Results 76 to 84 of 84
Thread: ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ
-
04-04-2020, 23:04 #76
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ψάξεις τίποτα άλλο περισσότερο.
Ότι έχεις ήδη κάνει , φαίνεται υπεραρκετό!
Η συνεχής αναζήτηση για τυχόν σύνδρομα, σπάνιες ασθένειες κλπ που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να διαγνωσθουν αντικειμενικά, μόνο μεγαλύτερο άγχος θα σου προκαλούν.
Για να σε καθυσηχασω, το consensus, για αυτό το πρόβλημα είναι ότι μόλις καταφέρει ο εγκέφαλος να αποκαταστησει μια νέα λειτουργική ομοιοσταση, είτε με την παρουσία της ελάχιστης φαρμακευτικης παρουσίας, είτε ιδανικά με την οριστική απουσία της, τότε αυτό εξαφανίζεται.
Θέλει όμως πολύ υπομονή, ατομική προσπαθεια, και δυστυχώς από ότι πιστεύω δεν υπάρχει καμία ιατρική εμπειρία για να σε κατευθύνει κάποιος ειδικός.
Δες το site, και μπορεί σε κάτι να σε οφελησει.
Εμένα τουλάχιστον με βοηθησε να καταλάβω τι μου συμβαίνει όταν προσπαθούσα να διακόψω το φάρμακο, και έτσι προτίμησα να υποφέρω για αρκετούς μήνες πάρα να το ξαναρχίσω όπως όλοι οι ειδικοί με συμβούλευαν, οτι πρέπει να το παίρνω για όλη μου την ζωή.
Ευτυχώς τώρα, για μερικά χρόνια είμαι απολύτως καλά, χωρίς κανένα πια σύμπτωμα απόσυρσης και συνεχίζω την ζωή μου.
Ελπίζω αυτός ο εφιάλτης που πέρασα, να έχει λήξει οριστικά.
Το ίδιο εύχομαι και σε σένα.
- 04-04-2020, 23:29 #77
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές! Χαίρομαι που ξεπερασες από ότι φαίνεται οριστικά το πρόβλημα σου και μπορείς και είσαι καλά πλέον χωρίς χημική υποβοήθηση,δίνεις ελπίδα και σε όλους εμάς που υποφέρουμε, ελπίζω να έρθουν καλύτερες μέρες και για μένα είτε με την βοήθεια των φαρμακων ή ακόμη καλύτερα χωρίς αυτά!
05-04-2020, 14:52 #78
γεια σου βασιλη κι απο εμενα
αυτη τη θολουρα την εχω παθει για τους εξης λογους..
μη σωστη ληψη φαρμακων (που μου περναγε οταν τα επαιρνα μετα σωστα)
πνευματικη υπερκοπωση (λογω πολλων απαιτησεων στη ζωη μου για 6-7 μηνες ειχα αυτη τη θολουρα)
αλλα κυριως λογω αγχους (εχω ΓΑΔ μαζι με τη βασικη μου διαγνωση. σκεψου πως εδω και 20 μερες που ειμαι για νοσηλεια την 1η εβδομαδα λογω αγχχους βαραγα 135-149 παλμους 9 το πρωι λογω αγχους και ειχα παλι τη θολουρα)
θα περασει μην απογοητευεσαι
το αγχος δε ξερεις πως θα σου εμφανιστει. ειναι υπουλο
συμβαινει κατι αγχωτικο στην καθημερινοτητα σου?είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
05-04-2020, 15:29 #79
Πολυ σωστα και το αγχος προκαλει γνωσιακα συμπτωματα διαφορα.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
05-04-2020, 15:54 #80
Γεια σου boo!Εμένα ξεκίνησε αυτή η θολούρα και η αδυναμία συγκέντρωσης από κάποιες ορμονικές διαταραχές που είχα, χαμηλή τεστοστερόνη κυρίως και από έντονο άγχος που είχα για την υγεία μου, βασικά νόμιζα ότι είχα καρκίνο στο συκώτι γιατί μου βρήκαν έναν μικρό όγκο σε έναν υπέρηχο που έκανα το οποίο τελικά ήταν αιμαγγειωμα, κάτι καλοηθες δλδ που το έχει πολύς κόσμος. Ωστόσο το άγχος μετά από όλα αυτά μπήκε για τα καλά στην ζωή μου και το κύριο σύμπτωμα του σε εμένα ήταν αυτή η θολούρα και σύγχυση που είχα και έχω καθώς και έντονες αϋπνίες, κοιμόμουν για καιρό 2-3 ώρες κάθε βράδυ. Όλο αυτό το έντονο άγχος κράτησε περίπου 5 μήνες όπου είπα θα το παλέψω μόνος μου χωρίς φάρμακα, ωστόσο δεν παλευόταν άλλο κι έτσι τελικά πήγα σε ψυχίατρο. Μου έδωσε το ζυπρεξα στα 5mg και μπορώ να πω έναν μήνα περίπου το πήρα και βελτιώθηκε η κατάσταση. Ωστόσο αποφάσισα να αλλάξω γιατρό και αγωγή γιατί με τον συγκεκριμένο δεν είχαμε τακτική επικοινωνία κι έτσι κι έκανα από τότε είμαι σε διάφορες αγωγές και το μόνο που έχω δει βελτίωση είναι ο ύπνος σίγουρα, κάπως η διάθεση και το άγχος, το θόλωμα όμως εκεί παραμένει. Το περίεργο δε είναι ότι αυτό το θόλωμα το παθαίνω κυρίως εκτός σπιτιού κι όχι τόσο μέσα στο σπίτι, καθώς και να διαβάσω βιβλία μπορώ η άρθρα στο ίντερνετ και τηλεόραση να δω και βίντεοπαιχνιδια να παίξω.Σκεφτομαι μήπως πασχω από κάποια σπάνια ασθένεια η έχω κάποιο περίεργο συνδρομο,ωστόσο σκέφτομαι αν ήταν έτσι δεν θα ήμουν θολωμενος συνέχεια? Η με το ζυπρεξα γιατί είδα διαφορά στην αρχή?Ποια είναι η γνώμη σας τι κολλάει πιο πολύ να είναι όλο αυτό γαδ και καταθλιψη που απλά δεν μου έχουν βρει την κατάλληλη αγωγή μέχρι τώρα, η κάτι αλλο?
05-04-2020, 16:02 #81
Bill διαβαζοντας οσα εχεις γραψει υπαρχει κατι που δεν καταβαινω: αφου το ζυπρεξα ηταν το μονο που σε βοηθησε με την θολουρα, γιατι το διεκοψες; Λες οτι αλλαξες γιατρο γιατι δεν επικοινωνουσατε τακτικα αλλα τι σχεση εχει αυτο με την αλλαγη φαρμακου; Δεδομενου ποσο δυσκολο μπορει να ειναι γενικα να βρεθει ενα φαρμακο που βοηθαει, μου φαινεται αψυχολογητη η επιλογη να το σταματησεις οσο και να συνεχιζεις να το αγνοεις.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
05-04-2020, 16:13 #82
Εύλογη η απορία σου! Να πω την αλήθεια επειδή ήμουν πρωτάρης σε όλο αυτό, δλδ ψυχιατρος, ψυχοφαρμακα κτλ δεν ηξερα ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί ένα φάρμακο που θα με βοηθούσε. Έτσι λοιπόν παρότι με βοήθησε το πρώτο φάρμακο, εγώ διαβάζοντας τις παρενέργειες και ότι είναι αντιψυχωσικο άρα θεωρητικά πιο βαρύ φάρμακο από ένα ssri έπεισα τον δεύτερο γιατρό να μου το αλλάξει και να πάμε σε ένα ssri συγκεκριμένα στο espoza, εσιταλοπραμη δλδ όπως και κάναμε. Ωστόσο σε μένα το συγκεκριμένο φάρμακο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα, δλδ μου επανέφερε το άγχος και παρότι στην συνέχεια αποφασίσαμε να ξαναβαλουμε το ζυπρεξα στην αγωγή, αυτό δεν δούλεψε όπως την πρώτη φορά, έτσι λοιπόν από τότε είμαι στο ψάξιμο.
05-04-2020, 16:29 #83
...Τι υπαρχει να ψαξεις; Ξερεις, οταν αλλαζουμε ενα φαρμακο με τον γιατρο απο τις παρενεργειες, ειναι γιατι τις παθαμε, οχι γιατι τις διαβασαμε. Κατανοω πληρως το αρχικο μπερδεμα, οταν αναγκαστικα πεφτεις στα βαθια με ολα τα θεματα να τρεχουν και ακομη να μη ξερεις ουτε την ορολογια τη βασικη με τοσες πληροφοριες που χρειαζεσαι. Σημερα ομως τι υπαρχει να ψαξεις; Σε επιανε εκεινο το φαρμακο η οχι; Σου προκαλουσε παρενεργειες; Σοβαρες η μη;
05-04-2020, 16:40 #84
Να πω την αλήθεια θεωρώ ότι με έπιασε, έστω γι αυτόν τον μήνα και κάτι που το πήρα, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες πέρα από μια υπνηλία μέχρι το μεσημέρι που είχα. Ωστόσο έχω την απορία γιατί δεν με ξαναέπιασε όταν το ξαναπήρα. Το έχω ακούσει κι από αλλα άτομα αυτό δλδ να ξαναπαιρνουν ένα φάρμακο που τους είχε βοηθήσει στο παρελθον και την δεύτερη φορά να μην δουλεύει.Επίσης έχω την εξής απορία, ένα ssri πχ το ζολοφτ μπορεί να χρειαστεί να το πάρουμε στην μέγιστη δόση και για μήνες καποιες φορες έτσι ώστε να μας πιάσει? Μιλάω με άτομα από φόρουμ του εξωτερικού και μια κοπέλα μου είπε ότι για να δει διαφορά με το lexapro που έπαιρνε, δλδ την εσιταλοπραμη, χρειάστηκε κοντά στους τέσσερις μήνες στα 20 mg. Μου φαίνεται λίγο ακραίο αλλά δεν είχε και λόγο να μου πει ψέματα. Οπότε εγώ τώρα σκέφτομαι ότι ήταν υπερβολικά λίγος ο χρόνος, η μία εβδομάδα που τους έδωσα στην μέγιστη δόση για να δω αν θα μου δουλέψουν.