Results 1 to 15 of 58
-
22-01-2020, 03:54 #1
δεν μπορώ να σταματήσω το xanax.....
όπως γράφω και στον τίτλο περνώ παρα πολλά χρονια το ξανάξ... έχω προσπαθήσει άπειρες φορες να το σταματήσω..... δεν μπορώ να τα καταφέρω.... και όλο αυτό με έχει καταστρέψει... ούτε με σταδιακή διακοπή δεν μπορώ..... ο γιατρός λέει θα κοπεί σιγά σιγά χωρίς άγχος... έχω φτάσει σε σημείο να περνώ κάθε 4-5 ώρες ένα χαπάκι.... και δεν με πιάνει πλέον........
πλέον μου βγάζει όλες της παρενέργειες...... έχω αστάθεια/αδυναμία στην μιση μεριά του σώματος μου... διαφορα περίεργα συμτώματα όπως μουδιάσματα στο κεφάλι.. δυσκολία στην σκέψη... και δυσκολία στο να προφέρω ορισμένες λέξεις... δεν μπορώ να μιλήσω όπως μίλαγα παλιά.... με έχει καταστρέψει το xanax...... ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι μην μου έχει προκαλέσει μόνιμη ζημια στον εγκέφαλο μου...... πραγματικά δεν ξέρω τι μου συμβαίνει....! αλλα σίγουρα κάτι δεν πάει καλά........ θέλω να νιώσω ξανά ο ευατός μου..... μου πρότειναν να πάρω αντικαταθλιπτικά και σιγά σιγά να κόψω το xanax..... όταν σταθεροποιηθεί η διάθεση μου όπως είπε ο γιατρός....
θα δουλεψει αυτο? θα εκανα τα παντα για να καταφερω να κοψω το xanax.........
- 22-01-2020, 09:09 #2ntintiGuest
Άκη Καλημέρα !Εγώ μετά από ένα χειρουργείο και μια ζημιά στο νεύρο του ποδιού στο νοσοκομείο με είχαν μαζί με όλα τά ολα και με ζαναχ ....οταν επιτελους συνηλθα ηταν δυσκολο να τα σταματησω και να φανταστεις η δοση ηταν 0,25 τρεις φορες την ημερα αλλα εγω που δεν ήμουν μαθημένη με πείραζε ,μέχρι και κατάθλιψη μου έφερνε....
Τότε πήγα σε νευρολογο και μου είπε ότι όσοι θέλουν να κόψουν το ζαναχ ξεκινάνε θεραπεία με Λύρικα έτσι και έκανα .
Ξεκινήσαμε παράλληλα όλα και ζαναξ και λύρικα Και μετά από λίγο καιρό μου πρόσθεσε και ένα αντικαταθλιπτικό σε πολύ μικρή δόση.
Μετά τον πρώτο μήνα σχεδόν μειωσαμε τα ζαναχ εγώ τα έκοψα κατευθείαν ,στην συνέχεια το επόμενο μήνα μειωσαμε τα λύρικα Και έμεινε μόνο να περνώ το αντικαταθλιπτικό στην μικρή του δόση όπου το διακοψαμε και αυτό μετά από ένα χρόνο περίπου .....
Αυτή είναι η δική μου εμπειρία ελπίζω να σε βοήθησα!
22-01-2020, 21:07 #3
Οτιδήποτε πρόκειται να κάνεις πρώτα θα συμβουλεύεσαι τον γιατρό σου.Θα σε βοηθήσει να το κόψεις,σταδιακά γίνεται η δουλεια.Εχε υπομονή και θα τα καταφέρεις.Μην ξεκινάς με αμφιβολίες.Σε έχει κουράσει και λογικό είναι.Θα υπάρχουν εναλλακτικές,μιλά με τον γιατρό σου και θα βρείτε λύση.
Dear God i don't know what the future holds but I'm counting on you.
23-01-2020, 00:14 #4
Βασικά μπες στο site http://www.benzobuddies.org/ και θα σου λυθούν οι απορίες... ειναι δύσκολο αλλά μπορείς να τα καταφέρεις... πρέπει να βελτιώσεις και πάρα πολύ την διατροφή σου... σίγουρα όμως θέλει πολύ σιγά και πολύ σταδιακά
23-01-2020, 17:59 #5
Ως πρωην ( κατα)χρηστης των ζαναξ, εχω να πω οτι τα ζαναξ δεν ειναι ενα κοινο ηρεμηστικο, ειναι το μονο ηρεμηστικο που χρηζει ειδικης συνταγης περι ναρκωτικων , δεν γραφεται μαζι με τις αλλες βενζοδιαζεπινες ..... τωρα εγινε ενμφανες με την ηλεκτρονικη συνταγογραφηση , ακομη κι απο ιδιωτη γιατρο ...... στην Αγγλια , που ειναι πιο υπευθυνοι οι ανθρωποι, το ζαναξ το γραφουν για μαξ 4 μηνες , αν δεν συνελθεις σε πανε σε αλλο ηρεμηστικο, και μαξ δοση ειναι στην Αγγλια τα 4 mg , που γραφονται μονο σε κρισεις πανικου ....... το κανουν αυτο, διοτι εχουν καταλαβει οι ανθρωποι οτι το ζαναξ ειναι το πιο εθιστικο ηρεμηστικο, και δεν ειναι τυχαιο που πωλειται σε πιατσες ναρκωμανων ( ειναι και ψυχοτροπο, δλδ σου φτιαχνει την διαθεση , που δεν το κανει καμμια αλλη βενζοδιαζεπινη , αυτες απλα σε ηρεμουν ) , μαζι με τα γνωστα ναρκωτικα .......τοχω δει σε ντοκυμαντερ nation. geographic .......οπως εχω δει σε ντοκυμαντερ ναχουν την τιμητικη τους τα ζαναξ στις Αμερικ. φυλακες , δεν ειναι τυχαιο, ουτε κλονοτριλ παιρνουν εκει, ουτε στεντον , ουτε αλλο, μονο ζαναξ ...... μακρια απαυτο το φαρμακο, λεω γω ,..............................
24-01-2020, 00:57 #6
δοκιμασαμε με τον γιατρο μου να παρω stedon....... και μου εσκαγε στερητικα το xanax....... με αποτελεσμα να καταληξω νοσοκομειο....... οπου εκει μου ειπαν μην αλλαξεις το xanax ποτε ξανα με αλλη βενζοδιαζεπινη... για την περιπτωση μου......! θα μου παρει χρονια να το κοψω...... παρολο που περνω μεχρι το max 0.5 μισο πρωι βραδυ.... απλα πολλες φορες τυχενει να παρω και ολοκληρο το 0.5 με αποτελεσμα να παρω 1mg xanax... αυτο οχι καθημερινα.... σημερα απο την αλλη πηρα 0.75mg εχω πολυ εντονο πονοκεφαλο..... πονανε τα ματια μου.... και εχω και θολη οραση...! ισως να φταιει οτι δεν ετυχε να πιω σημερα καφε στην ωρα μου.... γιατι συνηθως πινω ενα 2πλο espresso καθε πρωι.... απλα μαζι με τον πονοκεφαλο εχω εντονη αδυναμια στο ποδι και χερι απο την μια μερια...! νιοθω πολυ περιεργα και με τρομαζει ολο αυτο........ αν και πιο πιθανο ειναι να ειναι πονοκεφαλος τυπου κεφαλαλγιας........ οπως και να εχει το xanax με ηρεμησε αλλα ο πονος στα ματια δεν λεει να περασει.....!
* τωρα μου συνεβει και κατι αλλο ξαφνικα...... ενιωσα πολυ δυνατο πονο μεσα στο ενα ματι...... και ολη την μερια στο κεφαλι... και εχω δυσκολια να κινησω το χερι μου...... συγκεκριμενα τα δαχτηλα μου τα νιοθω οτι πανε να παραλυσουν..... δεν ξερω αν ειναι ανχος η κατι σοβαρο μου συμβενει....... δεν ειχα παθει τοσο καιρο κατι τετιο τωρα βλεπω οσο παω ειμαι και χειροτερα...... να εχω τοσο ανχος ρε γαμωτο? δεν μπορω να καταλαβω.... ενω νιοθω ηρεμος ξαφνικα εχω αυτα τα περιεργα συμτωματα και με φρικαρουν
24-01-2020, 01:09 #7
Ο πονος στα μάτια σχετίζεται με ημικρανίες...οπότε οφείλεται στην κεφαλαλγία που έχεις..Ζαναξ πόσα χρόνια παίρνεις ακριβώς ;
Dear God i don't know what the future holds but I'm counting on you.
24-01-2020, 02:01 #8
http://www.benzobuddies.org/benzodia...ods/titration/
Τσέκαρα τον σύνδεσμο που επισύναψε ο Elendar123 και βρήκα μέθοδο για εκείνους που βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και τη σταδιακή μείωση των δόσεων. Σύμφωνα με το παραπάνω που σου επισύναψα, μπορείς να διαλύσεις το φάρμακο με γάλα (αν κατάλαβα καλά) και να φτιάξεις ένα είδος κοκτέιλ τέλος πάντων στο οποίο ελέγχεις εσύ να μειώσεις τη δόση κατά απειροελάχιστο νούμερο τη φορά (ακόμα και μείον 1/100 πχ), κάτι δηλαδή το ανεπαίσθητο. Αυτό που με παρακίνησε να σου γράψω (αντί να συνεχίζω να παρατηρώ τα ποστ πίσω απ το πισί) είναι ότι πραγματικά η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς και δε πρόκειται να φτιάξει αν δε δράσεις τώρα.
Παλιά θυμάμαι και από κάποια ποστ σου το έβρισκες αστείο και "δε με πιάνουν εμένα αυτά" και πλάκιζες ακόμα και αν είχες πάλι άσχημες παρενέργειες, νομίζω ότι τώρα που έχεις αρχίσει και αγχώνεσαι είναι ένα σημάδι προόδου για τη περίπτωσή σου. Όλα αυτά που βιώνεις είναι "φυσιολογικά" δεδομένου ότι έχεις κάνει κατάχρηση αυτής της ουσίας και απλά θα συνεχίσεις να τα έχεις, θα συνεχίσεις να μπαίνεις εδώ και να γράφεις για τα μουδιάσματα, για τους φόβους για εγκεφαλικό (που μπορεί να είναι και εμμονή, δλδ σα κρίση πανικού, αλλά ποιος ξέρει μετά απο τόση κατάχρηση). Απλά δε νομίζω να βοηθηθείς αν δε κάνεις κάτι ΤΩΡΑ, να ψαχτείς για αυτό συγκεκριμένα με κάποιον γιατρό ώστε με κάποια μέθοδο να το κόψεις. Βάλτο στόχο της ζωής σου για τώρα να το επιτύχεις, μέσα από πολύ προσπάθεια και χρόνο. Δοκίμασε αυτό το titration που σου στειλα... αν έχεις θέμα με τη μετάφραση και δε σε βολεύει το γκουγκλ πες μου να σου γράψω.
24-01-2020, 02:15 #9
απο τα 17 μου ξεκινησα να περνω xanax γιατι ειχα μυοκλονιες.... που μετα απο πολυ ταλαιπωρια αφου περασαν αρκετα χρονια μου ειπαν οτι ειναι ιδιοπαθης τρομος.... αυτη ηταν και η αιτια που αρχισα να παθαινω μετα κρισης πανικου.... πλεον δεν εχω κρισης πανικου αλλα εχω διαφορα συμτωματα περιεργα... τωρα στα 27 μου ακομα περνω xanax....... 10 χρονια ολοκληρα περνω καθημερινα xanax..... παλευω να το σταματησω... τα ειχα καταφερει λιγο καιρο αλλα δεν την παλεψα... τα στερητικα του xanax ειναι τοσο εντονα που δεν καταφερα ποτε να τα σταματησω... η γιατροι νομιζουν οτι ειναι αστειο μια τοσο μικρη δοση οπως το 0.5mg να κανει εθισμο.... μου λεγαν μπορω να το κοψω αμεσως.... και ναι το εκανα με αποτελεσμα να παθω επιλιπτικη κριση...... και να μου λενε οχι δεν ηταν απο στερητικα του xanax..... αρχιζω να το περνω ξανα μου λέει τωρα θα το κοψουμε παλι.... ξανα επιλιψια μετα απο 2 μερες......... ε δεν αντεχω αυτη την κατασταση....... και το χειροτερο να νομιζουν οτι δεν ειναι απο το xanax..............!!!!!!! περναω μεγαλη ταλαιπωρια.... αλλα δεν τα παραταω...!!!! θα το κοψω το ριμαδι και ας παρει και χρονια...!!!!!
24-01-2020, 02:21 #10
καλησπερα το εχω δοκιμασει αυτο ακριβως και δεν τα καταφερα..........
η αληθεια ειναι οτι το εβρισκα αστειο και οτι ειναι ευκολο να κοπει το φαρμακο..... αλλα δεν ειναι καθολου......
