ΜΟΝΑΞΙΑ Κ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

ΜΟΝΑΞΙΑ Κ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Καλησπέρα σε όλους, είμαι καινούριο μέλος κ ελπίζω πραγματικά κάποιος να μπει στον κόπο να διαβάσει αυτά που γράφω γιατί πραγματικά το τελευταίο διάστημα νιώθω πολύ μόνη. Είμαι παντρεμένη καποια χρόνια (όχι πολλά), κ έχω ένα παιδάκι 1μιση.
    Ήταν πολύ συνειδητή απόφαση κ ο γαμος κ το παιδι, αλλα μετα τη γεννα τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ μέσα μου. Είμαι συνέχεια κουρασμένη, νιωθω ότι ειμαι πολύ κακιά μητέρα γιατί ο σύζυγός μου κάνει κ αυτος παρα πολλά με το μωρό κ αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε εγώ να κάνω περισσότερα ακόμα. Το μωρό το λατρεύω δεν έχω κάνει ποτέ καμία άσχημη σκέψη κ ουσιαστικά είναι ο μόνος λόγος που γελάω μεσα στη μέρα.

Με το συζυγό μου δεν έχω πλέον καλη επικοινωνία, τον αγνοώ ενω πολλές φορες προσπάθησε να με πλησιάσει, δεν θέλω ουτε την επαφή μαζι του χωρις όμως ουσιαστικά να μου έχει κάνει κάτι. Επίσης πήρα 25 κιλά τα οποία δεν έχω χάσει ακόμα κ αυτο με αγχώνει πολύ γιατι έχω παραμορφωθεί στο πρόσωπο κ δεν με εχω ξαναδει έτσι.

έχω πάρα πολά νεύρα, είχα κ ένα θέμα υγείας που με έριξε τελείως ψυχολογικά και το αποτέλεσμα είναι να θυμώνω συνέχεια με τους γύρω μου χωρίς όμως να ξέρω γιατί.

έχω επίσης πολλά οικογενειακά θέματα με τους γονείς μου, χρέη κυρίως και τα σκέφτομαι συνέχεια, κοιμάμαι μονο αν πάρω χάπια κ δε ξέρω τι να κάνω ούτε ποιος μπορεί να με βοηθήσει. Τα οικονομικά των γονιών μου (τα χρεη εννοώ) επηρεάζουν κ την δική μου οικογένεια αν κ ο σύζυγός μου ποτέ δεν μου είπε κάτι άσχημο ούτε για αυτό.

Μιλάω στη μητέρα μου που προσπαθεί να με καθησυχάζει, αλλά δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι.

Συγγνωμη αν σας κούρασα.

Senior Member
    Καλημέρα.
    Έχεις σκεφτεί μήπως έπαθες επιλόχειο κατάθλιψη και δεν έχεις καταφέρει να βγεις από αυτή;
    Έχεις απευθυνθεί σε ψυχολόγο;

Junior Member
    το έχω σκεφτεί αλλά πρωτον οικονομικα δεν μπορώ δυστυχώς και έχω μιλήσει δωρεάν με μια σύμβουλο και δεν βοηθήθηκα σε κάτι γιατι δεν κλαίω κάθε μέρα, απλά είναι μέρες που νιώθω πολύ άσχημα και άλλες λέω εντάξει τι να κάνουμε τώρα.
    το θέμα το έχω εγώ δεν είμαι με τπτ ευχαριστημένη και μου φταίνε όλοι με αποτέλεσμα να μαλώνω συνέχεια με τον άντρα μου που πριν δεν μαλώναμε ποτε.

Senior Member
    Ο όποιος σύμβουλος, δεν μπορεί να κάνει θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη. Οι ειδικοί δεν πατάνε ένα κουμπί και αλλάζουν όλα, θέλει πολύ δουλειά και χρόνο. Ψάξε για κάποια δωρεάν δομή, υπάρχουν πλεόν κέντρα ψυχικής υγείας σχεδόν παντού, καθώς και ειδικοί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία πλέον.

Έχεις προσπαθήσει να κάνεις αλλαγές στην καθημερινότητά σου για να αποφορτίζεσαι;

Junior Member
    είναι πολύ δύσκολο γιατί ο συζυγός μου δουλευει μέχρι αργά κ εγω πληρώνω κοπέλα για το μωρό οσο δουλεύω κ επιστρέφω 7 στο σπίτι οπότε ουτε ραντεβού μπορώ να κάνω πολλά.
    δεν εχω όρεξη δυστυχως για δραστηριότητες, με βαραίνει κ το σώμα μου (ξεκινησα διατροφή), οπότε απλά περνάω τον χρόνο μου με το μωρό.
    δεν έχω την διάθεση να κάνω κάτι. πήγα ένα ταξίδι κ το μόνο που με ένοιαζε ήταν να κοιμηθώ. σ όλα τα άλλα έκανα απλά μηχανικές κινήσεις.

