ειναι η ζωη αδικη ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
    Banned
    προσωπικα συμφωνω με blackbird, μαλιστα μου θυμιζεις ενα βιβλιο οπου αναφερετε ακριβως σε αυτο το ζητημακαι σας προσταζω να το διαβασετε ! λεγετε "η γενεαλογια της ηθικης" το βιβλιο αυτο μαλιστα ειναι τελειως αντιθετο στο χριστιανησμο ,τον κατηγωρει με τον γνωστο του τροπο ο Νιτσε! -το αναφερω σε οσους με λενε πορομενο και οτι δεν εομαι αντικοιμενικος με το θεμα πιστης!!".
    Το θεμα αυτο μου εβαλε ο Μαγκ ειναι πολυ ενδιαφερον ως φιλοσοφικο ζητημα ομως οχι τοσο ως σχετικο με το φορουμ! Ομως κατα την γνωμη μου επειδη η φιλοσοφια με την προσωπικη κοσμοθεωρεια και την ψυχολογικη αποψη για την ζωη του καθενος ειναι "ξαδερφια" νομιζω οτι καλα το εβαλες ωτε να σκεφτουμε οσοι μπορουμε λιγακι το τι κανουμε στην ζωη μας!! για πιο λογο τρεχουμε στην δουλεια? για ποιους λογους ειμαστε μα καποιους ανθρωπους, τι περιμενουμε απο την επομενη ημερα και τι στοχους εχουμε στη ζωη μας!

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    προσωπικα συμφωνω με blackbird, μαλιστα μου θυμιζεις ενα βιβλιο οπου αναφερετε ακριβως σε αυτο το ζητημακαι σας προσταζω να το διαβασετε ! λεγετε "η γενεαλογια της ηθικης" το βιβλιο αυτο μαλιστα ειναι τελειως αντιθετο στο χριστιανησμο ,τον κατηγωρει με τον γνωστο του τροπο ο Νιτσε! -το αναφερω σε οσους με λενε πορομενο και οτι δεν εομαι αντικοιμενικος με το θεμα πιστης!!".
    Το θεμα αυτο μου εβαλε ο Μαγκ ειναι πολυ ενδιαφερον ως φιλοσοφικο ζητημα ομως οχι τοσο ως σχετικο με το φορουμ! Ομως κατα την γνωμη μου επειδη η φιλοσοφια με την προσωπικη κοσμοθεωρεια και την ψυχολογικη αποψη για την ζωη του καθενος ειναι "ξαδερφια" νομιζω οτι καλα το εβαλες ωτε να σκεφτουμε οσοι μπορουμε λιγακι το τι κανουμε στην ζωη μας!! για πιο λογο τρεχουμε στην δουλεια? για ποιους λογους ειμαστε μα καποιους ανθρωπους, τι περιμενουμε απο την επομενη ημερα και τι στοχους εχουμε στη ζωη μας!
    Αλήθεια; Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και με έψησες τώρα :Ρ
    Εγώ προσωπικά δεν είμαι άθεη αλλά αγνωστικίστρια.
    Θα το ψάξω. Ευχαριστώ!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Συμφωνω, ολα ειναι σχετικα , και ολα ειναι τυχαια , η εινμαστε προιοντα των ενδομυχων σκεψεων μας ? στην Ζωνη του Λυκοφωτος ειμεθα .....λεω γω τωρα ......
    Υπάρχουν (πολλά) γεγονότα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, πόσο μάλλον με την σκέψη μας. Τώρα το κατά πόσο θα κλαιγόμαστε για αυτά εξαρτάται από το τι στάση ζωής κρατάει ο καθένας από εμάς. Σε έναν άνθρωπο μπορεί να συμβούν χίλια κακά και ο ίδιος να θεωρεί ευλογημένη την ζωή του και ένας άλλος επειδή έσπασε το πόδι του μια μέρα να λέει καθημερινά πόσο άδικα του φέρθηκε η ζωή. Εκτός αν εννοούμε το ίδιο με την στάση ζωής και τις σκέψεις μας γενικά. Απλά εγώ δεν βλέπω τίποτα απόλυτο. Αξιολογούμε μόνο τα γεγονότα ως έχουν και τα δεδομένα μας. Ένα δεδομένο είναι το τι έρχεται, άλλο δεδομένο το πώς σκέφτομαι και πώς το αντιμετωπίζω. Αν γίνομαι κατανοητή.