και οχι δεν υπαρχει περιπτωση να κατσω να μπαινω εδω στο forum και να γραφω εχω το ενα και το αλλο....! κατανταει πολυ κουραστικο αυτο.....! εχω δει που υπαρχουν ατομα που ανοιγουν τοπικ με το παραμικρο...! θα κανω οτι μου πει ο γιατρος μου και θα ξεκινησω αντικατα8λιπτικα...!! ξερω οτι στην αρχη θα ειμαι χειροτερα αλλα θα το παλεψω.....!!!!
24-01-2020, 02:25 #11
ενοειτε οτι ποτε δεν κανω κατι απο μονος μου...! παντα περνω συμβουλες απο τον γιατρο μου...!!!
η αληθεια ειναι οτι ναι με εχει κουρασει αυτη η κατασταση... θελω πισω ξανα τον ευατο μου...! να νιοσω ξανα καλα...!!! δεν ειναι λυση αυτη η θολουρα του xanax....... αργησα να το καταλαβω...... γιατι στην αρχη ηταν ολα ωραια... μου εφτιαχνε την διαθεση... πλεον με κανει χειροτερα....! και εχω φτασει σε ενα σημειο να πινω αρκετο καφε την ημερα για να ειμαι καλα....! ισως να εχω καποιο ειδος ανχωδης καταθλιψης...!
24-01-2020, 02:28 #12
Αν μένεις Αθήνα... τσέκαρε το Αιγινητειο... ειναι οι μόνοι ψυχίατροι που παραδέχονται τα στερητικα του xanax οι ιδιώτες και δεν το παραδέχονται και σε βλέπουν σαν ευρώ... νομίζω ότι υπάρχει κάτι σαν μονάδα απεξάρτησης από αυτά τα φάρμακα στο Αιγινητειο... αυτά και καλή δύναμη
24-01-2020, 08:59 #13
φιλε μου δεν ξερω αν εχεις την οικονομικη ικανοτητα αλλα πρεπει να πας σε ψυχολογο σε συνδιασμο με τον ψυχιατρο σου για να σου πει ποσα μιλιγραμ θα περνεις για κοψεις το zanax. μπορεις να κλεισεις σε ψυχολογο σε νοσοκομειο που ειναι δωρεαν εν αρχη θα παρεις ενα τετραδιο και θα γραφεις ποτε το επαθες που το επαθες και τι αισθανθηκες για να κανεις αναπρογραμματισμο στον εγκεφαλο σου και να μην αντιδρα αγχολυτικα η κρισης θεραπευοντε περιοριζοντε . Μην λες χαζα δεν θα παθει τιποτα το κεφαλισου το πανω τουλαχιστον για το κατω ενδεχετε να μην εχεις την καλυτερη στυση βεβαια αυτο εξαρτατε και απο την ηλικια. Βασικα Μην πλακονεσε στα χαπια να πας σε ψυχιατρο να σε βοηθειση και θα σε βοηθεισω τωρα εγω κοβεις σε μια εβδομαδα το ζαναξ σταδιακα ..ζοριζεσε δεν ζοριζεσε θα το κανεις και θα πας να παρεις χαπια βαλεριανας απο το φαρμακειο ρωτησε ποσα μπορεις να περνεις την μερα αναλογα το μιλιγκραμ και διαβασε στο ιντερνετ τι κανει η βαλεριανα θα νιωσεις αλος ανθρωπος. ΛΟΙΠΟΝ βαλεριανα και ψυχολογο η ψυχιατροι μονο χαπια δυνουν αυτοι ειναι η δουλεια τους . Ασκιση κανε κατι να σε ευχαριστη και σκεψου οτι ειναι ψυχολογικο εσυ το προκαλεις και γιαυτο το σωμα σου αντιδρα φεριπιν η κριση αγχους ανεβαζει τος παλμους και εισπνεεις πιο γρηγορα με αποτελεσμα να υπεροξυγονονεσαι μια χαρτνη σακουλα βοηθαει οταν το παθαινεις. επισης απο ζαναξ τι περνεις 0.25 -0.5 ? τι?
24-01-2020, 11:08 #14
24-01-2020, 11:17 #15ntintiGuestΜπορείς να τα κόψεις σταδιακά και κάνοντας υπομονή για τα συμπτώματα στερήσεις ,εφόσον ξέρεις ότι είναι από αυτό θα το πολεμάς .
Παρ τω απόφαση και ξεκινά με την συμβουλή του γιατρού σου και με πολυυυυυυ υπομονη