Results 1 to 15 of 84
Thread: ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ
-
30-03-2020, 00:14 #1
ΕΓΚΕΦΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΜΈΝΕΙ
Γεια σας κι από εμένα!Σχετικά καινούριο μέλος στο φόρουμ, πρώτη φορα ανοίγω κάποιο θέμα. Λοιπόν το πρόβλημά μου ξεκίνησε περίπου πριν ενάμιση χρόνο, σαν αιτία είχε κάποια ορμονική διαταραχη που υπήρχε και παρατεταμένο άγχος. Όλα αυτά μου πυροδοτησαν αυτό που εγώ ονομάζω εγκεφαλομιχλη, ένα αισθημα θολούρας ουσιαστικά, έλλειψη διαυγειας και αδυναμία συγκεντρωσης, πολλές φορές όλο αυτό είναι σε τέτοιο βαθμό που νομίζω ότι τρελαίνομαι. Φυσικά το συναίσθημα αυτό με έχει κάνει δυσλειτουργικο στην καθημερινότητα μου, με αποτέλεσμα να έχω ληψει αρκετούς μήνες με αναρρωτικες από την δουλειά μου, καθώς επίσης έχω σταματήσει και πολλές από τις ασχολίες που είχα όπως πχ το γυμναστήριο.Αρχικα προσπάθησα να το αντιμετωπίσω φτιάχνοντας τα επίπεδα των ορμονών μου με φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένα την τεστοστερόνη και τον θυρεοειδή μου και όντως αυτά διορθώθηκαν χωρίς ωστόσο να βελτιωθεί η εγκεφαλική μου διαύγεια,ταυτόχρονα έκανα άπειρες αιματολογικες εξετασεις, μαγνητικη εγκεφαλου, ηλεκτροεγκεφαλογραφημα και διάφορες άλλες εξετάσεις όπου βγήκαν όλες καθαρές,έτσι λοιπόν αποφάσισα να επισκεφτώ τελικά ψυχίατρο. Σύμφωνα με αυτόν το θέμα μου ήταν καθαρά λόγω άγχους και κατάθλιψης έτσι λοιπόν με ξεκίνησε πριν έναν χρόνο περίπου με το ζυπρεξα στα 5 mg κάθε βράδυ. Το πήρα περίπου ένα μήνα σερί όπως μου είπε ο γιατρός και μπορώ να πω ότι είδα βελτίωση, δηλαδή η θολούρα υπήρχε το πρωί αλλά έφευγε από το απόγευμα και μετά, η διάθεση μου βελτιώθηκε όπως και ο ύπνος μου καθώς κοιμόμουν 2-3ωρες κάθε βράδυ για αρκετό καιρό, τέλος έγινα αρκετά πιο λειτουργικός στην καθημερινότητα μου κι όλα αυτά μέσα σε έναν μήνα, ωστόσο λόγω του ότι με τον συγκεκριμένο γιατρό δεν είχαμε συχνή επικοινωνία και επειδή διάβασα για το συγκεκριμένο φάρμακο ότι είναι αντιψυχωσικο και ότι είναι βαρύ φάρμακο αποφάσισα να αλλάξω γιατρό και θεραπεία και όντως έτσι έκανα. Το επόμενο φάρμακο που πήρα ήταν το εσποζα δλδ εσιταλοπραμη το οποίο το πήγαμε μέχρι 20 mg. Για να μην μακρυγορω η αγωγή αυτή με χειροτέρεψε με πήγε πίσω στην αρχική μου κατάσταση και από τότε έχω δοκιμάσει πάρα πολλά φάρμακα μεταξύ των οποίων και το ζυπρεξα ξανά χωρίς κάποια βελτίωση.Τώρα είμαι σε αγωγή με σεροκουελ παρατεταμενης αποδέσμευσης 300 mg, minitran 2-10 πρωί, μεσημέρι, βράδυ και μιρταζαπιν 15 mg το βράδυ.Είμαι τρεις μήνες ήδη σ αυτή την αγωγή, η βελτίωση που έχω είναι ελάχιστη, έχω αρχίσει και απελπιζομαι και πιστεύω ότι θα μείνω έτσι για πάντα. Έχω δοκιμάσει και χωρίς φάρμακα πάλι χάλια είμαι αλλά και μ αυτά η βελτίωση είναι ελάχιστη χωριά τις παρενέργειες που έχουν, κάποιος με παρόμοια εμπειρία και αν ναι τι βοήθησε τελικά?
- 30-03-2020, 00:22 #2
Φίλε εγώ δε μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σου ούτε έχω προσωπική εμπειρία. Απλά θέλω να σου παραθέσω ένα προβληματισμό μου διαβάζοντας αυτά που γράφεις. Κάνε τακτικά εξετάσεις να παρακολουθείς τον οργανισμό σου αφού έχεις και ιστορικό ορμονολογικής διαταραχής και φένεται να σε ενδιαφέρει το ορμονολογικό σου προφίλ κι ας μη στα επιβάλει ο ψυχίατρος που σε παρακολουθεί.
30-03-2020, 00:56 #3
Γεια και απο μενα και για σπασουμε λιγο τον παγο ποιο σχετικο μελος δε το λες με 3 ποστ
. Η εμπειρια μου που ειναι παρα πολυ μικρη με τα αντιψυχωσικα επειδη μου τα εδωσε η γιατρος για να συγκροτηθουν οι σκεψεις μου κτλ θολουρα δε μπορω να πω ειχα αλλα πιστευω οτι αφου εσυ ο ιδιος ειδες διαφορα με τα αντιψυχωσικα οπου σε ολα τα φαρμακα καθε αρχη και δυσκολη ειναι, τα αποτελεσματα φαινονται σε 1 μηνα αναλογα με τον καθε οργανισμο κακος τα σταματησες και ειδικα που ειχες κανει την αρχη, τα αντικαθλιπτικα ειναι για την διαθεση. Στεκομαι στις 2 με 3 ωρες υπνο για αρκετο καιρο πως να μην εχεις θολουρα. Να εχεις συχνη επαφη με τον γιατρο σου, χρειαζεται και ψυχολογικη βοηθεια!! Απο τα χαπια που αναφερες μονο το σεροκουελ εχω παρει καλο μου φανηκε! Παντως επρεπε να συζητήσεις τις ανησυχιες σου με τον πρωτο γιατρο δε ξερω μπορει και να το εκανες. Καλη δυναμη θα περασει. Το αγχος φαίνεται απλο για μερικους αλλα ειναι μεγαλο ζορι. Φιλια!!
Last edited by Delmember2052020; 30-03-2020 at 01:15.
30-03-2020, 15:51 #4
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όσον αφορά τις ορμονες μου, αυτές είναι θεωρητικά ρυθμισμενες, ωστόσο η τιμή της tsh είναι στο 3,5 με τιμές ft4 και ft3 εντός των ορίων του εργαστηρίου στο κάτω όριο όμως.Απ ότι γνωρίζω μια ιδανική τιμή tsh για την ηλικία μου είναι κάτω από το 2 και η ft4 καλό θα είναι να τείνει προς το πάνω όριο, ωστόσο ο ενδοκρινολογος μου έκρινε ότι δεν χρειάζομαι φάρμακο προς το παρόν και απλώς παρακολουθούμε τον θυρεοειδή με τακτικές εξετάσεις.Όσον αφορά το κομμάτι του γιατρού τώρα, δυστυχώς επέστρεψα στον πρώτο γιατρό που με παρακολουθουσε, αυτόν που μου είχε χορηγήσει και το ζυπρεξα, λέω δυστυχώς γιατί ο συγκεκριμένος γιατρός έχει να με δει γύρω στον ενάμιση μήνα, εδώ και 20 μέρες προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί του, έχοντας στείλει και πάρα πολλά μηνύματα τα οποία είμαι σίγουρος ότι τα έχει δει, ωστόσο δεν έχει μπει στον κόπο να πάρει πίσω, οπότε ουσιαστικά είμαι μόνος μου σε όλο αυτό και είμαι σε φάση αναζήτησης γιατρού πάλι. Αν υπάρχει κάποιος γιατρός από τον οποίο μείνατε ικανοποιημενοι θα ήθελα αν υπάρχει δυνατότητα να μου στείλετε το όνομα και το τηλέφωνο του σε προσωπικό μήνυμα καθώς δεν έχω κάποιον υπ όψιν μου.
30-03-2020, 17:20 #5
Καλησπερα bill αυτο που ζητας δυστυχως δεν γινεται πρεπει να εχεις συμπληρωσει 50 μηνυμα για να δεχεσαι και να στελνεις προσωπικα μηνυματα! Απαραδεκτος ο γιατρος. Προσπαθησε και ευχομαι να βρεις καποιον που να σου εμπνεει εμπιστοσυνη και να σε κανει να αισθανθεις ανετα οταν συζητάς. ο Καλος ψυχιατρος δεν ειναι μονο αυτος που ειναι γνωστος στους περισσοτερους διοτι ανθρωποι ειναι κι αυτοι και τα πολλα λεφτα ξερεις χαλανε τους ανθρωπους και οταν εννοω ανθρωπια εννοω να δινουν περισσοτερη προσοχη στο πως θα θεραπευσουν τους ασθενεις τους και μετα τα αλλα. Και μια προσωπικη συμβουλη, δωσε χρονο στην αρχη μεχρι να γνωριστετε με τον γιατρο. Δε χρειαζεται να σου συστήσει κανενας γιατρο. Σε αλλους μπορει καποιος να ειναι καλος σε αλλους οχι εχει σχεση και με την προσωπικοτητα του καθενος μας. Καλη δυναμη!!!
30-03-2020, 17:33 #6
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Δυστυχώς έναν χρόνο τώρα δεν έχω κάνει καθόλου πρόοδο όσον αφορά το πρόβλημά μου κι απ ότι φαίνεται θα πάρει καιρό ακόμη,καθώς είμαι σε φάση αναζητήσης νέου γιατρού. Επίσης όλα αυτά με έχουν κάνει να έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους ψυχιατρους και στις θεραπείες που προτείνουν.
30-03-2020, 17:48 #7
Μην απογοητευεσαι σκεψου θετικα για να ερχονται θετικα. Αν δε σε ταιριαξει μια θεραπεια θα σε ταίριαξει αλλη. Μην κανεις αρνητικη σκεψη για τα ψυχοφαρμακα. Κι γω στην αρχη ημουν αρνητικη στην αγωγη τους πρωτους μηνες αν σου πω ποσες φορες αρχιζα και τα σταματουσα θα φριξεις(πλακα κανω 3 φορες ηταν) δειξε υπομονη!
30-03-2020, 19:02 #8
Δεν με πιάνει τπτ, είμαι τέρμα δυσλειτουργικος, βγήκα έξω για περπάτημα πριν λίγο και η θολούρα ήταν τόσο άσχημη που με το ζόρι την πάλεψα.
30-03-2020, 21:08 #9
Πιεστικες οταν ηταν να βγεις για περπατημα? Προσπαθησε να κανεις κατι αλλο να μην το σκεφτεσαι βρες κατι που σου αρεσει μεσα στο σπιτι
Οι γιατροι τι σου ειπαν για την θολούρα? τους ψυχιατρους εννοω
30-03-2020, 21:52 #10
Γενικά μ αυτή τη θολούρα που έχω στο κεφάλι μου δυσκολεύομαι πολύ στην καθημερινότητα μου και κυρίως όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού, καθώς όταν βρίσκομαι σπίτι μπορώ να ξαπλώσω και να αισθανθώ λίγο πιο άνετα, ωστόσο δεν είναι ζωή για έναν άνθρωπο 35 χρόνων αυτό το πράγμα που ζω. Όσον αφορά τους ψυχιατρους ουσιαστικά δεν με παρακολουθεί κάποιος τώρα καθώς αυτός ο επικίνδυνος τύπος που θέλει να λέγεται και γιατρός με έχει αφήσει στο έλεος για πάνω από έναν μήνα, παίρνω μια τραγική αγωγή που περιλαμβάνει δύο αντιψυχωσικα ταυτόχρονα, χωρίς καν να έχω ψύχωση, η αγωγή αυτή είναι από τον προηγούμενο τραγικό γιατρό που είχα ο οποίος κυριολεκτικά μου συνταγογραφουσε ότι του ερχόταν στο κεφάλι, έτσι λοιπόν κι εγώ βρίσκομαι πάλι σε αναζήτηση γιατρού που δυστυχώς λόγω της καραντίνας είναι αρκετά δύσκολο την δεδομένη χρονική στιγμή.
30-03-2020, 22:59 #11
Οταν αγχωνομαστε πολυ οι σκεψεις τρεχουν γρηγορα και γινεται ενα κουλοβαχατο στο μυαλο ετσι δινονται και αντιψυχωσικα για να συγκροτηθουν αυτες οι σκεψεις δεν δινονται μονο για ψυχωση. Το σερουκουελ για παραδειγμα που ειναι αντιψυχωσικο μου το εδωσε γιατι δεν μπορουσα να κοιμηθω το βραδυ για χαλαρωση δεν μου φανηκε δυνατο. Εχει και online ψυχιατρο δεν ξερω αν σε αρεσει αυτος ο τροπος για να παρεις μια γνωμη(να πω την αληθεια εμενα θα μου ηταν δυσκολο δεν με αρεσει να βγαινω σε καμερες)το λεω για να ξεκαθαρισεις τι γινεται με τις αγωγες που παιρνεις και που επαιρνες. Αυτο σου το λεω σε περιπτωση που βιαζεσαι
30-03-2020, 23:25 #12
Δεν είμαι κατά των αντιψυχωσικων που δίνονται για άγχος και καταθλιψη, αλλά δύο μαζεμένα νομίζω παραπαει.Τωρα όσον αφορά το γιατρό έχω δύο υπόψιν μου και θα τους καλέσω αύριο, ωστόσο έχω χάσει την πίστη μου σε αυτούς και στα ψυχοφαρμακα τους, απλά νοιώθω παγιδευμενος πλέον σε ένα σκασμό φάρμακα που ούτε καν με βοηθάνε κι αν πάω να τα κόψω θα είμαι ακόμη χειρότερα κι από πριν.
30-03-2020, 23:36 #13
Εεε αν πας προκατειλημμενος δεν κανουμε τιποτα, μην προτρεχεις. Οπως ειπα σκεψου θετικα και μην τους συγκρινεις με τους προηγουμενους.
30-03-2020, 23:47 #14
Ευχαριστώ για την υποστήριξη! θα προσπαθήσω να το δω όσο πιο θετικά γίνεται το όλο ζήτημα αν και είναι δύσκολο όπως κι εσύ θα γνωρίζεις όταν είσαι σε αυτή την κατάσταση.
30-03-2020, 23:57 #15
Ναι τα σκαμπενεβασματα αρκετα αλλα νομιζω θα τα καταφερεις αν βγαλεις απο μεσα σου την απαισιδοξια. Υπομονη!!!!
Και για να σε προλαβω θα μου πεις πως να την βγαλω αφου δε βλεπω φως. θα σου πω να προσπαθεις και που θα παει θα αλλαξει εχεις θεληση αυτο ειναι το σημαντικο!!!Last edited by Delmember2052020; 02-04-2020 at 23:32.