Results 1 to 11 of 11
-
18-02-2009, 22:06 #1
μελαγχολια η οικογενειακη μοναξια μεσηλικων
οικογενειακη μοναξια μεσηλικων η μελαγχολια
Γεια σας ,, σε όποιον με διαβάσει
πρωτη μου φορα που λαμβανω μέρος σε φορουμ. νοιοθω την αναγκη να μιλήσω σε κάποιον που να με ακούσει. έχω παραφράσει το τραγούδι του .... (χάνω συχνά προς στιγμή τη μνήμη μου ) και συγοτραγουδάω ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΥ Ν ΑΚΟΥΜΠΗΣΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ.
Γράφω για να με διαβάσω και για να μιλήσω σε κάποιον. Σκέφτηκα να επισκεφθώ έναν ειδικό αλλά και πάλι σκέφτομαι ... να πληρώσω για να μιλήσω, για με ακούσουν. Είναι δυνατόν....
Υπάρχει και το οικονομικό στη μέση.
Νοιόθω χάλια, μελαγχολικά όταν είμαι σπίτι. Μου έρχεται να ανοίξω την πόρτα και να φύγω που να πάω όμως και έτσι κάθομαι στο computer και στο ιντερνετ πλήτοντας περισσότερο ακόμα. Ο σύζυγος στην τηλεόραση του έχω πολλά χρεωμένα.....
Ενώ έξω όλοι, φίλοι, συνάδελφοι, παιδιά (δεν ζουν μαζί μου) πιστεύουν ότι είμαι μια χαρά. έλα ντε ....
Γυρνάω στο σπίτι μετά τη δουλειά και με περιμένει ένας σύζυγος κατα τα άλλα καλός ... αλλά πλήτω θανάσιμα...
Να σταματήσω εδώ..... Βλέπουμε αργότερα..
Να συστηθώ γιαγιά56 από Θεσσαλονίκη.
Ποιος με διαβάζει ? με ποιον θα μιλήσω άραγε ........
- 18-02-2009, 22:28 #2
είμαι εδώ, διάβασα το μήνυμά σου και αν θέλεις μπορείς να μου μιλήσεις...
μου θυμίζεις πολύ την μητέρα μου με αυτά που λες.
να σου συστηθώ και εγώ.είμαι η λίτσα και είμαι 29...
18-02-2009, 22:45 #3
λιτσα μου εισαι οσο και η κορη μου............
σ αυτη δεν θελω να μιλησω
πιστευει οτι ειμαι καλα και ετσι θελω να πιστευει δεν θελω να τις δειξω τη δυσκολη πλευρά της ζωης μολις την ξεκιναει... παντρεύτηκε εκανε ενα παιδακι γιατι να τις φορτωσω τις εννοιες μου και να τη προβληματισω σ αυτη μιλαω μονο για την ευχάριστη πλευρά της ζωης.
Σ ευχαριστω
After all tomorrow is another day !
18-02-2009, 22:59 #4
σε παρακαλώ μην με ευχαριστείς.για αυτό είμαστε όλοι εδώ για να ακούμε ο ένας τον άλλον.
αν κατάλαβα σωστά είσαι 56 ετών.γιατί μιλάς για μεσήλικες;είσαι μια νεότατη γυναίκα που έχει πάρα πολλά να προσφέρει ακόμα.μα πάνω από όλα έχει η ζωή να προσφέρει σε εσένα.
δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με τον σύζυγό σου αλλά έχεις προσπαθήσει ποτέ να του μιλήσεις για αυτό που αισθάνεσαι ή φοβάσαι μήπως δεν σε καταλάβει;και στη κόρη σου αν η σχέση σας είναι τέτοια ώστε να σου επιτρέπει να μιλήσεις καλό θα ήταν να ανοιχτείς λίγο.
καλή μου δεν κάνει να κρατάμε μέσα μας ότι μας βασανίζει γιατί κάνουμε κακό στον εαυτό μας.λες πως μερικές φορές θέλεις να ανοίξεις την πόρτα και να φύγεις,αν το αισθάνεσαι κάνε το.πήγαινε μια βόλτα,να συναντήσεις και άλλους ανθρώπους.προσπάθησε να βρεις ενδιαφέροντα εκτός σπιτιού δόξα τω θεό υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να κάνεις.
18-02-2009, 23:10 #5
με συγχωρείς αλλά πρέπει να φύγω.τα παιδιά βλέπεις,έχω δύο,δεν κοιμούνται αν δεν πέσω και εγώ στο κρεβάτι.ίσως μπορέσω και τα πούμε αργότερα, διαφορετικά θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε μάλλον αύριο.
προς το παρόν σε καληνυχτίζω και σου εύχομαι καλό ξημέρωμα και μια όμορφη τσικνοπέμπτη.τσίκνησέ το, ρίξε το έξω,και δώσε του να καταλάβει.....
να είσαι καλά τώρα και για πάντα καλή μου...
18-02-2009, 23:19 #6
Καλυνύχτα..
Ξεχασα ότι αυριο ειναι τσικνοπέμτη. Εισαι γλυκιά αν ήξερα θα σου έβαζα ενα χαμογελαστό smilie ... ta leme avrio poios xerei ...