Μπορει ο ανθρωπινος νους να καλουπωσει τι ειναι δίκαιο και αδικο; Η θρησκεια Χ. Ο λεει ζησε το σήμερα. Πάρε παράδειγμα τον Σταυρό που σηκωσε ο Χριστός και μην εχεις αυταπατες εκλεκτου. Παμε στη διαμόρφωση Δίκαιου. Εφοσον το εφτιαξαν ανθρωποι ειναι ελλειπτικο. Που καταληγω στο τωρα... Ζησε και με αδικίες αρκεί να υψωνεις ανάστημα όταν ρισκαρεται η σωματική και ψυχικη σου υγεια. Και φυσικα ανθρώπων που αγαπάς. Εδώ αγαπητέ Μακ γεννιουνται παιδια και απο τεσσαρων ετων παλευουν με καρκινο. Εμεις μιλαμε και καπου αλλου πεφτουν βομβες. Αυτη ειναι η δικη μου γνώμη. Μέχρι εδω εχω φτασει.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    δεν ξερω να πω κατι για τα παιδια των 4 ετων , δεν εχω ολες τις απαντησεις , ως κοινος θνητος , αλλα για κατι που ειμαι βεβαιος ειναι οτι πλεον δεν υπαρχουν πραματικοι φιλοι, οχι εχω πληγωθει, δεν θαφηνα ποτε τον εαυτο μου να δοθει σε τετοιο σημειο σεναν τριτον , αλλα οντως δεν υπαρχουν , ολες οι φιλιες ειναι δουναι και λαβειν .........
    και μια συμβουλη απο καποιον παλαιοτερο και μεγαλυτερο , μην κανετε ποτε φιλο που ειναι κατωτερος απο σας , σε οποια σημεια , παντα θα σας φθονει.....εκ πειρας αυτο, αν κι ειμαι πολυ καλοπροαιρετος , δεν ξερω πια αν αυτο ειναι καλο η κακο.......
    Last edited by Macgyver; 07-02-2020 at 23:19.

Banned
    Η ζωή είναι άδικη.. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο..

Senior Member
    Εισαι τοσο βεβαιη ? εγω δεν ειμαι ......εμεις δημιουργουμε την πραματικοτητα μας .......οι σκεψεις μας , ακομη κι οι ενδομυχες ......

Banned
    Εισαι τοσο βεβαιη ? εγω δεν ειμαι ......εμεις δημιουργουμε την πραματικοτητα μας .......οι σκεψεις μας , ακομη κι οι ενδομυχες ......
    Καλημέρα
    Πιστεύω ότι οι σκέψεις μας έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.. Αλλά τα γεγονότα δεν είναι στο χέρι μας.. Και αυτά διαμορφώνουν την πραγματικότητα...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Alexia10 View Post
    Καλημέρα
    Πιστεύω ότι οι σκέψεις μας έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.. Αλλά τα γεγονότα δεν είναι στο χέρι μας.. Και αυτά διαμορφώνουν την πραγματικότητα...
    Καλημερα και σε σενα αγαπητη, κι ομως το πιστευω μου ειναι οτι οι σκεψεις μας διαμορφωνουν τα γεγονοτα ........ετσι πιστευω εγω .....

Banned
    Καλημερα και σε σενα αγαπητη, κι ομως το πιστευω μου ειναι οτι οι σκεψεις μας διαμορφωνουν τα γεγονοτα ........ετσι πιστευω εγω .....
    Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.. Αλλά όταν σου συμβαίνει μια ατυχία δεν μπορείς να την αλλάξεις με σκέψεις.. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις λέμε συνήθως ότι η ζωή είναι άδικη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Alexia10 View Post
    Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο.. Αλλά όταν σου συμβαίνει μια ατυχία δεν μπορείς να την αλλάξεις με σκέψεις.. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις λέμε συνήθως ότι η ζωή είναι άδικη..

Αυτο ειναι αληθεια .....

Page 2 of 2 FirstFirst 12