ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 61 to 75 of 84
    Banned
    Quote Originally Posted by Billtheo View Post
    Νοιώθω ότι πλέον το θόλωμα που έχω είναι από τα φάρμακα κι όχι από το άγχος μου, καθώς είναι λίγο διαφορετικό σε σχεση με πριν. . Πριν ήταν σαν να έτρεχε το μυαλό μου και δεν μπορούσα να συγκεντρωθω, τώρα είναι σαν να είναι πιο αργό λόγω των φαρμακων κι επίσης έχω θαμπή όραση και μια γενικοτερη δυσκολια στη σκέψη σαν να είμαι κάπως στον κόσμο μου. Δηλαδή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα η θα είμαι μέσα στο άγχος και δεν θα μπορώ να συγκεντρωθω σε τπτ, η θα είμαι ένα αργόστροφο ζόμπι που υπολειτουργει λόγω αυτών των φαρμακων. Έλεος έχουμε φτάσει στο 2020 και η ψυχιατρικη και τα φάρμακα της έχουν μείνει ακόμη στον προηγούμενο αιώνα φουλ στις παρενέργειες κι από δράση δεν ξέρεις τι σε περιμένει αν αποφασίσεις να μπεις σε αυτό το τριπακι!
    Ελα bill μην προτρεχεις μπορει να εχει σχεση η δοσολογια των φαρμακων. Θα τα πεις αυτα στο γιατρο και θα βρεθει λυση
    Το δυσκολο ειναι η αναμονη, που πρεπει να να περιμενεις μεχρι να συναντηθεις με το γιατρο σου. Εχεις παει σε ιδιωτη γιατρο?

Senior Member
    Συμφωνώ με όσα είπε ο Κώστας. Γενικά η δράση αυτών των φαρμακων στον καθε οργανισμό είναι άγνωστη.Γι αυτό βλέπουμε για παράδειγμα ότι το ίδιο φάρμακο σε δύο διαφορετικούς ασθενεις και στην ίδια δοσολογία μπορεί να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.Παρολα αυτα πρέπει να παραδεχτούμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουνε βοηθηθεί από αυτά τα Φάρμακα και είναι λειτουργικοί χαρις αυτών.Όσον αφορα το ερώτημα αν εχω πάει σε ιδιώτη γιατρό η απάντηση είναι ναι, ήμουν σε έναν για 8 μήνες περιπου χωρίς κάποια ιδιαίτερη βελτίωση, τώρα για να πω την αλήθεια λέω να ξαναπάω σε κάποιον ιδιώτη γτ με τον κύριο από το Αιγηνιτειο δεν βλέπω προκοπή!

Banned
    Συμφωνώ με όσα είπε ο Κώστας. Γενικά η δράση αυτών των φαρμακων στον καθε οργανισμό είναι άγνωστη.Γι αυτό βλέπουμε για παράδειγμα ότι το ίδιο φάρμακο σε δύο διαφορετικούς ασθενεις και στην ίδια δοσολογία μπορεί να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.Παρολα αυτα πρέπει να παραδεχτούμε ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουνε βοηθηθεί από αυτά τα Φάρμακα και είναι λειτουργικοί χαρις αυτών.Όσον αφορα το ερώτημα αν εχω πάει σε ιδιώτη γιατρό η απάντηση είναι ναι, ήμουν σε έναν για 8 μήνες περιπου χωρίς κάποια ιδιαίτερη βελτίωση, τώρα για να πω την αλήθεια λέω να ξαναπάω σε κάποιον ιδιώτη γτ με τον κύριο από το Αιγηνιτειο δεν βλέπω προκοπή!
    Καλυτερα σε ιδιωτη γιατι αργουν πολυ να σε ειδοποιήσουν εγω ειμαι απο επαρχια και εκαναν 1 μηνα να με παρουν τηλ που ημουν και επειγων περιστατικο υποτίθεται
    Υπαρχουν πιο δυσκολες παθησεις απο την δικη σου και εχουν γινει λειτουργικοι κτλ εσυ δεν θα γινεις καλα?
    την Β12 την ειδες?

Senior Member
    Αυτό βλέπω ρε συ, άνθρωποι με σχιζοφρένεια και θεωρητικά πιο δύσκολες περιπτώσεις από την δική μου και επανέρχονται σε μεγάλο βαθμό κι εγώ παλεύω έναν χρόνο και και τίποτα. Την β12 έχω καιρό να την δω απλά πάντα επειδή έπαιρνα πολύβιταμινες ήταν ψηλά.

Banned
    Quote Originally Posted by kostas62 View Post
    Η άποψη μου είναι, ότι η ψυχιατρική δεν έχει φάρμακα, με την ιατρική έννοια του όρου.

Φάρμακο είναι μια δραστική ουσία που επιδρά σε ένα οργανικό σύστημα, και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η ινσουλίνη επιδρά στα επίπεδα του σακχάρου, η δράση της μπορεί να μετρηθεί, και ανάλογα με την ένδειξη, μπορεί να τροποποιηθεί η δόση της.
    Το ίδιο συμβαίνει με τα αντιυπερτασικα φάρμακα κλπ.

Με τα ψυχοφαρμακα, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.
    Ο τρόπος δράσης τους στον εγκέφαλο είναι άγνωστος.
    Στην καλύτερη περίπτωση αυτή έχει αποδειχθεί μόνο in vitro (σε ελεγχόμενες εργαστηριακες συνθηκες), και όχι in vivo (σε ένα ζωντανό οργανισμό), καθώς δεν υπάρχουν τροποι για να μετρηθουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστων που υποτίθεται ότι επιρεαζουν, στον εγκέφαλο.

Το αποτέλεσμα τους, θετικό η αρνητικο, κρίνεται μόνο υποκειμενικά, από το τι θα πει ο ασθενής στον ψυχίατρο, και ανάλογα αυτός αυξομειώνει την δόση, η αλλάζει την ουσία.

Όμως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ειναι το πιο πολύπλοκο και καλοκουρδισμενο όργανο που υπάρχει στην φύση.

Όλες οι γνωστές και άγνωστες σε εμάς χημικές ουσίες που συνυπάρχουν εκεί , είναι αλληλοεξαρτωμενες.

Εάν προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι, τότε θα αντιδράσει, και θα μεταβάλει κάτι άλλο για να φτιάξει μια νέα ομοιοσταση.
    Αν επιδράσεις στα επίπεδα της σεροτονινης, τότε εκείνος θα αλλάξει τα επίπεδα της ντοπαμινης η της ακετυλοχολινης η της ισταμινης, για να δημιουργήσει μια νέα ομοιοσταση.

Αυτό θα προκαλέσει μια αναστάτωση στο σύνολο του οργανισμού καθώς από τις εντολές του εγκεφάλου, ρυθμίζονται όλα τα άλλα οργανικά συστήματα.
    Για αυτό τον λόγο πιθανόν, η λήψη αυτών των φαρμάκων έχει και απρόβλεπτα αποτελέσματα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασια του καθενός.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν είμαστε τυχεροί, η νεα ομοιοσταση που μετά από κάποιο διάστημα αποκτάται, μας κάνει και αισθανόμαστε καλύτερα, η γινόμαστε χειρότερα από πριν!

Σε κάθε πάντως περίπτωση, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό μας είναι άγνωστες.

Πολλά είπα...
    Καληνύχτα.
    Μια χαρα τα ειπες. Ζωγραφισες!

Banned
    Μια παρενθεση πλαισιου εκανα γεμισε η σελιδα με τρεις λεξεις που ειπα χαχα

Senior Member
    Η άποψη μου είναι, ότι η ψυχιατρική δεν έχει φάρμακα, με την ιατρική έννοια του όρου.

Φάρμακο είναι μια δραστική ουσία που επιδρά σε ένα οργανικό σύστημα, και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η ινσουλίνη επιδρά στα επίπεδα του σακχάρου, η δράση της μπορεί να μετρηθεί, και ανάλογα με την ένδειξη, μπορεί να τροποποιηθεί η δόση της.
    Το ίδιο συμβαίνει με τα αντιυπερτασικα φάρμακα κλπ.

