Results 1 to 15 of 30
Thread: Κενό
-
12-03-2020, 11:52 #1
Κενό
Έχετε νιώσει ποτέ άδειοι στην ζωή σας? Να ξυπνάτε και να μην σας γεμίζουν ότι έχετε? Η να μην έχετε κάτι να σας γεμίσει?να σας εχουν συμβεί διαφορά στην ζωή σας να έχετε χάσει ανθρώπους, να έχετε προδοθει από ανθρώπους, να μην καταλαβαίνετε γιατί φέρονται οι άνθρωποι με κτηνώδεις συμπεριφορές. Ποιος είναι πιο όμορφος πιο δυνατός πιο πετυχημένος ποιος είναι καλύτερος στην δουλεια του, ποιος έχει περισσότερους γκομενος/ες,πόσα λεφτα έχουν για να σε αγοράσουν! Βλέπω ζωές να περνάνε χωρίς ουσία, χωρίς να ρισκάρουν για έναν άνθρωπο, βλέπω όλοι να αλλάζουν μέτωπα ανάλογα το συμφέρον. Δεν βλέπω κανέναν να προσπαθεί για αυτή την αγάπη που του λείπει από την ζωή του, βλέπω πως ο άνθρωπος έχει ανάγκη επιβεβαίωση από τον κύκλο του, κάνει πλάκα γελάει μιλάει πειράζει ανθρώπους που όταν γυρίσουν Πλατή τους μισεί τους χλευαζει δεν θα ήθελε να μοιάσει σε αυτούς κ όμως μοιάζει, φοβάται να μείνει μόνος.
Και τελικά το ερώτημα μου είναι τι αξίζει στην ζωή? Γιατί κάποιοι από εμάς παλεύουμε η θέλουμε να παλέψουμε αλλά καταλήγουμε πάντα στα λάθος άτομα και μένουμε με έναν πόνο βαθύ που κανένα μέλλον δεν θα το γιατρέψει. Τελικά τι αξίζει?
- 12-03-2020, 13:25 #2
Αστο λιγοι θα σε καταλαβουν....
12-03-2020, 13:52 #3
Αξίζει η εμπειρία της ζωής και τα συμπεράσματα που βγάζεις ζώντας την.
Από την πείρα που αποκτάς θα εκτιμήσεις άλλα πράγματα και την φιλοσοφία της ζωής. Μπορεί να καταλάβεις τους μοναχούς.
Θα διδάξεις τα παιδιά!
Φεύγοντας από τη ζωή θα είσαι πλούσια εμπειριών και συμπερασμάτων!
12-03-2020, 14:11 #4
Ειμαι στην ιδια φαση ..αδεια ..δεν νιωθω τιποτε .τρομερο αισθημα το κενο...εγω που ερωτευομουν τρελα που τα ενιωθα ολα εντονα τωρα με τοσα ψυχολογικα που επαθα απο απογοητευσεις ερωτικες και αλλες εδινα και επερνα να μην πω τι ....εχω αδειασει ..αυτο νιωθω και δεν ξερω πως και αν θα ξανανιωσω ποτε οπως παλια . Εσυ τι νομιζεις οτι σε εκανε να νιωθεις κατι που σε πειραξε τοσο πολυ που μετα απο αυτο αλλαξες .;
12-03-2020, 14:44 #5
Κάποια βιώματα από το παρελθόν με άλλαξαν και με έκαναν Να εκτιμάω πιο πολύ ανθρώπους και στιγμές... Με έκαναν να θέλω να δώσω τον ευατο μου εκεί που πρέπει να θέλω να τους έχω όλους χαρούμενος... Μα όταν κάτι ενοχλούσε εμένα μου έβαζαν την ταμπέλα των ψυχολογικων, καμία προσπάθεια από μεριά τους.. Έτσι χρόνο με τον χρόνο αδειάζεις σε γεμίζουν όλο κ πιο λίγα όπως μια βόλτα με το αμάξι στην θάλασσα... Αλλά είναι μόνο μια στιγμή μετά γυρνάς πάλι στο σκοτάδι και είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις!
Βλέπω όλες τις ανθρώπινες σχέσεις πόσο λίγες είναι σε ποιότητα, πως δεν γυρεύουν γαλήνη αλλά γυρεύουν υλικά αγαθά να γεμίσει το κενό τους, και αυτό φέρνει απογοήτευση. Μακάρι να είχα μια απάντηση η μία φιλοσοφία πως ότι συμβαίνει σε άτομα όπως εμάς κάποια στιγμή θα νιώσουμε ευτυχία, αλλά νομίζω πως ματαια ελπίζουμε!
12-03-2020, 14:50 #6
Ίσως όμως η ζωή θα πρεπε να ήταν κάτι παραπάνω από εμπειρία....γινόμαστε καλύτεροι στην δουλειά αποκταμε εμπειρία, αλλάζουμε συντρόφους αποκταμε εμπειρία κάνουμε πράγματα για να αποκτήσουμε εμπειρία... Αλλά ξεχνάμε με ποιους την αποκτήσαμε, πως φτάσαμε εκεί...ειναι λες και με το που αποκτάς εμπειρία γίνεσαι μεγαλύτερος τρανός.... Περιφανος! Ο άνθρωπος έχει ενα μεγάλο εγώ, και οι εμπειρίες όπως την λαμβάνει με το μυαλό του, τον κάνουν χειρότερο!
12-03-2020, 14:56 #7
Το μεγάλο εγώ είναι ένα πρόβλημα!
Μπορεί να δείχνει έντονο ένστικτο.
Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τόσο μεγάλο Εγώ. Αυτοί με το μεγάλο εγώ κάνουν περισσότερη εντύπωση τη στιγμή που οι άλλοι προτιμούν την αφάνεια, δεν έχουν ανάγκη να τονίσουν το εγώ τους.
Χρειάζονται όλων των ειδών οι άνθρωποι για να γίνει ο κόσμος.
Η ζωή είναι μια συνεχής εκπαίδευση. Αυτοί που λες ότι γίνονται χειρότεροι έχουν στο μέλλον τους μαθήματα εμπειρίες που θα τους ταπεινώσουν
12-03-2020, 15:02 #8
Αυτό που μένει ως ικανοποίηση είναι η μη προδοσία των αρχών μας, η εμμονή σε αυτό που είμαστε ακόμα και όταν όλα γύρω μας κινούνται σε διαφορετική τροχιά.
Η «μαγκιά» να λες ότι δεν πουλήθηκες, επιτρέπει να κοιτάς κατάματα τον εαυτό σου. Και αυτό είναι ανεκτίμητο, αξίζει το όποιο κόστος κατά τη γνώμη μου
12-03-2020, 15:12 #9
Συμφωνώ απόλυτα και με τις δύο σας απόψεις όλων των ειδών χαρακτήρα πρέπει να υπάρχει για να ταιριάζουν όλοι με όλους! Όταν όμως μπλέκεται ένας άνθρωπος που κοιτάει την εκμετάλλευση με έναν άνθρωπο που θέλει να προσφέρει αγάπη και του κάνει κακό, φεύγεις από την τροχιά της ζωής και χάνεσαι. Πάρο αλά αυτά, εγώ είμαι άνθρωπος που και αυτοί που μου έχουν κάνει κακό, δεν θέλω να πάθουν κακό.. Και αυτό είναι ένα ακόμη ασήκωτο βάρος!
Ελπίζω να βρω την γαλήνη η την ικανοποίηση με τον τρόπο σκέψης που έχω, αλλα πιστεύω πως κάποιοι πάνε χαμένοι!
12-03-2020, 19:15 #10
Θες να μας πεις την ιστορία σου με τον άνθρωπο που σε εκμεταλλεύτηκε;
Τί έγινε και έφυγες από την τροχιά της ζωής;
Η συγχώρεση σου σε αυτούς που σου έκαναν κακό πρέπει να σε γεμίζει χαρά, να σου χαρίζει γαλήνη
12-03-2020, 20:45 #11
12-03-2020, 22:33 #12
Απίστευτο συναισθημα.. Ουσιαστικα φυτοζωεις.. Το εχω ζησει και το ζω. Ομωςνα σου πω κατι; καθε μερα που ξυπνάς πρεπεινα βρεις ενα ελαχιστο κατι το οποιο θα περιμενεις. Δεν θα το βρίσκεις παντα και πολλες φορες θα απογοητευεσαι. Ομως η ελπίδα οτι θα βρεις αυτο για οποιο αξιζει να ζεις ειναι αυτη που σε κραταεινα συνεχιζεις.
13-03-2020, 12:09 #13
13-03-2020, 23:43 #14
14-03-2020, 10:50 #15
Δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου, αυτό που λένε το άλλο μισό.
Κάθε δύσκολη σχέση που περνάς είναι μια εμπειρία από την οποία κάτι παίρνεις κάτι χάνεις.
Όλοι οι άνθρωποι έχουν να σου δώσουν κάτι και έχεις να τους δώσεις κάτι.
Μέσα από αυτή την αλληλεπισραση μαθαίνουμε τον εαυτό μας καλύτερα. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μόνο μέσα από πόνο και απογοήτευση γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, χωρίς δυσκολία και προσωπικό Γολγοθά δεν θα γίνεις.
Αυτό είναι η ζωή, είναι μια ωραία εξερεύνηση του εαυτού μας, και αν έχεις και συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι τότε είναι μαγική.
Η σχέσεις έχουν γίνει περίεργες γρήγορες και απλά κοιτάμε τι θα πάρουμε από τον άλλον και όχι τι θα δωσουμε. Αλλά έτσι είναι και η ζωή μας, για αυτό κάνε ένα διάλειμμα φάε ένα KitKat που έλεγε και η διαφήμιση. Επαναπροσδιορισε τον εαυτό σου, και μην σπαταλας άσκοπη ενέργεια σε σχέσεις δίχως νόημα, μάθε να ξεχωρίζεις το καλό το ποιοτικό.
Θέλει υπομονή και κόπο για να βρεις την Ιθάκη.