Results 1 to 15 of 21
Thread: white noises
-
02-04-2020, 12:16 #1
white noises
Απο μικρο παιδι μου αρεσουν πολυ οι ηχοι white noises. Θυμαμαι καθομουνα με τις ωρες τους χειμωνες κοντα σε ενα αεροθερμο γιατι μου αρεσε ο ηχος του και ο ζεστος του αερας. Το ιδιο και τα καλοκαιρια, καθομαι με τις ωρες μπροστα απο εναν ανεμιστηρα να με χτυπαει ο αερας του και να ακουω τον ηχο του. Οταν ανακαλυψα οτι υπαρχουν και στο ιντερνετ χαρηκα. Γιατι ετσι θα ακουγα τους ηχους αυτους χωρις οι γονεις μου να παραπονιουνται για το ρευμα. Τωρα αυτη τη στιγμη ακουω ενα 8ωρο βιντεο με 2 ανεμιστηρες. Με κανουν αυτοι οι ηχοι να νιωθω ασφαλεια, ηρεμια και μια ομορφη μοναχικοτητα. Μπορω να ακουω ολη μερα. Και με βοηθανε στον υπνο μου γιατι δε μπορω να κοιμηθω αν δεν ακουω white noise. Εχω κατεβασει στο κινητο μου για να ακουω οταν κοιμαμαι. Εχω αγορασει και ενα μικρο μηχανημα που βγαζει τετοιους ηχους αλλα δε το χρησιμοποιω πια γιατι εχω το κινητο μου. Μου αρεσει επισης παρα πολυ ο ηχος του αερα και της βροχης, ειδικα της καταιγιδας. Οταν βρεχει η εχει πολυ αερα ειναι το καλυτερο μου. Μου αρεσει οταν στεγνωνω τα μαλλια μου γιατι μαρεσει ο ηχος του σεσουαρ, τα στεγνωνω 30 λεπτα καθε φορα. Ενας λογος που ανυπομονω να ερθει το καλοκαιρι ειναι για να εχω τον ανεμιστηρα και να νιωθω αυτην την ομορφη ηρεμια, ασφαλεια και μοναχικοτητα που μου προσφερει. Αρεσουν και σε αλλους ;
- 02-04-2020, 14:18 #2
Το περασμενο καλοκαιρι αγορασα 2 ανεμιστηρες που αν και πολυ καλοι, κανουν αρκετο θορυβο ακομα και στο χαμηλο, πραγμα που στην ερευνα αγορας δεν ειχα υπολογισει. Εχουν βεβαια και μεγαλη ισχυ. Ε λοιπον αυτο που ανακαλυψα ειναι πως με το να μετατρεπεται το ζεστο ως πολυ ζεστο διαμερισμα σε C-130, εγκαθιδρυεται τροπον τινα μια ατμοσφαιρα κατανυξης καπως αλλοκοτη αλλα εξοχως χαλαρωτικη. Μια παρομοιωση που σκεφτηκα ειναι πως μοιαζει με το γουργουρισμα μιας γατας με τη διαφορα πως αντι να γουργουριζω εγω, γουργουριζει ολο το δωματιο λολ. Αυτο μου θυμιζει πως απο μικρος ακομα, οταν με ξυπνουσε θορυβος απο δημοσια εργα ηταν ενα γλυκο περισσοτερο ξυπνημα οπως το ειδυλλιακο απο τους ηχους της φυσης, και μεταξυ υπνου και ξυπνιου ειδικα ειχε μια νανουριστικη επιδραση ιδιαιτερα ευχαριστη, μεθυστικη ακομα. Ενω ας πουμε γαβγισματα σκυλων, κορνες η καποιοι ντελαληδες λειτουργουσαν περισσοτερο σαν αλαρμ. Μεγαλη αγαπη για κομπρεσσερ και σβουρες/τροχους, οχι ομως για τρυπανια που παλι λειτουργουν σαν αλαρμ, υποψιαζομαι λογω του υψισυχνου θορυβου που δημιουργουν που ειναι αρκετα μακρια απο την φασματικη ομοιομορφια του λευκου θορουβου που λες κι εσυ.
Περα απο το λευκο θορυβο σε εμενα επαιζε ρολο και το στοιχειο της επαναληψης/ρυθμικοτητας ειδικα στο κομματι που εχει υψηλες συχνοτητες (οπου το κομπρεσσερ ειναι ρυθμικο τοσο στις χαμηλες οσο και στις υψηλες συχνοτητες, ενω το τρυπανι εχει βασικα συνεχες output.) Γενικα καποιο μιγμα λευκου υποβαθρου σαν βαση με ρυθμικοτητα σε ο,τι υψισυχνο εχει επιπλεον φαινεται πως ειναι το μυστικο.
Χαχα, δεν το πιστευω πως τα γραφω ολα αυτα. Ειναι ζητημα αν τα εχω αναφερει σε ανθρωπο στο ριαλ εστω και δυο φορες. Οι λογοι φυσικα, ευνοητοι: ζουμε σε μια κοινωνια που περιθωριοποιει τα πασης φυσεως "φρικια". Δεν εχει σημασια αν προκειται για χαρακτηριστικα μεγαλα η μικρα, αν προκαλουν δυσλειτουργια στο ατομο ακομα και αν αποτελουν κινδυνο για τους αλλους (που 99.9% φυσικα δεν συμβαινει). Ο κοσμος απλα φοβαται οτι θα κολλησει. Θα φρικιο-νοσησει..."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
02-04-2020, 15:30 #3
Προσωπικά μου αρέσει ο ήχος της βροχής και του αέρα..Θα τα άκουγα άνετα κάθε μέρα όλη μέρα...
Τώρα τον λευκό θόρυβο το συνιστούν (εγώ δεν το ήξερα) για νανούρισμα για τα μωρά..Το έχω δοκιμάσει και όντως πιάνει..Το μωρό ηρεμουσε αμέσως και κοιμόταν με τις ώρες...Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
02-04-2020, 15:33 #4
(Τωρα σορρυ αλλα ειχα εικονα ξαφνικη μιας μανας που με το ενα χερι κανει κουνια στο μωρο και με το αλλο τροζιχει μια λαμαρινα και πετανε οι σπιθες λολ)
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
02-04-2020, 15:36 #5
02-04-2020, 15:39 #6
Μια διαφορα σε σχεση με το ειδος των θορυβων που περιγραφουμε το λουλουδι κι εγω ειναι πως αφενος ειναι περισσοτερο υψισυχνος ο αγερας (και εχει μεγαλο αρμονικο περιεχομενο οπως λενε, παραπεμπει περισσοτερο σε τραγουδι παρα θορυβο δλδ), και ο ηχος της βροχης περισσοτερο συμμορφωνεται σε αυτο που οι μηχανικοι ηχου και οι αναλυτες σηματος ονομαζουν ροζ θορυβο/pink noise. Αλλοι ηχοι που ταιριαζουν σ΄αυτο το φασματικο προφιλ ειναι ο ηχος των κυμματων, ενος μεγαλου καταρρακτη, του θροϊσματος των φυλλων και αλλοι "φυσικοι ηχοι".
Αναρωτιεμαι τωρα κατα ποσο ειναι μια διακριση μεταξυ λευκου και ροζ οσο και μηχανικου/φυσικου πολλα αυτιστικα και μη ζητηματα που εχουν να κανουν με τη μη-νευροτυπικη αισθητηριακη επεξεργασια που εχουν καποια ατομα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
02-04-2020, 15:41 #7
02-04-2020, 15:45 #8
02-04-2020, 15:45 #9
Εύχομαι να φυσήξει δυνατός αέρας... Να πάρει μακριά όλα τα σκουπίδια της ζωής μου...
02-04-2020, 15:47 #10
02-04-2020, 15:47 #11
02-04-2020, 15:51 #12
Σε βαθος δυστυχως οχι αλλα με ενδιαφερει ο ηχος γενικα. Σκεφτομουν πριν πως οι ηχοληπτες πχ εχουν περισσοτερο αντιληψη του ηχου καλη, και απαιτειται καλη αντιληψη του χωρου παραδοξως στο επαγγελμα αυτο. Αναρωτιεμαι αν τα ατομα στο φασμα θα μπορουσαν να γινουν καλοι ηχοληπτες με δεδομενη την ανω του μετριου αντιληψη του χωρου που εχουν πολλα απο αυτα. Σκορπιες συνδεσεις κανω περισσοτερο. Με αιφνιδιασε ευχαριστα το θρεντ αυτο και με εβαλε να σκεφτομαι : )
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
02-04-2020, 15:55 #13
02-04-2020, 15:56 #14
02-04-2020, 15:59 #15