19-02-2009, 11:05 #7
καλημέρα γλυκειά μου.....
πρέπει να παραδεχτώ πως από χθες δεν έχεις φύγει από το μυαλό μου γιατί οπώς σου προείπα μου θυμίζεις πολύ την μητέρα μου.
χρησιμοποίησα όλη την δημιουργίκή φαντασία μου για να βρω κάτι υποστηρικτικό να σου πω...
μια γυναίκα σαν εσένα μπορεί να ζήσει την ζωή,την αληθινή ζωή.να διευρύνεις τους ορίζοντές σου και να αναπτύξεις καινούρια ενδιαφέροντα,να γνωρίσεις ανθρώπους και να δημιουργήσεις σχέσεις μαζί τους.μην αφήνεις τον εαυτό σου.επίτρεψέ μου να σου πω ένα παράδειγμα που μόλις διάβασα σε ένα βιβλίο του irvin yalom.
\"σκέψου τον σκύλο σου και αν δεν έχεις φαντάσου έναν σκύλο που θα τον αγαπούσες πολύ.τώρα φαντάσου κονσέρβες για σκύλους που έχουν την ταμπέλα δηλητήριο.δεν θα έδινες στον σκύλο σου ποτέ δηλητηριασμένη τροφή έτσι δεν είναι;\"
είμαι σίγουρη πως δεν θα το έκανες ,τότε γιατί δεν αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι και στον εαυτό σου τόσο καλά όσο και στον σκύλο σου;
ελπίζω να κατάλαβες το παράδειγμα και να αρχίσεις να ενδιαφέρεσαι για τον εαυτό σου γιατί αξίζεις πολλά .
καλή τσικνοπέμπτη....
να είσαι καλά τώρα και για πάντα...
Υ.Γ.δεν θα ήθελα να σε λέω γιαγιά σκέψου εσύ πώς θα ήθελες να σε αναφέρω στα μηνύματά μου και πες το μου...
26-03-2009, 21:09 #8
Αφού λες έχεις φίλους, δεν μπορείς να μιλήσεις μαζί τους? ειδικά αν οι φίλοι σου είναι κοντά στην ηλικία σου και έχουν μεγάλα παιδιά - δεν μπορείς να κάνεις κινήσεις να βγαίνετε λίγο? έστω κανα σινεμά, κανα καφέ.. Και αν αισθανθείς σιγά σιγά πιο κοντά τους και τους εμπιστευτείς μπορείς να αρχίσεις να τους μιλάς γι\'αυτά που σε προβληματίζουν.. μπορεί να δεις ότι έχετε πιο πολλά κοινά απ\'όσα νομίζεις..
26-03-2009, 22:45 #9
Γιαγιά 56 χρόνων γιατί; Αισθάνεσαι γιαγια στα 56 σου; Έχεις εγγονάκι κι έγινες γιαγιά για αυτό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είσαι γιαγιά...
Πιστεύω ότι αν δεν μιλήσεις με φίλους σου, με τον άντρα σου, με την κόρη σου δε θα μάθεις ποτέ αν θα σε καταλάβουν. Βγάλτο αυτό που έχεις, εσύ μπορεί να το νιώθεις περίεργο αλλά είναι αυτό που νιώθεις και δεν είναι περίεργο αφού το νιώθεις, είναι πραγματικό όσο κι εσύ. Δεν έχεις τίποτα να ντρέπεσαι γι\'αυτό... Κι αν δε σε καταλάβουν θα βρεθεί κάποιος να σε καταλάβει, αρκεί να διεκδικέις το δικαίωμα στο συναίσθημα και τη ζωή...και έχεις πολύ ζωή μπροστά σου...-Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;
-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει
26-03-2009, 23:17 #10
καλυτερα να μας πεις ενα ονομα και να βγαλεις αυτο το γιαγια.καλησπερα και απο μενα.εδω ορεξη να εχεις να συζητας και να γραφεις.θεματα εχουμε πολλα,καλως ηρθες στη παρεα μας.δεν σου λεω κανε αυτο και κανε εκεινο και βγαινε και αλλα τετοια γιατι ειναι δυσκολες οι εποχες.το γνωριζουμε ολοι.φιλια απο μενα
26-03-2009, 23:28 #11
.....γιαγια?????
Εγώ σκέφτομαι πως όταν είμαι στην ηλικία σου θα είμαι σωσίας της Βίσση που είναι πολύ κοντά σου ηλικιακά! Άκου γιαγιά!
Φίλη μου πιστεύω πως τη μοναξιά τη χτίζουμε μόνοι μας, όπως και τη ζωή μας. Είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος με υγιή οικογένεια και ένα εγγονάκι. Μήπως αυτό σε κάνει να νιώθεις έτσι; Ο τίτλος;
Κανείς δεν είναι μόνος του αν δεν θελει να είναι. Για ότι άλλο, εμείς είμαστε εδώ για να σε τρελλάνουμε στη συζήτηση!
Ένα μικρό γρομπαλακι στον λαιμό δεξιά κάτω από το σαγόνι
26-06-2025, 12:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή