ερωτηση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22

Thread: ερωτηση

Senior Member
    σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο κυρία Καππάτου τα παιδιά με αυτόν τον τρόπο εξερευνούν το σώμα τους και ανακαλύπτουν τις περιοχές εκείνες που συνήθως καλύπτονται από τα ρούχα.για τα μικρά παιδιά η σεξουαλικότητα πάντα βιώνεται σαν ένα παιχνίδι που εκφράζεται με πολλές μορφές,φιλάκια χαδάκια πάλη και γαργάλημα.η ανάγκη του παιδιού να αγγίξει να πειραματιστεί με το σώμα του είναι απολύτως φυσιολογική φτάνει να μην γίνεται σε υπέρμετρο βαθμό.
    όσον αφορά τις ενοχές που νιώθεις μήπως είναι καταβάθος ντροπή όταν συναντάς κάποιον που έπαιζες τον γιατρό όταν ήσουν μικρή;
    να σου φέρω ένα παράδειγμα αν αυτό σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.όταν πήγαινα δημοτικό(το θυμάμαι σαν σήμερα)ήταν δύο φίλες μου που τους άρεσε να παίζουν μεταξύ τους τον γιατρό αυτό τι σημαίνει;πως θα έπρεπε να γίνουν ομοφυλόφιλες ή να νιώθουν ενοχές;και οι δύο πλέον έχουν δημιουργήσει οικογένεια και τώρα πια τα λένε μεταξύ τους και γελάνε με τις τότε αναμνήσεις τους....;)

Member
    ΝΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ

Member
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ?ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΧΑΖΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Senior Member
    όπως το είπες είναι χαζές σκέψεις καταλάβαίνω όμως πως εσένα σε έχουν επηρεάσει κάπως αρνητικά.η ταπεινή μου γνώμη είναι όμως να μην νιώθεις έτσι.έχεις σκεφτεί ποτέ πώς νιώθει και ο άλλος;γιατί δεν το κουβεντιάζεις μαζί του έτσι στην πλάκα να έρθει σαν θέμα γενικά και αόριστα για να δεις την αντίδρασή του.ίσως αυτό σε βοηθήσει να απενοχοποιήσεις αυτό το παιχνίδι του γιατρού που παίζατε.

φυσικά δεν καταλάβαινες πως είναι λάθος,στην ουσία όμως δεν είναι και μιλάω πάντα σύμφωνα με την παιδοψυχολόγο γιατί έχω παιδιά(4 και 2) και την παρακολουθώ ανελλιπώς γιατί με ενδιαφέρει και εμένα αυτό το θέμα.κάποια στιγμή θα παίξουν και τα δικά μου παιδιά τον γιατρό το ξέρω αυτό.προσπαθώ όμως να τα προετοιμάσω κατάλληλα για αυτό τουλάχιστον την μεγάλη γιατί ο μικρός είναι μωρό ακόμα και δεν καταλαβαίνει.την βλέπω πως ενδιαφέρεται για το σώμα και μου κάνει διάφορες ερωτήσεις περί αυτού βέβαια της απαντώ ειλικρινά σε όλες της τις απορίες οπότε κάποια στιγμή θα επεξεργαστεί το σώμα της μόνη της είτε με κάποιο άλλο παιδάκι.δεν με τρομάζει αυτό γιατί είμαι ενημερωμένη φτάνει να γίνεται στα σωστά πλαίσια και πάντα με την εντός εισαγωγικών επίβλεψή μου.

Member
    ΕΓΩ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΤΩΝ 9 ΜΕ 10 ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ.ΑΥΤΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΗΧΑΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ.ΠΑΡΟΛΑ ΤΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΙΩΘΑ ΕΝΟΧΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΧΙΖΑ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ..ΚΑΙ ΑΠΕΥΦΕΓΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ.

Member
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΟΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕ ΛΙΓΑΚΙ.ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΒΑΛΛΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ.

Senior Member
    να είσαι πάντα καλά και μην αισθάνεσαι ούτε ενοχές ούτε ντροπή.αυτό που έκανες εσύ και ο καθένας μας είναι στα λογικά πλαίσια της παιδικότητάς μας.
    να θυμάσαι πάντα πως υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολύ χειρότερα και δεν έχουν ίχνος ντροπής επάνω τους.
    ε λοιπόν όχι δεν θα αισθανόμαστε άσχημα που θέλαμε να γνωρίσουμε το σώμα μας.....:)
    να είσαι καλά τώρα και για πάντα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12