Results 76 to 90 of 100
Thread: Σκυλος - σκέψεις - προβλήματα
-
30-03-2020, 12:28 #76
- 31-03-2020, 00:05 #77george1520Guest
Μου είπε η Ντιντι στο άλλο θέμα που άνοιξα σήμερα να ενημερώσω για τον σκύλο.
Την εξέτασε και είναι καθαροί οι πνεύμονες, το στομάχι μια χαρά και σταματάμε την αντιβίωση. Για να πούμε οκ για την εγχείρηση θέλει να δει τον υπέρηχο καρδιας που της έκανε ο αλλος γιατρος τον Οκτώβρη. Τον ζήτησα 2 φορές και ακομη να τον στείλει.. Θα επιμένω να τον στείλει (ελπίζω να μην χρειαστεί να πάω από εκεί) και μόλις συζητήσουμε για την εγχείρηση θα σας ενημερώσω και πάλι.
31-03-2020, 12:56 #78
31-03-2020, 13:02 #79george1520GuestΝαι. Περιμένω τον υπέρηχο, ξανά πήρα τηλέφωνο και θα τον στείλω να τον δει. Απλά πάλι δεν έφαγε και έκανε εμετό υγρα. Μου είπε ο γιατρός να επιμένω με την τροφή γιατί έμαθε να τρώει λιχουδιές και τώρα δεν τρώει τίποτα άλλο..
31-03-2020, 13:55 #80ntintiGuest
11-04-2020, 19:55 #81george1520GuestΚαλησπέρα..
Ο γιατρός που την παρακολουθεί τώρα μίλησε στο τηλέφωνο με τον γιατρό που της έκανε υπέρηχο καρδιας και του είπε "δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα με την επέμβαση όσο αφορά το φύσημα". Απλά με σκάλωσε κάτι που είπε ο γιατρός "Το μοναδικο μας πρόβλημα είναι αυτό που ξέρουμε." Του λέω "να μην ξυπνήσει?", μου λέει "όχι να έχει γίνει η μετάσταση απλά να μην φαίνεται στις ακτινογραφιες". Του λέω" δηλαδή" και μου λέει "Αν έγινε η μετάσταση τότε έχει 6 με 12 μήνες ζωής". Δηλαδή εκεί που μου έλεγε ότι δεν βλέπει να έγινε μετάσταση άρα να κάνουμε την επέμβαση τώρα μου λέει Μπορει να έγινε άρα η επέμβαση μπορεί και να είναι άσκοπη. Ο μοναδικός τρόπος να μάθω αν έχει όγκους αλλού είναι με μαγνητική όπου και εκεί θα της βάλει αναισθητικό ο γιατρός (σαν εγχείρηση). Αυτός λέει πως αν θέλω να της βαλουμε αναισθητικό καλυτερα να γίνει η επέμβαση.. Και εγώ τώρα σκέφτομαι "γιατί να βάλω το ζώο σε αυτή την διαδικασία αν υπάρχει περίπτωση να την χάσω είτε στην εγχείρηση είτε σε λίγους μήνες από την μετάσταση?". Με την μαγνητική θα μάθω αν έγινε μετάσταση και αν δεν έγινε να γίνει η εγχείρηση αλλά πόσο αναισθητικό να φάει το σκυλί και πόσο ρίσκο να πάρω? Έχουν γίνει όλα στο κεφάλι μου μια σαλάτα και ξέρω πως δεν θα αντέξω να την χάσω.
Ο όγκος νομίζω μεγάλωσε κι άλλο (ο ένας από τους 8) και ολη μέρα γλείφει την περιοχή εκεί.. Αυτά.. Πείτε μου κατι γιατι είμαι :(.
12-04-2020, 00:32 #82
Αν δεν εχει γινει μετασταση τοτε θα ειναι οκ με την εγχειριση. Αν εχει γινει τοτε δεν εχει νοημα η εγχειριση ΟΜΩΣ απο την στιγμη που την βλεπεις να ταλαιπωρειτε δεν θα ηταν καλυτερο να προχωρησετε στην εγχειρηση (αφου ουτως ή αλλως δεν ειναι καλα εννοω); Οκ καταλαβαινω πως θα ειναι πολυ ασχημο και για σενα και για την ιδια, αλλα τοτε θα μαθεις 100%. Αν δεν την κανεις δεν θα ξερεις. Ασε που αν την κανεις και ειναι "καθαρη" θα την γλυτωσεις. Εγω το βλεπω σαν μονοδρομο. Μακαρι να υπηρχε τροπος να ξερεις απο πριν χωρις να ταλαιπωρηθει καθολου. Δυστυχως δεν γινεται.
Εγω ετσι θα το σκεφτομουν. Και βασικα αν ζουσα με αυτη την αμφιβολια θα τρελαινομουν και σιγουρα θα το ρισκαρα.
12-04-2020, 01:41 #83
Γιώργο ακόμα και μαγνητική να κάνεις ΠΟΤΕ δεν θα είσαι απολύτως σίγουρος ότι δεν υπάρχει μετάσταση. ΠΟΤΕ. Πάντα θα υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρχει κάτι και να μην φαίνεται πουθενά στις εξετάσεις. Σκέψου ότι το ίδιο συμβαίνει με ανθρώπους. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μπει σε μεγάλα και δύσκολα χειρουργεία και μόνο επι τόπου ο γιατρός βλέπει ακριβώς την κατάσταση και οτι δεν έχει νόημα η επέμβαση.
Οπότε σταμάτα να σκέφτεσαι το χειρότερο σε παρακαλώ και κάνε το καλύτερο που μπορείς για το σκυλί σου. Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα που έχεις είναι ότι δεν υπάρχει μετάσταση και με βάση αυτό θα κινηθείς.
Να μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις και μαγνητική και μετά και επέμβαση προσωπικά το θεωρώ ταλαιπωρία και ρίσκο χωρίς λόγο. Θα πας ελπίζοντας για το καλύτερο κι όλα θα πάνε καλά.
12-04-2020, 10:35 #84george1520GuestΚαλημέρα σας, ευχαριστώ για το σχόλιο.
Φαίνεται πλέον ότι ο συγκεκριμένος όγκος την ενοχλεί αρκετά αφού τον γλείφει συνέχεια και αυτός είναι ένας λόγος για να γίνει η εγχείρηση.
Απλά είναι πολλές οι πληροφορίες τις βάζω στην ζυγαριά και αυτή δεν δουλεύει. Σκέφτομαι τι έπρεπε να κάνω τότε και δεν έκανα και σκέφτομαι τις επιλογές που έχω τώρα και χάνομαι.
12-04-2020, 11:32 #85
Καλημερα.
Τρεις επιλογες εχεις.
1) δεν κανεις τιποτα
2) κανεις μαγνητικη
3) κανεις την εγχειριση
Το σκυλακι ηδη ταλαιπωρειται, οποτε αν την αφησεις θα γινεται χειροτερα. Με το 2 θα ταλαιπωρηθει χωρις λογο και με το 3 υπαρχει η περιπτωση να την σωσεις.
Αν ησουνα σε ενα δασος με το σκυλακι σου και σου ελεγαν "αν μεινετε εκει θα σας φανε οι λυκοι και αν κολυμπησετε στο ποταμι και βρεθειτε απεναντι θα σωθειτε αλλα υπαρχει και η περιπτωση να πνιγειτε στα αγρια νερα" εσυ τι θα διαλεγες; Δεν θα πηγαινες με το 2ο που υπαρχει η πιθανοτητα να σωθειτε και οι 2; Γι' αυτο ειπα πριν πως για μενα ειναι μονοδρομος.
Οσο περιμενεις ουτε εσυ εισαι καλα (προφανως ουτε το σκυλακι αφου γλυφεται συνεχεια, + οτι καταλαβαινει ποτε εισαι στεναχωρημενος) ουτε θα εισαι ποτε σιγουρος. Μαλλον σε εχουνε χαωσει οι γιατροι. Το θεωρω λαθος. Ισως για να μην αναλαβουν την ευθυνη για οτιδηποτε αλλα επρεπε να ειναι ξεκαθαροι στο τι πρεπει να γινει. Οποιαδηποτε επεμβαση εχει ρισκο ουτως ή αλλως και ποτε δεν ξερεις απο πριν. Μπορει να βλεπουν ποσο την αγαπας και το συζητας και να σκεφτονται μηπως τους ριξεις μετα ευθυνες (υποθεση κανω).
12-04-2020, 11:44 #86george1520GuestΟ γιατρός θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η εγχείρηση αλλά θελει να είναι καλυμμένος για το μετά.. Αν έγινε η μετάσταση στους πνεύμονες και μετά την εγχείρηση αρχίσουν τα συμπτώματα να μην του ρίξω καμία ευθυνη.
Με την εγχείρηση θα γίνει η αφαίρεση όγκων (8) τους οποίους θα τους στείλει για βιοψία για να δούμε αν είναι κάποιος κακοήθης. Αν έστω και ένας είναι τότε ο καρκίνος ειναι στο αίμα της (το πιο πιθανό) αρα πάλι μπορεί να γίνει μετάσταση..
12-04-2020, 11:53 #87
Ε αρα ειναι αυτο που ειπα ρε Γιωργο. Θεωρει πως πρεπει να γινει η εγχειριση αλλα σου λεει αν γινει οτιδηποτε μην το ριξεις πανω μου. Ουτε οι γιατροι ξερουν απο πριν, ειδικα αν δεν εχει συμπτωματα ή δεν φαινεται με αλλο τροπο. Λογικο ειναι. Και οπως σε ολα τα πραγματα, υπαρχει ρισκο. Εσυ κανεις το καλυτερο και ελπιζεις γι' αυτο.
12-04-2020, 12:31 #88george1520Guest
12-04-2020, 12:48 #89
Αν εγραφα τα ιδια, και εσυ πιθανον τα ιδια θα μου απαντουσες. Ξερω πως ειναι αυτος ο φοβος και η ανησυχια. Κανε για λιγο την καρδια σου πετρα, παρε μια αποφαση και θα ηρεμησεις γιατι θα ξερεις πως κανεις το καλυτερο γι' αυτην. Ευχομαι τα καλυτερα γενικα και κουραγιο! :)
12-04-2020, 12:49 #90