Κορονοιος και παχυσαρκία
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270

    Κορονοιος και παχυσαρκία

    Είμαι 23 ετών ύψος 1,60 βάρος 93 κιλά που αυτό σημαίνει ότι είμαι παχύσαρκη 2ου βαθμού επίσης έχω και δερματιλλομανια και τάσεις αυτοκαταστροφής.. Δεν προσέχω τον εαυτό μ μ αρέσει ν τρώω με κάνει ν χαίρομαι μ δίνει χαρά όταν δεν τρώω έχω νεύρα έως κ τ κλάματα βάζω και αν πριν όλα αυτά ήταν σε 1 βαθμό έντονα τώρα ειν 10 φορές λόγω κορονοιου ξερετε επίσης όσοι ήταν ήδη υπερβαροι τώρα θ γίνουν και παχύσαρκοι.. Είμαι όλη μέρα ξάπλα τρώω βλέπω ταινίες σειρές γτ γ εμένα όλα αυτά είναι μια αφορμή ν αφήσω την ζωή στην μοίρα της επίσης ν βγω έξω δεν το τολμώ έχω ν βγω 20 μέρες γτ εφόσον λένε ότι οι παχύσαρκοι είναι πιο ευάλωτοι κ εγώ ήδη έχω πόνο στο στήθος από το βάρος π με πιέζει τ βραδιά ν κολλήσω και τον ιό αυτό ήταν... Η γελοιότητα είναι ότι έχω αφήσει άλλους ν με επηρεάσουν τόσα χρόνια για τα κιλα και τα σχόλια π στο τέλος τα έγραψα όλα στα τέτοια μ κ είμαι έτσι όπως είμαι.. Πριν 2 χρόνια ήμουν 70 κιλά μ έλεγαν τότε κάνε καμιά δίαιτα και προχτές γύρισα να δω φωτογραφίες από τότε κ ξερεται πως ήμουν σαν μοντέλο σε σχέση με τώρα και οι άλλοι κορόιδευαν πριν 1 χρόνο έκανα αυστηρή δίαιτα πήγαινα τρέξιμο κτλ και στο δρόμο ήταν κάποιοι π καθοντουσαν και σχολίαζαν πάλι και άκουσα ν λένε δεν προσπαθουν ν χάσουν κ τπτ όσες έχουν κιλά και π ξέρεις εσύ ρε τ κάνω στην καθημερινη μ ζωή καταλαβαινεται γτ πράγμα μιλάω όταν είναι κάποιος 120 κιλά δεν ξέρω κ εγώ πόσα και φταίνει 80 ας πούμε κ γυρνάει ο άλλος ο άκυρος στο δρόμο ν τ πει χάσε κιλά νιώθει ότι δεν έχει κάνει τπτ απολύτως κ ξαναγυρναει στα ίδια κιλά γτ νιώθει ότι ότι και ν κάνει δεν θ γίνει ποτέ αποδεκτός.. Θ μ πείτε ν μην με νοιάζει τ λένε οι άλλοι αλλά σόρρυ εγω π ειμ κοπέλα κ η κάθε κοπέλα θέλει ν την κοιτάξει κάποιος κ ν σε ζαλίσουν με τέτοια σχόλια στο δρόμο η στην δουλειά ή στο σχολείο δεν ειν ευχάριστο...το γνωστό bodyshaming..

  2. #2
    george1520
    Guest
    Καλημέρα. Ποιος είπε πως οι παχύσαρκοι ανήκουν στους ευάλωτες ομάδες??
    Ψυχολόγο πας (πριν μείνουμε σπίτι)? Ξέρεις τι λένε "όταν η ψυχή πονάει, το σώμα τρώει". Είναι μια αντίδραση για να "αντιμετωπίσουμε" προσωρινά τον πόνο, την ανασφάλεια, τον φόβο κτλ. Αν θες να κάνεις διατροφή μπορείς να αντικαταστήσεις το φαγητό που τρως με ένα υγιεινό, βάλε στο πρόγραμμα σου γυμναστική και γενικά μην αυτομαστιγωνεσαι. Το να θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας που θεωρούμε ότι δεν μας κάνει καλό είναι κάτι θετικό, το να θέλουμε να το αλλάξουμε και να μην κάνουμε κάτι νομίζω εκεί είναι η αρχή όλων των προβλημάτων.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2020
    Posts
    255
    Δεν είναι στις ευπαθης ομαδες οι παχυσαρκοι, ουτε οι υπερβαροι είναι. Εγω στη θεση σου θα το εβλεπα ως μια πολυ καλη αφορμη να ξεκινησεις διατροφη γιατί εχεις ολο τον χρονο να ορισεις τα γευματα σου όπως θελεις. Με τις ωρες καθε τριωρο, να μαγειρευεις στο σπιτι να κοψεις τα φρουτακια σου σε ταπερ τις σαλατες σου να τα εχεις ολα ετοιμα και απλα να εφοδιαζεις το σωμα σου ετσι ωστε στην πρωτη πεινα να μην πεσεις με τα μουτρα στο βρωμικο. Πείνασες; Εχεις τα φρουτα σου τσιμπας ηρεμεις απο το να φας πατατακια ή κατι αλλο.
    Ηθελες γλυκο, παρε μπαρες μικρες μπουκιτσες που θα σε ηρεμησουν γρηγορα.

