Σας έχει τύχει;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    Senior Member

Σας έχει τύχει;

Καλησπέρα, ώρες ώρες εκεί που κάθομαι παθαίνω κάτι παραισθησεις του τύπου ότι κάτι κινείται, ότι κάποιος περνάει, ότι κάποιος που στέκεται δίπλα μου με κοιτάει ενώ κοιτάω αλλού, οπτικές ψευδαισθησεις δλδ, σας έχει συμβεί;

Member
    Ίσως έχεις δίκιο,ίσως όχι.. Δηλαδή εφόσον όλα έχουν να κάνουν γύρω μας με την ενεργεια,υπάρχει η περίπτωση μερικές φορές να αντιλαμβάνεσαι αλλαγές ή να νιώθεις αδικαιολόγητα περίεργα σε ένα συγκεκριμένο μέρος,μια συγκεκριμένη στιγμή.Προσωπικα έχω εντοπίσει ας πούμε πως το ποιο ενεργειακό σημείο του σπιτιού μου είναι η κουζίνα,σε πολλές συζητήσεις όταν αυτές ενταθούν προσπαθώ να αποχωρήσω γιατί νιώθω όντως κάτι να βαραίνει την ατμόσφαιρα,έχω την εντύπωση ότι τα μάτια των συνομιλητών αλλάζουν και γυαλίζουν και πολλά άλλα κάποτε σχεδόν θα ορκιζομουν ότι είδα κάποιον να περνάει στο δωμάτιο ενώ ήμουν μόνος,όταν σκέφτηκα αργότερα τι ίσως έφταιγε διαπίστωσα πως εκείνο τον καιρό διάβαζα μανιωδώς βιβλία μεταφυσικού περιεχομένου,αποφάσισα να σταματήσω εντελώς το διάβασμα τέτοιων κειμένων και μετά όλα ήταν καλά,κοινώς δεν ταιζω αυτό που με τρώει,δεν πάω γυρεύοντας,αν κάτι αντιληφθώ σαν λάθος ή μια διαίσθηση με παρακινεί να κάνω πίσω τότε δεν την αγνοω,εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και δέχομαι τις προειδοποιήσεις που μου στέλνει,έτσι τα βλέπω εγώ και για
    εσένα,έχεις μια διαίσθηση,ίσως οπτικοποιεί κιόλας,άκουσε την.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Matrix View Post
    Ίσως έχεις δίκιο,ίσως όχι.. Δηλαδή εφόσον όλα έχουν να κάνουν γύρω μας με την ενεργεια,υπάρχει η περίπτωση μερικές φορές να αντιλαμβάνεσαι αλλαγές ή να νιώθεις αδικαιολόγητα περίεργα σε ένα συγκεκριμένο μέρος,μια συγκεκριμένη στιγμή.Προσωπικα έχω εντοπίσει ας πούμε πως το ποιο ενεργειακό σημείο του σπιτιού μου είναι η κουζίνα,σε πολλές συζητήσεις όταν αυτές ενταθούν προσπαθώ να αποχωρήσω γιατί νιώθω όντως κάτι να βαραίνει την ατμόσφαιρα,έχω την εντύπωση ότι τα μάτια των συνομιλητών αλλάζουν και γυαλίζουν και πολλά άλλα κάποτε σχεδόν θα ορκιζομουν ότι είδα κάποιον να περνάει στο δωμάτιο ενώ ήμουν μόνος,όταν σκέφτηκα αργότερα τι ίσως έφταιγε διαπίστωσα πως εκείνο τον καιρό διάβαζα μανιωδώς βιβλία μεταφυσικού περιεχομένου,αποφάσισα να σταματήσω εντελώς το διάβασμα τέτοιων κειμένων και μετά όλα ήταν καλά,κοινώς δεν ταιζω αυτό που με τρώει,δεν πάω γυρεύοντας,αν κάτι αντιληφθώ σαν λάθος ή μια διαίσθηση με παρακινεί να κάνω πίσω τότε δεν την αγνοω,εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και δέχομαι τις προειδοποιήσεις που μου στέλνει,έτσι τα βλέπω εγώ και για
    εσένα,έχεις μια διαίσθηση,ίσως οπτικοποιεί κιόλας,άκουσε την.
    Γενικά διαίσθηση έχω άλλα κ πολλές φορές λέω η ιδέα μου θα ναι κ τελικά δεν ήταν η ιδέα μου αλλά αλήθεια

Member
    Αν δεν υπάρχει ψυχιατρική διαταραχή σοβαρού τύπου όπου εκεί δεν ξέρω τι να πω ούτε είμαι αρμοδιος, τότε μπορώ να σου πω ότι όλοι έχουμε τις εμμονές μας,όλοι πορευόμαστε με διάφορες σκέψεις να μας πυρπολούν το μυαλό και κατά εμέ όλα αυτά παίρνουν εν τέλει την αξία που τους δίνεις,μη δίνεις και τόσο σημασία,αν μπορείς διοχέτευσε την ενέργεια σου σε ένα χόμπι,αν νομίζεις ότι έχεις μια άσχημη πλευρά που φαντάζεται μη υπαρκτά πράγματα τότε εκμεταλευσου την,θα μπορούσες καλιστα να ζωγραφίζεις εικόνες τρομαγμένων ανθρώπων ή να γράφεις για αυτούς ή να κατασκευάζεις χειροποίητα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τους φόβους σου..Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες οι περίεργοι είναι άνθρωποι σαν εσένα,μόνο που μετέτρεψαν την σκοτεινή τους πλευρά σε κάτι θετικό,έτσι το έχω αντιληφθεί..

Senior Member
    εχει φτασει το ανχος σου σε ακραιο βαθμο......... αυτο χρειάζεται φαρμακευτικη αγωγη......

ο ψυχιατρος σου προτεινε αγωγη που δεν πηρες ποτε.....

μηπως τελικα να παρεις και μια αλλη γνωμη καποιου αλλου γιατρου εκτος ψυχολογου.....

Member
    Κοιμάσαι σχετικά καλά? Ολοι το παθαίνουμε αν έχουμε άγχος και έχουμε κοιμηθεί υπερβολικά λίγο.

Senior Member
    Από το πολύ άγχος είναι το έχω πάθει και εγώ κάποιες φορές. Και τώρα κλεισμένοι μέσα με την πανδημία λογικό είναι να έχει ενταθεί το άγχος και να νομίζεις πως κάτι κουνήθηκε, κάτι είδες κλπ. Είμαι σίγουρος πως σε φασεις που είσαι πιο ήρεμη δεν παρατηρείς τπτ τέτοιο.
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Το παθαίνω συχνά όταν δεν κοιμάμαι καλα.Μια φορά που είχα ξενυχτισει από την δουλειά πριν χρόνια και είχα σηκωθεί να πιω νερό ,θα ορκιζομουν ότι μόλις άνοιξα το φως της κουζίνας ,είδα πάνω στον πάγκο κάτι σαν ιγκουάνα...Το τρομερό είναι ότι εγώ δεν είχα ιγκουάνα ...ανοιγοκλεισα τα μάτια μου και δεν υπήρχε τίποτα..το πρωί βέβαια έφαγα το σπίτι από την τρομάρα μου,ώρα είναι λέω την ώρα που κοιμάμαι να έρθει απο πάνω μου η σαύρα και να τρομάξω...
    Dear God i don't know what the future holds but I'm counting on you.

Μπορει να ειναι χαζο που το αναφερω ομως τυχαινει, οχι αρκετα συχνα ομως εχει τυχει να το παρατηρησω οτι γινεται, να νομιζω να βλεπω κατι στο δωματιο μου και να τρομαζω. Μια φορα ενα βραδυ ειδα απο πανω μου κατι μαυρο μικρο σε μεγεθος να πεταει και πεταχτηκα. Ημουνα τοσο σιγουρη οτι το ειδα που εψαχνα στον αερα. Αλλα μετα σκεφτηκα θα το φανταστηκα. Και καποια χρονια πριν οταν θα ημουνα 20 ημουνα με καποια παρεα ημασταν σε ενα μαγαζι και ειχε σκοταδι και σε ενα μερος νομιζα για μισα δευτερολεπτα οτι ειδα εναν να ειναι στα τεσσερα και να εχει αιματα. Ειχα λιγο παγωσει αλλα δε το πηρα στα σοβαρα.
    Μπορει να ειμαι επηρεασμενη κιολας γιατι ως παιδι εβλεπα αρκετες ταινιες τρομου η να εχω εσωτερικευμενο αγχος γιατι πινω πολυ καφε κιολας.
    Δε το εχω πει πουθενα γιατι δε το θεωρω κατι ομως η ερωτηση σου με εκανε να το θυμηθω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Matrix View Post
    Αν δεν υπάρχει ψυχιατρική διαταραχή σοβαρού τύπου όπου εκεί δεν ξέρω τι να πω ούτε είμαι αρμοδιος, τότε μπορώ να σου πω ότι όλοι έχουμε τις εμμονές μας,όλοι πορευόμαστε με διάφορες σκέψεις να μας πυρπολούν το μυαλό και κατά εμέ όλα αυτά παίρνουν εν τέλει την αξία που τους δίνεις,μη δίνεις και τόσο σημασία,αν μπορείς διοχέτευσε την ενέργεια σου σε ένα χόμπι,αν νομίζεις ότι έχεις μια άσχημη πλευρά που φαντάζεται μη υπαρκτά πράγματα τότε εκμεταλευσου την,θα μπορούσες καλιστα να ζωγραφίζεις εικόνες τρομαγμένων ανθρώπων ή να γράφεις για αυτούς ή να κατασκευάζεις χειροποίητα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν τους φόβους σου..Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες οι περίεργοι είναι άνθρωποι σαν εσένα,μόνο που μετέτρεψαν την σκοτεινή τους πλευρά σε κάτι θετικό,έτσι το έχω αντιληφθεί..
    Το πιο πιθανό να είναι αυταπάτες από διάφορες φοβιες

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    εχει φτασει το ανχος σου σε ακραιο βαθμο......... αυτο χρειάζεται φαρμακευτικη αγωγη......

ο ψυχιατρος σου προτεινε αγωγη που δεν πηρες ποτε.....

μηπως τελικα να παρεις και μια αλλη γνωμη καποιου αλλου γιατρου εκτος ψυχολογου.....
    Δεν υπάρχει περίπτωση να πας σε γιατρο και να μη σου δώσει φάρμακα εγώ αυτό ξέρω και τέρμα με τους γιατρούς τους σιχάθηκα κ δεν τους εμπιστεύομαι, εγώ θα γίνω γιατρός του εαυτού μου.