Results 76 to 90 of 118
Thread: Η ζωή μου
-
07-04-2020, 16:02 #76ntintiGuest
Εντάξει Γιώργο αυτό που ήθελα το κατάλαβα....
Δύο άνθρωποι σου είπαν το ίδιο πράγμα διάλεξες να "επιτεθείς"στον ένα γιατί είπες ότι ο τρόπος μου ήταν ανάλογος...
Οκ το δέχομαι ....
Σου ζήτησα συγνώμη για τον τρόπο μου και εσείς ακόμα το συνεχίζεται...
Μηλησες για αυτοκτονία όταν στα είπα εγώ.....
Με έκανες να νοιώσω απαίσια όπως είπες ότι έκανα εγώ για εσενα........
Αλήθεια εσύ δεν με γέμισες ενοχές που κατάλαβες όλα αυτά που σου έγραψα από λάθος?
Δεν είστε μόνο εσείς σε ευαίσθητες θέσεις οπότε ληξτω εδώ γιατί πραγματικά η στεναχώρια μου έγινε θυμός μετά που ξαναδιάβασα το θέμα σου από την αρχή και διαπίστωσα αυτό....
- 07-04-2020, 16:11 #77george1520Guest
Εγώ δεν σκέφτηκα καν την αυτοκτονία αλλά είναι ένα θεμα παρα πολύ λεπτό και ήθελα να δεις κι αυτή την οπτική. Θες να σώσεις τους άλλους και είναι πολύ καλό αυτό αλλά δεν σκέφτηκες να σώσεις εμένα ή οποιονδήποτε άλλον είναι στην θέση μου. Σε κάθε σχόλιο μου, σου έλεγα ότι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά σου εξηγούσα πως πρέπει να γίνουν όλα με την σωστή σειρά. Λυπάμαι που ένιωσες έτσι αλλά όταν τα διάβασα αυτά που είπες στεναχωρηθηκα και έσπασα ότι είχα μπροστά μου.. Η πληγή είναι δική μου και ειχα την ανάγκη να βρω τρόπους να την κλείσω και όχι να ανοίξω δίπλα της ακόμη μια..
07-04-2020, 16:15 #78
Μαλλον τα εχεις λιγο μπερδεψει ντιντι... Επειδη ακριβως διαβαζουν και αλλοι επιζωντες και κοντινοι ανθρωποι τους, για αυτο το λογο δεν πρεπει να μενει αναπαντητη μια τετοια τοποθετηση. Αν το μονο που βλεπουν οσοι διαβαζουν ειναι το μηνυμα που φορτωνει τετοια βαρη στον επιζωντα και την απαντηση του που υπερασπιζεται τον εαυτο του για τα αυτονοητα, τοτε ειναι που περναει το λαθος μηνυμα. Επειδη ακριβως ειμαστε σε φορουμ που εχει σκοπο την ψυχολογικη υποστηριξη των μελων και οχι ηθικη τους καταβαραθρωση με αξονα την ιδια την κακοποιηση τους.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
07-04-2020, 16:33 #79ntintiGuestΤην ανέφερες όμως ρε συ Γιώργο και αν εσύ έσπασες ότι βρήκες μπροστά σου εγώ δεν θα σου αναλύσω τι έκανα προσαπτωντας μου αυτό γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του...
Αυτοκτονία ?Είναι μια λέξη που δεν την αναφέρεις ούτε για πλάκα...
Πολύ περισσότερο όταν έρχεται και ένας τρίτος άσχετος τελείως με την μεταξύ μας συζητήσει να με διορθώσει επειδή αυτός νομίζει ότι είναι ο αλάνθαστος και όλο αυτό το κάνει ακόμα πιο σκληρό...
Σε κάθε σχόλιο σου μπορεί να έλεγες ότι καταλαβαινες αλλά εγώ εισεπρατα ένα θυμό και μια επίθεση η οποία έκανε όλα αυτά τα ενοχικά που ένιωθα ακόμα πιο δυνατά......
Και όχι δεν τα άξιζα γιατί μαλλιασε η γλώσσα μου να σου λέω οκ αν έκανα λάθος σορυ....
Και ακόμα και τώρα νοιωθω άσχημα που έρχομαι σε αντιπαράθεση ακόμα μαζί σου γιατί πιστεύεις ότι δεν θέλω να σε βοηθήσω.....
Και μόνο ότι έχω χαραμισει μισή μέρα να δικαιολογουμε μόνο σε εσένα αυτό δείχνει τι αισθάνομαι...
Για πολύ λίγα άτομα εδώ μέσα θα ασχολιομουν τόσο πολύ και αυτοι πιστεύω να με καταλαβαίνουν...
Για όλους τους άλλους που θέλουν απλά να τα λένε χύμα αδιαφοροντας για τον συνομιλητή τουςδεν θα τους κάνω την χάρη να αλλάξω τις αρχές μου....
07-04-2020, 17:00 #80
Παπικο αλαθητο και αφ' υψηλου αντιμετωπιση πραγματων και ανθρωπων εχει οποιος υποτιμα ετσι τον αλλον χωρις επιχειρηματα απλα και μονο γιατι τολμησε να προκαλεσει την αρχικη του τοποθετηση, και που χωριζει ενα δημοσιο φορουμ σε "δικους του" και "τριτους", ενω προηγουμενως πρωτος ο ιδιος χρησιμοποιησε το δημοσιο χαρακτηρα του φορουμ σαν νομιμοποιηση για την αστοχη παρεμβαση του....
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
07-04-2020, 17:02 #81george1520Guest
07-04-2020, 17:05 #82
07-04-2020, 17:10 #83
Ξερεις ντιντι, ηδη η πρωτη πρωτη σου απαντηση στην πρωτη σελιδα αυτου του θρεντ προσωπικα μου ειχε πολυ κακοφανει. Νομιζω πρεπει να ξαναδιαβασεις τη δευτερη γραμμη της αναρτησης σου εκεινης, και να αποτελεσει τοσο αυτη οσο και τα ποστ που μολις προηγηθηκαν την εναρξη ενος γονιμου διαλογου με τον εαυτο σου για το πως χειριζεσαι ευαισθητα ζητηματα και τι λογια χρησιμοποιεις.
07-04-2020, 17:21 #84ntintiGuestoboro με όλο τον σεβασμό στα σχολια σου δεν θέλω να το συνεχίσω άλλο ...
07-04-2020, 19:40 #85
Ντιντη μου εχεις αποδειξει τι ανθρωπος εισαι και πιστευω οταν ηρεμησουν τα πνευματα θα τα σκεφτεις καλυτερα τα πραγματα.Μιλησαν και οι υπολοιποι και θα το κλεισω κι εγω εδω λεγοντας το εξης...δεν υπαρχει κανεις εδω μεσα,τουλαχιστον απο οσους γραφουμε συχνα κ ανταλλασουμε αποψεις μεταξυ μας,που θα ηθελε να δει εξω εναν βιαστη ΟΜΩΣ δεν πρεπει να ξεχναμε ποσο πιο επωδυνη ειναι η κακοποιηση απο εναν συγγενη σου σε σχεση με εναν αγνωστο.Υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν την ψυχικη δυναμη να καταγγειλουν εναν αγνωστο που τους κακοποιησε ποσο μαλλον οταν μιλαμε για συγγενη!Μιλαμε για πολυ σκληρο κι επωδυνο φορτιο.Επισης δεν ειναι καθε οικογενεια λειτουργικη κ γεματη αγαπη.Εχω γνωστη που την βιασαν κ το ειπε στην μητερα της κ δεν την πιστεψε.Αυτο αποτελεσε για αυτην δευτερο βιασμο.Μην τα απλοποιουμε τοσο πολυ τα πραγματα.Σε μικρες κοινωνιες οσο αλλοκοτο κ αν ακουγεται, πιο πιθανο ειναι να κατηγορησουν το θυμα παρα τον θυτη.Θεωρω οτι ησουν επιθετικη σημερα χωρις να ξερω απο που ακριβως πηγαζει αυτο.Το κλεινω εδω.
07-04-2020, 20:16 #86
Να γιατί "φοβόμουν" να γράψω κάτι στο θέμα σου.
Όταν κάποιος βρίσκει το θάρρος να γράψει κάτι δημόσια που δεν έχει πει ποτέ και του είναι τόσο επίπονο...είναι σαν μια ανοιχτή πληγή ξαφνικά μπροστά σου. Όσο και να θες να βοηθήσεις εκείνη την στιγμή τον άνθρωπο με την πληγή, άθελα σου μπορεί να του κάνεις κακό αντί για καλό προσπαθώντας να τον βοηθήσεις αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις.
Εδώ δεν είμαστε ειδικοί Γιώργο, μιλάμε όλοι με βάση τα όσα ξέρουμε από προσωπική εμπειρία και μόνο και σίγουρα μπορεί να πούμε και βλακείες χωρίς κακή πρόθεση.
Κράτα το θετικό της ιστορίας, άκουσες αυθόρμητα απτην ντιντι αυτό που πιθανόν καταλόγιζες κι ο ίδιος στον εαυτό σου κάποια στιγμή σαν ενοχή και μπόρεσες σήμερα ως ενήλικας και υπερασπίστηκες τον εαυτό σου απέναντι σε αυτή την ενοχή. Όχι δεν είσαι υποχρεωμένος να σώσεις κανέναν ούτε φταις που δεν μίλησες ως παιδί τότε ή που συνεχίζεις να μην μιλάς ως ενήλικας τώρα. Έχεις κάνει πολλά βήματα και πολύ κόπο για να φτάσεις μέχρι εδώ που έφτασες και εσύ και μόνο εσύ καθορίζεις το βήμα σου και τον ρυθμό σου.
Αν δεν σε τσιτώνει η ερώτηση θα θελες να πεις τι σχέσεις είχες μετά με αυτό τον άνθρωπο; Εννοώ, είστε συγγενείς, μένετε κοντά αλλά πόσες σχέσεις είχαν οι οικογένειες ή εσύ μαζί του; Τι ένιωθες για αυτόν; Μπορεί να είναι βλακεία οι ερωτήσεις αλλά επειδή είπες ότι πιο παλιά το είχες απωθήσει εντελώς σαν σκέψη απτο μυαλό σου.
07-04-2020, 20:56 #87george1520GuestΔεν θυμάμαι να είχαμε πολλά πάρε δώσε.. Δεν θυμάμαι να μίλησα μαζί του ξανά.. Εννοώ να έκανα διάλογο. Μόνο να πει κάτι και να απαντήσω πίσω αλλά ως εκεί.
Η οικογένεια μου με την δική του δεν είχαν ούτε έχουν στενές σχέσεις. Οι συζητήσεις γίνονται από την μια αυλή στην αλλη. Τώρα που είμαστε σπίτι όλοι μιλάνε περισσότερο και αυτός μιλάει με τον πατέρα μου κάθε πρωί και τον ακούω από το δωμάτιο μου..
08-04-2020, 14:25 #88george1520GuestΑπό χθες που έγινε η συζήτηση σκέφτομαι μόνο αυτό και ζυγίζω τα πράγματα. Είχα σκοπό να μην μπω ξανά φόρουμ μέχρι να έχω καθαρό μυαλό αλλα έχω ανάγκη να πω κάποια πράγματα.
Η Ντιντι και η remedy είπαν τα ίδια πράγματα αλλά για ένα περίεργο λόγο αντιδρασα στην Ντιντι. Ίσως είχα εγώ τα δικά μου? Ίσως ήταν περίεργη στιγμή που επέλεξε να το πει? Ίσως ο τρόπος της? Ίσως επειδή την ένιωθα τόσο καιρό κοντά μου και ξαφνικά την είδα απέναντι μου? Δεν ξέρω. Ζητω συγνώμη για την αντίδραση μου και για αυτά που είπα αλλά μάλλον δεν ήμουν έτοιμος να ακούσω όλα αυτά.. Πιστευα ότι ανοίγοντας το θέμα θα βρω δύναμη να το αντιμετωπίσω, δεν περίμενα να δω και αυτη την οπτική. Σε ένα σημείο έκανα υποδείξεις για το πως μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος το θύμα, όχι για να το παίξω έξυπνος αλλά γιατι αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις, όσο και να θες. Τα έγραψα έτσι ώστε να είμαστε προσεκτικοί στο επόμενο που θα μπει και θα πει για τον βιασμό του. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για αυτόν, είναι δύσκολο να το παραδεχτείς, είναι δύσκολο να απαντήσεις στην ερώτηση του εαυτού σου "ρε γιατί δεν αντιδρασες?", είναι δύσκολο να πεις "αυτός που σε έθαψε ήταν ο ξάδελφος σου με τις ευλογίες των γονιών σου".
Και θα απαντήσω στην ερώτηση που μου έκανε κάποιος "πως μπορώ να έχω απέναντι μου το βιαστή μου και να μην αντιδρώ? Πως μπορώ να τον βλέπω κάθε μέρα?". Δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα πως μπορώ να το κάνω. Ίσως να είμαι κενός μέσα μου, ίσως επειδή σκέφτομαι πως τώρα πια δεν έχει σημασία να κάνω κάτι? Ότι και να κάνω η πληγή είναι ανοιχτη. Τιμωρηθεί ή όχι αυτό που νιώθω δεν θα αλλάξει. Ίσως επειδή το έθαψα τόσο καλά να νομίζω ότι είναι απλά ένα όνειρο? Δεν ξέρω. Αλήθεια δεν ξέρω. Ξέρω πως αν αντιδασω τώρα απλά θα καταστρέψω οικογενειες και δεν το θέλω. Μπορεί να τους αξίζει αλλά δεν με νοιάζει. Αυτό που νιώθω, δεν θα αλλάξει!
Έχετε δίκιο έπρεπε να μιλήσω τότε για να σώσω άλλες ζωές, έχετε δίκιο πως εγώ μπορεί να είμαι η αιτία που καταστραφηκαν άλλοι άνθρωποι. Αλλά ήμουν παιδί, δεν είχα κανένα δίπλα μου και η μόνη μου προστασία ήταν ο τοίχος που κρυβομουν για να μην με δει. Σπίτι έτρωγα ξύλο, βρισιές και έξω κρυβομουν για να μην με δει αυτός. Έχετε δίκιο, δεν σκέφτηκα αυτό το σεναριο, δεν σκέφτηκα ότι αν μιλούσα θα μπορούσα να βοηθήσω άλλους. Ζητώ συγνώμη για αυτό.
Ένιωθα τόσο καιρό καλά με τον εαυτό μου γιατί βοηθούσα ζώα, ανθρώπους και ξαφνικά κατάλαβα πως όλα είναι ένα μπαλόνι και έσκασε στο πρόσωπό μου..
08-04-2020, 14:42 #89
Γιωργο αν μου επιτρεπεις, υπαρχει μια μεγαλη διαφορα αναμεσα σε αυτο που ειπε η remedy κι αυτο που ειπε η ντιντι, και δεν εχει να κανει μονο με τον τροπο η το υφος που χρησιμοποιησε η καθεμια τους. Ενω η ρεμεντι περισσοτερο επεσημανε τα θετικα του να τον αντιμετωπισεις, να κινηθεις νομικα κλπ, η ντιντι το παρουσιασε σαν ηθικη υποχρεωση και καθηκον σου ως επιζων (!) και ειχε εναν απιστευτα μοραλιστικο τονο για ολο αυτο. Οσο για το υφος, υπο το βαρος ακριβως αυτης της διακρισης, της ντιντης ητανε πολυ χειροτερο και εβγαζε οργη και αγανακτηση. Για μενα δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα σε αυτα που σου επεσημανε η ρεμεντι αφηνοντας σου αρκετο χωρο και χωρις να σε κρινει, με ολα οσα σου φορτωσε η ντιντι μ' αυτο το απιστευτα ηθικολογικο ξεσπασμα της, και μαλιστα στη φαση που ακομα επουλωνεσαι και εχεις κιολας ανοιχτει πρωτη φορα για αυτο σε δημοσιο φορουμ.
Εχεις καθε δικαιωμα οχι να μην κυνηγησεις απλα, ουτε καν να αναμετρηθεις με αυτον τον ανθρωπο. Σε παρακαλω μην αμφιβαλλεις για αυτο."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
08-04-2020, 14:58 #90george1520GuestΌταν άρχισα την ψυχοθεραπεία ήταν η στιγμή που αποφάσισα πως αυτό που είμαι κάνει κακό πρώτα σε εμένα και μετά στους άλλους που δεν μου φταίνε και έβαλα στόχους (με σειρά προτεραιότητας). Να σταματήσω να φοβάμαι όλα όσα μου φτιάχνει το μυαλό εξαιτίας της κατάθλιψης, να δω τους γονείς μου όπως είναι και να σταματήσω να ρίχνω ευθύνες στον εαυτό μου για την συμπεριφορά τους, να ξυπνήσω την ευαίσθητη πλευρά μου (τα συναισθήματα μου), να δω εμένα όπως είμαι και όχι όπως με έβλεπαν οι γονείς μου, να εκτιμήσω ανθρώπους - συμπεριφορες, να κλείσω τις πληγές μου και τέλος να αντιμετωπίσω την κακοποίηση. Σε όλα είδα αλλαγές και νιώθω καλά με τον εαυτό μου και τον χαρακτήρα μου και θα συνεχίσω να αλλάζω.. Μόνο σε ένα θέμα σκαλωσα.
Από όλα αυτό που έγινε στο φόρουμ θα κρατήσω μόνο ένα πράγμα.. Ότι πλέον νιώθω θυμό για αυτόν ενώ τόσο καιρό δεν ένιωθα τίποτα. Αν ακόμη μείνουν στο μυαλό οι σκέψεις ότι δεν έσωσα άλλους και συνεχίσω να νιώθω ενοχές, θα το συζητήσω με την ψυχολόγο. Την πραγματικότητα ομως την ξέρω, ήμουν παιδί και δεν μπορούσα να κάνω πολλά άλλα είναι καλό να μιλάς για να προλαβαίνεις να σώσεις τον εαυτό σου αλλά και τους άλλους. Ίσως αυτό με πείσμωσει και με κάνει να το αντιμετωπίσω, ίσως με κάνει να σκαλωσω περισσότερο.
Έχω διαβάσει παλιά κάτι "μέσα μας έχουμε τον καλό και τον κακό λύκο και νικάει αυτός που ταιζουμε περισσότερο" και εγώ προσπαθώ τα τελευταία χρόνια να ταΐζω τον "καλο".. Όχι με τόση επιτυχία αλλά προσπαθώ.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση