LYRICA και ΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 19 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 106 to 120 of 281
    YokoChoco
    Guest
    Με όλα αυτά που συμβαίνουν, σήμερα έπαθα κρίση πανικού, πήγα πολύ διάρροια με πονους στην κοιλιά, και μετά έπαθα κρυάδες, εβαλα θερμόμετρο και είχα 35.2 υποθερμία, έβαλα κ πιεσόμετρο και είχα 19 πίεση!!! όταν γενικά είμαι υποτασικός με 9.2-10 συνήθως. Μίλησα στον ψυχίατρο μου ειπε να πάω νοσοκομείο αν δεν πέσει, τεσπα πέρασε σε 1 ώρα ήπια μία βαλεριάνα και 3 κούπες μελισσόχορτο και κατέβηκε η πίεση στο 11 και η θερμοκρασία ανέβηκε στο 36.2. Πριν 1,5 ώρα ήμουν ακόμα καλύτερα πίεση στο 10 περίπου και θερμοκρασία 36.6 αφού έβαλα ένα χοντρό μπουφάν και σκουφο.
    Φοβάμαι ότι έχω κολλήσει τον βρωμο-κορονοΐο και θα πεθάνω

ntinti
    Guest
    Quote Originally Posted by YokoChoco View Post
    Με όλα αυτά που συμβαίνουν, σήμερα έπαθα κρίση πανικού, πήγα πολύ διάρροια με πονους στην κοιλιά, και μετά έπαθα κρυάδες, εβαλα θερμόμετρο και είχα 35.2 υποθερμία, έβαλα κ πιεσόμετρο και είχα 19 πίεση!!! όταν γενικά είμαι υποτασικός με 9.2-10 συνήθως. Μίλησα στον ψυχίατρο μου ειπε να πάω νοσοκομείο αν δεν πέσει, τεσπα πέρασε σε 1 ώρα ήπια μία βαλεριάνα και 3 κούπες μελισσόχορτο και κατέβηκε η πίεση στο 11 και η θερμοκρασία ανέβηκε στο 36.2. Πριν 1,5 ώρα ήμουν ακόμα καλύτερα πίεση στο 10 περίπου και θερμοκρασία 36.6 αφού έβαλα ένα χοντρό μπουφάν και σκουφο.
    Φοβάμαι ότι έχω κολλήσει τον βρωμο-κορονοΐο και θα πεθάνω
    Τίποτα δεν θα πάθεις ηρέμησε!!!

Είναι λογικό ξέρεις πόσα άτομα λόγω της κατάστασης παθαίνουν τώρα κρίσης ???

Κάτσε σπίτι μην πας πουθενά και δεν θα κολλήσεις !

Πως εισαι σημερα?

YokoChoco
    Guest
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Τίποτα δεν θα πάθεις ηρέμησε!!!

Είναι λογικό ξέρεις πόσα άτομα λόγω της κατάστασης παθαίνουν τώρα κρίσης ???

Κάτσε σπίτι μην πας πουθενά και δεν θα κολλήσεις !

Πως εισαι σημερα?
    Σε ευχαριστώ!
    Σήμερα νοιώθω αρκετά καλύτερα, η πίεση ήταν 8.9 πριν 1 ώρα(εννοώ η μεγάλη, η μικρή κοντά 6.5) και θερμοκρασία στο 36.3
    Αυριο θα πάω για περπάτημα επειδή πρέπει να κάνω αποθεραπεία στην μέση μου λόγω της σπονδυλοδεσίας, αλλά θα κρατάω
    απόσταση από άλλα άτομα στα 1,5-2 μέτρα. Θα κάνω κοντινή απόσταση, το πολύ 25-30' όχι παραπάνω.
    Θα έχω μαζί μου και αντισηπτικό σε περίπτωση που ακουμπήσω κάτι(πχ κολόνα).
    Νομίζω με τον κορονοΐο θα θεριέψει και η κατάθλιψη, πολλούς που ρώτησα(μέσω τηλεφώνου) οι οποίοι δεν εχουν ψυχική νόσο
    εχουν τρομοκρατηθεί ότι θα κολλήσουν αυτοι ή τα παιδιά τους.

YokoChoco
    Guest
    Ξαναπήρα κάποιες μέρες το Lyrica αλλά το φάρμακο μου έφερνε απίστευτη δυσκοιλιότητα, δεν μπορούσα να ενεργηθώ, τι ψύλλιουμ έπαιρνα, τι ακτινίδια έτρωγα, τι παραφινέλαια ήπια, τίποτα, το'κοψα, και ελαττώθηκε και η υπνηλία που είχα. Επίσης παίρνω το imovane υποτίθεται για ύπνο, ε μου προκαλεί ναυτία και ένα κάποιο κρούψιμο όταν κοιμάμαι δυσκολεύομαι να αναπνεύσω(αυτό μου το είχε προκαλέσει και το seroquel θυμάμαι όταν το'χα δοκιμάσει).

Το θέμα είναι ότι η CPAP για την άπνοια, η μάσκα, μου προκαλεί ερεθισμούς γύρω απ'το δέρμα, βάζω βαζελίνες, σπαθόλαδο κτλ κάπως υπάρχει μία ελάχιστη βελτίωση αλλά το δέρμα σκάει και ξεφλουδίζει και ερεθίζεται. Διάβασα ότι πρέπει για μερικές μέρες να μην βάζω την μάσκα, αλλά αν δεν την βάλω παθαίνω πολύ ξηροστομία, διψάω συνέχεια ένα πράγμα, πίνω νερό και το στόμα μου είναι τελείως στεγνό και ξερό.

Παίρνω πρωί βράδυ ΡΟΔΙΟΛΑ ειλικρινά δεν βλέπω κάποια διαφορά, τα συμπτώματα(κεφαλαλγίες, ζάλη, ναυτίες, ίλλιγγος κτλ παραμένουν, σφιξίματα στο κεφάλι, βάρος κτλ νομίζω είναι Σοβαρή Αγχώδης Διαταραχή) μάλλον πρέπει να πίνω 5 κούπες μελισσόχορτο την ημέρα για να γιάνω ε;

YokoChoco
    Guest
    Πρέπει να ξαναπώ ότι πέφτει πολύ χαμηλά η πίεση μου, συνήθως είναι 8.5-9.5 η μεγάλη για ύψος περίπου 1.81-1.82 και 81 κιλά! Άμα βάλω τα πόδια μου στον τοίχο και ξαπλώσω για 30' και μείνω ακίνητος πάει το αίμα στο κεφάλι και υποχωρεί η κεφαλαλγία, όχι πάντα όμως, αλλά αρκετές φορές.. άσε 41 ετών σαράβαλο τελείως.

YokoChoco
    Guest
    Λοιπόν,
    έκοψα τελείως το LYRICA δεν το χρησιμοποιώ καθόλου και πίνω 2-3 κούπες μελισσόχορτο κάθε μέρα και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, έχει ελαττωθεί το άγχος αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 5-6 μέρες άρχισα να πονάω έντονα στην μέση και μουδιάζουν πόδια, πονάει αυχένας, σπονδυλική στήλη κτλ, μίλησα με τον νευροχειρουργο και μου είπε ότι ίσως έχουν γίνει άκαμπτοι οι μύες, έχουν δλδ σφίξει και μου έδωσε NORGESIC πρωί βράδυ, σήμερα ήταν η 4η μέρα ελάχιστη διαφορά έχω ενοχλήσεις... υπάρχει περίπτωση να έχουμε υποτροπή της σπονδυλοδεσίας, δλδ να απέτυχε το χειρουργείο;; Φοβάμαι πολύ ότι θα αναγκαστώ να κάνω 2η φορά επέμβαση στο ίδιο σημείο, ότι χειρότερο δλδ.

YokoChoco
    Guest
    Έχουν περάσει 5,5 μήνες απ'το χειρουργείο έπρεπε να είμαι καλά, όμως εγώ πονάω

YokoChoco
    Guest
    Επανέρχομαι στο θέμα.

Το πρόβλημα στην μέση το είδε Ορθοπεδικός προ 10 μέρες και μου έδωσε το αντιφλεγμονώδες TENOXICAM που είναι αρκετά δυνατό(1 κάθε πρωί μετά το φαγητό). Υποθέτει ο Ορθοπεδικός ότι η ανάπτυξη ουλώδους ιστού δημιούργησε φλεγμονή στους μύες, αλλά δεν είναι βέβαιο. Υπάρχει 10 μέρες μετά, μία μικρή βελτίωση, αλλά σε χθεσινή επικοινωνία με τον Ορθοπεδικό μου είπε ότι πρέπει από Δευτέρα να κάνουμε ΗΛΕΚΤΡΟΜΥΟΓΡΑΦΗΜΑ για να δούμε πιθανή ζημιά στους μύες της μέσης και ότι αυτή η εβδομάδα θα δείξει αν θα υποχωρήσουν τα συμπτώματα αν τελικά υπάρχει φλεγμονή. Απέκλεισε δε να υπάρχει Αραχνοειδίτιδα(φλεγμονή της αραχνοειδούς μεμβράνης των νεύρων, κάτι που φοβόμουν) γιατί θα έπρεπε να έχω πολλούς πόνους και πυρετό.

Ο Νευροχειρουργός από την άλλη, ενημερώθηκε και συμφώνησε να παίρνω το TENOXICAM και να γίνει Ηλεκτρομυογράφημα.

Επίσης ο Ορθοπεδικός είδε την ακτινογραφία που έβγαλα μετά το χειρουργείο φαίνεται να έχει γίνει σωστά η επέμβαση, τώρα τι στο καλό συμβαίνει θα δείξει.

Εδώ το πρόβλημα είναι, τι στο καλό συμβαίνει και με σφίγγει η μέση, μουδιάζουν τα πόδια, με πιάνει αδυναμία σε μέση και πόδια κτλ και δυσκολεύομαι να περπατήσω αν και σήμερα αισθάνομαι μισό κλίκ καλύτερα, αλλά έχω ακόμα ενοχλήσεις.

Σήμερα κλείνουν 6 μήνες απ'το χειρουργείο και αντί να είμαι καλά παραμένω ασθενής!

YokoChoco
    Guest
    Με εξέτασε σήμερα Νευρολόγος, κάνοντας μου Ηλεκτρομυογράφημα, υπάρχει όντως ριζιτική βλάβη στο Ο5-Ι1 και μου έγραψε Neurobion ενέσεις για 9 μέρες και μετά να το παίρνω για 2 μήνες σε χάπι. Είπε ότι ο πόνος οφείλεται κατά 30% σε μυικό τραυματισμό και κατά 70% σε φόβο και αγχώδη διαταραχή, δλδ αν ο πόνος είναι στο 2 με βαθμό 10 τότε γίνεται 8 λόγω άγχους και φόβου. Ότι υπάρχει πρόβλημα υπάρχει φυσικά. Να δώ λέει ψυχίατρο που να μου συνταγογραφήσει αγχολυτικό, εκείνη πρότεινε το πασίγνωστο LYRICA που επίσης θεραπεύει τον νευροπαθητικό πόνο(Το LYRICA ως γνωστόν δίνεται α) στον νευροπαθητικό πόνο, β) σε μεγάλες δόσεις στην επιληψία και γ) στην γενικευμένη αγχώδη διαταραχή). Οπότε φαίνεται πως το συγκεκριμένο χάπι δεν το γλυτώνω τελικά. Το πρόβλημα είναι ότι το έχω ξαναπάρει όπως έχω αναφέρει σε άλλα πόστ κ μου έκανε φοβερή δυσκοιλιότητα κ είχα ταλαιπωρηθεί, αλλά το άγχος είχε μειωθεί αισθητά, ήμουνα αρκετά πιο ήρεμος.

Θα συνεχίσω επίσης άλλες 15 μέρες το χάπι TENOXICAM(αντιφλεγμονώδες).

Ως άσκηση μου προτάθηκε ξανά το περπάτημα(χωρίς ζώνη) και να κάνω κολύμβηση, τους είπα ότι δεν ξέρω κολύμπι να πάω λέει στο κολυμβητήριο σε ελεγχόμενο χώρο να κάνω ασκήσεις... επίσης ίσως βοηθήσουν τα McKenzy, κοιλιακοί ραχιαίοι στο σημείο που δεν θα πονάω, γιατί παιδιά πονάω έτσι;

Επίσης θα πρέπει λέει να κάνω ποδήλατο... ωραία, το θέμα είναι ότι πονάω και δεν μπορώ να καβαλήσω.

Το ηλεκτρομυογράφημα θα πρέπει να επαναληφθεί σε 6 μήνες για να δούμε αν θα επιδεινωθεί το πρόβλημα.

Ελπίζω σε μία κάποια βελτίωση, ήδη τις τελευταίες μέρες πάω κάπως καλύτερα, αλλά συνεχίζεται ο πόνος πιο ελαφρά. Καταλήγουμε δλδ σε ένα συμπέρασμα ότι έχω ριζιτική βλάβη που προκαλεί πόνο ο οποίος γίνεται εντονότερος λόγω άγχους.

Η ζώνη.. όσο μπορώ να μην την φοράω, υπάρχει κίνδυνος μυικής χαλάρωσης σε βαθμό να κρεμάσει η κοιλιά και να τραυματιστεί η σπονδυλική στήλη ανεπανόρθωτα(είπε ο Ορθοπεδικός), δλδ μπορεί να πετάξω νέες κήλες λόγω ατροφίας των μυών... οπότε ζώνη όσο το δυνατον λιγότερο κ πιστεύω μαζί με αγωγή και ελαφρά άσκηση να δώ το ''φώς το αληθινόν''(όχι της ιερουσαλήμ το άλλο)!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας να διαβάσετε τα πόστ μου.

ntinti
    Guest
    Πολύ χρήσιμο το ποστ σου !!!

Έχω και εγώ ραντεβού την άλλη Τρίτη για να κάνω το ηλεκτρομυελογραφημα και είμαι πολύ αγχωμένη...

Μου φαίνετε δεν θα το γλυτώσω και εγώ το λυρικά πάλι.,,

Όσο αφορά αυτό που σου είπε για το πόνο από το άγχος ισχύει και εγώ το διαπίστωσα...

Να σε ρωτήσω πόση ώρα διαρκεί η εξέταση ? Μου είπαν ότι χρονοβόρα και λιγάκι ενοχλητική όσο αφορά τις βελόνες..

YokoChoco
    Guest
    Πολύ χρήσιμο το ποστ σου !!!

Έχω και εγώ ραντεβού την άλλη Τρίτη για να κάνω το ηλεκτρομυελογραφημα και είμαι πολύ αγχωμένη...

Μου φαίνετε δεν θα το γλυτώσω και εγώ το λυρικά πάλι.,,

Όσο αφορά αυτό που σου είπε για το πόνο από το άγχος ισχύει και εγώ το διαπίστωσα...

Να σε ρωτήσω πόση ώρα διαρκεί η εξέταση ? Μου είπαν ότι χρονοβόρα και λιγάκι ενοχλητική όσο αφορά τις βελόνες..
    Kαι στα δύο πόδια μου το έβαλε κανονικά δεν πονάει ιδιαίτερα απλά εγώ είμαι ευαίσθητος και το «τόσο» το κάνω «ΤΟΣΟ» αν με καταλαβαίνεις. Διαρκεί περίπου 1 ώρα όχι παραπάνω. Η βελόνα μπαίνει στην αρχή σε ακουμπάει(δεν σε τρυπάει) για να δεί την ευαισθησία, εγώ τινάχτηκα κ μου λέει ''μα δεν σ'ακουμπησα σχεδόν είσαι πολύ ευαίσθητος''. Οπότε μην σε αγχώνει δεν θα πονέσεις, λίγο γαργάλημα είναι. Μετά μπαινουν βεντουζάκια δεν πονάνε απλά στέλνουν λιγο ρεύμα και κάνει σύσπαση ο μυς.

Δεν πειράζει ας πάρω το Lyrica και θα το παλέψω με διατροφή να μην παχύνω, ΌΧΙ ΓΛΥΚΑ, ΟΧΙ ΤΗΓΑΝΙΤΑ, θα τρώω συνέχεια φαγητά στον ατμό, άπαχα γαλακτοκομικά, βιολογικό γάλα, φρούτα και πολύ νερό. Και όσο μπορώ περπάτημα. Όλα μια απόφαση είναι. Και φάρμακα να μην έπαιρνα άμα έτρωγα γλυκά, πίτσες, γύρους κτλ πάλι θα πάχαινα, δεν είναι τα φάρμακα που παχαίνουν αλλά το τι τρώμε(απλά τα φάρμακα ανοίγουν κάποιες φορές την όρεξη, ε εκεί φρούτα και γάλα κ δεν παχαίνεις).

ntinti
    Guest
    Ωραία με καθησυχασες λιγάκι με την εξέταση !!

Εγώ επερνα το λυρικά για 3 μήνες δεν μπορώ να πω ότι παχυνα ίσα ίσα έχασα κιόλας αλλά εγώ δεν έτρωγα και λόγο Χαλια ψυχολογίας...
    Δεν με νοιάζει μακάρι να βγουν όλα καλα και ας με πει να το ξαναπάρω αρκεί να μην πονάω. ..
    Κουραστικά να πονάω και όλο αυτο με ρίχνει ψυχολογικά. ..

Πάντως να ξεκινήσεις περπάτημα και εγώ αυτό κάνω ,πονάω δεν πονάω θα περπατήσω έστω μισή ωρίτσα την μέρα...
    Στην αρχή περπατούσα με την ζώνη και μετά την έβγαζα σιγά σιγά τα τελευταία λεπτά μέχρι που δεν την χρειαζόμουν καθόλου.

YokoChoco
    Guest
    Ωραία με καθησυχασες λιγάκι με την εξέταση !!

Εγώ επερνα το λυρικά για 3 μήνες δεν μπορώ να πω ότι παχυνα ίσα ίσα έχασα κιόλας αλλά εγώ δεν έτρωγα και λόγο Χαλια ψυχολογίας...
    Δεν με νοιάζει μακάρι να βγουν όλα καλα και ας με πει να το ξαναπάρω αρκεί να μην πονάω. ..
    Κουραστικά να πονάω και όλο αυτο με ρίχνει ψυχολογικά. ..

Πάντως να ξεκινήσεις περπάτημα και εγώ αυτό κάνω ,πονάω δεν πονάω θα περπατήσω έστω μισή ωρίτσα την μέρα...
    Στην αρχή περπατούσα με την ζώνη και μετά την έβγαζα σιγά σιγά τα τελευταία λεπτά μέχρι που δεν την χρειαζόμουν καθόλου.
    Κοίτα όταν χρησιμοποίησα προ 2 μήνες 25mg Lyrica είχα αρκετή δυσκοιλιότητα, παρατήρησα όμως να ειμαι πιο ήρεμος και να έχει ελαττωθεί το άγχος... είχα παρει 75mg μετά το χειρουργείο(προ 6μηνου) κ μου έπεφτε κάπως βαρύ σαν να με ''κλείδωνε'' αλλά παρατήρησα ότι κοιμόμουν εύκολα θα έλεγα, ίσως μία δόση στα 50mg να είναι η μέση λύση και να αυξήσω λίγο τις φυτικές ίνες για να μην έχω θέμα με την δυσκοιλιότητα(λόγω κ του ευερέθιστου τρώω λίγα λαχανικά, μπορώ όμως να αυξήσω ακτινίδια τα οποία δεν παχαίνουν καθόλου).

Εσυ μάλλον δεν έτρωγες, σε κάποιους κάνει ανορεξία, σε άλλους ανοίγει την όρεξη ισως έχει να κάνει κ με την δοσολογία. Σκέφτομαι να το ξαναπάρω γιατί πρέπει να θεραπεύσω τους πόνους μου, θα είναι χρόνιοι το διάστημα Ο5-Ι1 έχει πρόβλημα εδώ και χρόνια πονούσα εκεί και προ χειρουργείου γύρω στα 1,5-2 χρόνια. Πρέπει να μάθω να ζώ μ'αυτό αλλά τουλάχιστον να πονάω ελάχιστα και να είμαι λειτουργικός.

Θέλω και να σπουδάσω δεν μπορώ να το αφήσω. Μπορεί να είμαι 41+ αλλά έχω κάποια μικρά όνειρα, όχι να γίνω ''κάποιος'' απλά ''ν'ανοίξει'' το μυαλό μου.

ntinti
    Guest
    Και εγώ Ι1 Ο5ειμαι χειρουργημενη..

Κοίτα δυστηχως όλοι οι νευροχειρουργοί λένε πως όταν πονάς πρέπει να χειρουργηθεις σε 72 ώρες ..
    Τόσο χρειάζεται ο οργανισμός για να αποκαταστήσει την ζημιά..
    Άτομα που πονάνε παραπάνω δυστηχως και να χειρουργηθουν θα πονάνε αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό...
    Εγώ να φανταστείς πονούσαν 15μερες και χειρουργήθηκα αλλά ήταν αρκετός καιρός ώστε να γίνει η ζημιά στο νευρο και να μην επανέλθει πλήρως.

Το λυρικα είναι καλό να το περνεις βράδυ και η δοσολογία για πόνο νευροπαθητικο είναι περίπου στα 50...
    Εμένα μου δημιουργούσε έντονη ζάλη για αυτό το σταμάτησα κατ'αλλα με είχε βοηθήσει.
    Άσε που κάνεις τέλειο ύπνο!!!

YokoChoco
    Guest
    Και εγώ Ι1 Ο5ειμαι χειρουργημενη..

Κοίτα δυστηχως όλοι οι νευροχειρουργοί λένε πως όταν πονάς πρέπει να χειρουργηθεις σε 72 ώρες ..
    Τόσο χρειάζεται ο οργανισμός για να αποκαταστήσει την ζημιά..
    Άτομα που πονάνε παραπάνω δυστηχως και να χειρουργηθουν θα πονάνε αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό...
    Εγώ να φανταστείς πονούσαν 15μερες και χειρουργήθηκα αλλά ήταν αρκετός καιρός ώστε να γίνει η ζημιά στο νευρο και να μην επανέλθει πλήρως.

Το λυρικα είναι καλό να το περνεις βράδυ και η δοσολογία για πόνο νευροπαθητικο είναι περίπου στα 50...
    Εμένα μου δημιουργούσε έντονη ζάλη για αυτό το σταμάτησα κατ'αλλα με είχε βοηθήσει.
    Άσε που κάνεις τέλειο ύπνο!!!
    Ταλαιπωρήθηκα πολύ είναι η αλήθεια. 2+ χρόνια μέχρι να βγάλω άκρη με πολύ πόνο. Σίγουρα τα νεύρα έπαθαν ζημιά, θα μείνει κάποιο ''προβληματάκι'' αλλά τουλάχιστον να επανέλθω κάπως. Θα μιλήσω με τον ψυχίατρο να μου γράψει την αγωγή να προχωρήσω να δω τις επόμενες 10-15 μέρες πως θα πάει, γιατί δεν την παλεύω, είναι να μην σου τύχει

Page 8 of 19 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast