτε τις γνώμες σας παρακαλώ; Θα το εκτιμούσα.

Senior Member
    Γεια σου!! Να ακολουθήσεις αυτό που είπατε με τον ψυχολόγο! Είναι πολύ καλός!!

Λυπάμαι για το χωρισμό, νομίζω απέφυγες χειρότερα πράγματα στο μέλλον.

Σου εύχομαι σύντομα να αγαπήσεις και να αγαπηθείς!!!

Senior Member
    Δεν αξίζει να κλαις για κανέναν. Σε χώρισε αυτός όπως αναφέρεις και πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν ανήκουμε σε κανέναν παρά μόνο σε εμάς. Αν κάτι άξιζε θα ήταν δίπλα μας να μας στηρίζει και να μας αγαπά. Φυσιολογικό είναι που νιώθεις άσχημα το περνάω και γω. Είσαι όμως πολύ νέα να χαλιέσαι. Έχεις φίλους, οικογένεια, έχεις σπουδάσει. Η άποψή μου δώσε μια κλοτσιά απλά. Κάποιοι σκέψου πως δεν έχουν στηρίγματα που έχεις εσύ. Όλοι μας περνάμε αυτό το στάδιο του χωρισμού και μας διαλύει. Υπάρχουν και χειρότερα...

Σίγουρα έχεις δίκιο και το γνωρίζω. Γι'αυτό τα βάζω με τον εαυτό μου και με θεωρώ αχάριστη πολλές φορές που δεν εκτιμώ αυτά που έχω και κλαίω για κάποιον που από δική του επιλογή δεν θέλει να μοιράζεται τη ζωή μου μαζί του. Απλά έχει περάσει καιρός κι ανησυχώ μήπως δεν ανακάμψω και είναι ένας φαύλος κύκλος που στο τέλος θα συνηθίσω και δεν θα ξέρω πως θα περνάω καλά.....δεν μου έχει ξανασυμβεί. Η πρώτη μου επαφή ερωτικά μάλιστα με εκμεταλλεύτηκε μόνο γι αυτό και εν μια νυκτί εξαφανίστηκε και κυριολεκτικά διαλύθηκα. Κι όμως τώρα πενθώ περισσότερο από τότε και φοβάμαι μην γίνει η κατάθλιψη ρουτίνα και δεν ζω τη ζωή μου.

Quote Originally Posted by broken heart 1985 View Post
    Δεν αξίζει να κλαις για κανέναν. Σε χώρισε αυτός όπως αναφέρεις και πρέπει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν ανήκουμε σε κανέναν παρά μόνο σε εμάς. Αν κάτι άξιζε θα ήταν δίπλα μας να μας στηρίζει και να μας αγαπά. Φυσιολογικό είναι που νιώθεις άσχημα το περνάω και γω. Είσαι όμως πολύ νέα να χαλιέσαι. Έχεις φίλους, οικογένεια, έχεις σπουδάσει. Η άποψή μου δώσε μια κλοτσιά απλά. Κάποιοι σκέψου πως δεν έχουν στηρίγματα που έχεις εσύ. Όλοι μας περνάμε αυτό το στάδιο του χωρισμού και μας διαλύει. Υπάρχουν και χειρότερα...

Από ότι φαίνεται είσαι πολύ ευαίσθητη, αλλά συνήθως προτιμάς να μην το δειχνεις, ή δεν σε αφήνουν οι συνθήκες Να το δείξεις. Όπως σου είπε και ο ψυχολόγος, Από τη στιγμή που καταπίεζες τα συναισθήματα σου για να μπορέσεις να στηρίξεις καλύτερα τους άλλους, ήταν φυσιολογικό Και αναμενόμενο κάποια στιγμή να καταρρεύσεις. Ίσως να σου περάσει με τον καιρό, η Όταν βρεις κάποιο άτομο που να αγαπάς και να σε αγαπάει, και αυτός το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

Εστάλη από SM-J530F στο E-Psychology.gr Mobile App

Senior Member
    Quote Originally Posted by dinar93 View Post
    Σίγουρα έχεις δίκιο και το γνωρίζω. Γι'αυτό τα βάζω με τον εαυτό μου και με θεωρώ αχάριστη πολλές φορές που δεν εκτιμώ αυτά που έχω και κλαίω για κάποιον που από δική του επιλογή δεν θέλει να μοιράζεται τη ζωή μου μαζί του. Απλά έχει περάσει καιρός κι ανησυχώ μήπως δεν ανακάμψω και είναι ένας φαύλος κύκλος που στο τέλος θα συνηθίσω και δεν θα ξέρω πως θα περνάω καλά.....δεν μου έχει ξανασυμβεί. Η πρώτη μου επαφή ερωτικά μάλιστα με εκμεταλλεύτηκε μόνο γι αυτό και εν μια νυκτί εξαφανίστηκε και κυριολεκτικά διαλύθηκα. Κι όμως τώρα πενθώ περισσότερο από τότε και φοβάμαι μην γίνει η κατάθλιψη ρουτίνα και δεν ζω τη ζωή μου.
    Κάτσε, τώρα όπως μας τα περιγράφεις μου δίνεις να καταλάβω πως αυτό το άτομο σε εκμεταλλεύτηκε ερωτικά, πήρε από εσένα αυτό που ήθελε και έφυγε. Εν ολίγοις δεν είχες σχέση μαζί του για να χωρίσατε για τον χ ψ λόγο. Σε είδε άπειρη, ευαίσθητη και ευκολόπιστη και σου πούλησε έρωτες με μεταξωτές κορδέλες. Δηλαδή σε πονά που σε χρησιμοποίησε; Έχεις μιλήσει με τη μητέρα σου; Γνωρίζει κάποιος πολύ κοντινός σου τι σου συμβαίνει; Είσαι 25 ετών όπως φαίνεται από το ψευδώνυμό σου ή είσαι πιο μικρή;

Αυτό έγινε στα 19 και ήταν η πρώτη μου εμπειρία που εγώ νόμιζα ότι είχα σχέση.Απλά το ανέφερα γιατί ούτε τότε με είχε πιάσει να κλαίω κάθε μέρα και να κάνω άσχημες σκέψεις, κι ας ήταν τραυματικό. Η σχέση μου τώρα διήρκησε ένα χρόνο και μου έκοψε κάθε επαφή. Αυτή τη φορά με έχει γονατίσει ως αφορμή, 5 μήνες τώρα κλαίω σχεδόν κάθε μέρα.

Quote Originally Posted by broken heart 1985 View Post
    Κάτσε, τώρα όπως μας τα περιγράφεις μου δίνεις να καταλάβω πως αυτό το άτομο σε εκμεταλλεύτηκε ερωτικά, πήρε από εσένα αυτό που ήθελε και έφυγε. Εν ολίγοις δεν είχες σχέση μαζί του για να χωρίσατε για τον χ ψ λόγο. Σε είδε άπειρη, ευαίσθητη και ευκολόπιστη και σου πούλησε έρωτες με μεταξωτές κορδέλες. Δηλαδή σε πονά που σε χρησιμοποίησε; Έχεις μιλήσει με τη μητέρα σου; Γνωρίζει κάποιος πολύ κοντινός σου τι σου συμβαίνει; Είσαι 25 ετών όπως φαίνεται από το ψευδώνυμό σου ή είσαι πιο μικρή;

Senior Member
    καλημερα.
    δωσε λιγο ακομα χρονο στον εαυτο σου.
    ηδη, καταφερες να κανεις διακοπες και με παρεα και μονη σου, δουλευεις κανονικα, πας γυμναστηριο.
    αυτα ειναι πολυ σημαντικα.
    συνεχισε την ρουτινα της ζωης σου και σιγα σιγα θα το σκεφτεσαι λιγοτερο.
    αν δεις ομως οτι μπλοκαρεις χειροτερα, οτι δεν μπορεις να κανεις τπτ, να σηκωθεις απ το κρεβατι, να δουλεψεις, πρεπει να πας αμεσα σε ψυχοθεραπευτη.

ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καποιο περιβαλλον. φιλους. εστω γνωστους για παρεα.
    αυτην την στιγμη, χρεωνεις σε μια σχεση που δεν πηγε καλα ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, επειδη ειχε ς μονο αυτην την σχεση στην ζωη σου.
    αν ειχες κοινωνικο κυκλο, θα εβαζες αυτην την σχεση στις πραγματικες της διαστασεις, που ειναι : απλα, μια ακομα αταιριαστη σχεση.
    αν ταιριαζατε θα εισασταν μαζι.
    απλα εσυ επειδη δενε χεις φιλους, επενδυσες μονο εκει.
    κανε προσπαθειες κοινωνικοποιησης και οχι προσπαθειες να βρεις αλλον συντροφο.

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Η αλήθεια ειναι οτι προσεγγίζω ανθρωπους πια να τους γνωρίσω περισσότερο και προτείνω πράγματα για να δουμε αν ταιριάζουμε ως παρέα. Δυστυχώς απο σχολείο και σχολή δεν έχω καποιον άνθρωπο σταθερά δίπλα μου αυτά τα χρόνια,οπότε προσπαθώ να κάνω βήματα μήπως χτίσω αληθινές φιλίες. Από εκεί και πέρα ,αν δεν επιθυμεί να ακολουθήσει κάποιος,προτιμώ να βγω μόνη μου από το να μιζεριασω, για να τα βρω με τον εαυτο μου και να βρω τρόπους να περάσω καλά.
    Έχεις δίκιο οτι αγκυστρωθηκα πανω του και το αναγνώρισα,επεσε πολυ η αυτοπεποίθησή μου και ο εγωισμος μου δυστυχώς για εναν άνθρωπο που χτες μου ειπε οτι δε θελει να ξαναμιλησουμε και να ξαναβρεθουμε ποτε γιατί ξενερωσε και δεν ταιριάζουμε.

Μαθαίνουμε απο τα λαθη μας και φαση ειναι,ελπιζω να σταματησω να αναγαγω την ευτυχια μου σε ανθρωπους που φευγουν και ελπιζω να μείνουν άνθρωποι στη ζωη μου που να την ομορφαίνουν! Μεχρι τοτε θα φροντίζω τον εαυτό μου.

Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα.
    δωσε λιγο ακομα χρονο στον εαυτο σου.
    ηδη, καταφερες να κανεις διακοπες και με παρεα και μονη σου, δουλευεις κανονικα, πας γυμναστηριο.
    αυτα ειναι πολυ σημαντικα.
    συνεχισε την ρουτινα της ζωης σου και σιγα σιγα θα το σκεφτεσαι λιγοτερο.
    αν δεις ομως οτι μπλοκαρεις χειροτερα, οτι δεν μπορεις να κανεις τπτ, να σηκωθεις απ το κρεβατι, να δουλεψεις, πρεπει να πας αμεσα σε ψυχοθεραπευτη.

ειναι πολυ σημαντικο να εχεις καποιο περιβαλλον. φιλους. εστω γνωστους για παρεα.
    αυτην την στιγμη, χρεωνεις σε μια σχεση που δεν πηγε καλα ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, επειδη ειχε ς μονο αυτην την σχεση στην ζωη σου.
    αν ειχες κοινωνικο κυκλο, θα εβαζες αυτην την σχεση στις πραγματικες της διαστασεις, που ειναι : απλα, μια ακομα αταιριαστη σχεση.
    αν ταιριαζατε θα εισασταν μαζι.
    απλα εσυ επειδη δενε χεις φιλους, επενδυσες μονο εκει.
    κανε προσπαθειες κοινωνικοποιησης και οχι προσπαθειες να βρεις αλλον συντροφο.

Junior Member
    Quote Originally Posted by dinar93 View Post
    Καλησπέρα σε όλους. Εδώ και πέντε μήνες με χώρισε ο επί ένα χρόνο σύντροφός μου και εξαφανίστηκε.Με αφορμή αυτό έκτοτε κλαίω κάθε μέρα. Είχα κάνει και άσχημες σκέψεις να δώσω τέλος στη ζωή μου, ένιωθα ότι κανείς δε με αγαπάει και δεν θα λείψω σε κανέναν. Φίλους ουσιαστικούς δεν είχα,έκανα μόνο εγώ προσπάθεια και απλά δεν έδεσα με κάποιον,δεν έβγαινα από το σπίτι συχνά. Εργάζομαι κανονικά,έχω γραφτεί γυμναστήριο,έκανα αίτηση για μεταπτυχιακό,μάλιστα πήγα και διακοπές (μισές μέρες με παρέα και μισές τελείως μόνη μου) για να βρω ηρεμία και επίσης έχω 2 άτομα που προσπαθώ να χτίσω φιλία. Είχα πάει και τρεις φορές σε μία ψυχολόγο 3 μήνες περίπου πριν και μου έλεγε ότι είναι υγιές επειδή δεν έκλαιγα σχεδόν ποτέ,ούτε όταν συνέβησαν σοβαρά πράγματα στη ζωή μου,να μην το καταπιέσω για να κάνει τον κύκλο του.Με μία γνώμη από τα λίγες επισκέψεις μας μου είπε ότι έχω μάθει να φαίνομαι εγώ σκληρή για να στηρίζω τους άλλους ενώ δεν έχω στήριγμα....μου είπε να μάθω να εκτιμώ τα μικρά πράγματα και σταδιακά θα νιώσω καλύτερα. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς ακόμα κλαίω με λυγμούς κάθε μέρα τα βράδια και με πιάνει το παράπονο. Μπορείτε να μου πείτε τις γνώμες σας παρακαλώ; Θα το εκτιμούσα.
    Δώσε χώρο και χρόνο στην στεναχώρια
    και στην θλίψη,δυστηχώς είναι μέρος της
    ζωής. Δεν είναι κάτι εύκολο ο χωρισμός ούτε και κάτι που περνάει ανώδυνα.
    Μόνο οι αναίσθητοι και οι εγωιστές πάνε
    παρακάτω στο άψε σβήσε. Για τους χι ψι λόγους έγινε ότι έγινε.Πρέπει να το δεχτείς,να το αφήσεις να κάνει τον κύκλο του και να πας παρακάτω.Μην αφήσεις όλη αυτή την κατάσταση να εξελιχθεί σε εμμονή. Από τα λεγόμενα της ψυχολόγου φαίνεται ότι είσαι ψημένος και δυνατός χαρακτήρας. Πιστεύω ότι σου λείπει κάποιος που να μπορείς να είσαι ειλικρινής μαζί του και να μπορείς να του ανοίγεσαι χωρίς ντροπές και εγωισμούς.Ακόμα και όταν είσαι ράκος η έτοιμη να σπάσεις.Κοίτα γύρω σου όλο και καποιος θα υπάρχει και για εσένα δώσε του μια ευκαιρία, μην χτίζεις τείχη.Τέλος να θυμάσαι ότι η ζωή δεν είναι ούτε μαύρη ούτε άσπρη,είναι γκρι.

Senior Member
    dinar93 πως είσαι τώρα? Νιώθεις καλύτερα?

Καλημέρα!

Είμαι αισθητά πολύ καλύτερα, συνεχίζω και κάνω σταθερά βήματα προς την επίμονη προσπάθεια.
    Πηγαίνω σε ψυχολόγο όταν καταλαβαίνω την ανάγκη, με την προσέγγιση της οποίας χτίζουμε την αυτοεκτίμησή μου.
    Υπάρχουν κατάλοιπα θλιψης ακόμα αλλά πια ο θυμός έχει φύγει σε μεγάλο βαθμό γι αυτό το πρόσωπο και μάλιστα ήμουν καλεσμένη σε ένα μυστήριο που θα ήταν εκείνος και δεν παρευρέθηκα γιατί έβαλα προτεραιότητα τον εαυτό μου.
    Έγινα δεκτή για μεταπτυχιακό το οποίο ξεκινάω,χτίζω φιλικές σχέσεις, κανόνισα μάλιστα ταξίδι στο εξωτερικό με ένα από αυτά τα άτομα.
    Έχω δρόμο μπροστά μου σίγουρα,η αίσθηση μοναξιάς δεν κοπάζει εύκολα, αλλά νιώθω ότι είμαι στον σωστό.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις στο ζήτημά μου!

Υπέροχα! Σου εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!

Junior Member
    dinar93 >> Καλησπέρα . Το ξερεις ότι σε βοηθησαν οι συμβουλες να νιωσεις καλυτερα , εχοντας δεδομενο όμως ότι δεν μπορεις να τον φερεις πισω .Το ξερεις ότι αν μπορουσες να τον ξανα κανεις δικο σου θα τον ξανα εκανες, δεν θα ελεγες όχι , ετσι δεν είναι? Μπορεις ακολουθοντας μια τεχνικη να τον φερεις πισω. Αν θες βοηθαω.

Banned
    Quote Originally Posted by Mr.Stelios View Post
    dinar93 >> Καλησπέρα . Το ξερεις ότι σε βοηθησαν οι συμβουλες να νιωσεις καλυτερα , εχοντας δεδομενο όμως ότι δεν μπορεις να τον φερεις πισω .Το ξερεις ότι αν μπορουσες να τον ξανα κανεις δικο σου θα τον ξανα εκανες, δεν θα ελεγες όχι , ετσι δεν είναι? Μπορεις ακολουθοντας μια τεχνικη να τον φερεις πισω. Αν θες βοηθαω.
    Αφού λέει πως είναι καλύτερα και συνέρχεται. Τι νόημα έχει να κάνει αυτά που λες; Οι άνθρωποι δεν είναι παιχνίδια. Τι μανία είναι αυτή με τον χειρισμό ανθρώπων;

@dinar93 Συνέχισε παρακάτω και μην ασχολείσαι με τέτοια πράγματα. Μόνο πόνο θα προκαλέσεις στον εαυτό σου. Μπράβο σου που τα καταφέρνεις.

Page 1 of 3 123 LastLast