Results 1 to 13 of 13
Thread: Στρατός και χάλια ψυχολογία
-
11-03-2020, 17:46 #1
Στρατός και χάλια ψυχολογία
Καλησπέρα, όπως και διαβάζεται από τον τίτλο το θέμα έχει να κάνει με τον στρατό από τοτε που μπήκα και κοντεύω τους τρεις μήνες σχεδόν όλα μου φαίνονται τόσο χάλια και μίζερα εδώ μέσα με αποτέλεσμα να με ρίχνει ψυχολογικά όλο αυτό .
- 11-03-2020, 21:41 #2
το θεμα σου προσωπικα με αγγιζει παρα πολυ! μπορει να εχουν περασει πολλα χρονια απο τωτες που ειμουν εκει! μπορει να εχει γινει σχετικα πανευκολη η θυτεια αλλα για εμενα , αυτο που συναιβει μαρτη η απριλη πριν 1 χρονια περιπου με εχει στιγματισει !! με εκανε να αλλαξω αντιλυψη για τον ανθρωπο! με εκανε να σηχαθω τον στρατο, την ιεραρχια και την ανθρωπινη εξουσια σε ολο της το ειναι!
Ειχα χασει εναν συναδελφο μου, ενα παλικαρι ολο χαμογελο, ενας τυπο οπου δεν ειχε αγχος αλλα δυστυχως η καρδια του δεν αντεξε το αλκοολ και τα ναρκωντικα! Το δυστυχυμα αυτο που εγινε σε αυτον τον φιλο εχει γινει σε πολλους ανθρωπους! ειδικα εκεινα τα χρονια, και στα 90-ς ο κοσμος πεθενε απο τα ναρκωντικα συνεχως! το θεμα ομως με τον συγκεκριμενο ηταν η αντιμετοπιση του στρατου απεναντι του! Δεν θα ξεχασω την ανατριχιαστικη αναγκελια θανατου του ταξιαρχου ! οπου το μονο που τον ενδιεφερε ηταν ν μην χρεωθει το στρατοπαιδο τον θανατο του! ολο του το αγχος ηταν γυρο απο το που πεθανε, και απο το ποια ωρα , ωστε αν ειχε λυξη το εξωδοχαρτο η οχι! Αυτος ο ανθρωπος οπου δεν δειξε καθολου ευαισθησια για τον θανατο ενος νεο ,ενος παιδιου οπου οι γονεις του τον εστειλαν να υπερετηει την πατριδα τους και η πατριδα , τους τον εστειλε πισω σε ενα κουτι! Δυο λογια ανθρωπιας δεν βρηκε ο ξεφτιλισμενος να πει!! παρα μονο να μην χρεωθει η μοναδα τον θανατο του! Οσο για εμας!, τους φιλους του, πωτες δεν θελησαμε να μας πουν συληπιτιρια! αλλα δεν περιμενα και να με καψοναρουν επειδη ηταν φιλος μου! επειδη ειμουν στις ειδικες δυναμεις και δεν προβλεποταν ενας κομαντο να εχει επαφες με ναρκομανεις! την χαρη ομως να παρτηθω! , να φυγω απο τις ειδικες δυναμεις δεν τους την εκανα τωτες! απεναντιας τους αοδηξα οτι εκανε καλητερους χρονους ενας "πρεζακιας αναρχικος" απο αυτους τους μπρατσομενους φασηστες!! αυτο , αυτη η χαρα , ηταν η καλητερη εκδικιση που μπορεσα να παρω απο τον ελληνκο στρατο! Βεβαια βρηκαν τροπους να με καθερεσουν απο τι ειδικες δυναμεις και απο τα σχολεια οπου πηγαινα! αλλα πλεον ειχα κανει ολους τους κυκλους, ειχα παρει ολα τα πτυχια! τους ειχα αποδηξει ποσο ανηθικοι ηταν! και σαν με εδιοξαν αυτοι εγιναν ρεζιλοι ! Αποδηξαν οτι οι Ελληνες δυστυχως ημαστε ενας λαος της διαπλοκης, και της ποροσης!
Η προσωπικη μου ιστορια δεν πρεπει να σε τρομαζει! απεναντιας στην καταθετω για να δεις οτι δεν μπορουν να σο κανουν τυποτα εαν εισαι αποφασησμενος! Εαν εισαι σωστος, και δεν εχεις σκοπο να ασχοληθεις μαζι τους! εαν τους δωσεις να αντιλιφθουν οτι ενδιαφερεσαι να περασεις μια οσο το δυνατον χαλαρη και ηρεμη θυτεια αυτο κι θα γινει! το θεμα ειναι να μην ψαρωνεις!!
11-03-2020, 22:07 #3
Πηγα στρατο, 24 μηνες το 1985 , δεν ειδα κανεναν να φρικαρει, στην Τριπολη ημουν .....τωρα γιατι εσεις φρικαρετε , αδυνατω να καταλαβω , και ειναι και ο μισος χρονος .......
11-03-2020, 22:20 #4
Δεν ψαρωνω καθόλου φίλε απλά το θέμα μου είναι ότι και το δικό σου έχω σιχαθεί αυτά που βλέπω εδώ μέσα από ανθρώπους από νοοτροπία στελεχών όλα για τν εικόνα τπτ το φαινεσθαι τους νοιάζει μόνο και επειδή είμαι σε μονάδα πρώτης γραμμής με αυτά που γίνονται έχω σιχαθεί τους ανθρώπους
11-03-2020, 22:26 #5
11-03-2020, 22:55 #6
αμα μας εχεις σιχαθει μην μπαινεις εδω, κι μην κλεγεσαι τωτες οτι περνας ασχημα στον στρατο!! εμεις εδω, προσπαθουμε να σου δωσουμε κουραγιο! επειδη σε εχει παρει απο κατω κι δεν αντεχεις τους 3 μηνες!! που να εκανες 18 η 21!! δλδ! αφου εισαι τοσο δυνατος μην ζητας παρηγορια! τραβα ,και περνα την θυτια σου οπως τοσοι χιλιαδες εκαναν σε πολυ πιο δυσκολες συνθηκες απο εσενα! χωρις κλαματα!
12-03-2020, 00:32 #7
Ετσι ειναι ο στρατος , μην σου πω πως ηταν το 1985 που πηγα φανταρος .......εκει επρεπε να μαθεις να επιβιωνεις ........εχω πολυ ωραιες μνημες απ τον στρατο, την αλληλεγγυη μεταξυ μας , δεν ξερω αν υπαρχει τωρα ......εκει να δεις , που σηκωνομασταν μες το ψοφοκρυο, , με τις καραβανες ανα χειρας ( οχι δισκους που εχουν τωρα ) και τρεχαμε για πρωινο .....
και δεν αστειευομασταν , ειχα φαει 5 μερες φυλακη , επειδη δεν κραταγα σωστα το οπλο μου ......
ωραιες εποχες , ειχα κανει φιλιες ........
12-03-2020, 07:38 #8
Μη δινεις σημασια στον γιωργο, Geo... Επιτιθεται στους παντες εδω μεσα.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-03-2020, 07:55 #9
12-03-2020, 07:59 #10
12-03-2020, 08:02 #11
12-03-2020, 10:30 #12Antonis8GuestΔυστυχώς ο στρατός όλος είναι μια παθογενεια. Προσπαθησε να μπεις στον αυτόματο για να περασει γρήγορα η υπόλοιπη θητεία να ξεμπερδευεις.
12-03-2020, 13:08 #13