Δεν αντέχω άλλο να ζω έτσι - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 89
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Persefoni97 View Post
    Το ανέφερα αυτό στον καρδιολόγο και μου είπε πως κάτω από συνθήκες υπερβολικού στρες μπορεί να συμβεί. Είναι όπως όταν τρέχεις σε διάδρομο μπορούν οι σφυξεις να ανέβουν μέχρι το 200.απλως το επιθυμητό όριο είναι 220- η ηλικία δηλαδή 220-23 εν προκειμένω. Δεν ξέρω παιδιά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ ο ένας γιατρός με στέλνει στον άλλο.
    Πρόσεχε μην μπεις στο τριπακι με γιατρούς ο ένας στέλνει στην άλλον μετά δεν βρίσκουν τίποτα το ρίχνουν στο άγχος και σου δίνουν και χάπια..θέλει πολύ προσοχή και γενικά ξεκινά ν μην αγχώνεσαι πολύ και αλλαξε συνήθειες που θα μπορούσαν να προκαλούν αυτό

Senior Member
    Quote Originally Posted by nightzer View Post
    Πρόσεχε μην μπεις στο τριπακι με γιατρούς ο ένας στέλνει στην άλλον μετά δεν βρίσκουν τίποτα το ρίχνουν στο άγχος και σου δίνουν και χάπια..θέλει πολύ προσοχή και γενικά ξεκινά ν μην αγχώνεσαι πολύ και αλλαξε συνήθειες που θα μπορούσαν να προκαλούν αυτό
    Πολύ σωστός.. συμφωνώ απόλυτα

Senior Member
    Φυσικά και είναι από τα πιο κλασσικά ψυχοσωματικά συμπτώματα οι αυξημένοι παλμοί Αντώνη, μη λέμε όλο τα ίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάξει το παθολογικό κομμάτι η Περσεφόνη καλού-κακού, αλλά εδώ είναι εμφανέστατο ότι υπάρχει και το ψυχολογικό πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να δώσει βάση η κοπέλα.

Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, πρόσεξε Περσεφόνη μην μπεις σε έναν ατελείωτο κύκλο εξετάσεων που θα σε μπερδέψουν χειρότερα και μην μπεις στο τρυπάκι της αρρωστοφοβίας. Διότι συνήθως όταν πρωτοεμφανίζονται οι κρίσεις πανικού, έχουμε μία άρνηση να δεχτούμε ότι είναι κάτι ψυχολογικής φύσης, ψάχνουμε συνεχώς κάτι παθολογικό και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο.Εσύ πολύ ορθά, ξεκίνησες με ειδικό ψυχικής υγείας. το εάν είναι ο κατάλληλος ή όχι ο πρώτος που πήγες είναι άλλο θέμα.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Persefoni97 View Post
    Το ανέφερα αυτό στον καρδιολόγο και μου είπε πως κάτω από συνθήκες υπερβολικού στρες μπορεί να συμβεί. Είναι όπως όταν τρέχεις σε διάδρομο μπορούν οι σφυξεις να ανέβουν μέχρι το 200.απλως το επιθυμητό όριο είναι 220- η ηλικία δηλαδή 220-23 εν προκειμένω. Δεν ξέρω παιδιά έχω μπερδευτεί πάρα πολύ ο ένας γιατρός με στέλνει στον άλλο.
    Έχεις κάνει τεστ κοπώσεως;
    Αν συμβαίνει συνέχεια και συνδυάζεται με λιποθυμίες θεωρώ ότι είναι ακραίο να το ρίξει στο άγχος. Ναι, πολλά μπορεί να πάθει κανείς από το άγχος θεωρητικά, αλλά τουλάχιστον κρίνοντας από τον εαυτό μου, πριν την ορθοστατική, σε κρίση πανικού που συνήθως ανεβαίνουν οι παλμοί μου, είχα το πολύ 80. Στο τεστ κοπώσεως προς της ορθοστατικής, για να ξεπεράσω τους 100 χτύπους στο διάδρομο έπρεπε να το βάλει στο γρήγορο και είχε περάσει ένα 20λεπτο. Σε αυτό που έκανα μετά την ορθοστατική, χτύπησα τους 150 σε πέντε λεπτά. Εμένα αυξάνονται μόνο όταν είμαι όρθιος, περπατάω κλπ, οπότε ήταν ξεκάθαρη η διάγνωσή μου.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί εξειδικευμένοι σε τέτοια σύνδρομα στην Ελλάδα.

Τι να πω, η γνώμη μου είναι πως είναι απολυτα λογική η ανησυχία σου. Από κει και πέρα, δες μήπως σου δώσει ο νευρολόγος κάποια λύση και ανέφερα για δυσαυτονομία για να σου εξηγήσει πώς και γιατί. Το σημαντικό είναι να καταλάβεις γιατί λιποθυμάς και τι τργικάρει τον οργανισμό σου να λιποθυμήσει. Και συζήτησε για τα αντικαταθλιπτικά.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Φυσικά και είναι από τα πιο κλασσικά ψυχοσωματικά συμπτώματα οι αυξημένοι παλμοί Αντώνη, μη λέμε όλο τα ίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάξει το παθολογικό κομμάτι η Περσεφόνη καλού-κακού, αλλά εδώ είναι εμφανέστατο ότι υπάρχει και το ψυχολογικό πρόβλημα και σε αυτό πρέπει να δώσει βάση η κοπέλα.

Όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω, πρόσεξε Περσεφόνη μην μπεις σε έναν ατελείωτο κύκλο εξετάσεων που θα σε μπερδέψουν χειρότερα και μην μπεις στο τρυπάκι της αρρωστοφοβίας. Διότι συνήθως όταν πρωτοεμφανίζονται οι κρίσεις πανικού, έχουμε μία άρνηση να δεχτούμε ότι είναι κάτι ψυχολογικής φύσης, ψάχνουμε συνεχώς κάτι παθολογικό και μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο.Εσύ πολύ ορθά, ξεκίνησες με ειδικό ψυχικής υγείας. το εάν είναι ο κατάλληλος ή όχι ο πρώτος που πήγες είναι άλλο θέμα.

Μάλλον δεν ξέρεις πώς ειναι να χτυπάει 170+ η καρδιά σου. Η ταχυπαλμία είναι που προκαλεί το άγχος, όχι το αντίστροφο. Είναι τραγελαφικό να τα ρίχνουμε όλα στο άγχος.

Κι εγώ έχω άγχος και είχα σε όλη μου τη ζωή. Αλλο αυτό και άλλο η ταχυκαρδία που οφείλεται σε νευρολογικά αίτια όπως η δυσαυτονομία και η ορθοστατική ταχυκαρδία.

Από κει και πέρα ποιος είπε να μην κοιτάξει το ψυχολογικό η κοπέλα; Είναι όμως εγκληματικό να θεωρούμε ότι η ψυχολογία θα την κάνει να σταματήσει να λιποθυμάει ,όταν αυτό συμβαίνει για οργανικούς λόγους.
    Κι εγώ έχω και οργανικό και ψυχολογικό πρόβλημα. Το οργανικό επιδεινώνει το ψυχολογικό σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ. Να κάνει τι η Περσεφόνη; Να βρει μια ψυχολόγο του Παντείου να της τρώει τα λεφτά για άλλες τόσες συνεδρίες;

Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να βρει έναν καλό γιατρό που θα δει την περιπτωση της συνολικά. Τα αντικαταθλιπτικά επίσης μπορεί να βοηθήσουν.

Senior Member
    Αντώνη τελικά εμένα μου αυξάνονται κατά 30-33 παλμούς άμεσα μετά την ορθοστασία και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έχουν υποχωρήσει.
    Παραμένουν ωστόσο υψηλότεροι κατά 10-15/λεπτό συγκριτικά με όταν είμαι καθιστός.

Antonis8
    Guest
    Είναι πάντως αστείο, όλο λέμε το άγχος προκαλεί το ένα το άγχος προκαλεί το άλλο, αλλά όταν φοβόμαστε ότι το άγχος θα μας προκαλέσει έμφραγμα, το αποκλείουμε με τη μία.

Ναι, το άγχος είναι ένας τεράστιος παράγοντας κινδύνου, μπορεί και να μας αρρωσταίνει στο τέλος, αλλά όταν προκύπτει οργανικό πρόβλημα, τι να γίνει, πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Stavros View Post
    Αντώνη τελικά εμένα μου αυξάνονται κατά 30-33 παλμούς άμεσα μετά την ορθοστασία και μέσα σε 30 δευτερόλεπτα έχουν υποχωρήσει.
    Παραμένουν ωστόσο υψηλότεροι κατά 10-15/λεπτό συγκριτικά με όταν είμαι καθιστός.
    Είναι φυσιολογικό νομίζω. Αν τους ρίχνεις, κομπλέ. Αν παραμένουν αυξημένοι και πάνω από 100, τότε υπάρχει θέμα.

Εξαρτάται και από τον κάθε οργανισμό βέβαια. Ο γιατρός που με βλέπει έχει αυξημένους παλμούς γενικά, έχει πχ 90 καθιστός. Εγώ δεν ήμουν έτσι. Σε κάποιους παίρνει χρόνια να καταλάβουν τι τρέχει, εγώ το καταλάβα αμέσως γιατί ήμουν βραδυκαρδικός όλη μου τη ζωή και ξαφνικά άλλαξαν όλα.

Senior Member
    Βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Που το ξέρεις αν ξέρω ή δεν ξέρω πως είναι να έχεις 170 παλμούς; Το ξέρω γιατί το έχω περάσει. Όχι 170, 168 το ανώτερο που έχω μετρήσει,δεν μετρούσα κι όλη την ώρα, sorry. Και ναι, από άγχος ήτανε και όχι το αντίστροφο. Πέρασε το άγχος, πέρασαν κι όλα αυτά εδώ και τόσα χρόνια, γύρισα στα φυσιολογικά μου που τα λες και προς βραδυκαρδία. Αν είχα το σύνδρομο τάδε κι ήταν παθολογικό, δεν θα γιατρευόταν από μόνο του, ακόμα ταχυκαρδίες θα είχα.
    Τεςπα, ο καθένας με την άποψη του...

Senior Member
    Αντώνη έχω ας πούμε 75 καθιστός,σηκώνομαι όρθιος και μέσα σε 10 δεύτερα πηγαίνουν 108. Μέσα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα υποχωρούν στους 88 περίπου.
    Δεν πληρώ τα κριτήρια για POTS αλλά θα κάνω κάποια στιγμή και μία επίσκεψη σε καρδιολόγο.

george1520
    Guest
    Βαριέμαι να επαναλαμβάνω τα ίδια. Που το ξέρεις αν ξέρω ή δεν ξέρω πως είναι να έχεις 170 παλμούς; Το ξέρω γιατί το έχω περάσει. Όχι 170, 168 το ανώτερο που έχω μετρήσει,δεν μετρούσα κι όλη την ώρα, sorry. Και ναι, από άγχος ήτανε και όχι το αντίστροφο. Πέρασε το άγχος, πέρασαν κι όλα αυτά εδώ και τόσα χρόνια, γύρισα στα φυσιολογικά μου που τα λες και προς βραδυκαρδία. Αν είχα το σύνδρομο τάδε κι ήταν παθολογικό, δεν θα γιατρευόταν από μόνο του, ακόμα ταχυκαρδίες θα είχα.

Συμφωνώ με Σονια. Συν ότι έχει διακόσιους λόγους να είναι φουλ αγχωμένη...

Με τον ψυχολόγο τι έκανες;;

george1520
    Guest
    Αντώνη έχω ας πούμε 75 καθιστός,σηκώνομαι όρθιος και μέσα σε 10 δεύτερα πηγαίνουν 108. Μέσα στα επόμενα 20 δευτερόλεπτα υποχωρούν στους 88 περίπου.
    Δεν πληρώ τα κριτήρια για POTS αλλά θα κάνω κάποια στιγμή και μία επίσκεψη σε καρδιολόγο.
    Ανοιξτε άλλο θέμα να μιλήσετε για τα θέματα σας.. Για να μπορούμε να παρακολουθούμε και να σχολιάζουμε το θέμα της κοπέλας..

Antonis8
    Guest

Έχει τεράστια διαφορά αυτό που λες. Ναι, κι εμένα οι παλμοί μου από το άγχος έχουν πάει 113 προς της ορθοστατικής. Καθαρά από το άγχος επίσης είχε μουδιάσει όλο μου το αριστερό χέρι. Άλλο αυτό και άλλο να έχεις συμπτώματα οργανικής νόσου όπως η κοπέλα. Και είναι επιστημονικά αποδεκτό πως ναι, τα σύνδρομα που επιφέρουν ταχυπαλμία, πολλές φορές προκαλούν κατάθλιψη στους πάσχοντες ή επιδεινώνουν τα ήδη υπάρχοντα ψυχιατρικά θέματα, όπως στην περίπτωση μου πχ.
    Όταν λοιπόν έχεις μια οργανική νόσο που σου προκαλεί τρελή ταχυπαλμία, είναι αδύνατον να μην νιώσεις άγχος και πανικό παράλληλα, είναι φυσιολογική διάδραση στον εγκέφαλο, όταν η καρδιά χτυπάει τρελά, αμέσως μπαίνουμε σε μια κατάσταση επικείμενου κινδύνου, έτσι είμαστε προγραμματισμένοι.

Δεν εκφράστηκα ποτέ για σένα, εσένα μπορεί να ήταν από το άγχος. Η άποψη μου είναι με βάση όσα αναφέρει η θμεατοθέτρια, ότι κάτι συμβαίνει και σίγουρα δεν θα της προτείνω ως πρώτο βήμα, εγώ προσωπικά, την ψυχανάλυση όταν λιποθυμάει και δεν της έχει περάσει ούτε με ηρεμιστικά ούτε με συνεδρίες.

Σωστά, ο καθένας με την άποψή του και τα επιχειρήματα του.

Antonis8
    Guest

Όχι φιλε μην αγχώνεσαι, είναι νορμάλ να αυξάνωνται με την κίνηση, εφόσον τους ρίχνεις μετά είναι όλα οκ.

Ναι, αν πας για ετήσιο τσεκ απ ανέφερε το να σου πει και ένας ειδικός τη γνώμη του.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Όχι φιλε μην αγχώνεσαι, είναι νορμάλ να αυξάνωνται με την κίνηση, εφόσον τους ρίχνεις μετά είναι όλα οκ.

Ναι, αν πας για ετήσιο τσεκ απ ανέφερε το να σου πει και ένας ειδικός τη γνώμη του.
    Τhanks Αντώνη!!!

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast