Συνδέεται το στομάχι με τις ταχυπαλμιες;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Member

Συνδέεται το στομάχι με τις ταχυπαλμιες;

Είχα ξαναγράψει πριν λίγο καιρό ένα παρόμοιο θέμα με αυτό που θα θίξω και τώρα, αυτό των ταχυκαρδιων που με έπιαναν πολύ συχνά και είχαν γίνει κάτι πολύ ενοχλητικό στην καθημερινότητα μου. Τότε που είχα ξαναγράψει, ήμουν καπνίστρια και αποφάσισα πριν 1,5 μήνα περιπου να το κόψω τελείως και έτσι και έγινε. Ήδη ένιωθα πολύ καλύτερα, οι αντοχές μου είχαν αυξηθεί και δεν ένιωθα πια αυτό το βάρος που ένιωθα όταν κάπνιζα και μετά έτρωγα ή όταν πήγαινα και στο γυμναστήριο. Οι ταχυκαρδιες είχαν ελαττωθει ομως με έπιαναν κάποιες φορές παλι αλλά κρατούσαν λίγο. Τώρα πάλι με έχουν ξαναπιάσει και πραγματικά δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται. Έχω κόψει το τσιγάρο, καφέδες δεν πίνω πολλούς, αθλουμαι κλπ αλλά θεωρώ ότι κάποιες φορές όταν βαρυστομαχιαζω μετά το φαγητό ή νιώθω ένα βάρος εκεί, να με πιάνει και η ταχυπαλμια. Υπάρχει περίπτωση όταν μου κάθονται κάποιες τροφές στο στομάχι και έχω δυσπεψία να προκαλούνται ταχυκαρδιες; επίσης για να μην μακρυγορω, έχω παρατήρησει ότι μετά τον απογευματινό ύπνο και αφότου έχω φάει, θα με πιάσει πολύ έντονα ταχυκαρδία. Έχω πάει σε καρδιολόγο και έχω κάνει εξετάσεις και δεν είχα τίποτα οργανικό όπως επίσης κοίταξα τον θυρεοειδή μου και ήταν μια χαρά

george1520
    Guest
    Έχεις μετρήσει ποτέ τους παλμούς σου; γενικά ασχολήθηκες περισσότερο με αυτό το θέμα;
    Εγώ όταν είχα δυνατούς πόνους στο στομάχι νόμιζα πως ήταν η καρδιά μου..
    Πρώτα αποκλείουμε τον σωματικό και πάμε στο ψυχολογικο παράγοντα.

Member
    Μια φορά έχω μετρήσει στο λεπτό πόσο θα πάει και ήταν πάνω από 100 σε ηρεμση φάση. Απλά το θέμα είναι ότι νιωθεις όταν έχεις ταχυπαλμια, νιώθεις αυτή την αίσθηση και είναι ενοχλητική. Έχω κάποια θέματα με άγχος κλπ αλλά σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα είμαι σχετικά ήρεμη μπορώ να πω

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Stellapl View Post
    Μια φορά έχω μετρήσει στο λεπτό πόσο θα πάει και ήταν πάνω από 100 σε ηρεμση φάση. Απλά το θέμα είναι ότι νιωθεις όταν έχεις ταχυπαλμια, νιώθεις αυτή την αίσθηση και είναι ενοχλητική. Έχω κάποια θέματα με άγχος κλπ αλλά σε αυτή τη φάση που είμαι τώρα είμαι σχετικά ήρεμη μπορώ να πω
    Το άγχος γενικά κάνει ζημιά.. Απλά είμαι της άποψης να κοιτάξεις πρώτα το σωματικό.. Καρδιολόγο κτλ.. Και μετά να πας στο ψυχολογικο..

Για ποια θέματα έχεις άγχος; είναι θέματα που δεν λύνονται;

Senior Member
    Συνδέεται αν έχεις γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσπεψία και φούσκωμα συνήθως.Αλλα παραγοντας είναι και το άγχος εννοείται και άλλα πολλά..
    Dear God i don't know what the future holds but I'm counting on you.

Senior Member
    Φυσικα με την βαρυστιομαχια συνδεονται οι ταχυπαλμιες , το στομαχι προσπαθει να χωνεψει, και ως εκ τουτου πρεπει να στειλει παραπανω αιμα η καρδια στο στομαχι, και χτυπα πιο γρηγορα , τοσο απλο.....

Antonis8
    Guest
    Ναι, έχουν μεγάλη σχέση. Αν σε ενοχλεί έντονα,πήγαινε σε γαστρεντερολογο. Δοκίμασε και κάποια φυτικά βοηθήματα χώνεψης,έχει πολλά με μαστίχα στα φαρμακεία και βοηθάνε.