Results 121 to 135 of 163
Thread: SURVIVORS ενωθείτε !
-
24-02-2020, 08:34 #121
Ότι κι αν γίνει θα φταις εσύ. Δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για τπτ, για όλα φταίνε οι άλλοι, και αυτοί είναι πάντα τα θύματα. Αυτό που περιγράφεις το ένοιωθα συνέχεια, μαλάκας κι από εδώ, μαλάκας κι από εκεί! Άκρη δεν έβγαινε με τίποτα όμως.
Εσύ κατηγορήθηκες για έλλειψη υποστήριξης και κατανόησης. Αν έπαιρνες το ρόλο του ελεγκτή τότε θα κατηγορούσουν για ανεπάρκεια! (Ίσως αυτό να εξηγεί τον μηχανισμό της προβολής, δλδ την δική του ανεπάρκεια την φόρτωσε σε εσένα)
- 24-02-2020, 09:24 #122
ναι ίσως, αλλά, συνήθως οι borderline δεν διαθέτουν αυτη την επίγνωση.
24-02-2020, 10:12 #123
Καλά δεν υπάρχει και κάτι για το οποίο δεν κατηγορήθηκα χαχαχα Με κατηγορούσε και για προβολή. Οτι εγώ προβάλω πάνω του τα δικά μου, πριν ακομα χαμπαριάσω εγώ τι γίνεται. Συνέχεια αυτό έλεγε.
Για να καταλάβεις το μέγεθος της μετάθεσης ευθύνης, μου τηλ κάποια στιγμή , αφού είχαμε χωρίσει, με ένα πολύ σοβαρό ύφος και μου λέει οτι πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσουμε. Εγώ ήμουν στην δουλειά, είχα στάνταρ ωράριο ήξερε τι ώρα τέλειωνα. Του λέω είμαι στην δουλειά πες μου τώρα τι θες, όχι αυτός επέμενε ότι ήθελε να μιλήσουμε μόλις γυρνούσα σπίτι οπότε του λέω οκ, τάδε ώρα θα επιστρέψω, πάρε με τότε. Αυτός δεν είχε στάνταρ ωράριο, υπέθεσα ότι δεν θα δούλευε εκείνη την μέρα. Γυρνάω σπίτι λοιπόν, μου τηλεφωνεί όντως την ώρα που είχε πει κι ακούω ξαφνικά έναν έξαλλο στο τηλέφωνο ότι τέτοια ώρα που θες να μιλήσουμε εγώ θα αργήσω στην δουλειά, κι έπρεπε ήδη να χω φύγει και θα με διώξουν κτλ κτλ... εντάξει περιττό να πω ότι είχα μείνει μαλάκας, για μερικά δευτερόλεπτα μέσα μου σκεφτόμουν "τι διάολο εγώ τον πήρα τώρα; αφού αυτός επέμενε να μιλήσουμε τώρα!" Πραγματικά είχα αρχίσει να χάνω το μυαλό μου και να μην καταλαβαίνω τιποτα.
24-02-2020, 10:50 #124
Εγώ τη θυμάμαι αυτή την ιστορία σε παλιό θέμα που την είχες ξαναγράψει. Να πω την αλήθεια πάντως αυτά τα ζω συνέχεια με τον άντρα μου. Αλλάζει συνέχεια αυτά που λέει και μετά με κατηγορεί πως τα άλλαξα εγώ. Οταν έχει άγχος, λέει συνέχεια τα πιο πιθανά καταστροφικά σενάρια (πχ θα με απολύσουν που λες κι εσύ, και δώστου να προσπαθώ να τον ηρεμώ επί ώρες και μέρες μην πω) και μόλις ηρεμεί και τα αλλάζει και με κατηγορεί ότι τα έλεγα εγώ (πχ είδες που ΕΛΕΓΕΣ ότι θα με απολύσουν , ενώ εγώ ΗΜΟΥΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι δεν θα απολυθώ; Εχω πάντα δίκιο κι εσύ πάντα φέρνεις την καταστροφή...κλπ). Μετά από 25 χρόνια το έχω συνηθίσει, αλλά καμία φορά με τρελλαίνει ακόμα γιατί ξέρω πως δεν θα το αλλάξει. Σαν να περιμένει πρώτα να εξελιχθεί η ιστορία και μετά να πει την αφήγηση ανάλογα με το πως τον βολεύει.
