Μαντού
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Μαντού

Antonis8
    Guest

Μαντού

Έχει κάνει κανείς τη δοκιμασία μαντού; Αύριο με στέλνει ο γιατρός μου στο νοσοκομείο για να κάνω τη δοκιμασία μαντού για τη φυματίωση και κάποιες εξετάσεις αίματος για την αναιμία.

Έχω αγχωθεί. Το ξέρω ότι είναι μια αντίδραση στο δέρμα επί της ουσίας αλλά φοβάμαι μήπως επηρεάσει την καρδιά μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Έχει κάνει κανείς τη δοκιμασία μαντού; Αύριο με στέλνει ο γιατρός μου στο νοσοκομείο για να κάνω τη δοκιμασία μαντού για τη φυματίωση και κάποιες εξετάσεις αίματος για την αναιμία.

Έχω αγχωθεί. Το ξέρω ότι είναι μια αντίδραση στο δέρμα επί της ουσίας αλλά φοβάμαι μήπως επηρεάσει την καρδιά μου.
    Αυτό το καναμε όταν ήμασταν μικρΑ...από ότι θυμάμαι το κάνουν δοκιμαστικά για να δεις αν είσαι αλλεργικός...και από ότι θυμάμαι πάλι και από όσους έχω ρωτήσει κανέναν δεν πείραξε

Senior Member
    Είχα κάνει πριν χρόνια, ένα μικρό τσίμπημα είναι και μετά περιμένεις λίγα 24ωρα να δεις αντίδραση, αν πρηστεί το σημείο ή όχι. Δεν νομίζω να έχει σχέση με την καρδιά, αλλά αν είχε, θα σε ενημέρωνε ο γιατρός πιστεύω.

Antonis8
    Guest
    Αλλεργικός σε τι; Εχω διάφορες αλλεργίες εγώ , λες να με πειράξει;

Senior Member
    Ρε παιδιά, για να δουν αν έχεις προσβληθεί από το μικρόβιο της φυματίωσης στο κάνουν όχι για αλλεργίες.

Antonis8
    Guest
    Φοβάμαι μήπως μου κάνει αλλεργική αντίδραση και πάθω αναφυλακτικό σοκ.

Senior Member
    Συμφωνώ με την Sonia.. Και δεν έχει σχέση με την καρδιά..
    Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...

Antonis8
    Guest
    Προσωπικά δεν θέλω να το κάνω και δεν πιστεύω ότι έχω φυματίωση αλλά επιμένει ο γιατρός να το κάνω.

Senior Member
    Μα δεν είναι κάποιο πολύπλοκο κοκτέιλ ουσιών, μέρος του βάκιλου είναι. Σε τι να γίνει αλλεργική αντίδραση;

Antonis8
    Guest
    Άρα ίσως νιώσω άρρωστος; Όπως όταν κάνεις εμβόλιο;

Senior Member
    Τι να σου πω, εγώ όταν έκανα εμβόλιο ποτέ δεν έδινα και πολύ σημασία, δεν θυμάμαι να έχω νιώσει άρρωστη ποτέ.

Ανεπιθύμητες ενέργειες κατά την εκτέλεση φυματινοαντίδρασης
    Συνήθεις αντιδράσεις (> 1/100) Τοπικές: Πόνος, ερεθισμός ή ενόχληση αμέσως μετά την ένεση στο σημείο που έγινε.
    Ασυνήθεις αντιδράσεις (< 1/100) Συστηματικές: Πυρετός, κεφαλαλγία.Τοπικές: Διόγκωση επιχωρίου λεμφαδένα.
    Σπάνιες αντιδράσεις (< 1/1000) Τοπικές: Υπερευαισθησία στη φυματίνη μπορεί να προκαλέσει φλύκταινα και τοπική νέκρωση.

Senior Member
    Εμάς έτσι μας έλεγαν ότι το έκαναν να δουν πως θα αντιδράσουμε..αλλά από ότι ξέρω. Και εγώ δεν έχει θέμα με καρδιά και επίσης μετά το εμβόλιο σχεδόν κανείς δεν έπαθε τίποτα

Senior Member
    Αν ήταν να έβγαζε κάνεις αλλεργία από αυτο και επικίνδυνο δεν θα το κάνουν σε παιδάκια Γυμνασίου.Εμας στο Γυμνάσιο το κάνανπριν πολλές χρόνια που πήγαινα δεν είναι τιποταααα

Senior Member
    Αντονη , εχεις νοσοσοφοβια , αυτην πρεπει να καταπολεμησεις .......

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Καλημέρα. Και εγώ στο γυμνάσιο το είχα κάνει..
    Η μόνη κοινή και συνηθισμένη αντίδραση είναι να ερεθιστει εκείνη το σημείο και να υπάρχει μια μικρή ενόχληση..

Κατά τα άλλα, συμφωνώ απόλυτα με τον MacGyver!!

Page 1 of 2 12 LastLast