Δεν είμαι καλά - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Είσαι Αθήνα; Αν είσαι Αθήνα δεν θα πας όπου να ναι πήγαινε μια ημέρα που εφημερεύει στο Αιγινητειο και πες τα πάντα που λες εδώ όπως επίσης και για το σχολείο αν και θα σε ρωτήσουν σίγουρα αυτοί από μόνοι τους.Με τη συγκέντρωση σου στη καθημερινότητα γενικά και όχι τους τελευταίους μόνο μήνες πως είσαι;
    Δεν μένω Αθήνα Κρήτη μένω. Όλο το χρόνο χαλιά είμαι. Έχω γράψει τι γίνεται με την ζωή μου σε άλλη σελίδα

Senior Member
    Τα διάβασα πρέπει εφόσον εισαι στη Κρήτη να βρεις καποιο ΚΨΥ να πας

Senior Member
    Τα διάβασα πρέπει εφόσον εισαι στη Κρήτη να βρεις καποιο ΚΨΥ να πας
    Τι είναι το ΚΨΥ

Senior Member
    Quote Originally Posted by deneimaikala View Post
    Τι είναι το ΚΨΥ
    Κέντρο ψυχικής υγείας είναι δομή του σημοσίου όπου κλείνεις ένα ραντεβού και μιλας δωρεάν με ψυχολόγους και ψυχίατρους και αν χρειαστείς φάρμακα σου τα γράφουνε και σε παρακολουθούνε

Senior Member
    Κέντρο ψυχικής υγείας είναι δομή του σημοσίου όπου κλείνεις ένα ραντεβού και μιλας δωρεάν με ψυχολόγους και ψυχίατρους και αν χρειαστείς φάρμακα σου τα γράφουνε και σε παρακολουθούνε
    Α ωραία ευχαριστώ πολύ Θα το ψάξω
    Last edited by deneimaikala; 29-03-2020 at 12:09.

Senior Member
    Δεν γίνεται ρε γαμωτο έχω απογοητευτεί τελείως! Κοιμάμαι και με τον παραμικρό θόρυβο πετάγομαι από το κρεβάτι και μετά δεν με πιάνει ο ύπνος....αυτές τις μέρες κοιμάμαι 6-7 η ώρα το πρωί και σήμερα ξύπνησα 10 το πρωί από ενα γάβγισμα σκύλου...3 ώρες ύπνου.... Τα νευρα μου είναι χάλια δεν μπορώ αλήθεια. Πριν έβαζα τα ακουστικά και τραγούδια στο τέρμα για να μην ξυπνάω αλλά χαλάσανε και δεν έχω μια δεν γίνεται αλλοοοοο αυτή η κατάσταση
    Last edited by deneimaikala; 29-03-2020 at 12:29.

Senior Member
    Κοπέλα μου καλή, μήπως έχεις τραβήξει πολύ μεγάλη καταπίεση στο περιβάλλον σου και τώρα ξεσπάς; Χωρίς να θέλω να κρίνω έτσι εύκολα, και μόνο που αναφέρεις αρραβωνιαστικό στα 17 σου, κάτι δεν μου κάθεται καλά. Σε άλλο μήνυμα έγραφες ότι έχεις θέματα με πανικούς και κλάματα εδώ και 2 χρόνια και δεν μιλάς μη στεναχωρηθούν οι δικοί σου. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι τα νεύρα, ο εαυτός σου τα έχει παίξει και σου χτυπάει καμπανάκι να τον βοηθήσεις.
    Στο ξαναέγραψα, άσε τις δικαιολογίες και πήγαινε μίλα με κάποιον ειδικό!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Κοπέλα μου καλή, μήπως έχεις τραβήξει πολύ μεγάλη καταπίεση στο περιβάλλον σου και τώρα ξεσπάς; Χωρίς να θέλω να κρίνω έτσι εύκολα, και μόνο που αναφέρεις αρραβωνιαστικό στα 17 σου, κάτι δεν μου κάθεται καλά. Σε άλλο μήνυμα έγραφες ότι έχεις θέματα με πανικούς και κλάματα εδώ και 2 χρόνια και δεν μιλάς μη στεναχωρηθούν οι δικοί σου. Η άλλη όψη του νομίσματος είναι τα νεύρα, ο εαυτός σου τα έχει παίξει και σου χτυπάει καμπανάκι να τον βοηθήσεις.
    Στο ξαναέγραψα, άσε τις δικαιολογίες και πήγαινε μίλα με κάποιον ειδικό!
    Το ξέρω το έχει καταλάβει ότι δεν πάω καθόλου καλα..... Όσο και να προσπαθώ να με πείσω ότι δεν έχω τίποτα και θα περάσει μια φάση είναι...δεν είναι όμως έτσι..λιώνω μέρα με την μέρα...δεν έχω δύναμη ούτε να μιλήσω πλέον...αν δεν έχω το ένα θέμα θα έχω το άλλο η και τα δύο μαζί....και που αναπνέω θαύμα είναι....προσπαθώ να κρύψω τη θλίψη βγάζοντας προς τα έξω ένα πρόσωπο το οποίο είναι "καλά" . Βαρέθηκα όμως πλέον. Δεν γίνεται άλλο... Ώρες ώρες μου έρχονται σκέψεις αυτοκτονίας..το ξέρω είναι πολύ χαζό και δεν θα το έκανα ποτέ αλλά δεν ξέρω πραγματικά δεν ξέρω πλέον ποια είμαι τι κάνω! Σιχαθηκα τον εαυτό μου να πολεμάω συνέχεια με αυτόν ! Ώρες ώρες σκέφτομαι πως θα μπορούσε να είναι το μέλλον μου .. να κάνω παιδί και να ξυπνάει τη νύχτα να το ταισω και από τα νευρα μου μπορεί να του κάνω κακό... Δεν ελέγχω πλέον τον εαυτό μου.. καταλάβε με..κάποιος να με καταλάβει...

Senior Member
    Μα γιατί πρέπει να κατηγορήσεις τον εαυτό σου ή να κρύψεις το πως αισθάνεσαι, δεν έχω καταλάβει. Ενοχικά λειτουργείς. Άνθρωπος είσαι, για κάποιο λόγο δεν είσαι καλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι βρεις τους λόγους που δεν είσαι καλά και να λύσεις το πρόβλημα, όχι να σε σιχαίνεσαι ή να σκέφτεσαι πως θα είναι το μέλλον σου όπως μάλλον στο όρισαν άλλοι (διότι τώρα να σκέφτεσαι πως θα είναι το μέλλον αν κάνεις παιδί, δεν το λες και τον πρώτο προβλήματισμό που έχει μία 17χρονη). Πρέπει να μιλήσεις με ειδικό να βρεις εσένα. Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι μπερδεμένη, αλλά με το να σου πει κανείς "ξέρω ότι περνάς δύσκολα" και να μείνετε εκεί, δεν σε βοηθάει ουσιαστικά. Να κάνεις το επόμενο βήμα και να βγεις από το τέλμα είναι το βασικό.

Senior Member
    Μα γιατί πρέπει να κατηγορήσεις τον εαυτό σου ή να κρύψεις το πως αισθάνεσαι, δεν έχω καταλάβει. Ενοχικά λειτουργείς. Άνθρωπος είσαι, για κάποιο λόγο δεν είσαι καλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι βρεις τους λόγους που δεν είσαι καλά και να λύσεις το πρόβλημα, όχι να σε σιχαίνεσαι ή να σκέφτεσαι πως θα είναι το μέλλον σου όπως μάλλον στο όρισαν άλλοι (διότι τώρα να σκέφτεσαι πως θα είναι το μέλλον αν κάνεις παιδί, δεν το λες και τον πρώτο προβλήματισμό που έχει μία 17χρονη). Πρέπει να μιλήσεις με ειδικό να βρεις εσένα. Καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι μπερδεμένη, αλλά με το να σου πει κανείς "ξέρω ότι περνάς δύσκολα" και να μείνετε εκεί, δεν σε βοηθάει ουσιαστικά. Να κάνεις το επόμενο βήμα και να βγεις από το τέλμα είναι το βασικό.
    Απλώς νιώθω την ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον που θα με καταλάβει..δεν ξέρω κατά πόσο θα νιώσω άνετα με την ψυχολόγο να της μιλήσω όπως θέλω όμως θα το προσπαθήσω.. μου είναι πολύ δύσκολο να τα εξηγήσω και τα τα βγάλω από μέσα μου ούτε εγώ δεν ξέρω ποια τι μου γίνεται! Δεν ήμουν έτσι.... Ημουν χαρούμενη ήξερα να περνάω καλά πάντα έκανα τους άλλους να περνάνε καλά τους έκανα να γελάνε πάντα περνούσαν καλά μαζί μου...τότε ήξερα πως να κρύβω τα συναισθήματα μου για να μην φορτώσω τον άλλον με αυτά που νιώθω και εγώ η ίδια πίστευα ότι είμαι καλά και ότι έχω δεν είναι τίποτα σοβαρό θα περάσει.. τα έκρυβα αυτά τα συναισθήματα και από τον ίδιο μου τον εαυτό..τώρα όμως τα συναισθήματα μου μου φανερώθηκαν και με νίκησαν ..με άλλαξαν πολύ.

Senior Member
    Όπως κι όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο πρώτη φορά, δεν ξέρεις από την αρχή αν θα ταιριάξεις κι ακόμα κι αν φαίνεται να τα πας καλά, μπορεί να χρειαστεί πολύ καιρός για να μιλήσεις πιο οικεία και για πιο προσωπικά πράγματα, έτσι και με τον/την ψυχολόγο, θα αναπτύξεις σιγά σιγά μια σχέση όπου θα μπορείς να αισθάνεσαι άνετα και με τον καιρό να πεις πράγματα όταν θα είσαι έτοιμη. Είναι φυσικό στην αρχή να αισθάνεσαι κάπως άβολα, αλλά πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην ψυχοθεραπεία να λειτουργήσει. Κι αν μετά από καιρό δεις ότι κάποιος ειδικός δεν σου κάνει ή έδωσε ότι είχε να σου δώσει, προσπαθείς με άλλον μέχρι να νοιώσεις ότι δεν σου χρειάζεται πια.
    Μην το αμελήσεις όμως, εφόσον σε αυτή τη φάση περνάς τόσο άσχημα και υπάρχει κι όλο αυτό το σκηνικό με τον κωρονοϊό, υπάρχουν και ειδικοί που κάνουν ψυχοθεραπεία μέσω skype.

Senior Member
    Όπως κι όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο πρώτη φορά, δεν ξέρεις από την αρχή αν θα ταιριάξεις κι ακόμα κι αν φαίνεται να τα πας καλά, μπορεί να χρειαστεί πολύ καιρός για να μιλήσεις πιο οικεία και για πιο προσωπικά πράγματα, έτσι και με τον/την ψυχολόγο, θα αναπτύξεις σιγά σιγά μια σχέση όπου θα μπορείς να αισθάνεσαι άνετα και με τον καιρό να πεις πράγματα όταν θα είσαι έτοιμη. Είναι φυσικό στην αρχή να αισθάνεσαι κάπως άβολα, αλλά πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στην ψυχοθεραπεία να λειτουργήσει. Κι αν μετά από καιρό δεις ότι κάποιος ειδικός δεν σου κάνει ή έδωσε ότι είχε να σου δώσει, προσπαθείς με άλλον μέχρι να νοιώσεις ότι δεν σου χρειάζεται πια.
    Μην το αμελήσεις όμως, εφόσον σε αυτή τη φάση περνάς τόσο άσχημα και υπάρχει κι όλο αυτό το σκηνικό με τον κωρονοϊό, υπάρχουν και ειδικοί που κάνουν ψυχοθεραπεία μέσω skype.
    Μέσω skype δεν υπάρχει περίπτωση ντρέπομαι παρά πολύ να μιλάω με κάμερα δεν νιώθω άνετα ! Θέλω να μιλάω στον άλλον και να τον μπροστά μου. Ευχαριστώ πολύ και όσους έχω πριξει με τα θέματα μου ζητώ συγνώμη απλά βρήκα και εγώ έναν τρόπο να τα βγάλω από μέσα μου... Ο καθένας ξέρω έχει τα δικά του προβλήματα και δεν μου αρέσει να φορτώνω και τα δικά μου . Ελπίζω να γίνω καπως καλύτερα και όταν θα σας ξανά γράψω να έχω να πω κάτι καλό.

Senior Member
    Δεν πρήζεις κανέναν, όποιος θέλει διαβάζει κι όποιος θέλει απαντάει, αν δεν θέλει κάποιος απλά προσπερνάει. Ακόμα κι εδώ ζητάς συγγνώμη που ήθελες να βγάλεις κάτι από μέσα σου και σκέφτεσαι ότι μας φορτώνεις.Για αυτό υπάρχει το φόρουμ, ποιός ο λόγος να απολογείσαι;

Διαβάζοντας τώρα κάποιο παλιότερο θέμα σου όπου είχα απαντήσει στις πρώτες σελίδες και μετά δεν είχα χρόνο να διαβάσω την συνέχεια, έχω να πω ότι είσαι η τελευταία που πρέπει να ντρέπεται ή να αισθάνεται ενοχές ότι θα επιβαρύνει τους άλλους γύρω της. Το περιβάλλον σου έχει τεράστιες ευθύνες για αυτά που σου συμβαίνουν και δεν πρέπει να αισθάνεσαι ενοχικά. Άλλωστε το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε ευθύνες απλά για να μοιράσουμε ευθύνες, το θέμα όμως είναι να κατανοήσεις καλύτερα τι σου συμβαίνει, πως σκέφτεσαι και λειτουργείς και γιατί συμβαίνει αυτό.

Γράφε όποτε θέλεις και ελπίζω σύντομα να έχεις εξελίξεις ότι αισθάνεσαι καλύτερα.

Senior Member
    Δεν πρήζεις κανέναν, όποιος θέλει διαβάζει κι όποιος θέλει απαντάει, αν δεν θέλει κάποιος απλά προσπερνάει. Ακόμα κι εδώ ζητάς συγγνώμη που ήθελες να βγάλεις κάτι από μέσα σου και σκέφτεσαι ότι μας φορτώνεις.Για αυτό υπάρχει το φόρουμ, ποιός ο λόγος να απολογείσαι;

Διαβάζοντας τώρα κάποιο παλιότερο θέμα σου όπου είχα απαντήσει στις πρώτες σελίδες και μετά δεν είχα χρόνο να διαβάσω την συνέχεια, έχω να πω ότι είσαι η τελευταία που πρέπει να ντρέπεται ή να αισθάνεται ενοχές ότι θα επιβαρύνει τους άλλους γύρω της. Το περιβάλλον σου έχει τεράστιες ευθύνες για αυτά που σου συμβαίνουν και δεν πρέπει να αισθάνεσαι ενοχικά. Άλλωστε το θέμα δεν είναι να μοιράσουμε ευθύνες απλά για να μοιράσουμε ευθύνες, το θέμα όμως είναι να κατανοήσεις καλύτερα τι σου συμβαίνει, πως σκέφτεσαι και λειτουργείς και γιατί συμβαίνει αυτό.

Γράφε όποτε θέλεις και ελπίζω σύντομα να έχεις εξελίξεις ότι αισθάνεσαι καλύτερα.
    Και εγώ τα ίδια θα έλεγα σε κάποιον που περνάει αυτά που περνάω και ότι δηποτε. Ξέρεις είναι πιο εύκολο να βοηθήσεις κάποιον άλλο από το να βοηθήσεις τον εαυτό σου ! Το όνειρο μου ξέρεις πιο ήταν πάντα και είναι ακόμα ; Να γίνω ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτρια...μπορεί να σου φαίνεται αστείο και εμένα μου φαίνεται ώρες ώρες αφού εγώ είμαι που χρειάζομαι ψυχολόγο.. πάντα βοηθούσα άνθρωπους με κάθε τρόπο, όλοι μου λέγανε πως μιλάω σαν ψυχολόγος και ξέρω πως να βοηθήσω τον άλλο. Ότι είμαι 17 χρονών και μιλάω σαν 40... Πως δεν εχουν δει κορίτσι σε τέτοια ηλικία με τέτοιες απόψεις και λογο. Έχω βοηθήσει πολλούς ανθρώπους ψυχολογικά! Στο σχολείο το αγαπημένο μου μάθημα το μόνο που συμμετέχω είναι η έκθεση. Οι καθηγητές μένουν άφωνοι με αυτά που γράφω..εκφραζομαι και γράφω μέσα από τη ψυχή μου. Πάντα μου λέγανε ωραία λόγια για τις εκθέσεις μου και φέτος μια καθηγήτρια μου είπε πως θα γίνομουν πολύ καλή ψυχολόγος. Μόνο τον εαυτό μου δεν μπορώ να βοηθήσω.. ίσως επειδή ξέρω αυτά που περνάω μου βγαίνει η ανάγκη να βοηθάω τουλάχιστον άνθρωπους που περνάνε δύσκολα ..βρίσκω χαρά μέσα από αυτό !

Senior Member
    Quote Originally Posted by deneimaikala View Post
    Μέσω skype δεν υπάρχει περίπτωση ντρέπομαι παρά πολύ να μιλάω με κάμερα δεν νιώθω άνετα ! Θέλω να μιλάω στον άλλον και να τον μπροστά μου. Ευχαριστώ πολύ και όσους έχω πριξει με τα θέματα μου ζητώ συγνώμη απλά βρήκα και εγώ έναν τρόπο να τα βγάλω από μέσα μου... Ο καθένας ξέρω έχει τα δικά του προβλήματα και δεν μου αρέσει να φορτώνω και τα δικά μου . Ελπίζω να γίνω καπως καλύτερα και όταν θα σας ξανά γράψω να έχω να πω κάτι καλό.
    Δεν πρήζεις κανέναν και ούτε αναγκάζεις κανέναν να διαβάζει και να απαντήσει..Το θέμα είναι να κάνεις κάτι για να βγεις από αυτή την κατάσταση..Και αν σου είναι δύσκολο να μιλήσεις με ψυχολόγο μέσο Skype τότε μιλα εδώ μέχρι να φτιάξουν κάπως τα πράγματα..Απλά όταν φτιάξουν μην το αμελείς..
    Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast