Results 1 to 15 of 42
Thread: Ολζαμαπινη και κιλα...
-
29-03-2020, 17:11 #1hlias1988Guest
Ολζαμαπινη και κιλα...
Γεια σας! παιρνω ολζαμαπινη εδω και 7 χρονια...
απο 85 κιλα εγινα 115 . ευτυχως που δεν ανεβαινει αλλο.. και δεν τρωω πολυ ενα πιατο φαγητο την ημερα.
εσεις ποσα κιλα ειστε?
επισης αμα του πω του ψυχιατρου να μου δωσει αλλο χαπι που δεν παχαινει αυτο το χαπι θα μου κατσει καλα?
με βοηθαει και κοιμαμε..
γνωμες?
- 29-03-2020, 17:17 #2hlias1988Guest
πινω περιπου 5 μπουκαλια νερο την ημερα του 1,5 λιτρου... μηπως φουσκωνει το νερο?
29-03-2020, 17:52 #3
Ηλία, όλοι οι γιατροί συμφωνούν ότι καθαρά λόγω φαρμάκων κάποιος μπορεί να πάρει το πολύ περίπου 10 κιλά.
Οπότε κάτι κάνεις λάθος. Το ένα πιάτο την ημέρα δεν πάει να πει ότι είναι σωστή διατροφή. Αθλείσαι καθόλου; Περπατάς ή πας παντού με το μηχανάκι; Αν πίνεις 5 μπουκάλια του 1.5 λίτρου, αυτό είναι 7.50 λίτρα την ημέρα. Μπορεί και να σε φουσκώνει ως ένα βαθμό, δεν ξέρω, αλλά σίγουρα 30 κιλά δεν τα βάζεις από το νερό.
Έχεις καταστρέψει τον μεταβολισμό σου αν όπως λες πίνεις 5 καφέδες την μέρα, πολύ νερό κι από φαγητό μόνο ένα πιάτο. Μην τα ρίχνουμε και όλα στα φάρμακα.
29-03-2020, 18:06 #4
29-03-2020, 18:38 #5
Δεν ισχυει αυτο δυστυχως καθολου (και φαρμακολογικα δεν βγαζει και νοημα -- υπαρχει τοσο συγκεκριμενο ανω φραγμα στην ανθρωπινη βιολογια για το ποσο μπορει να παχυνουν ολοκληρες κατηγοριες φαρμακων; )
Η ολανζαπινη ειδικα ειναι διαβοητη για την παχυσαρκια που προκαλει, με ανθρωπους σχετικα μεγαλου μεταβολισμου ακομα, που φυσιολογικα τρωνε οσο θελουν χωρις προβλημα, να βαζουν 20 και 30 κιλα. Απο την αλλη η ολανζαπινη ειναι απο τα πιο αποτελεσματικα αντιψυχωσικα που κυκλοφορησαν ποτε. Πολλοι ασθενεις ομως επιδιωκουν με συνεννοηση με το γιατρο τους αλλαγη αγωγης λογω των παρενεργειων. Να πω εδω οτι η μεταβαση απο τα παλιοτερα στα λεγομενα "ατυπικα" αντιψυχωσικα εγινε κυριως για να αντιμετωπιστουν οι παρενεργειες των παλιοτερων φαρμακων, κυριως οι νευρολογικες αλλα οχι μονο. Και στα πιο καινουργια ατυπικα αντιψυχωσικα, οσο προχωραμε στην εξελιξη τους, τοσο λιγοτερες παρενεργειες εχουν στην προσληψη βαρους και στην λιμπιντο. Αλλα παραλληλα εχουν χαμηλοτερη σχετικα αποτελεσματικοτητα, ειδικα οταν δεν ειναι στην μεγιστη δοση. Να προσθεσω επ' ευκαιρια οτι δεν ειναι ολες οι παρενεργειες δοσοεξαρτωμενες, ειδικα η παρενεργεια της προσληψης βαρους.
Σε καθε περιπτωση δεν αλλαζουμε φαρμακο σε καμια περιπτωση χωρις συννενοηση με το γιατρο, ειδικα οταν προκειται για αντιψυχωσικα που ακομα και ομαλη μεταβαση σε νεο φαρμακο ενεχει τον κινδυνο υποτροπης, ακομα και οταν το νεο φαρμακο ειναι εξισου αποτελεσματικο, που ειναι αλλωστε αγνωστο απο πριν ποιο φαρμακο πιανει ποιον ασθενη... Συζητησε το με το γιατρο σου hlias."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
29-03-2020, 18:53 #6hlias1988Guestρε παιδια ο καφες προκαλει διουρυση. αποβαλει ολο το νερο απο τον οργανισμο με αποτελεσμα να νιωθεις διψασμενος ολη την ωρα.. αυτο ξερω εγω. συγνωμη δεν μπορω να παρω αποφασεις. ξεκινησα το περπατημα και τα παρατησα. δεν μπορω να κανω τιποτα απλα να καθομαι εδω να καπνιζω και να κλαιω την μοιρα μου................
29-03-2020, 19:01 #7hlias1988Guestειχα παει στο νοσοκομειο με προκαρδιακο αλγος. μου εκαναν εξετασεις και δεν βρηκαν κατι παθολογικο. μαλλον νευρικο ηταν.
και τους ειπα οτι πινω τοσο νερο και μου ειπαν οτι μπορω να παθω δηλητηριαση. αληθευει? να ανυσηχω?
πεθαινεις δηλαδη?
29-03-2020, 19:03 #8
https://en.wikipedia.org/wiki/Water_intoxication
Οπως λεει το αρθρο εχουν υπαρξει και προβεβλημενες περιπτωσεις στα μιντια μεχρι και διασημοτητες το εχουν παθει."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
29-03-2020, 19:06 #9
29-03-2020, 19:13 #10hlias1988Guestτο διαβασα... ε τοτε πρεπει να παω στο φαρμακειο να παρω διουριτικο... σωστα? θελει συνταγη γιατρου?
29-03-2020, 19:16 #11
Εεεε οχι δεν σου ειπε κανεις να παρεις διουρητικο, που επιπλεον δεν ειναι καραμελα. Βασικα σορρυ που ρωταω... Ποσο συχνα ουρεις; Μεγαλη ποσοτητα καθε φορα; Διψας και ουρεις πολυ βασικα;
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
29-03-2020, 19:21 #12hlias1988Guestκαθε μιση ωρα παω τουαλετα αλλα μολις τρωω και μετα δεν σηκωνομαι το βραδυ να παω τουαλετα. και νιωθω φουσκομενος ολη την ωρα. απο την αλλη μου κοβει και την ορεξη και δεν τρωω πολυ. εχω απιστευτα μεγαλη κοιλια. ενω βλεπω στην ζυγαρια οτι αδυνατιζω η κοιλια μου μεγαλωνει...... μηπως ειναι απο το νερο.....
29-03-2020, 19:28 #13
Νομιζω πρεπει να πας σε παθολογο hlias... μην εχεις κατι παθολογικο και το αγνοεις λογω της ενασχολησης με τη νοσο. Που δε λεω οτι ειναι μικρο πραγμα το ψυχιατρικο κομματι αλλα παιρνεις και καποια ισχυρα φαρμακα που δε φημιζονται για το απαλο τους χαδι στον οργανισμο.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
29-03-2020, 19:28 #14hlias1988Guestδιαβασα στο ιντερνετ:
Τελικά ο καφές προκαλεί αφυδάτωση; Τεχνικά ναι, αλλά σε τόσο μικρό βαθμό που δεν επηρεάζει το σώμα σας.
Ακόμη και αν είστε εξαρτημένοι από τον καφέ, δεν κινδυνεύετε, αρκεί να πίνετε άφθονο νερό, το οποίο είναι σημαντικό για τη συνολική υγεία σας, την επιδερμίδα και τα επίπεδα ενέργειας.
29-03-2020, 19:30 #15hlias1988Guest