24-02-2020, 10:51 #125
δεν έχει σημασία η ηλικία , όσο ζούμε μαθαίνουμε φίλη :)
Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό, αλλά ίσως θα μπορούσες να σκεφτείς τι ζητούσες απτην ζωή σου αυτή την περίοδο και ήρθε αυτός ο άνθρωπος. Ως αθεράπευτα αισιόδοξη πιστεύω πως ο, τι έρχεται στην ζωή μας, έρχεται να μας μάθει κάτι. Ίσως ήρθε για να δεις πως είναι να σε καθρεφτίζει ένας άλλος, ίσως ήρθε για να σου δείξει ότι έχεις εαυτό κι ας τον έκρυβες τόσα χρόνια παριστάνοντας τον καθρέφτη στους άλλους...μπορεί να χρειαζόσουν ένα ταρακούνημα για να εκτιμήσεις την ηρεμία που είχες στην ζωή σου ή για να πεις ότι δεν την θες πια... δεν ξέρω, εσύ ξέρεις καλύτερα.
24-02-2020, 10:56 #126
E! κι εσύ, αφού δεν ήξερες γιατί δεν μύριζες τα δάχτυλά σου? Έλεος πια που θέλετε και σχέσεις από τη στιγμή που δεν έχετε καν την ικανότητα να γνωρίζετε τι νοιώθει και τι σκέφτεται ο άλλος όταν ούτε κι ο ίδιος ξέρει τι νοιώθει και τι σκέφτεται!
24-02-2020, 11:39 #127
24-02-2020, 14:33 #128
χαχαχαχα
επρεπε να του πεις : ευτυχώς που με άκουσες και έκλεισες με την Β!!!
Πάντως δεν το κάνουν επίτηδες, δεν έχουν συναίσθηση οτι το κάνουν αυτό το πράγμα. Εγώ στην αρχή σε κάτι τέτοια ψιλοάσχετα νόμιζα ότι με δούλευε κι οτι επίτηδες έλεγε ψέματα. Άργησα να καταλάβω οτι δεν το κάνει επίτηδες κι οτι πραγματικά το πιστεύει. Συνειδητοποίησα επίσης οτι το κάνει κυρίως με θέματα που δεν θέλει να αποδεχτεί για τον εαυτό του. Πχ γνωρίζει εσένα και σχηματίζει μια πολύ άσχημη άποψη. Επειδή δεν ήθελε να παραδεχτεί ούτε στον εαυτό του οτι σκέφτηκε κάτι κακό για σένα, αυτή την σκέψη αργότερα την χρέωνε σε μένα. Μπορεί να μου λεγε για κάποιον φίλο του ας πούμε κάτι κακό, εγώ να του λεγα οτι όχι ρε αποκλείεται να συμβαίνει αυτό που λες, μια χαρά άτομο φαίνεται και αργότερα να ερχόταν να με κατηγορήσει ότι πήγες να με βάλεις να τσακωθώ με τον φίλο μου. Σα να μην μπορούσε να αποδεχτεί ψεγάδι στον εαυτό του; Οτι ήταν άνθρωπος κι ως άνθρωπος μπορεί να σκέφτηκε και μια μαλακία ξέρω γω; Κάπως έτσι το καταλάβαινα.
24-02-2020, 16:15 #129
Μη την ψάχνετε, πολλά μπορεί, το θέμα είναι τι λέει τώρα, γιατί παίζουν χίλια δυο σενάρια. Από το να είναι ψυχοπαθής και να το κάνει εσκεμμένα, πλήρη γνώσης για να κερδίσει κάτι ύπουλα, από το να ξεχνάει τελείως τι είπατε πριν 2 ώρες, από το να είναι εμμονικος με εσένα να σε σκέφτεται 24/24ωρο και να κάνει μόνος του φανταστικούς διαλόγους- τσακωμούς και στο τέλος να τους μπερδεύει με τους πραγματικούς, μέχρι ότι σενάριο μπορείς να φανταστείς. Το σίγουρο είναι ότι όσο και να προσπαθήσεις άκρη δεν θα βγάλεις ποτέ. Οπότε εστιάζεις μόνο εκεί που πρέπει να εστιάζει ένας νοήμων άνθρωπος, στο ότι λέει ότι να ναι, δεν επικοινωνείτε και είναι παντελώς ανάξιος εμπιστοσύνης. Από εκεί πέρα (εγώ έτσι το χειρίστηκα με τον εαυτό μου) δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, από εκεί και πέρα η ευθύνη είναι δική σου για οτι θα τραβήξεις και αυτή είναι η αλήθεια.
Last edited by GeorgeGr1; 24-02-2020 at 17:17.
25-02-2020, 10:03 #130
ειχατε ποτε εμπειρια με κολλητο φιλο με αναλογη διαταραχη κι αν ναι, πως συμπεριφεροταν;
η θεωρειτε οτι σε φιλικο επιπεδο (ισως και επαγγελματικο) μπορει να υποκρινεται οτι ειναι καπως αλλιως και να εχεις μια αοριστη αισθηση οτι κατι δεν παει καθολου καλα, αλλα να μην βγαζεις ακρη ποτε;
25-02-2020, 11:14 #131
Εγώ όχι, τουλάχιστον απ όσο ξέρω. Φαντάζομαι αν δεν είναι κολλητός/η δεν θα το καταλαβαίνεις.
Αν κρίνω από τον πρώην, πολύ κολλητούς δεν είχε, με όσους δημιουργούνταν πιο στενή σχέση...όλο και κάποιο πρόβλημα θα δημιουργούνταν και η σχέση διακόπτονταν πάντα δραματικά. Είχε όμως πολλούς γνωστούς, ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός στο εργασιακό περιβάλλον του πχ. Εκεί θεωρώ ότι κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι ότι κάτι πάει στραβά.
Κοινώς όταν η σχέση κρατιέται σε κάποια απόσταση και δεν υπάρχει τόση εγγύτητα, δεν δημιουργούνται προβλήματα. Οι φοβίες, ανασφάλειες κτλ του έβγαιναν στις πιο στενές σχέσεις και επομένως κυρίως στις ερωτικές.
25-02-2020, 12:25 #132
Εγώ είχα εμπειρία με γνωστή (σύζυγο φίλου) η οποία στον επαγγελματικό τομέα δεν μπορούσε να μείνει πάνω από χρόνο σε δουλειά διότι προέκυπταν πάντα προβλήματα με συναδέλφους. Στον φιλικό τομέα ήταν ή του ύψους ή του βάθους. Κώλος και βρακί από την μία, κώλος σκέτος από την άλλη.
25-02-2020, 12:36 #133
Αυτή που λέτε, είχε μαλώσει με την δικιά μου την πρώην γιατί δούλευαν στην ίδια δουλειά. Δύο borderline να μαλώνουν!!! Δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέγεθος του φθονου την αηδίας και του μίσους που έβγαζαν η μία για την άλλη, κι εγώ στη μέση! 10 χρόνια είχα μία δυνατή φιλία με το φίλο μου και δεν είχα μαλώσει ποτέ μαζί του. Μόλις συναντήθηκαν αυτές, μέσα σε 6 μήνες έγιναν κώλος. Δεν σεβάστηκαν καν την φιλία που είχαμε. Δεν τους νοιάζει τίποτα! άμα τριγκαριστεί η borderline τα γαμάει όλα. Ευτυχώς το συμβάν αυτό δεν είχε αρνητικές συνέπειες στην φιλία μου.
25-02-2020, 12:36 #134
edit λόγω αποχώρησης από το forum
Last edited by silver and gold; 26-02-2020 at 11:05. Reason: edit
25-02-2020, 12:38 #135
edit λόγω αποχώρησης από το forum
Last edited by silver and gold; 26-02-2020 at 11:05. Reason: edit