Results 16 to 30 of 30
Thread: Κενό
-
14-03-2020, 14:05 #16
Νομίζω πως κάποια πράγματα όσο κ να θέλεις να τα αποτυπώσεις δεν μπορείς...
Ο κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του πράγματα κάποια χειρότερα κάποια λιγότερο χειρότερα
Το δικό μου αλλά ίσως θα ήταν να τα έβλεπα τα πράγματα από μια άλλη οπτική λίγο πιο εύκολη κ πιο αδιάφορη προς των άλλων, να μην με νοιάζει τόσο ο άλλος, όπως γίνετε καθημερινά... Να μην νιώθω ενοχές για το αν θα είναι καλά
Έτσι μπαίνει εδώ ναι αλλά, και έρχονται τα πάνω κάτω!
- 14-03-2020, 14:08 #17
Ούτε εγώ πιστεύω υπάρχει το άλλο μισό, μόνος έρχεσαι μόνος φεύγεις
Απλά πιστεύω πως υπήρχε αυτό το κάτι που όταν φύγεις δεν θα νιώθεις μόνος και δεν θα νιώθεις φόβο γιατί το χερι θα σου το κρατάει καποιος που άξιζε... Χωρίς υποκρισία και ψεματα και θα φύγεις γαλήνια! Πράγμα που αυτό δεν συμβαίνει...
Έχουμε αλλάξει τόσους ανθρώπους στην ζωή μας που πιστεύω έχουμε χάσει κάθε ουσία
14-03-2020, 15:07 #18
Λοιπόν να σου πω κάτι; επειδή το έχω σκεφτεί αυτό που λες, υπάρχουν οι εξής δύο εκδοχές.
η πρώτη είναι ότι αποδεχόμαστε το χαρακτήρα μας, ότι έτσι είμαστε νοιαζόμαστε για τους άλλους, σκεφτόμαστε τους άλλους, αποδεχόμαστε και ότι οι άλλοι δεν θα το κάνουν γιατί έτσι είναι και αυτοί, και αποδεχόμαστε ότι θα πληγωνόμαστε.(αν και μεταξύ μας δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει αυτό να είναι κακό...ίσα ίσα πιστεύω ότι αν ο καθένας είχε λίγο συναίσθηση και δεν ήταν παρτάκιας και εγωιστής ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, αναφερόμενη σε όλους τους τομείς..)
Η δεύτερη εκδοχή είναι να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε. Δηλαδή στον καθένα φερόμαστε όπως μας φέρεται όποιος και να είναι αυτός, χωρίς όμως να χάνουμε το χαρακτήρα μας.
Δεν ξέρω αν έχω καταλάβει καλά και αν αυτό που σου λέω ταιριάζει στο συγκεκριμένο "αλλά" σου...
14-03-2020, 15:08 #19george1520GuestΣτην ζωή μας συναντάμε διάφορους ανθρώπους, με κάποιους ταιριάζουμε με άλλους πάλι όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα εμείς ή οι άλλοι, μπορεί απλά να μην ζητάμε τα ίδια πράγματα. Στην ουσία αυτό που μας απογοητεύει είναι οι προσδοκίες που έχουμε για τους άλλους και όχι η συμπεριφορά τους. Αν αυτό το καταλάβει κάποιος και το εφαρμόσει στην ζωή του τότε θα πληγώνεται λιγότερο.
Συνήθως οι άνθρωποι όταν γνωρίσουν κάποιον αμέσως δημιουργούν ανάγκες και περιμένουν από αυτόν να τις καλύψει και όταν δεν το κάνει απογοητευονται. Το καλύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να δίνουμε χώρο και χρόνο στον άλλον να μας δείξει τι είναι και τότε να δούμε αν ταιριάζουμε..να τον αποδεχτούμε για αυτό που είναι και όχι αν μπορεί να είναι "εντάξει" στις ανάγκες μας.
14-03-2020, 15:09 #20
14-03-2020, 19:52 #21
τοσα χρονια εδω μεσα πρωτη φορα βλεπω κατι με ουσια εδω μεσα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
15-03-2020, 13:43 #22
15-03-2020, 14:00 #23
15-03-2020, 15:48 #24
15-03-2020, 16:52 #25george1520Guest
15-03-2020, 20:42 #26
16-03-2020, 16:25 #27
Όχι. Συνήθως ευχαριστιέμαι εύκολα, με μικρά και ασήμαντα αντικείμενα ή γεγονότα/καταστάσεις.
Αυτά δε με ενδιαφέρουν/δε με αγγίζουν.
Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι με το γενικό «ο άνθρωπος». Δεν έχω κάνει αυτά που αναφέρεις και ούτε έχω αντιληφθεί να συμβαίνουν γύρω μου.
Η ζωή είναι ωραία. Προσφέρει τόσα πράγματα, δυνατότητες για γνώση, δραστηριότητες, προσωπική εξέλιξη. Όλα αυτά αξίζουν. Φαίνεται όμως να εξαρτάς το πώς βλέπεις τη ζωή από τις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους.
18-03-2020, 15:56 #28
Είναι ανάλογα την "κοινωνική ζωή" του κάθε ενος με ποιους ανθρώπους έχεις να κάνεις
Πολλές φορές οι περισσότεροι κρίνουν πχ το ψέμα και είναι οι ίδιοι που λένε, δεν το κατάλαβαινουν. Εννοώ πως μερικές φορές δεν βλέπεις ότι έχεις γίνει αυτό που δεν θα ήθελες ποτέ Να γίνεις! Για αυτούς τους ανθρώπους μιλάω. Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν κακό τουλάχιστον σε εμένα ανεξάρτητα αν είναι ερωτικό η φιλικό
Επίσης Όσο για την ζωή που λες ότι είναι ωραία δεν διαφωνώ αλλά και πάλι είναι θέμα "τύχης" που θα γεννηθείς και σε ποια εποχή... Τι γεγονότα θα σου συμβούν...
18-03-2020, 20:18 #29
Παρα πολυ καλο!! ειναι απο τα θρεντ που με κανουν να μην θελω να φυγω απο το φορουμ. Μειτε ο ποιοτικος του ηρμος μειτε η ποιητικη του ροπη!!
Φιλε μου, Αυτο το "κενο" οπου λες , μαλον θα το συναντησουν οι ανθρωποι οπου αναζητουν την ουσια στα υλικα και στις χαρες οπου αναφερεις, τα υλικα φυγουρας και οι συντροφοι οπου προσπαθουν να φουσκωνουν και να τονιζουν την περιοχη των γενιτικων τους οργανων οπως κανουν δλδ μερικα ζωα στην αγρια φυση , οι σαυρες κ.α. εκει ειναι το "κενο" οι υπολοιποι οπου αναζητουν κατι πιο βαθυ! η κατι υπεραπλουστερο δεν ειναι στο κενο, Τα υλικα αγαθα ,φιλε μου οσο ακριβα και αν ειναι υπαρχει τιμη για αυτα, υπαρχει ανταλλαξιμη αξια χρησης. και κοστολογιση ποσου. Αντιθετος τα αυλα αγαθα, επειδη ειναι "ανεκτιμιτης αξιας" , δεν εχουν συγκεκριμενη ανταλαξιμη αξια!
Οσο για την μοναξια που γραφεις, θα σου πω, οτι καπωτες,μεχρι πριν λιγα χρονια! φοβομουν να μεινω μονοςμου, λογο των σκεψεων που θα ερχονταν! πλεον, δεν υπαρχει αυτο το προβλημα, διοτις επιχειρισα να τα βρω με τον εαυτο μου! δυσκολο κι επικυνδινο, εφτασα σε σημειο αποπειρας να του βαλω τελος, εγκλειστικα στο Δαφνη κιολας για αυτην την παρεξηγηση με τον εαυτομου! Ομως, τ βρηκ μαζι του! Αρχισα να καταλαβαινω το τι θελω καιτι σναζητω απο την ζωη μου! με αυτον τον τροπο καταφρνω εξαλου πλεον να μπορω και να αντιλαμβανομαι τους γυρο μου, τοσα χρονια που δεν μπορουσα να τα βρω με εμενα πως θα εβγαζα ακρη με τους αλλους? η μοναξια λοιπον μερικες φορες και με την λογικη οτι δεν θα γινει αυτοσκοπος αλλα το εργαλειο για να βρεις τοον σκοπο στην ζωη σου, με αυτη την λογικη λοιπον ειναι παρα πολυ σημαντικη!!
19-03-2020, 15:21 #30
Και εσένα λίγοι θα σε καταλάβουν, λίγοι θα καταλάβουν πόσο δύσκολα μπορεί να πέρασες γιατί ήθελες Να βάλεις αυτό το τέλος, κ εύκολα θα σε κρίνουν και θα σου βάλουν μια ταμπέλα.
Οι πιο πολλοί από μας δεν κάνουμε τίποτα, για τον άλλον άνθρωπο είμαστε μόνο λόγια ξέρουμε να κρίνουμε καλά, και να μην διορθώνουμε τίποτα ξέρουμε μόνο να τα κάνουμε χειρότερα τα πράγματα. Δύσκολο το μονοπάτι και Καταλήγω να φοβάμαι πιο πολύ τους ανθρώπους από τον θάνατο όσο περνάει ο καιρός...