Results 3,241 to 3,255 of 3862
Thread: ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ?
-
18-08-2021, 11:54 #3241MarilouGuest
- 18-08-2021, 11:55 #3242
Γιατί πρέπει να βρεθείτε μόνο αν προκύψει κάτι ερωτικό;
Αφου σου ήταν ευχάριστη σαν παρέα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια ωραία φιλία πχ αν δεν σας προκύψει το παρακάτω.
Στη θέση σου κι αφού η κοπέλα φάνηκε προθυμη κι ανταλλάξατε τηλέφωνα θα της προτείνα να ξαναβγούμε και θα βλεπα πως θα εξελισσόνταν απο κει και μετά. Τι έχεις να χάσεις;
18-08-2021, 13:32 #3243
Marilou, θα θελα μια σύντροφο..Τη φιλία δεν τη χρειάζομαι. Όμως είμαι σε μια φάση που αφ' ενός έχω σχεδόν τσιμεντωθει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής από τον οποίο όταν νιώθω πως πάω να φύγω ουσιαστικά μέσα μου πανικοβάλλομαι, κι αφετέρου για να κάνω μία σχέση με προοπτική θα πρέπει να βρω κοπέλα που να με κατενθουσιάζει ή να νιώθω μέσα μου πως βρήκα έναν άνθρωπο που ταιριάζουμε που ναι μεν είναι συμβιβασμός αλλά όχι μεγάλος.
elisabet, την πρώτη παράγραφο σου την εκλαμβάνω ως κάτι που έχει ήδη εξελιχθεί σε φιλία, που δεν είναι αυτό που θα επιζητούσα βγαινοντας με μια κοπέλα. Η ανταλλαγή τηλεφώνων από μόνη της δε λέει τίποτα. Το να ξαναβγούμε ναι δεν χάνω τίποτα, όμως με ότι έχει προκύψει στην πρώτη συνάντηση κάπως απομακρυσμένο το βλέπω να προκύπτει αίσθημα στη συνέχεια. Αυτό που θα με ωθούσε σε άλλη συνάντηση είναι η σκέψη πως ναι μεν είναι καλή περίπτωση, και ο φόβος πως όσο περνάνε τα χρόνια τα περιθώρια μου για σχέση όντως στενεύουν λόγω ηλικίας.γιάννης
18-08-2021, 17:10 #3244MarilouGuestΆλλο τι θέλω και άλλο τι επιδιώκω.
Το λες και εσύ ότι έχεις παγιωθεί σε μια κατάσταση που μάλλον δεν σε αφήνει να απελευθερωθείς για να νοιώσεις .
Αυτά δεν γίνονται κατά παραγγελία και πολύ σημαντικό ρόλο παίζει σε τι φάση στην ζωή μας σκάει μια ευκαιρία για σχέση .
Ξέρεις πόσοι λένε πλέον μακάρι να γνώριζα τον τάδε άνθρωπο τώρα που έχω καθαρο μυαλό παρά τότε που ήμουν μπερδεμένος και τον άφησα να φύγει ?
Για σκέψου λιγάκι .Γιατί δεν αφήνεις τον ευατο σου να το ζήσει όλο αυτό .
Φοβάσαι κάτι ?
Ναι !
Το ειπες και μόνος σου ...
Αν μου έλεγες βγήκα με μια κοπέλα η οποία δεν είχαμε τίποτα απόλυτος κοινό και στην τελική δεν μου άρεσε η εμφάνιση της θα σου έλεγα ξεκάθαρα μην ξαναβγείς μαζί της χαμένος χρόνος ..
Τώρα όμως ?
Πως μπορείς να κρίνεις από την στιγμή που δεν έχεις μέσα σου ξεκαθαρίσεις εσύ πολλά πράγματα ?
Πως να υπερτερεί ο ενθουσιασμός όλου αυτού αφού σε καταβάλει ο φόβος της αλλαγής ?
18-08-2021, 18:43 #3245hlias1988Guest
19-08-2021, 14:01 #3246
Πέραν των όσων έγραψα ως απαντήσεις μου στο πιο πάνω μήνυμα σου σε μπλε...Πολλά πράγματα μέσα μου δεν έχουν ξεκαθαρίσει, μάλλον αρκετά έχουν ξεκαθαρίσει ως θέλω, ως οι ιδανικές για τον καθένα μας συνθήκες, υπό την ανάγκη υπέρβασης του φόβου αλλαγής. Ο ενθουσιασμός ταυτίζεται με αυτά τα θέλω ως η κινητήριος δύναμη αυτής της υπέρβασης.
γιάννης
19-08-2021, 15:43 #3247MarilouGuestΑρα νομιζεις πως ειναι περιοδος για να κανεις ενα βημα για σχεση εφοσον δεν εισαι ετοιμος και ολο αυτο σου προσθετει ενα ακομα θεμα ?
Εκτος και αν εισαι της αποψης οτι για να αντιμετωπισω τους φοβους μου πρεπει να εκτεθω σε αυτους ..
Εδω ομως πρεπει να καταλαβεις τις αντοχες σου ωστε ολο αυτο να μην σε παρει απο κατω ακομα πιο πολυ
19-08-2021, 15:55 #3248
ολλοι θελουν συντροφο παιδια και πιστευω παντα υπυρχαν δυσκολιες απλα σημερα μας εχουν φυλακισει στο μυαλο μας... σε μεγαλο βαθμο πιστευω ευθηνωνται και οι ασχημες καταστασεις τους κοσμου και κυριος της χωρας μας... παντος θαθελα να γνωρισω απο δω και περα πιο πολυ καλο κοσμο καλους ανθρωπους
19-08-2021, 16:48 #3249
πρόσφατα άκουσα την γνώμη ενός ψυχολόγου, ότι όλοι περάσαμε από ένα τραύμα, καθολικό, όλοι το ίδιο και τώρα "αναρρώνουμε" κατα κάποιον τρόπο. την απομόνωση του λόκ ντάουν εννοώ.
τώρα του καθενός οι ανάγκες είναι δικές του και οι επιλογές του πρέπει να του ανήκουν το ίδιο.
19-08-2021, 17:44 #3250
20-08-2021, 10:45 #3251
Μάλλον για τον εαυτό του μιλάει
. Για μένα πέρυσι πραγματοποιήθηκε ένα όνειρο ζωής, να εργάζομαι ολομόναχος σε ένα άδειο κτίριο. Ακολούθως μας «έδιωξαν» στα σπίτια μας για τηλεργασία, οπότε αναγκαστικά με παρέα, ενώ φέτος έχουν χαλαρώσει πολύ τα μέτρα και έρχονται διάφοροι άλλοι στον όροφό μου. Οπότε πάει η ερημιά και η ηρεμία. Τουλάχιστον μερικές μέρες είναι μόνο ένα ή δύο άτομα που δε συναντώ ποτέ. Φοβάμαι όμως ότι από τον επόμενο μήνα θα επιστρέψουν όλοι.
20-08-2021, 11:06 #3252MarilouGuestΔεν νομιζω να εννοουσε αυτο ακριβως ...Το οτι για καποιους ολο αυτο ηταν μια τραυματικη εμπειρια ναι μπορει, αλλα μην ξεχναμε οτι για παρα πολυ κοσμο ολο αυτο ηταν ευκαιρια να δουν λιγακι περισσοτερο τον ευατο τους και τις αναγκες του ,να ανακαλυψουν πραγματα που δεν μπορουσαν μεσα σε ολη αυτη την αγχωτική τρελα της δουλειας και πολλα αλλα θετικα στοχεια που λογο της καθημερινοτητας ειχαν παραμεριστει .
Αλλωστε για ολους εμας που ειχαμε τις οικογενειες μας ηταν μια καλη ευκαιρια να εχουμε και τα παιδια μας περισσοτερο κοντα μας και οχι να τρεχουν ολη μερα χωρις να προλαβαινεις ουτε λεπτο να τα δεις ..
Ειχε και τα ασχημα του, αλλα πλεον αντιλαμβανονται πολλοι οτι ολη αυτη η κατσταση τους εκανε να αναθεωρησουν πολυ σημαντικα θεματα ως προς την συντροφικοτητα και την αξια των ουσιαστικων σχεσεων μεταξυ των ανθρωπων .
20-08-2021, 11:10 #3253
@user συμφωνώ με αυτό που λες..
εγώ δούλευα συνέχεια, μπορούσα να κυκλοφορώ παντού (πήγαινα και έπαιρνα δείγματα κοβιντ) και δεν καταλαβα καραντινα.
επίσης επειδή εχω ψιλομεγαλο σπιτι παλι θα την παλευα. Αλλα να εισαι με τον/την καταπιεστικό/η σύζυγο που μπορεί να πέφτει κακοποιηση και με παιδια που δνε μπορουν να πανε πουθενα και δεν εχουν που να εκτονωσουν την ενεργεια τους δεν ειναι ασχημο αυτο; δεν εχουν ολοι νετφλιξ και την ησυχια τους. για να μην αναφερθω στο οικονομικο.
20-08-2021, 11:10 #3254
20-08-2021, 11:52 #3255MarilouGuestΠολυ επικαιρο ας μαθουν καποιοι επιτελους οτι η συμπεριφορα ,η ευγενεια και η ενσυναισθηση ειναι θεμα οικογενειας και ηθικων αξιων και δεν διαδασκονται σε κανενα υποτηθεμενο πανεπηστημιο
Όχι, τα πτυχία δεν κάνουν τον άνθρωπο (και η αληθινή ιστορία που το αποδεικνύει)
Κάθε τέλος του μήνα οι ουρές στην τράπεζα είναι απελπιστικά μεγάλες και η αναμονή ατέλειωτη. Ο κόσμος συγχύζεται, νευριάζει, τσακώνεται. Συνταξιούχοι και εργαζόμενοι προσπαθούν να κάνουν ο καθένας τη δουλειά του. Μια έγκυος γυναίκα ζητάει από τρία άτομα αν μπορεί να περάσει πρώτη γιατί πλησιάζουν οι μέρες της και δεν αισθάνεται καλά. Οι δυο την αφήνουν μετά χαράς. Είναι άνθρωποι μεγάλοι, αγράμματοι κατά πως τους έχω ακούσει να λένε.
Μετά από λίγο ακούγονται φωνές, στριγκλιές, βρισιές.
«Και ποια είσαι εσύ δηλαδή που θα περάσεις πρώτη, μωρή παλιοχαβούζα; Εγώ είμαι επαγγελματίας με τρία πτυχία και πετυχημένη καριέρα. Δε μπορεί εσύ να έχεις να κάνεις περισσότερα από εμένα. Τώρα τράβα πίσω και να μάθεις να περιμένεις.»
Η κοπέλα με τα μούτρα κατεβασμένα και εμφανή τα σημάδια της ταραχής στο πρόσωπό της, πήγε και κάθισε. Οι ηλικιωμένοι αγράμματοι άνθρωποι την πλησίασαν και της πρόσφεραν νερό κοιτώντας τον επαγγελματία σαν να τον λυπούνται και χωρίς να δώσουν συνέχεια.
Λίγες μέρες νωρίτερα ο ίδιος άνθρωπος με είχε στολίσει κανονικότατα, γιατί άργησε μια ώρα να περάσει στο ραντεβού του με τη γιατρό για την οποία δουλεύω, επειδή υπήρχε επείγον περιστατικό.
«Είσαι άσχετη, δεν κάνεις γι’ αυτήν τη δουλειά αφού δε μπορείς να προγραμματίσεις σωστά ούτε ένα ραντεβού και πάω στοίχημα ότι δεν έχεις τελειώσει και τίποτα και δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα».
Δεν απάντησα. Σε τέτοιους ανθρώπους δε γυρίζεις κουβέντα. Μπορεί να έχουν ένα τοίχο γεμάτο πτυχία, αλλά αυτό δεν τους κάνει άξιους και αξιέπαινους. Δε χρειάζεται κανείς πτυχία για να είναι μορφωμένος.
Μορφωμένη είναι η κυρία που παρά την ηλικία της και το ότι χρησιμοποιούσε «πι» παραχώρησε τη θέση της στην έγκυο γυναίκα. Μορφωμένοι είναι αυτοί που περίμεναν υπομονετικά τρεις ώρες για να δούνε την γιατρό, έχοντας συναίσθηση του που βρίσκονται και του ότι κάποιος είχε πρόβλημα και έπρεπε να περάσει πριν από εκείνους, χωρίς να έχει ραντεβού.
Όσα γράμματα και αν μάθει κάποιος, όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά κι αν κάνει, αυτό δεν τον κάνει απαραίτητα μορφωμένο. Αν είναι αστοιχείωτος, κακιασμένος και δε μπορεί να συμπεριφερθεί σωστά στη ζωή του, οι γνώσεις του είναι απλά σκόρπιες θεωρίες που του πήζουν το μυαλό.
Από μόνες τους οι θεωρίες που έχει στουμπώσει στο κεφάλι του, δεν τον κάνουν πιο έξυπνο και άξιο άνθρωπο. Μορφωμένος είναι ο άνθρωπος που μαθαίνει από τη ζωή. Εκείνος που ξέρει να συμπεριφέρεται στους γύρω του κι ας υπογράφει με σταυρό. Εκείνος που έχει δυο και θα δώσει το ενάμιση για να βοηθήσει τον διπλανό του.
Μορφωμένος είναι εκείνος που θα σε σεβαστεί όταν μιλάς και θα αφήσει να τελειώσεις αυτό που έχεις να πεις για να πάρει τον λόγο, και δε θα μιλά ταυτόχρονα με εσένα διακόπτοντας σε όπως κάνουν οι πολιτικοί κάθε μέρα στις πρωινές εκπομπές, με πάρα πολύ εκνευριστικό τρόπο.
Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τόση σοφία, χωρίς να έχουν μάθει ποτέ ιστορία, γεωμετρία ή φυσική. Είδαν τον κόσμο και είχαν τα μάτια ανοιχτά. Ένιωσαν και συναισθάνθηκαν. Κι έτσι πήραν την καλύτερη εκπαίδευση.
Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να μορφώνουν εκείνους που έχουν λάβει ακαδημαϊκή μόρφωση αλλά δε ξέρουν να φερθούν στον συνάνθρωπό τους. Γιατί τί να το κάνω, αν έχει μάθει ο άλλος όλα τα λήμματα του wikipedia και έχει αποστηθίσει όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί πάνω στη Θεωρία Περίθλασης Ακτίνων Χ και Νετρονίων και έχει λάβει γενικές γνώσεις πάνω σε όλους τους τομείς επί χρόνια, όταν απέναντι σε έναν άνθρωπο δε ξέρει να φερθεί σωστά και ευγενικά και ανοίγει τον οχετό του ξεχνώντας καθετί που ξέρει;
Η καλλιέργεια δε βρίσκεται στα βιβλία, τουλάχιστον όχι στα σχολικά. Πρέπει να την έχεις μέσα σου. Να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Να βλέπεις τι γίνεται γύρω σου, να παίρνεις από το περιβάλλον σου πληροφορίες και να τις κάνεις κτήμα σου. Τότε μόνο θα μπορείς να λες πως είσαι όντως μορφωμένος.
https://www.dinfo.gr/%CF%8C%CF%87%CE...%CE%BF-%CE%BA/