Η ζωή μου - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 118
    Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Καλημέρα.. Σε ευχαριστώ που αφιερωσες χρόνο να διαβάσεις το θέμα μου.
    Γενικά είχα πάντα παρέες απλά επέλεγα να κανω παρέα και με άτομα που οι άλλοι τα έκαναν στην άκρη.. Είτε δεν τους έδιναν σημασία, είτε τα κορόιδευαν. Έχω μαλώσει με άλλους για να προστατέψω ή να υπερασπιστώ αυτά τα άτομα.

Στις σχέσεις μου πως ήμουν? Απόμακρος χωρίς όμως να δείχνω ότι ήμουν αδιάφορος.. Χώριζα και έφευγα όμως με την πρώτη ευκαιρία γιατί θεωρούσα πως όταν κάτι χαλάει δεν φτιάχνεται. Δεν έδιναν δεύτερη ευκαιρία και γενικά προσπαθούσα να μην επενδύσω συναισθηματικά σε μια σχέση. Πέρα από το να νοιαζεσαι τον άλλον, τίποτα περισσότερο..
    Την ευαίσθητη πλευρά μου και την τρυφερότητα μου την έβλεπαν μόνο τα ζώα.. Αυτά ήμουν σίγουρος πως δεν θα με πληγώσουν άρα μπορούσα να ήμουν ο εαυτος μου.
    Το τελευταίο καιρό έχω αλλάξει και σε αυτό τον τομέα. Είμαι λίγο άτσαλος αλλά προσπαθώ. Δεν ξέρω όμως πότε θα έρθει η μέρα που θα με αγκαλιάσει κάποιος (να κάνει αυτός την κίνηση) και δεν θα παγωσω. Συνήθως όταν το έκαναν έπρεπε να προσποιηθω ότι είμαι εντάξει και να μην δείξω ότι αυτό με "ενοχλεί". Απλά περνάω το μήνυμα ότι δεν μαρεσουν οι αγκαλιές και γενικά η τρυφερότητα.
    Το θέμα είναι ότι παγωνω, μένω ακίνητος εκει και δεν νιώθω τίποτα. Ο άλλος δείχνει την αγάπη του και ότι με νοιάζεται και εγώ εκείνη την ώρα δεν νιώθω τίποτα. Θέλω απλά να σταματήσει να με αγκαλιάζει. Για να νιώσω καλά με την "αγκαλια" πρέπει να εμπιστεύομαι τον άλλον και να νιώθω ασφάλεια.
    Άρα θα χαρακτήριζες τις σχέσεις σου περισσότερο σεξουαλικές; Επιφανειακές; Πώς ακριβώς το εννοείς;
    Γιατί καταλαβαίνω πως το συναισθηματικό κομμάτι είναι που προσπαθούσες να αποφύγεις μέσω της άρνησης για αγκαλιά.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by elisabet View Post
    Άρα θα χαρακτήριζες τις σχέσεις σου περισσότερο σεξουαλικές; Επιφανειακές; Πώς ακριβώς το εννοείς;
    Γιατί καταλαβαίνω πως το συναισθηματικό κομμάτι είναι που προσπαθούσες να αποφύγεις μέσω της άρνησης για αγκαλιά.
    Καλησπέρα. Δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι. Ήμουν πιστός, συζητούσαμε, κάναμε πράγματα μαζί απλά δεν μπορούσα την στενή επαφή. Την αγκαλια. Έχω πει πιο πάνω πως όταν νιώθω άνετα σε μια σχέση (φιλική, ερωτική κτλ) δεν έχω θέμα με την αγκαλια. Το πρόβλημα μου είναι οταν με αγκαλιάζουν χωρίς να το περιμένω, ειναι σαν και παραβιάζουν τον προσωπικό μου χώρο. Να πάρω εγώ αγκαλιά είναι πιο εύκολο αφού είναι δική μου επιλογή. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ..