    Απο την αλλη επισης θετικο επειδη υπαρχει η απαγορευση λίγος κόσμος ειναι εξω, βγες οπως θελεις και κανε το περπατημα σου, ξεκίνα με μιση ωριτσα και αυξησε το σιγα σιγα. Κοιμησου καλα και ηρεμα, φαε 3 ή2 ωριτσες πριν τον υπνο και θα κοιμηθεις σαν αγγελουδι. Δεν θα σε ενοχλησει κανεις στο δρόμο και αν νιωθεις ακομα πιο ανετα βγες απογευμα, εγω αυτο κανω. Βαλε και κανα φρουτακι ολοκληρο στην τσαντα αν πεινασεις.

    Επινα ουτε μισο ποτηρι νερο την ημερα, τωρα ειμαι στα 5. Στη αρχη με το ζορι τωρα πλεον τα θελω μονη μου. Δεν εχω συνηθισει ακομα το πηγαινε ελα στην τουαλετα. Το στομαχι μου δεν ποναει, τα εντερα μου εχουν ησυχασει. Θα δεις το σωμα σου αν ανθιζει κυριολεκτικα.

    Εαν χρειαζεσαι συμπαρασταση στείλε μου ή γραψε μου εδω.

    Περναω και εγω μια τετοια φαση, και θελω να πιστευω οτι θα βγω νικητρια.

    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ειναι: ΑΓΑΠΑ τον εαυτο σου, σκεψου ποτε μιλησες τρυφερα στο σωμα σου;
    Εγω κάνω και το αλλο το τρελο εως παραλογο, όταν πειναω ή εχω αργησει να φαω γιατι εχω βγει για περπατημα ή ειμαι εξω και αρχιζουν τα νευρα λέω στο εαυτο μου: Κοριτσι μου ήρεμησε σε λίγο θα φας και θα είσαι μια χαρα! Και ηρεμω. Αλήθεια. Παω σπιτι και σερβιρω το φαγητο που το εχω ετοιμο. Βαζω ταινιακι και τρωω ή βαζω σειρα και τρωω αλλα προσεχω το φαγητο μου οχι τοσο την σειρα απλα να παιζει.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Παρόλο πού υπάρχουν πολλοί και πολλές με τους προβληματισμούς σου Lenale, δεν είναι όλοι έτσι και δεν είναι ωραίο να γενικεύεις. Η εικόνα ενός παχύσαρκου που κάθεται μπροστά στην τηλεόραση και απλά σαβουριάζει όλη μέρα, είναι νομίζω ένα στερεότυπο που δεν αντιπροσωπεύει όλους τους παχύσαρκους και να σου πω την αλήθεια με ξενίζει η τόση απαισιοδοξία και μαυρίλα. Πρώτα από όλα, δεν έχει όλος ο κόσμος πρόβλημα με τα κιλά του να ασχολείται με αυτά όλη την ώρα. Δεύτερον, το να έχει κάποιος παραπάνω κιλά δεν σημαίνει ότι δεν έχει ζωή. Τρίτον, το να ρίχνουμε τις δικές μας αδυναμίες σε τρίτους, στην κακιά κοινωνία και στον κακό μας τον καιρό, δεν μου ακούγεται και πολύ σοβαρό επιχείρημα.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Για αρχή ο κορονοιος για 100στη φορά δεν κάνει διακρίσεις και αυτοί π καπνίζουν η είναι παχύσαρκοι είναι πιο ευάλωτοι είπα έχω ήδη πρόβλημα με το στήθος το ν κολλήσω και αυτό τον ιό που χτυπάει στα πνευμονια θα με ξεκάνει εδώ 13 χρόνων παιδί πέθανε στο Λονδίνο αν εσείς βγαινεται και για ένα απλό περπάτημα κακώς σε λίγο θ το απαγορεύσουν κ αυτό.. Από εκεί κ πέρα Sonia εγώ δεν έχω γνωρίσει παχύσαρκο ν τ έχει καλά με τον εαυτό του όταν ειδικά τ κιλά είναι πολύ παραπάνω και ανέφερα ότι έχω επηρεαστεί από άλλους γτ από παιδί άκουγα κριτική μη το ένα μη το άλλο ν μ πετάνε τ φαγητό αν δεν έχεις διατροφική διαταραχή που Ν καταλάβεις...

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Terabithia Nova
    Posts
    3,299
    Οτι αυτοι που καπνιζουν ειναι πιο ευαλωτοι στην πνευμονια που προκαλει ο covid-19 το εχω διαβασει και ακουσει παμπολλες φορες. Οτι ειναι και οι παχυσαρκοι πιο ευαλωτοι, ποτε... ΑΛηθεια, που το διαβασες οτι το επιπλεον βαρος στους αναπνευστικους μυες, οδηγει σε μεγαλυτερο κινδυνο απο την πνευμονια που χτυπα οχι τους αναπνευστικους μυες αλλα τον πνευμονα τον ιδιο;
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

    When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Ότι λένε οι ειδήσεις λέω δες το κ στο ίντερνετ τι λένε γ το επιπλέον βάρος τι να σ πω δεν ξέρω δεν είμαι ειδικός σίγουρα πάντως δεν ειν περίοδος ν βγει κάνεις τώρα που η κατάσταση χειρότερευει είτε ειν παχύσαρκος είτε όχι και ας μην ανήκει στις ευπαθείς ομάδες δεν σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    1) Εγώ καλά τα έχω με τον εαυτό μου κι έχω πολλά παραπάνω κιλά
    2) Δεν έχω πάρει παραπάνω κιλά αυτές τις μέρες. Είμαι στα ίδια.
    3) Χωρίς να πω ότι κάνω καλή διατροφή, δεν τρώω σνακς και αηδίες και δεν έχω αλλάξει την διατροφή μου τις μέρες της καραντίνας.
    4) Δεν το έχω ρίξει στην ξάπλα, στο φαγητό και στις ταινίες
    5) Μένω σε επαρχία και το πρωί περπατάω και δεν συναντάω κυριολεκτικά άνθρωπο πουθενά.
    6) Αν είχα κήπο, θα ασχολούμουν με τον κήπο. Δεν έχω, πάω σε κάποιο κτήμα και ασχολούμαι εκεί=κινούμαι.
    7) Όταν είμαι σπίτι, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος του 24ωρου, σαφώς και αράζω περισσότερο από ότι συνήθως αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το ξίνω όλη μέρα στον καναπέ. Κάνω πράγματα=κινούμαι. Από το να ποτίζω τα λουλούδια στο μπαλκόνι μέχρι να ξεσκονίζω το σαλόνι κι από το να καθαρίσω την αποθήκη μέχρι να ακούσω ένα τραγούδι και να χορέψω.
    8) Σαφέστατα και ο καθένας θέλει να είναι σε νορμάλ κιλά και να ακούει θετικά σχόλια, αλλά δεν αφήνουν όλοι να επηρεαστεί η ζωή τους και η ψυχολογία τους από αυτό. Παχύσαρκος δεν ισούται απαραίτητα άτομο με διατροφικές διαταραχές τύπου βουλιμία ή ξέρω κι εγώ τι, που με τη σειρά τους σχετίζονται με ψυχολογικά θέματα.
    9) Οι υπέρβαροι και οι παχύσαρκοι δεν είναι ευπαθείς ομάδες για τον κορονοϊό. Το ότι πολλοί παχύσαρκοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες λόγω άλλων καταστάσεων και νοσημάτων, μπορεί. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Καταρχάς γτ τ έχεις μπερδέψει δεν είπα πιο πάνω ποτέ ότι οι παχυσαρκοι είναι στις ευπαθείς ομάδες πόσες φορές θ τ πω ούτε ότι οι παχυσαρκοι γενικά έχουν απαραίτητα διατροφικες διαταραχες αλλά εγώ εχω για εμένα μιλάω από μικρή ηλικία ακόμα κ τώρα ότι τρώω μετά έρχονται οι ενοχές ο εμετός και είμαι και άτομο που τρώει συγκεκριμένα ζάχαρη σε υψηλο βαθμό δεν είναι όλοι οι παχύσαρκοι το ίδιο σαφώς

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Έχεις γράψει κάποιες φράσεις που δείχνουν να το γενικεύεις π.χ.

    Quote Originally Posted by Lenale View Post
    ξερετε επίσης όσοι ήταν ήδη υπερβαροι τώρα θ γίνουν και παχύσαρκοι..
    όταν είναι κάποιος 120 κιλά δεν ξέρω κ εγώ πόσα και φταίνει 80 ας πούμε κ γυρνάει ο άλλος ο άκυρος στο δρόμο ν τ πει χάσε κιλά νιώθει ότι δεν έχει κάνει τπτ απολύτως κ ξαναγυρναει στα ίδια κιλά γτ νιώθει ότι ότι και ν κάνει δεν θ γίνει ποτέ αποδεκτός...

    Από εκεί κ πέρα Sonia εγώ δεν έχω γνωρίσει παχύσαρκο ν τ έχει καλά με τον εαυτό του όταν ειδικά τ κιλά είναι πολύ παραπάνω
    και το πνεύμα του κειμένου σου κάτι τέτοιο μου έβγαλε, ΟΚ, πάω πάσο αν το διαβάζω λάθος.
    Πάντως το πρόβλημά σου το μεγάλο είναι η ψυχολογία σου, όχι ο κορονοϊός αυτου καθεαυτού ή ο κάθε μαλάκας που θα κάνει ένα σχόλιο.

    Είχες ακροθιγώς θίξει κάποια πράγματα για δύσκολα παιδικά χρόνια και πολλά σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία σου, ταυτόχρονα ήσουν αρνητική σε κάποια ψυχοθεραπεία αν θυμάμαι καλά. Πως περιμένεις ότι θα βγεις κάποια στιγμή από το τέλμα; Διότι την λογική "τα παρατάω όλα κι ότι είναι να γίνει ας γίνει" δεν την εννοείς πραγματικά, αλλά και αν το εννοούσες ακόμα, θα σε έφερνε η ζωή η ίδια αντιμέτωπη αργά ή γρήγορα με τα προβλήματά σου και θα σε κινητοποιούσε.

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Σωστά ότι λες είναι αλήθεια... δεν ξέρω γτ γίνεται και πως θ τ καταφέρω όπως λες να βγω από όλο αυτό κάνω συνέχεια πισωγύρισματα μια τα παρατάω μια όχι δυσκολεύομαι ν αλλάξω πολύ συνήθειες για αυτό στην αρχή έγραψα ότι αυτοκαταστρεφομαι... Δεν πολύ πιστεύω στον εαυτό μ μάλλον

  12. #12
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μένεις με τους δικούς σου ή μόνη σου;

  13. #13
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Με τους δικούς μ την μητέρα μ κ τον αδερφό μ δηλαδή

  14. #14
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    4,783
    Έχεις ακόμα θέματα με αυτούς ως προς την διατροφή; Δεν κατάλαβα ακριβώς, παλιά σου λέγαν μη τρως το ένα και το άλλο ή αντίθετα, φάει μη πάει χαμένο; Υπάρχουν στο σπίτι πολλά σνακς και τέτοια ή εσύ ψωνίζεις τέτοια πράγματα; Εγώ θα σου έλεγα να αφήσεις την διατροφή στην άκρη αυτή τη στιγμή, να την ξεκινήσεις όταν είσαι πιο ήρεμη. Ταυτόχρονα όμως προσπάθησε να έχεις εύκαιρα πιο υγιεινά φαγητά όσο γίνεται, όπως σου είπαν και κάποιοι πιο πάνω. Κάποιο φρούτο, κάποια μπάρα, αγγούρι ή καρότο σε φέτες, γιαουρτάκια, ξηροί καρποί ανάλατοι, σε τελική ανάλυση κουλουράκια και κέικ σπιτικά, καλύτερα είναι από πατατάκια, μπισκότα του εμπορίου και τέτοια.

    Αν έχεις άσχημες σχέσεις ή θέματα με τους δικούς σου ή ακόμα κι αν δεν έχεις αλλά θες κάποια ιδιωτικότητα, ωστόσο είσαι αναγκασμένη να συζείς 24 ώρες το 24ωρο για βδομάδες μαζί τους, μπορεί ο ύπνος ή κάποια ταινία να αποτελεί καταφύγιο για να τους αποφεύγεις και να αισθάνεσαι απομονωμένη, ωστόσο δεν μπορεί να κάνεις μόνο αυτά όλη μέρα. Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να συνυπάρξετε εκεί μέσα, να σου ανέβει η διάθεση κάπως και ταυτόχρονα να κινείσαι. Το να κάνεις κάποιες δουλειές στο δωμάτιό σου ή να βοηθήσεις κάπου τους άλλους δεν είναι κακό. Το να προσπαθήσετε να κάνετε κάτι μαζί μπορεί να είναι η αρχή για νέα κατανόηση. Αν όχι, και πάλι μπορείς μόνη σου να κάνεις πράγματα. Το πιο απλό από όλα είναι ας πούμε να βάλεις κάποια ανεβαστική μουσική και να χορέψεις. Κάτι που έκανα παλιά όταν βαριόμουνα ήταν έχω μια φουσκωτή μπάλα και να παίζω βόλλευ με τον τοίχο ας πούμε. Όταν με κράζανε λογω φασαρίας, έπαιρνα ένα μπαλόνι, το φούσκώνα κι έκανα το ίδιο ή προσπαθούσα να το κρατήσω στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται χωρίς να πέσει κάτω, χτυπώντας το με τα χέρια μου προς τα πάνω. Σε συνδυασμό με μουσική περνούσε πολύ ευχάριστα η ώρα.

    Τέλος, όταν με το καλό περάσουν όλα αυτά που ζούμε, καλό θα ήταν να μιλήσεις σε έναν ψυχολόγο. Ας πάει πίσω και μία σεζόν στη δουλεία και δύο, αρκεί να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά στο μυαλό σου και να ξεπεράσεις τα όποια θέματα έχεις. Διότι νομίζω ότι τα σπρώχνεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί, τα ξεχνάς προσωρινά,εκείνα εμφανίζονται πάλι με την πρώτη ευκαιρία, τα ξανακρύβεις και φτου κι από την αρχή. Το ζήτημα είναι να τα πετάξεις οριστικά από τη ζωή σου!

  15. #15
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    270
    Δεν έχω πλέον θέματα με τους δικούς μ ειμ 23 κ όπως μ έχουν πει μεγάλη κοπέλα είσαι μάθε να κουμανταρεις τον εαυτό σ.. Στο σπίτι ήδη ειμ σχεδόν μόνη η μητερα μ δουλεύει όλη μερα ο αδερφός μ στον κόσμο του παίζει Βιντεοπαιχνίδια όλη μέρα δηλαδή έχω το δωμάτιο μόνη μ και το μισό σπίτι.. Έτσι κ αλλιώς δεν θ πάω σεζόν έχω αποφασίσει χειμώνα ν δουλέψω πάλι θα με καλύψει το ταμείο μέχρι τότε π σημαίνει έχω 6 μήνες ν αφιερώσω στο ν φτιάξω τον εαυτό μ αυτό π είπες στο τέλος με αντιπροσωπεύει απόλυτα νομίζω πρέπει να ζοριστω και ν αντιμετωπίσω τα προβλήματα μ χωρίς διαλείμματα...

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. κορονοιοσ σχιζο οπωσ θελετε πειτε το
    By elis in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 2
    Last Post: 28-03-2020, 13:45
  2. Κορονοϊός και τι να κάνουμε σπίτι
    By WhyAlwaysMe? in forum Με καφέ και συμπάθεια....
    Replies: 1
    Last Post: 27-03-2020, 00:32
  3. Κορονοιος -Ψυχραιμια....
    By ntinti in forum Κρίση πανικού, Διαταραχή Πανικού, Αγοραφοβία
    Replies: 215
    Last Post: 22-03-2020, 04:26
  4. Κορονοΐος ενημέρωση και fake news
    By YokoChoco in forum Οριακή - Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας
    Replies: 0
    Last Post: 20-03-2020, 17:04
  5. Τρελό άγχος λόγω κορονοϊός
    By stavrinafly in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 16
    Last Post: 17-03-2020, 16:35

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •