Results 3,256 to 3,270 of 3862
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ?
-
20-08-2021, 13:20 #3256
αυτα τα επιχειρηματα μου θυμιζουν το γνωστο "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια".
φυσικα και ενας πλουσιος μπορει να ειναι δυστυχης, αλλα καλυτερα δυστυχης και πλουσιος, παρα δυστυχης και φτωχος.
σαφως, ενας μορφωμενος μπορει να ειναι αγενης, κακος και μισανθρωπος. δεν χρειαζονται λαικα παραμυθια γι αυτο. ξερουμε ολοι, πολλους τετοιους.
το ιδιο ομως μπορει να ειναι και ενας αμορφωτος κι επιπλεον, δεν ξερει γραμματα...
η αμορφωσια δεν ειναι καποια ενδειξη καλου χαρακτηρα.
αυτα τα δυο δεν συνδεονται..
Το μήνυμα έχει υποστεί επεξεργασία από τη διαχείριση.
- 20-08-2021, 14:53 #3257
[/QUOTE]Marilou ....Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
[/QUOTE]
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.γιάννης
20-08-2021, 14:58 #3258
Πάντα ήταν η περίοδος στη ζωή μου για σχέση και πάντα ήμουν έτοιμος, όμως δεν βρέθηκε ποτέ ή μάλλον δεν κατόρθωσα ποτέ να δημιουργήσω εκείνον τον ενθουσιασμό, εκεινη τη βεβαιότητα, ήτοι να τα φτιάξω με μια που θα γουστάρω πραγματικα, αν και βρέθηκαν τέτοιες, διότι όλες οι γνωριμίες μου (υποτίθεται σχέσεις) ήταν κατα βάθος απλά συμβιβασμοί. Οι λόγοι είναι όσα κατά καιρούς αναφέρω εδώ.
γιάννης
20-08-2021, 15:12 #3259MarilouGuestMarilou ....Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
[/QUOTE]
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.[/QUOTE]
Το ξέρω Γιάννη γι αυτο και έγραψα κάτι πολύ επίκαιρο που δυστηχως ορισμένα άτομα δίχως να έχουν την στοιχειώδη ευγένεια να συνυπάρξουν σε μια κουβέντα χωρίς προσβολές και λέξεις που ούτε ο τελευταίος χαρακτήρας του υποκόσμου δεν χρησημοποει ,νομίζουν ότι προσβάλουν τον άλλον λέγοντας του ότι έχουν ένα πτυχίο που πλέον και ο τελευταίος απόφοιτος λυκείου ένα πτυχίο το έχει και που αυτό δεν τον κάνει άνθρωπο με ενσυναίσθηση και ηθικές αξίες.
Κόμπλεξ θα το χαρακτήριζα εγώ αυτό καλέ μου .
Κόμπλεξ κατωτερότητας και πολλών απωθημένων που πηγάζουν από την παιδική ηλικία .
Άτομα που δεν δέχτηκαν τον στοιχειώδες σεβασμό από το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν μπορούν να το μεταδώσουν κιόλας .
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό όταν τον συναντάς πλέον ...
Όσα πτυχία και αν έχεις κανένας εργοδότης δεν θα σε έχει στο δυναμικό του αν αντιληφθεί τι άνθρωπος είσαι .
Άλλωστε αυτά τα άτομα δύσκολα επιβιώνουν σε ένα μόνιμα εργασιακό περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν γίνονται αποδεκτά και από τους υπόλοιπους .
Πάντα έχουν ένα σχολιασμό και μια άσχημη κριτική είτε για τους πελάτες τους είτε για τους εργοδότες τους .
Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές αυτά τα άτομα φτάνουν σε προχωρημένες ηλικίες και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν πτυχία χωρίς δυστηχως τόσα χρόνια να έχουν καταφέρει να έχουν μια μόνιμη δουλειά .
Η αγορά η ίδια τους πετάει έξω από όλο αυτό ...
Ευτυχώς εγώ θα πω ότι πλέον είναι λίγα γιατί ειδικά η νέα γενιά έχει πολύ καλά στοιχεία ευγένειας και το βλέπω σχεδόν καθημερινά .
Τουλάχιστον στο άμεσο περιβάλλον μου δύσκολα συναντάς ανθρώπους αγενής και ΚΑΚΟΥΣ γιατί η κακια δυστηχως δεν κρύβεται πίσω από κανένα πτυχίο .
Δουλειά και θέληση θέλει όλο αυτό καλό μου .
Κανένας δεν θα σε βγάλει από αυτό που ζεις αν δεν το πάρεις απόφαση και να βγεις μόνος σου .
Με αυτή την κοπέλα τι έγινε ?
Τελικά μήπως το ξανασκέφτηκε και θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου και αυτή την φορά να βγεις με την διάθεση να ερωτευτείς?
Θετική σκέψη νομίζω σου λείπει ,μήπως να αρχίσεις λιγάκι να την καλλιεργείς έστω και με το ζόρι αν θες πραγματικά μια σχέση και που ξέρεις ,μπορεί στην πορεία να προκύψει
20-08-2021, 15:25 #3260
20-08-2021, 15:28 #3261
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση
Last edited by Aeon; 20-08-2021 at 15:51.
20-08-2021, 15:49 #3262
Σήμερα ο εργοδότης ψάχνει για ικανότητα (altitude), γι αυτό και υπάρχουν τα τεστ ικανοτήτων. Ψάχνει δηλαδή για άτομα με ευστροφία, πρωτοβουλία, που να στροφάρουν και να φέρνουν αποτέλεσμα, διότι πτυχία και διδακτορικά έχουν λίγο πολύ όλοι. Ένας κακιασμένος που δεν μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του μπορεί να ναι εύστροφος και ικανός, αφορά δηλαδή χαρακτήρα κι όχι καταλληλότητα για δουλειά.[/QUOTE]
Το ξέρω Γιάννη γι αυτο και έγραψα κάτι πολύ επίκαιρο που δυστηχως ορισμένα άτομα δίχως να έχουν την στοιχειώδη ευγένεια να συνυπάρξουν σε μια κουβέντα χωρίς προσβολές και λέξεις που ούτε ο τελευταίος χαρακτήρας του υποκόσμου δεν χρησημοποει ,νομίζουν ότι προσβάλουν τον άλλον λέγοντας του ότι έχουν ένα πτυχίο που πλέον και ο τελευταίος απόφοιτος λυκείου ένα πτυχίο το έχει και που αυτό δεν τον κάνει άνθρωπο με ενσυναίσθηση και ηθικές αξίες.
Κόμπλεξ θα το χαρακτήριζα εγώ αυτό καλέ μου .
Κόμπλεξ κατωτερότητας και πολλών απωθημένων που πηγάζουν από την παιδική ηλικία .
Άτομα που δεν δέχτηκαν τον στοιχειώδες σεβασμό από το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν μπορούν να το μεταδώσουν κιόλας .
Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό όταν τον συναντάς πλέον ...
Όσα πτυχία και αν έχεις κανένας εργοδότης δεν θα σε έχει στο δυναμικό του αν αντιληφθεί τι άνθρωπος είσαι .
Άλλωστε αυτά τα άτομα δύσκολα επιβιώνουν σε ένα μόνιμα εργασιακό περιβάλλον γιατί πολύ απλά δεν γίνονται αποδεκτά και από τους υπόλοιπους .
Πάντα έχουν ένα σχολιασμό και μια άσχημη κριτική είτε για τους πελάτες τους είτε για τους εργοδότες τους .
Μην ξεχνάς ότι πολλές φορές αυτά τα άτομα φτάνουν σε προχωρημένες ηλικίες και το μόνο που κάνουν είναι να μαζεύουν πτυχία χωρίς δυστηχως τόσα χρόνια να έχουν καταφέρει να έχουν μια μόνιμη δουλειά .
Η αγορά η ίδια τους πετάει έξω από όλο αυτό ...
Ευτυχώς εγώ θα πω ότι πλέον είναι λίγα γιατί ειδικά η νέα γενιά έχει πολύ καλά στοιχεία ευγένειας και το βλέπω σχεδόν καθημερινά .
Τουλάχιστον στο άμεσο περιβάλλον μου δύσκολα συναντάς ανθρώπους αγενής και ΚΑΚΟΥΣ γιατί η κακια δυστηχως δεν κρύβεται πίσω από κανένα πτυχίο .
Δουλειά και θέληση θέλει όλο αυτό καλό μου .
Κανένας δεν θα σε βγάλει από αυτό που ζεις αν δεν το πάρεις απόφαση και να βγεις μόνος σου .
Με αυτή την κοπέλα τι έγινε ?
Τελικά μήπως το ξανασκέφτηκε και θέλεις να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σου και αυτή την φορά να βγεις με την διάθεση να ερωτευτείς?
Θετική σκέψη νομίζω σου λείπει ,μήπως να αρχίσεις λιγάκι να την καλλιεργείς έστω και με το ζόρι αν θες πραγματικά μια σχέση και που ξέρεις ,μπορεί στην πορεία να προκύψει[/QUOTE]Αν ο εργοδότης ψάχνει άτομα για με ευστροφία δεν έχω προσωπικά τύχει!!
20-08-2021, 15:54 #3263MarilouGuestΑντρέα δεν κατάλαβα τι θες να πεις ,αν θες μπορείς να το ξανα διατυπώσεις?
20-08-2021, 17:33 #3264
εντάξει κατάλαβα, ο καθένας το βίωσε διαφορετικά και πολλά κακά βρήκαν χώρο και απλώθηκαν όμως, φαντάσου ότι ο κίνδυνος και η απειλή, μέχρι να βρεθεί μια λύση σε όλο αυτό, ήταν χαοτική, για πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου, και για άλλη λιγότερο. άρα στο ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, δηλαδή βιώνουμε κάτι όλοι μαζί, αυτό είναι κάτι που κρατάω στο τέλος. υπάρχει μια συλλογική ευαισθησία ίσως;
τέλος πάντων, εγώ ποτέ δεν κατάλαβα απο πού κι ως πού τα πτυχία σε κάνουν άνθρωπο ή η καλή καταγωγή. έχουμε δει τέρατα τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα σαλόνια και ανθρωπια σε ανθρώπους του περιθωρίου.
όλα με λίγη εκπαίδευση μαθαίνονται και βελτιώνονται, συμφωνώ ότι χρειάζεται να υπάρχει επίγνωση και θέληση για αλλαγή. το εύκολο είναι να είσαι ρατσιστής και φασίστας.
20-08-2021, 22:19 #3265
απορω με αυτην την κοινωνια... εγω σαν καλος φλορος
αν ηθελα να βρω γυναικα επρεπε να κανω εγω παντα το πρωτο βημα να μηλησω και να φαω αποροψη και το αισθημα οτι εκτεθηκα αρνιτικα... εδω βλεπεις τους αλους να θελουν να τραβιουνται με το ετσι απλα... αχχ θεε μου
21-08-2021, 08:15 #3266MarilouGuestΌλοι αν το σκεφτείς εν δυνάμει ρατσιστές γινόμαστε όταν τοποθετούμασται ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω που δεν ακολουθούμε εμείς οι ίδιοι για τους δικούς μας λόγους .
Φασίστας εντάξει είναι πολύ σκληρή λέξη και νομίζω ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία .
Ρατσισμός όμως υπάρχει από όλους και από όλα ανάλογα με τα πιστεύω του καθενός .
Από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό και δυστηχως η ευγένεια μερικών είναι αυτή που τροφοδοτεί και δίνει βήμα σε όλους αυτούς να εκδηλώνονται .
21-08-2021, 13:40 #3267
Ουπς...μολις δολοφονήθηκε ο ρατσισμος.
Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι κατώτεροι από κάποιους άλλους ή δικαιουνται λιγότερα δικαιώματα.
Ρατσισμός δεν είναι καθόλου το να τοποθετουμαι ενάντια σε μια ιδεολογία ή πιστευω κάποιου. Ίσα ίσα στη δημοκρατία αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε και σε κάποιες περιπτωσεις και χρέος. Αν η ιδεολογία κάποιου ας πουμε ειναι ο ναζισμός εγώ είμαι ρατσίστρια αν τοποθετηθώ απέναντι? Το αντίθετο. Εχω χρέος να είμαι απέναντι. Αν συμφωνα με τα πιστευω κάποιων καταπατούνται δικαιώματα άλλων, είμαι ρατσίστρια να είμαι απέναντι? Οχι βέβαια! Στη δημοκρατία κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να είναι αντίθετος ή συμφωνος με ο, τι γουστάρει αρκεί να μην καταπατά δικαιώματα άλλων. Δεν λέγεται ρατσιστής αυτός. Σκεπτόμενος άνθρωπος λέγεται.
Συμφωνα με αυτά προφανως και σε καμία περιπτωση δεν έχουμε όλοι ρατσισμό.
21-08-2021, 13:50 #3268MarilouGuestΟ δολοφόνος τριγυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος και του αρέσει εμμονικα
πλέον να ασχολείται με τα θέματα που παλι νομίζει ότι έχει μόνο εκείνος δίκιο εφόσον μιλάμε για νοσηρες καταστάσεις όπου υπερισχύσει μόνο το εγώ !!!!
Διασκεδαστικό πλέον αφού αντιλαμβάνεσαι ότι σε ανθρώπους με παραβατικές και νοσηρες εκδηλώσεις συμπεριφορών δεν χρειάζεται να δίνεις καμία απολύτως σημασία .
Απλά διασκεδάζεις και προσπερνας !!!
21-08-2021, 14:11 #3269
21-08-2021, 14:16 #3270MarilouGuest