Senior Member
    Καλησπέρα. Δεν θα τις χαρακτήριζα έτσι. Ήμουν πιστός, συζητούσαμε, κάναμε πράγματα μαζί απλά δεν μπορούσα την στενή επαφή. Την αγκαλια. Έχω πει πιο πάνω πως όταν νιώθω άνετα σε μια σχέση (φιλική, ερωτική κτλ) δεν έχω θέμα με την αγκαλια. Το πρόβλημα μου είναι οταν με αγκαλιάζουν χωρίς να το περιμένω, ειναι σαν και παραβιάζουν τον προσωπικό μου χώρο. Να πάρω εγώ αγκαλιά είναι πιο εύκολο αφού είναι δική μου επιλογή. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ..
    Ναι νομίζω τώρα κατάλαβα τι εννοείς... άρα δεν είναι ότι δεν ήθελες την πιο στενή επαφή, την ήθελες απλά στον δικό σου χρόνο και με τους δικούς σου όρους. Προσπαθούσες να διασφαλίσεις ας πούμε τον εαυτό σου, ότι δεν θα πλησιάσει κάποιος παραπάνω απ όσο ήθελες , νωρίτερα απ όσο ήθελες. Έπρεπε πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου.

Προφανώς εννοείς ότι ήσουν πολύ "αυστηρός" σε αυτά τα όρια και στο πώς θα κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη σου, αλλά δεν το βρίσκω λάθος σαν τακτική. Είναι φυσικό να θέλει κανείς πρώτα να εμπιστευτεί και μετά να δείξει πιο ευαίσθητες πλευρές του.

george1520
    Guest
    Η μητέρα μου και ο ξάδερφος μου άγγιζαν το σώμα μου χωρίς την συγκατάθεση μου.

Senior Member
    καλημερα γιωργο.
    αναρωτιεμαι αν νοιωθει καλυτερα καποιος που παιρνει καποιου ειδους δικαιωση σε τετοιες καταστασεις, η ειναι καλυτερα να το αφηνει το θεμα πισω του.
    αν αναρωτιεσαι κι εσυ, ισως το να παρεις αποφαση να το συζητησεις επιτελους το θεμα με την ψυχολογο σου να σε βοηθουσε.
    επισης, αναρωτιεμαι ποια θα μπορουσε να ειναι αυτη η δικαιωση. το να εκδικηθει; το να δικασει; το να μιλησει σε αυτον που τον εβλαψε; αλλα τι νοημα θα ειχε να μιλησει κανεις σε εναν τοσο διεστραμμενο ανθρωπο; στον ξαδερφο αναφερομαι, αλλα αν ηταν ζωντανη, ακομα και στην μητερα. η μητερα δεν θα παραδεχοταν ποτε οτι εκανε κατι λαθος, γιατι αυτο θα γκρεμιζε τον αρρωστο κοσμο της.
    νομιζω, και ο ξαδερφος το ιδιο. αλλα ειναι δυνατον να εχεις τοσα χρονια καποιον απενανντι σου και να μην θελεις να αντιδρασεις με καποιον τροπο γι αυτα που σου εκανε; να μην προσπαθησεις να τον σταματησεις απο το να βλαπτει αλλα παιδια; συνηθως αυτοι οι ανθρωποι ειναι παιδοφιλοι και δεν σταματανε στο ενα παιδι.. μηπως εχει δουλεια σχετικη με τα παιδια; μηπως πρεπει να τον καταγγειλεις σε καποια κοινωνικη υπηρεσια;
    τι εχει κανει στην ζωη του αυτος ο τυπος; εκανε παιδια για παραδειγμα; μπορει να νομιζει οτι δεν θυμασαι καν, η οτι δεν σε εβλαψε και πολυ. θα ειχε νοημα ΚΑΤΙ να του πεις η οχι; δεν εχω τις απαντησεις. αναρωτιεμαι..

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα γιωργο.
    αναρωτιεμαι αν νοιωθει καλυτερα καποιος που παιρνει καποιου ειδους δικαιωση σε τετοιες καταστασεις, η ειναι καλυτερα να το αφηνει το θεμα πισω του.
    αν αναρωτιεσαι κι εσυ, ισως το να παρεις αποφαση να το συζητησεις επιτελους το θεμα με την ψυχολογο σου να σε βοηθουσε.
    επισης, αναρωτιεμαι ποια θα μπορουσε να ειναι αυτη η δικαιωση. το να εκδικηθει; το να δικασει; το να μιλησει σε αυτον που τον εβλαψε; αλλα τι νοημα θα ειχε να μιλησει κανεις σε εναν τοσο διεστραμμενο ανθρωπο; στον ξαδερφο αναφερομαι, αλλα αν ηταν ζωντανη, ακομα και στην μητερα. η μητερα δεν θα παραδεχοταν ποτε οτι εκανε κατι λαθος, γιατι αυτο θα γκρεμιζε τον αρρωστο κοσμο της.
    νομιζω, και ο ξαδερφος το ιδιο. αλλα ειναι δυνατον να εχεις τοσα χρονια καποιον απενανντι σου και να μην θελεις να αντιδρασεις με καποιον τροπο γι αυτα που σου εκανε; να μην προσπαθησεις να τον σταματησεις απο το να βλαπτει αλλα παιδια; συνηθως αυτοι οι ανθρωποι ειναι παιδοφιλοι και δεν σταματανε στο ενα παιδι.. μηπως εχει δουλεια σχετικη με τα παιδια; μηπως πρεπει να τον καταγγειλεις σε καποια κοινωνικη υπηρεσια;
    τι εχει κανει στην ζωη του αυτος ο τυπος; εκανε παιδια για παραδειγμα; μπορει να νομιζει οτι δεν θυμασαι καν, η οτι δεν σε εβλαψε και πολυ. θα ειχε νοημα ΚΑΤΙ να του πεις η οχι; δεν εχω τις απαντησεις. αναρωτιεμαι..
    Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ που διάβασες το θέμα μου και σχολίασες.. Θεωρώ ότι έχω για όλα απαντήσεις γιατί τα έχω σκεφτεί και κάποια τα έχω συζητήσει με την ψυχολόγο.

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να μαζέψω εδώ την οικογένεια μου και την δική του για να πω τι έγινε και να τριψω στους γονείς μου την πραγματικότητα και για να πω σε αυτόν ότι θυμάμαι. Έχω την εντύπωση ότι νομίζει ότι δεν θυμάμαι. Έχει τύχει να μιλάω με τον αδελφό του (εγώ στην αυλή μου κι αυτός στην δική του) και να βγει έξω να με δει και να πάει πίσω.. Έχει τύχει όμως να μου απευθύνει τον λογο. Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολόγος με ρώτησε τι σκεφτομαι και τι νιώθω όσο αφορά αυτό το θέμα (αν νιώθω θυμό, αν νιώθω ότι φταίω, αν νιώθω πως έπρεπε να κάνω κάτι τότε και δεν το έκανα, αν νιώθω αηδία κτλ). Της είπα ότι δεν νιώθω ότι φταίω, νιώθω θυμό για τους γονείς μου που ποτέ δεν ήταν δίπλα μου γιαυτό και δεν μπορεσα να κάνω κάτι και για αυτόν δεν νιώθω τίποτα.. Όταν έγινε ότι έγινε ζήτησα από τους γονείς μου να με γράψουν σε σχολή καράτε για να προστετευω εμένα, το σώμα μου αλλά και τους άλλους. Δεν το έκαναν και ζήτησα από την γιαγιά μου να με βοηθήσει και δέχτηκε. Μετά την έχασα αλλά δεν σταμάτησα να πηγαίνω αφου τα πλήρωνε ο πατέρας μου. Παράπονο δεν έχω όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι, ο πατέρας μου ήταν πάντα δίπλα μου.

Πέρσι το καλοκαίρι η μάνα μου έβλεπε μια εκπομπή όπου μια κοπέλα περιέγραφε τον βιασμό της και γύρισε και είπε στον πατέρα μου "αν έκανε κάποιος κάτι τέτοιο στα παιδιά μου θα τον σκότωνα". Ξέρω πως αν μιλήσω θα καταστρέψω δύο οικογένειες (το λιγότερο) και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδραση της μάνας μου αλλά αυτό που είπε το πιστεύω.
    Η ερώτηση σου με έκανε να καταλάβω κάτι.. Όσες φορές σκέφτηκα να το πω ήταν για να βάλω στην θέση τους, τους γονείς μου και όχι αυτόν! Μάλλον δεν μοίρασα σωστά τις ευθύνες. Τις έριξα όλες σε αυτούς που δεν ήταν σωστοί γονείς γιαυτό δεν μίλησα και να με γλιτώσουν από την κόλαση μου και όχι σε αυτόν που ήταν η κόλαση.

Καλύτερη εκδίκηση για μένα είναι να τον σπάσω στο ξύλο, μπορώ άνετα να το κάνω.. Αλλά με τι δικαιολογία αν δεν μιλήσεις? Αυτός μάλλον θα καταλάβει, οι άλλοι?

Είχε σχέση με γυναίκα για 3 χρόνια και τον χώρισε επειδή της φώναζε, την έβριζε και την βαραγε. Για 2 χρόνια είχε κλειστεί σπίτι του (απέναντι με τους γονείς του) και οι δικοί μου έλεγαν πως είχε κατάθλιψη. Το καλοκαίρι ξανά βγήκε έξω, βρήκε δουλειά και τώρα με την καραντίνα είναι συνέχεια σπίτι και συγκεκριμένα στην αυλή. Ανοίγω την πόρτα μου και τον βλέπω. Πριν 10 μέρες συζητούσαν οι γονείς μου και έλεγαν πως από όλα μας τα ξαδελφια ο πιο καλός είναι αυτός και τον στόλιζαν με ωραία επίθετα. Ήθελα να τους μουντζωσω αλλά κρατήθηκα.

Αυτό που θα με βοηθούσε εμένα είναι να καταφέρω να ολοκληρώσω αυτή την συζήτηση με την ψυχολόγο. Αν το κάνω αυτό μετά όλα θα είναι πιο απλά. Ότι συζητάμε τα τραβάω σαν σφουγγάρι γιαυτό στάθηκα στα πόδια μου γρήγορα (είμαι και πεισματάρης όμως). Αλλά δεν βγαίνουν οι λέξεις. Κάθε φορά που μιλάω για αυτό το θέμα καταλαβαίνω πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που μου έκανε.

ntinti
    Guest
    Ανοίγω την πόρτα μου και τον βλέπω. Πριν 10 μέρες συζητούσαν οι γονείς μου και έλεγαν πως από όλα μας τα ξαδελφια ο πιο καλός είναι αυτός και τον στόλιζαν με ωραία επίθετα. Ήθελα να τους μουντζωσω αλλά κρατήθηκα.
    .
    Πως αντέχεις να το περνάς όλο αυτό......
    Πως θα γίνει να το αφεισεις πίσω και να προχωρήσεις όταν τον αντικρίζεις καθημερινά...

Μεγάλο λάθος σου που δεν μηλησεις ποτέ στους γονείς σου για όλο αυτό.....
    Τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος είναι συγγενείς μου από την στιγμή που έκανε τέτοιο κακό στο ίδιο μου το παιδί.....
    Ας γίνει χαμός ,ας καταστραφεί όχι μια οικογένεια αλλά άλλες 10....
    Σου μηλαω σαν μάνα τώρα που στην σκεψει ότι μπορεί κάποιος να πειράξει τα παιδιά μου γίνομαι ύαινα και τον κατασπαραζω χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες των πράξεων μου...
    Μπορεί να φαινονται υπερβολικά και σκληρά αλλά μόνο μια μάνα μπορεί να με καταλάβει.....

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by ntinti View Post
    Πως αντέχεις να το περνάς όλο αυτό......
    Πως θα γίνει να το αφεισεις πίσω και να προχωρήσεις όταν τον αντικρίζεις καθημερινά...

Μεγάλο λάθος σου που δεν μηλησεις ποτέ στους γονείς σου για όλο αυτό.....
    Τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος είναι συγγενείς μου από την στιγμή που έκανε τέτοιο κακό στο ίδιο μου το παιδί.....
    Ας γίνει χαμός ,ας καταστραφεί όχι μια οικογένεια αλλά άλλες 10....
    Σου μηλαω σαν μάνα τώρα που στην σκεψει ότι μπορεί κάποιος να πειράξει τα παιδιά μου γίνομαι ύαινα και τον κατασπαραζω χωρίς ίχνος μεταμέλειας και αναλαμβάνοντας όλες τις συνέπειες των πράξεων μου...
    Μπορεί να φαινονται υπερβολικά και σκληρά αλλά μόνο μια μάνα μπορεί να με καταλάβει.....
    Τι θα κερδίσω αν το πω? Θα νιώσω καλύτερα? Θα φύγει από το μυαλό όλο αυτό?
    Ίσως βάλω κάποιους ανθρώπους στην θέση τους.. Μόνο αυτό!

Senior Member
    νομιζω οτι το οτι το συζητας τοσο ξεκαθαρα εδω, θα σε βοηθησει να το πεις και στην ψυχολογο σου.
    επισης, δεν βλεπω τι ακριβως θα καταστρεψεις αν το πεις στις δυο οικογενειες.
    το μονο καταστροφικο που σκεφτομαι, ειναι το να μην σε πιστεψουν.
    τι θα χαλσουν; τις σχεσεις τους; την σχεση με τον ξαδερφο μηπως;;;;;
    ε και;;;;
    αυτος κατεστρεψε ολη την παιδικη σου ηλικια, εσυ σκεφτεσαι να τους προφυλαξεις απο το οτι αυτος ειναι ενα τερας;
    χτυπαει και γυναικες;; και το σκεφτεσαι ακομα;
    σκεψου οτι μπορεις καποιον να γλυτωσεις στο μελλον αν τον εκθεσεις.
    για να κακοποιει αγορακια, αυτος ειναι παιδοφιλος να ξερεις. για αυτο χτυπαει και βριζει γυναικες. τις τιμωρει επειδη δεν τις γουσταρει. εγω θα εκανα καταγγελια σε κοινωνικη υπηρεσια για να τον ελεγχουν για παιδοφιλια. θα του εκανα και μηνυση, αλλα δεν εξρω τι ισχυει νομικα. αν υπαρχει παραγραφη για τετοια αδικηματα. αν ενδιαφερεσαι, ρωτα δικηγορο. κι ας βουηξει ολη η χωρα.

george1520
    Guest
    νομιζω οτι το οτι το συζητας τοσο ξεκαθαρα εδω, θα σε βοηθησει να το πεις και στην ψυχολογο σου.
    επισης, δεν βλεπω τι ακριβως θα καταστρεψεις αν το πεις στις δυο οικογενειες.
    το μονο καταστροφικο που σκεφτομαι, ειναι το να μην σε πιστεψουν.
    τι θα χαλσουν; τις σχεσεις τους; την σχεση με τον ξαδερφο μηπως;;;;;
    ε και;;;;
    αυτος κατεστρεψε ολη την παιδικη σου ηλικια, εσυ σκεφτεσαι να τους προφυλαξεις απο το οτι αυτος ειναι ενα τερας;
    χτυπαει και γυναικες;; και το σκεφτεσαι ακομα;
    σκεψου οτι μπορεις καποιον να γλυτωσεις στο μελλον αν τον εκθεσεις.
    για να κακοποιει αγορακια, αυτος ειναι παιδοφιλος να ξερεις. για αυτο χτυπαει και βριζει γυναικες. τις τιμωρει επειδη δεν τις γουσταρει. εγω θα εκανα καταγγελια σε κοινωνικη υπηρεσια για να τον ελεγχουν για παιδοφιλια. θα του εκανα και μηνυση, αλλα δεν εξρω τι ισχυει νομικα. αν υπαρχει παραγραφη για τετοια αδικηματα. αν ενδιαφερεσαι, ρωτα δικηγορο. κι ας βουηξει ολη η χωρα.
    Μένω σε χωριό.. Αν μαθευτεί ξέρεις πως θα μου φέρονται όλοι? Πως θα με κοιτάνε όλοι? Τι θα κερδίσω? Τίποτα. Έχω μια ταφόπλακα και δεν ξέρω πως να την φύγω από πάνω μου.
    Αν το πω θα με πιστέψουν γιατί σαν άνθρωπος δεν έμαθα να λέω ψέματα και οι κουβέντες μου είναι μετρημένες.. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκεφτούν ότι πλάθω ιστορίες και δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι δικοί μου όταν δουν την αλήθεια.

Senior Member
    ξεκινα απο την κουβεντα με την ψυχολογο, για να δεις τι γινεται και το σκεφτεσαι μετα το τι θα κανεις. οχι ολα μαζι...

george1520
    Guest
    ξεκινα απο την κουβεντα με την ψυχολογο, για να δεις τι γινεται και το σκεφτεσαι μετα το τι θα κανεις. οχι ολα μαζι...
    Κάναμε μια φορά την συζήτηση.. Την άρχισε καλά.. Στην 3η ερώτηση ξέφυγε. Μπήκε απότομα στο ζουμί της ιστορίας και αντιδρασα. Ενώ ήξερε πως μου είναι δύσκολο δεβ το πήγε σιγά σιγά. Δεν ξέρω πότε θα είμαι ξανά έτοιμος αλλά θελω φύγω αυτό το πράγμα από πάνω μου.

Senior Member
    Κάναμε μια φορά την συζήτηση.. Την άρχισε καλά.. Στην 3η ερώτηση ξέφυγε. Μπήκε απότομα στο ζουμί της ιστορίας και αντιδρασα. Ενώ ήξερε πως μου είναι δύσκολο δεβ το πήγε σιγά σιγά. Δεν ξέρω πότε θα είμαι ξανά έτοιμος αλλά θελω φύγω αυτό το πράγμα από πάνω μου.
    κανε κι αλλη προσπαθεια και ειδοποιησε την οτι αν δεν θελεις κατι να απαντησεις, να πηγαινετε παρακατω.
    η πες της οτι δεν θελεις να μπειτε σε περιγραφες για παραδειγμα (αν αυτο που σε ενοχλησε ηταν οι περιγραφες) αλλα να επικεντρωθειτε στην αντιμετωπιση.

george1520
    Guest
    κανε κι αλλη προσπαθεια και ειδοποιησε την οτι αν δεν θελεις κατι να απαντησεις, να πηγαινετε παρακατω.
    η πες της οτι δεν θελεις να μπειτε σε περιγραφες για παραδειγμα (αν αυτο που σε ενοχλησε ηταν οι περιγραφες) αλλα να επικεντρωθειτε στην αντιμετωπιση.
    Ήθελε να της πω ακριβώς τι γινόταν.. Λέει μόνο έτσι θα καταφέρω να πάω παρακατω.. Εγώ δεν μπορώ να τα πω άρα γιατί να κάνω ξανά την συζήτηση?

Senior Member
    Ήθελε να της πω ακριβώς τι γινόταν.. Λέει μόνο έτσι θα καταφέρω να πάω παρακατω.. Εγώ δεν μπορώ να τα πω άρα γιατί να κάνω ξανά την συζήτηση?
    ειναι θεμα της ψυχοθεραπειας αυτο. δεν ειμαι ειδικη οπως ξερεις. αν ημουν στην θεση της, θα ηθελα να το συζηταμε οσο μπορεις εσυ, μεχρι να μου ανοιχτεις. δεν θα επεμενα εξ αρχης σε συγκεκριμενα σημεια. μπορει και να κανω λαθος ομως. ισως μπορεις να παρεις πληροφοριες απο αλλον θεραπευτη σε θεωρητικο επιπεδο, αν εχει τοση θεραπευτικη αξια να μιλας για σημεια που σε ενοχλουν σε μια κακοποιηση, η γινεται κι αλλιως.
    αν καποιος εδω εχει εμπειρια με ψυχοθεραπεια, εχοντας υποστει κακοποιηση, ισως εχει μια γνωμη.

Page 3 of 8 FirstFirst 12345 ... LastLast