Junior Member
    δε ξερω πως μπορω να βοηθησω τον εαυτο μου πραγματικα. δεν εχω καποια βοηθεια με το μωρο κ δεν εχω χρονο για μενα για να παω σε κεντρο ψυχ υγειας

Senior Member
    Κατ΄αρχήν ένα βήμα τη φορά. Όσο άσχημα κι αν αισθάνεσαι, μην κλείνεσαι στον εαυτό σου. Το να καθίσεις χαλαρά με τον άντρα σου ένα βράδυ με μουσικούλα και ένα πιο ρομαντικό δείπνο ή να κανονίσετε μία έξοδο ή ένα ταξίδι, ή να έρθει σπίτι για ένα καφέ κάποια φίλη σου μία φορά στο τόσο δεν θα σου αλλάξει την ψυχολογία από τη μία στιγμή στην άλλη, αλλά σταδιακά θα σε βοηθήσει. Έστω μισή ώρα χαλαρό περπάτημα τη μέρα επίσης θα σε αποφορτίσει. Μικρές αλλαγές αλλά σταθερές στην καθημερινότητά σου κάνε όσο μπορείς κι ας το κάνεις ανόρεχτα στην αρχή.

Junior Member
    τωρα τελευταια ουτε με το μωρο δε θελω ν βγω. έκανα προσπάθειες πριν κάποιο διαστημα, πηγα για έναν καφέ, έκανα ενα ταξίδι, ακόμα κ στη γιορτή μου είχε κλείσει ο αντρας μου τραπέζι αλλά δεν κατάφερε να με πείσει να πάμε. το ενα βημα τη φορά μου φαίνεται τόσο κουραστικά. καταλαβαίνω αυτα που λες και σε ευχαριστώ που ασχολείσαι.

ntinti
    Guest
    Όλες οι γυναίκες μετά τον ερχομό του μωρού μας αλλάζουν πολλά πράγματα στην ζωή μας ,στην εμφάνιση μας και κυρίως στην Ψυχολογία μας .....
    Αφού λες ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα για ψυχολόγο κάθησε λιγάκι μόνη σου και δες τι θα ήθελες για εσένα αυτή την στιγμη να αλλάξει.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με διατροφή καταρχήν για να ξαναεπανελθει το σώμα σου να αρχίσεις πάλι να αρέσεις πρώτα απ'όλα στον ίδιο σου τον εαυτό.
    Βάλε στην καθημερινότητα σου όσο κουραστικό και να είναι το περπατημα ακόμα και με το μωράκι σου,θα κάνει καλό και στη διάθεση σου αλλά και στο να επανέλθει το σώμα σου .

Να σκέφτεσαι θετικά ότι έχεις ένα υγιές μωράκι και ένα άντρα που από οτι καταλαβα είναι δίπλα σου σε όλο αυτό.

Ένα βήμα την φορά ,ξεκινά όμως και μην το αφεινεις γιατί όσο βουλιάζεις αυτό θα σε τραβάει ακόμα πιο κάτω και πίστεψε με θα φτάσεις σε ένα σημείο που δεν θα μπορείς να επανελύσεις εύκολα....

Junior Member
    νομιζω οτι εχω φτασει σ αυτο το σημειο. κ επισησ κουραζομαι τοσο ευκολα που με σοκαρει. παλια εκανα τοσα πραγματα κ τωρα για να παω σουπερμαρκετ σκεφτομαι οτι πως θα το κανω αυτο. μονο στη δουλεια μου πηγαινω κανονικα ισως γιατι δεν γινεται αλλιως.
    ξεκινησα διατροφη, θεωρω πως ναι με ενοχλει κ αυτο πολυ. απλα δε μπορω να μειωσω τα νευρα μου κ συνεχεια κλαιω. καταλαβαινω οτι κ ο αντρας μου δεν περναει καλα μαζι μου αλλα δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω αυτον αυτη τη στιγμη οπως κ αν ακουγεται αυτο.
    βουλιαζω σιγουρα σε μια καθημερινοτητα κ ισως δε ξερω ποιος ειναι ο τροπος να βγω απ αυτο

ntinti
    Guest
    Quote Originally Posted by rita View Post
    νομιζω οτι εχω φτασει σ αυτο το σημειο. κ επισησ κουραζομαι τοσο ευκολα που με σοκαρει. παλια εκανα τοσα πραγματα κ τωρα για να παω σουπερμαρκετ σκεφτομαι οτι πως θα το κανω αυτο. μονο στη δουλεια μου πηγαινω κανονικα ισως γιατι δεν γινεται αλλιως.
    ξεκινησα διατροφη, θεωρω πως ναι με ενοχλει κ αυτο πολυ. απλα δε μπορω να μειωσω τα νευρα μου κ συνεχεια κλαιω. καταλαβαινω οτι κ ο αντρας μου δεν περναει καλα μαζι μου αλλα δυστυχως δεν μπορω να σκεφτω αυτον αυτη τη στιγμη οπως κ αν ακουγεται αυτο.
    βουλιαζω σιγουρα σε μια καθημερινοτητα κ ισως δε ξερω ποιος ειναι ο τροπος να βγω απ αυτο
    Πίστεψε με σε καταλαβαίνω απόλυτα...
    Όλα αυτά που λες τα νεύρα ,το κλάμα ,ότι κουράζεσαι εύκολα είναι συμπτώματα πως η ψυχική σου υγεία ταρακουνηθηκε.
    Να κάνεις οποσδηποτε διατροφή θα σε βοηθήσει και να μηλας στον άντρα σου για ότι σε προβληματίζει....
    Κάθε φορά που θα νευριάζεις με κάτι πριν μαλωσεις πριν κάνεις οτιδήποτε κατσε ενα δευτερόλεπτο και σκέψου αν αξίζει να ν ευριαζεις γι αυτό.....
    Να κάθεστε το βράδυ όταν κοιμάται το μωρό όσο κουρασμένη και να είσαι και να μιλάτε για τα πάντα ,να προσπαθήστε να ξανά βρείτε τα πατήματα σας σαν ζευγάρι.
    Όλα στην αρχή θα είναι δύσκολα αλλά σιγά σιγά θα μπουν σε μια σειρά.

Junior Member
    το εκανα αυτο. αλλα καποια στιγμη κουραζει να λεω συνεχεια οτι ειμαι κουρασμενη η οτι δεν ειμαι καλα γιατι εχω κ τα οικονομικα κ το θεμα υγειας στο κεφαλι μου.δλδ καποια στιγμη τον κουρασα πιστευω, πλεον βλεπουμε μαζι τηλεοραση κ μετα ο καθενας χαζευει στο κινητο του. επισησ το οτι δεν εχω ορεξη για επαφη, νιωθω οτι τον επηρεαζει αλλα αν εγω νιωθω ετσι τι να κανω. γενικα θεωρω πως αυτη τη στιγμη ειμαι απαραδεκτη ως συζυγος. τουλαχιστον προσπαθω για το μωρο

Senior Member
    το σεξ ειναι μεχρι να κανεισ παιδια πρωτον δευτερον εγω πηρα κατι φαρμακα που λυνεται το σωμα κ δουλευεισ και τρεχεισ ολη μερα δεν εχεισ κανενα προβλημα περα απο τα φυσιολογικα πηγαινε σε γιατρο κ ρωτα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

ntinti
    Guest
    Quote Originally Posted by rita View Post
    το εκανα αυτο. αλλα καποια στιγμη κουραζει να λεω συνεχεια οτι ειμαι κουρασμενη η οτι δεν ειμαι καλα γιατι εχω κ τα οικονομικα κ το θεμα υγειας στο κεφαλι μου.δλδ καποια στιγμη τον κουρασα πιστευω, πλεον βλεπουμε μαζι τηλεοραση κ μετα ο καθενας χαζευει στο κινητο του. επισησ το οτι δεν εχω ορεξη για επαφη, νιωθω οτι τον επηρεαζει αλλα αν εγω νιωθω ετσι τι να κανω. γενικα θεωρω πως αυτη τη στιγμη ειμαι απαραδεκτη ως συζυγος. τουλαχιστον προσπαθω για το μωρο
    Υπομονη θα κανετε και η δυο ειναι μια δυσκολη περιοδο και δοκιμαζονται οι αντοχες σας ,μην το βαζεις κατω θα προσπαθεις .
    Καμία φορά κρύβουμε μέσα μας δύναμη και αντοχές που δεν τις γνωρίζουμε.
    Το σημαντικότερα είναι να δώσεις λύση και στο θέμα υγείας ,ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό .

george1520
    Guest
    Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μπράβο στον άντρα σου που σε στηρίζει και γενικά σε βοηθάει.. Έχεις πλέον μια ψιχουλα στο σπίτι που είναι κομμάτι σου και έχεις ένα άνθρωπο που σε νοιάζεται. Έπεσες ψυχολογικά? Εχεις κατάθλιψη? Δεν ξέρω.. Ξέρω πως το κρεβάτι δεν θα σου βρει λύση. Ξέρω πως αν αφήνεις τις μέρες να περνάνε χωρίς να κάνεις κάτι δεν θα σε βοηθήσει. Το θετικό σε όλα αυτά είναι ότι βλέπεις τι συμβαίνει και δεν σαρεσει.. Και όταν κάτι δεν μας αρέσει.. Το αλλάζουμε..
    Καλή η δουλειά, χρειάζονται και τα λεφτά αλλά πρέπει να βάλεις μέσα στο πρόγραμμα σου ένα ψυχολόγο.. Έχεις να ζήσεις τόσα όμορφα πράγματα με το παιδί σου, βοήθησε τον εαυτό σου να τα ζήσει. Να δεις μια ψυχή να μεγαλώνει, να διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, να γίνεται ένας ενήλικας.. Έχεις ένα άντρα δίπλα σου που σε νοιάζεται. Έχεις χίλιους λόγους για να πεις ότι θα το νικήσεις όλο αυτό. Φτάνει να θες. Χρειάζεται χρόνο, υπομονή και πείσμα.. Μην αφήνεις την ζωή να περναει μπροστά από τα μάτια σου και να την κοιτάς σαν θεατής. Γίνε μέρος της!!

Page 1 of 2 12 LastLast