Με ποια κριτήρια κλειδώνει ένα θέμα ?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Με ποια κριτήρια κλειδώνει ένα θέμα ?

Με αφορμή το κλείδωμα του θέματος από τον ΝίκοD ,σχετικά με την γνωσιακή ψυχοθεραπεία και συμπεριφορά των θεραπευτών που άνοιξε το μέλος "εγώ είμαι η συνείδηση σου", απευθύνω αυτό το ερώτημα στους διαχειριστές αυτού του φόρουμ και φυσικά είναι καλοδεχούμενες οι απόψεις των υπολοίπων μελών πάνω σ' αυτό το ζήτημα.

Είμαι κοντά 6 μήνες μέλος αυτής της κοινότητας και η πρότερη ιστορία της, η αλήθεια είναι ότι ουδόλως με απασχόλησε - έως σήμερα. Όταν είδα πως κλείδωσε το παραπάνω θέμα - γεγονός που είχε προβλεφθεί από τον θεματοθέτη στο πόστ του όπως παραθέτω παρακάτω....

Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΜΉΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΘΑΨΕΤΕ ΜΕ ΟΧΛΟΒΟΗ, ΒΡΙΣΙΕΣ, ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ ΚΛΠ KAI ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΝ NIKOSD ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ (ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ BLOG ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΩΝ META KEYWORDS ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΩΣ «ΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ» ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ);

....μου δημιούργησε αλγεινή εντύπωση, γιατί όποιος κι αν είναι ο Σήφης ή Ονούφριος, ή ό,τι κακό έχει προξενήσει στο παρελθόν, στο συγκεκριμένο thread δεν επιδυκνύει προσβλητική συμπεριφορά - η εριστική και προκλητική τέτοια αφορά αποκλειστικά και μόνο το θέμα που έχει επιλέξει . Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί κλειδώνει ένα θέμα που αφορά πολλά μέλη αυτού του φόρουμ, όπως είναι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπευτή - θεραπευόμενου και η ενδεχόμενη εκμετάλλευση του δεύτερου με μακροχρόνιες θεραπείες που δεν είναι απαιτητές - ούτε με επιστημονικά αλλά ούτε και με ανθρωπιστικά κριτήρια. Στο πόστ μου στο σχετικό θέμα, διαφωνώ με τις απόψεις του θεματοθέτη και συμφωνώ εκ των υστέρων με τα εύλογα ερωτήματα άλλων μελών που αφορούσαν την παρέμβαση του χρήστη "Ειρηνούλα", και θα περίμενε κανείς τη συνέχεια ενός γόνιμου διαλόγου, όταν ξαφνικά το θέμα...κλείδωσε. Παραθέτω την ετυμηγορία σου ΝίκοD :

Το θέμα κλείνει εδώ και οι χρήστες 'εγώ_είμαι_η_συνείδησή_σου' και 'Ειρηνούλα' αποκλείστηκαν από τη συμμετοχή τους στο φόρουμ μιας και πρόκειται για το ίδιο ήδη αποκλεισμένο πρόσωπο (Ονούφριος, Σήφης και 10αριά ακόμη ψευδώνυμα που εμφανίστηκαν κατά καιρούς στην κοινότητα στο παρελθόν).

Μπήκα στον κόπο και αναζήτησα τα σχετικά ψευδώνυμα κι έπεσα σε κάποια thread με πραγματικά σκοταδιστικές κι ακραίες απόψεις που όταν τις διάβασα μ' έπιασε κόμπος στο στομάχι. Στη συνέχεια όμως, αναρωτήθηκα αν οι ακραίες απόψεις είναι ασφαλές κριτήριο για την αποπομπή κάποιου από μία ιντερνετική κοινότητα, όπου υποτίθεται πως διαθέτει ένα ελεύθερο βήμα για να ακούγονται όλες οι φωνές - εν προκειμένω κι εκείνες που δεν μας αρέσουν...Άποψη μου είναι πως στη δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει φίμωση καμίας φωνής, ο αναχρονισμός κι ο σκοταδισμός, απομονώνονται από την υπόλοιπη κοινότητα και δεν εξοστρακίζονται. Εν προκειμένω, δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί στο παρελθόν κάποια μέλη αποβλήθηκαν, γιατί δεν μπορώ να ξέρω ποια συμπεριφορά επέδειξαν. Αν ήταν προσβλητική σε προσωπικό επίπεδο αλλά και τροχοπέδη για την λειτουργία του φόρουμ, το καταλαβαίνω, αν όμως αποβλήθηκαν γιατί πρέσβευαν άλλα απ' αυτά που πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι αυτό είναι ένα θέμα. Δεν μπορεί να αποβάλλεται η μειοψηφία για τις ιδέες της, γιατί έτσι προσβάλλεται η έννοια της ελευθερίας της νόησης και της έκφρασης ιδεών.
    Αν δεν είναι οι ιδέες αυτές που αποτέλεσαν κριτήριο για την αποπομπή του Σήφη, του Ονούφριου, της Ειρηνούλας και κάποιου τέλος πάντων από όλους αυτούς - δεν μπορώ να ξέρω αν είναι το ένα και το αυτό άτομο - αλλά κάποια προσβλητική για την κοινή ηθική συμπεριφορά του/ς, ψάχνοντας σε παρελθόντα τόπικ όπου αναφέρονται τα παραπάνω ψευδώνυμα, έπεσα σ' ένα θέμα όπου η συμπεριφορά κάποιων μελών ενώ ξεπερνά την δική μου ηθική, τα μέλη δεν αποβάλλονται και το θέμα που τελικά κατέληξε μπάχαλο ..δεν είναι κλειδωμένο !! Παραθέτω το λίνκ για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι (σαν κι εμένα), τι...φυντάνια παρεπιδημούν στο παρόν φόρουμ ελεύθερα...

http://www.e-psychology.gr/forum/viewthread.php?tid=2869#pid57107

Αν λοιπόν η συμπεριφορά των Σήφη κλπ, ήταν τόσο κατακριτέα για να αποφασισθεί στο παρελθόν η αποπομπή τους , το θέμα που επέλεξε να ανοίξει σ' ένα δεύτερο χρόνο ο αποπεμφθείς, γιατί κλειδώνει αναίτια πριν κάν προλάβουν να διατυπωθούν οι απόψεις κάποιων άλλων μελών ? Γιατί προβλέπει ο θεματοθέτης το κλείδωμα του θέματος του ? Τι ενόχλησε και ποιους η θεματολογία του ?

Συμπερασματικά : Επειδή προσπαθώ να κινούμαι πάντα στα πλαίσια της ευπρέπειας, θάθελα να ξέρω ποια είναι εκείνη η συμπεριφορά που κρίνεται σαν παρεμβατική. Απ' όσο κατάλαβα η χρήση υβρεολογίου δεν αποτελεί παρεμβατική συμπεριφορά, ειδάλλως πόσοι άλλοι πλείστοι χρήστες θα είχαν ήδη αποβληθεί. Αν είναι οι ιδέες που καθορίζουν το πλαίσιο του ποιος μπορεί να συμμετάσχει ή όχι στο παρόν φόρουμ, τότε θα πρέπει να επανακαθορίσω τη στάση της συμμετοχής μου, γιατί η φίμωση οποιασδήποτε άποψης με βρίσκει κάθετα αντίθετο.
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Administrator
    Originally posted by sabb

Εν προκειμένω, δεν μπορώ να έχω άποψη γιατί στο παρελθόν κάποια μέλη αποβλήθηκαν, γιατί δεν μπορώ να ξέρω ποια συμπεριφορά επέδειξαν. Αν ήταν προσβλητική σε προσωπικό επίπεδο αλλά και τροχοπέδη για την λειτουργία του φόρουμ, το καταλαβαίνω, αν όμως αποβλήθηκαν γιατί πρέσβευαν άλλα απ\' αυτά που πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι αυτό είναι ένα θέμα. Δεν μπορεί να αποβάλλεται η μειοψηφία για τις ιδέες της, γιατί έτσι προσβάλλεται η έννοια της ελευθερίας της νόησης και της έκφρασης ιδεών.
    Sabb, καταλαβαίνω την απορία σου, πράγματι φάνηκε ουρανοκατέβατη η ενέργεια μου.

Θέλω ωστόσο να σε ρωτήσω αν με την μέχρι τώρα παρουσία σου εδώ έχεις αντιληφθεί να αποκλείονται απόψεις ή ιδέες επειδή είναι ακραίες ή κατι τέτοιο.
    Αν αφορούν μια κοινότητα ψυχολογίας, όλες οι απόψεις και οι καταθέσεις εμπειριών παραμένουν ευπρόσδεκτες και αν έχεις διαφορετική γνώμη από την μεχρι τώρα παρουσια σου, ευχαριστως να τη συζητησουμε.

Ο συγκεκριμένος χρήστης είναι ένας από τους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού που έχουν αποκλειστεί από την κοινότητα του e-psychology και όταν κάποιος αποκλείεται, είναι προφανές πως δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει με άλλα 5-10 ψευδώνυμα.
    Λυπάμαι αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να εξηγήσω (ξανα) τους λόγους αποκλεισμού του. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν κι αν θέλεις μπορεις να απευθυνθείς σε αυτούς με προσωπικό μήνυμα για να το συζητήσεις.
    Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε θέματα αυτού του φόρουμ καθώς και του φόρουμ των ψυχολόγων όπου ένα μέρος των μηνυμάτων του εν λόγω χρηστη παραμένει αναρτημένο δημόσια.
    Συγκεκριμένα, παραμένουν αναρτημένα δημόσια όσα κάπως έχουν μια μικρή έστω διάθεση ανταλλαγής απόψεων. Ολα τα υπόλοιπα που είναι γεμάτα απειλές προς το e-psychology, συκοφαντικές δυσφημίσεις προς διάφορα μέλη κτλ, έχουν \" αποσυρθεί\" από την δημόσια ανάρτηση, παραμένουν όμως αναλλοίωτα προς προστασία του e-psychology και των μελών που ενεπλάκησαν σε εκείνη την ιστορία.

Και για την ιστορία, η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η 1 από τις 2 για τις οποίες το e-psychology στα 5-6 χρόνια λειτουργίας του έχει συζητήσει σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

ΥΓ. Δυστυχώς, αυτη η κοινότητα, εξ ορισμού ακροβατεί συχνά πάνω σε λεπτές γραμμές ορίων.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Senior Member
    Νίκο, το θέμα το άνοιξα γιατί πράγματι η ενέργεια σου φάνηκε σαν ουρανοκατέβατη, από τη στιγμή που πράγματι δεν είχα την παραμικρή ένδειξη στην ολιγόμηνη παρουσία μου πως αποκλείονται απόψεις και ιδέες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται κι ο,τιδήποτε κι αν πρεσβεύουν. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε δεν θα μπορούσα να είχα συμμετάσχει.

Είναι δικαίωμα σου να μην θέλεις να μπεις στον κόπο να εξηγήσεις (ξανά) τους λόγους αποκλεισμού των μελών που είχαν υποθέτω την όποια παρεμβατική συμπεριφορά. Κι ούτε κι εγώ έχω την διάθεση να κάνω τον ντετέκτιβ για να ανακαλύψω τι συνέβη στο παρελθόν, άλλωστε δεν είναι κι η ουσία αυτού του thread. Θα αρκεστώ στην εντύπωση που αποκομίζω από την απάντηση σου, πως δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού μελών λόγω των ιδεών τους ή των απόψεων τους, όποιες κι αν είναι αυτές.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αν διατύπωνες κάπως διαφορετικά την αιτία κλειδώματος του θέματος, να μην είχα κάν ανοίξει το τόπικ.
    \"Το θέμα δυστυχώς πρέπει να κλειδώσει, όχι γιατί η θεματολογία του είναι αντικείμενο αποκλεισμού αλλά γιατί ο θεματοθέτης τάδε έχει αποκλειστεί στο παρελθόν και δεν μπορεί να συμμετάσχει εκ νέου. Το θέμα μπορεί να επανέλθει προς συζήτηση από οποιονδήποτε άλλο χρήστη το επιθυμεί\"

Αχ, σαμπ τι μου θύμησες!!! Παλιές καλές εποχές που είχα χρόνο και τον περνούσα στο φόρουμ με ατελείωτες συζητήσεις ακόμη και καβγάδες!!!
    Λοιπόν, είναι εντελώς διαφορετικός ο κάθε καβγάς ανάμεσα στα μέλη που μπορεί να προκύπτει είτε από διαφορετική προσέγγιση ενός θέματος είτε από μικρές υποκοινότητες που έχουν βάλει στο μάτι κάποιον με τον Ονούφριο παύλα Σήφη που αν διαβάσεις όλα του τα ποστ θα ανακαλύψεις πως έχει μια αρωστημένη εμονή με την κοινότητα και πάντα στόχος του ήταν να της κάνει κακό. Διάβασε λίγο παραπάνω λοιπόν και τα ξαναλέμε...

Senior Member
    Originally posted by Θεοφανία
    Αχ, σαμπ τι μου θύμησες!!! Παλιές καλές εποχές που είχα χρόνο και τον περνούσα στο φόρουμ με ατελείωτες συζητήσεις ακόμη και καβγάδες!!!
    Λοιπόν, είναι εντελώς διαφορετικός ο κάθε καβγάς ανάμεσα στα μέλη που μπορεί να προκύπτει είτε από διαφορετική προσέγγιση ενός θέματος είτε από μικρές υποκοινότητες που έχουν βάλει στο μάτι κάποιον με τον Ονούφριο παύλα Σήφη που αν διαβάσεις όλα του τα ποστ θα ανακαλύψεις πως έχει μια αρωστημένη εμονή με την κοινότητα και πάντα στόχος του ήταν να της κάνει κακό. Διάβασε λίγο παραπάνω λοιπόν και τα ξαναλέμε...
    Ειλικρινά δεν μ\' ενδιαφέρει να μάθω κάτι περισσότερο - να διαβάσω λίγο παραπάνω όπως λες. Μου αρκεί που συναινείς κι εσύ και φαντάζομαι κι άλλα παλιότερα μέλη που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις για τον αποκλεισμό του εν λόγω χρήστη..

Όσα περισσότερα διαβάζω που αφορούν παλιότερα θρέντς, οι καβγάδες και το υβρεολόγιο που συνάντησα με απωθούν στο να συνεχίσω μια τέτοιου είδους πληροφόρηση...

Μάλλον δεν κατάλαβες τι σου είπα.
    Δεν σε παρακίνησα να διαβάσεις τους εκατοντάδες καβγάδες που έχουν γίνει στο φόρουμ, αλλά τα ποστ του Ονούφριου παύλα Σήφη. Επειδή μάλλον βαριέσαι θα σου πως, πως ο εν λόγω χρήστης έχει τύχει της απεριόριστης δημοκρατικής διάθεσης του αντμιν δεκάδες φορές. Δυστυχώς συνέχιζε απτόητος και κάπου εκεί διαγράφηκε.
    Δεν καταλαβα που σου ήταν ασαφές αυτό, γι αυτό και σε προέτρεψα να διαβάσεις τα παλιά του ποστ μήπως και καταλάβεις γιατί κλειδώθηκε το θέμα.....Επίσης, αν είσαι λεπτεπίλεπτος σε σχέση με τις βρισιές που έχουν πέσει εδώ μέσα, πολύ απλά δεν ασχολείσαι και τελειώνει το θέμα...

Senior Member
    Το να σε απωθεί ένας άνευ λόγου και αιτίας διαπροσωπικός διαγωνισμός εφευρετικότητας χαρακτηρισμών δεν είναι θέμα λεπτεπιλεπτοσύνης - αν μου επιτρέπεται ο όρος. Είμαι και του λιμανιού και του σαλονιού..Στην παρούσα περίπτωση το φόρουμ είναι μόνο του σαλονιού κι εκεί λέω να παραμείνω...

Όσο για τον Ονούφριο-Σήφη, έχω διαβάσει ήδη αρκετά..Σ\'ευχαριστώ για τις επιπρόσθετες διευκρινήσεις.