Με τα ψυχοφαρμακα, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.
    Ο τρόπος δράσης τους στον εγκέφαλο είναι άγνωστος.
    Στην καλύτερη περίπτωση αυτή έχει αποδειχθεί μόνο in vitro (σε ελεγχόμενες εργαστηριακες συνθηκες), και όχι in vivo (σε ένα ζωντανό οργανισμό), καθώς δεν υπάρχουν τροποι για να μετρηθουν τα επίπεδα των νευροδιαβιβαστων που υποτίθεται ότι επιρεαζουν, στον εγκέφαλο.

Το αποτέλεσμα τους, θετικό η αρνητικο, κρίνεται μόνο υποκειμενικά, από το τι θα πει ο ασθενής στον ψυχίατρο, και ανάλογα αυτός αυξομειώνει την δόση, η αλλάζει την ουσία.

Όμως ο ανθρώπινος εγκέφαλος, ειναι το πιο πολύπλοκο και καλοκουρδισμενο όργανο που υπάρχει στην φύση.

Όλες οι γνωστές και άγνωστες σε εμάς χημικές ουσίες που συνυπάρχουν εκεί , είναι αλληλοεξαρτωμενες.

Εάν προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι, τότε θα αντιδράσει, και θα μεταβάλει κάτι άλλο για να φτιάξει μια νέα ομοιοσταση.
    Αν επιδράσεις στα επίπεδα της σεροτονινης, τότε εκείνος θα αλλάξει τα επίπεδα της ντοπαμινης η της ακετυλοχολινης η της ισταμινης, για να δημιουργήσει μια νέα ομοιοσταση.

Αυτό θα προκαλέσει μια αναστάτωση στο σύνολο του οργανισμού καθώς από τις εντολές του εγκεφάλου, ρυθμίζονται όλα τα άλλα οργανικά συστήματα.
    Για αυτό τον λόγο πιθανόν, η λήψη αυτών των φαρμάκων έχει και απρόβλεπτα αποτελέσματα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασια του καθενός.

Στην καλύτερη περίπτωση, αν είμαστε τυχεροί, η νεα ομοιοσταση που μετά από κάποιο διάστημα αποκτάται, μας κάνει και αισθανόμαστε καλύτερα, η γινόμαστε χειρότερα από πριν!

Σε κάθε πάντως περίπτωση, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό μας είναι άγνωστες.

Πολλά είπα...
    Καληνύχτα.
    Συμφωνουμε πως πολλα ειπες...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Banned
    Αυτό βλέπω ρε συ, άνθρωποι με σχιζοφρένεια και θεωρητικά πιο δύσκολες περιπτώσεις από την δική μου και επανέρχονται σε μεγάλο βαθμό κι εγώ παλεύω έναν χρόνο και και τίποτα. Την β12 έχω καιρό να την δω απλά πάντα επειδή έπαιρνα πολύβιταμινες ήταν ψηλά.
    Γι αυτο επιμένω και απορω με σενα δεν ειναι τοσο τραγικα πραγματα. Τωρα επειδη εχεις και ιστορικο με τις αγωγες σου τι δε σε βοηθησε, θα δωσουν πολλες πληροφοριες στον ψυχιατρο που θα βρεις και αναλογα θα πραξει

Senior Member
    Τώρα με αυτά που παίρνω αισθάνομαι ότι κάτι με βοηθάει αλλά και κάτι με χαλάει ταυτόχρονα δεν μπορώ να καταλάβω όμως, νομίζω ότι ένας καλός ψυχιατρος θα μπορέσει λίγο να ξεδιαλύνει την κατάσταση

Banned
    Τώρα με αυτά που παίρνω αισθάνομαι ότι κάτι με βοηθάει αλλά και κάτι με χαλάει ταυτόχρονα δεν μπορώ να καταλάβω όμως, νομίζω ότι ένας καλός ψυχιατρος θα μπορέσει λίγο να ξεδιαλύνει την κατάσταση
    Κρατησε αυτα τα τρια που θα πω
    1. Εχεις θεληση να βοηθηθεις.
    2. Καθε ψυχιατρος βλεπει τις θεραπειες διαφορετικα (αν και πηγα σε 2 αυτο καταλαβα) Οποτε καλα λες
    3. θα γινεις καλα

Senior Member
    Άραγε είναι αυτή η εγκεφαλομιχλη σύμπτωμα αθεράπευτης αγχωδους διαταραχής και καταθλιψης, ή μήπως τελικά πρόκειται για κάτι άλλο?Πάντα είχα και θα έχω αυτή την απορία. Άραγε κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση λαμβάνοντας ψυχοφαρμακα ή μήπως όλα αυτά με πάνε πίσω και πρέπει τελικά να ψάχτω αλλού? Μήπως είναι ο θυρεοειδής μου υπεύθυνος, μήπως πρόκειται για κάποιο συνδρομο χρονιας κόπωσης η μήπως κάποιο συνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυταρρων η κάτι άλλο. Δυστυχώς αισθάνομαι χαμένος στην μέση του πουθενά, δεν ξέρω πραγματικά που να ψάχτω, δεν ξέρω καν αν με βοηθάνε κάπου όλα αυτά τα φάρμακα που παίρνω.

Senior Member
    Ολοι ετσι ημαστε με αυτα τς θεματα..και ετσι ειμαι και κανω αυτες ακεψεις

Senior Member
    Quote Originally Posted by xristoforos28 View Post
    Ολοι ετσι ημαστε με αυτα τς θεματα..και ετσι ειμαι και κανω αυτες ακεψεις
    Δεν μπορώ άλλο φίλε μου έχω απογοητευτεί τελείως, παίρνω έναν χρόνο θεραπείες κι αυτό το κωλοθολωμα δεν λέει να φύγει, τώρα βγήκα έξω να περπατήσω λιγάκι και ήμουν στον κόσμο μου αλλού πάταγα κι αλλού βρισκόμουν με τόσο θόλωμα που είχα. Ωρες ώρες σκέφτομαι ότι κάτι οργανικό είναι που δεν μπορούν να μου το βρουν και τσάμπα παίρνω τα φάρμακα.

Senior Member
    Αγαπητέ Bill,
    Δεν γράφω συχνά εδώ, πάρα μόνο αν νομίζω πως έχω κάτι χρήσιμο να πω σε καποιους.

Το πρόβλημα σου ( mental fog), το αντιμετωπίζουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν πάρει η έχουν προσπαθήσει να διακόψουν ψυχοφαρμακα.

Δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά σε πολλούς, και οι μαρτυρίες είναι, ότι όσο περισσότερο έχεις "παίξει" με δόσεις και με αλλαγές φαρμάκων τόσο εντονότερο είναι το πρόβλημα.

Πολλοί φαίνεται να το ξεπερνούν , αλλά με πολύ προσπάθεια και υπομονή.
    Εάν έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δεν βρίσκουν κάτι οργανικό, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές γιατί δεν είμαι γιατρός, αλλά έχοντας πάρει μόνο ένα ssri και στην μικρότερη θεραπευτική δόση , και εγώ ταλαιπωρηθηκα πολύ για να το διακόψω οριστικά, με πολλά, διαφορά και ανεξήγητα συμπτώματα!

Εάν γνωρίζεις καλά αγγλικά, πήγαινε στο αξιόπιστο site survivingantidepressants.org, κάνε αναζήτηση στο mental fog, και θα δεις πόσοι παλεύουν με αυτό, και πως το αντιμετωπίζουν.

Ελπίζω να σε βοηθήσει,
    Καληνύχτα

Senior Member
    Αγαπητέ Bill,
    Δεν γράφω συχνά εδώ, πάρα μόνο αν νομίζω πως έχω κάτι χρήσιμο να πω σε καποιους.

Το πρόβλημα σου ( mental fog), το αντιμετωπίζουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που έχουν πάρει η έχουν προσπαθήσει να διακόψουν ψυχοφαρμακα.

Δεν συμβαίνει σε όλους, αλλά σε πολλούς, και οι μαρτυρίες είναι, ότι όσο περισσότερο έχεις "παίξει" με δόσεις και με αλλαγές φαρμάκων τόσο εντονότερο είναι το πρόβλημα.

Πολλοί φαίνεται να το ξεπερνούν , αλλά με πολύ προσπάθεια και υπομονή.
    Εάν έχεις κάνει όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και δεν βρίσκουν κάτι οργανικό, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να σου δώσω συμβουλές γιατί δεν είμαι γιατρός, αλλά έχοντας πάρει μόνο ένα ssri και στην μικρότερη θεραπευτική δόση , και εγώ ταλαιπωρηθηκα πολύ για να το διακόψω οριστικά, με πολλά, διαφορά και ανεξήγητα συμπτώματα!

Εάν γνωρίζεις καλά αγγλικά, πήγαινε στο αξιόπιστο site survivingantidepressants.org, κάνε αναζήτηση στο mental fog, και θα δεις πόσοι παλεύουν με αυτό, και πως το αντιμετωπίζουν.

Ελπίζω να σε βοηθήσει,
    Καληνύχτα
    Ευχαριστώ Κώστα για την βοήθεια!Είμαι ήδη σε κάποιες ομάδες στο Facebook και μιλάω με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που παρουσιάζουν αντίστοιχο πρόβλημα. Δυστυχώς είναι πολύ περίπλοκο καθώς υπάρχουν πολλές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν αυτό το λεγόμενο brain fog, το γεγονός ότι μπήκα στην διαδικασία να πάρω φάρμακα το κάνει ακόμη πιο περίπλοκο καθώς πλέον δεν ξέρω αν όλο αυτό είναι και λόγω της λήψης αυτών των φαρμακων, η διακοπής κάποιων άλλων η αλληλεπιδρασης του ενός φαρμάκου με το άλλο. Γενικότερα έχω κάνει κατά το παρελθόν εκτεταμένο έλεγχο που περιελάμβανε μαγνητικη εγκεφαλου, ηλεκτροεγκεφαλογραφημα και αρκετές αιματολογικες εξετασεις, όχι μόνο τις κλασικές αλλά ακόμη και κάποιες πιο εξειδικευμενες, τα μόνα ευρήματα που είχα ήταν κάποιες ορμονικές διαταραχές οι οποίες από μόνες τους φυσικά είναι ικανές να προκαλέσουν αυτό το θόλωμα, ωστόσο αυτές οι ορμόνες διορθώθηκαν και το θόλωμα παρέμεινε έτσι κατέληξα μαζί με τους γιατρούς στο ότι πρόκειται για άγχος και καταθλιψη, για το οποίο όμως ακόμη και σήμερα δεν είμαι πεπεισμένος. Τώρα τελευταία ψάχνομαι γύρω από διάφορα σύνδρομα όπως πχ το σύνδρομο χρονιας κόπωσης και το σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυταρρων, δυστυχώς τα σύνδρομα αυτά έχουν πολύ γενικευμένη συμπτωματολογια και οι γιατροί στην Ελλάδα δεν είναι εξειδικευμενοι σε αυτά, υπάρχουν κάποιες ειδικές εξετάσεις οι οποίες ωστόσο δεν είναι πάντα απόλυτες και δεν βοηθάνε στο να βγει διάγνωση και να δοθεί θεραπεία εάν δεν υπάρχει έμπειρος και εξειδικευμενος γιατρός που θα το κρίνει αυτό. Γενικά αισθάνομαι σαν να ψάχνω ψιλους στα άχυρα, είμαι πολύ απογοητευμένος και απελπισμένος. Όσο για το site που είπες ακουστά το έχω αλλά δεν έχω μπει ποτέ να το ψάξω, θα το κάνω όμως τώρα, που ξέρεις καμία φορά μπορείς να δεις κάτι και να βοηθηθεις ή έστω να πάρεις λίγο κουράγιο.

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast