Results 46 to 49 of 49
-
06-04-2020, 04:02 #46
Γειά σου κοπέλα μου,καλησπέρα και πάλι.Καταρχην μη στεναχωριέσαι τόσο πολύ,η κατάσταση θα ηρεμήσει από μόνη της.Απο αυτά που μας είπες κατάλαβα τα εξής για τον σύντροφό σου.
Πιθανών αυτός ο άνθρωπος να είναι της οικογένειάς,δηλαδή να θέλει όντως να κάνει οικογένεια,το παρελθόν του είναι που τον χαλάει,δηλαδή πιστεύω και ο ίδιος ήθελε μεν αλλά δε φανταζόταν ποτέ του ότι θα γινόταν πατέρας,ίσως ο τρόπος που μεγάλωσε να τον έκανε να αισθάνεται μειονεκτικά απέναντι σε ένα τόσο βαρύ φορτίο,ώσπου ξαφνικά έρχεται το παιδί,αυτός τα χάνει όντως απροετοίμαστος και γεμάτος αμφιβολίες αν μπορεί να τα καταφέρει,ένας άνθρωπος σαν αυτόν έχει λογικά χαμηλή αυτοπεποίθηση,πως νομίζεις θα αισθάνθηκε όταν είδε κάποιον ξένο να σου κάνει μασάζ στη πλάτη,ασχέτως αν εσύ λες ότι ήταν γνωστός σου,πως θα αισθάνθηκε όταν διάφοροι ξένοι της οικογένειας άρχισαν να επεμβαίνουν με τον έναν ή άλλον τρόπο σε ένα θέμα που αυτός πιστεύει ότι είναι καθαρά δικό του και δικό σου.Τι νομίζεις θα έκανε ένας άνθρωπος στη θέση του όταν του ανακοίνωναν ότι θα του πάρουν το παιδί και δε θα το ξαναδεί?Από ότι κατάλαβα παντρεμένοι δεν είστε,το παιδί δε στο έχει αναγνωρίσει.Εμενα δε με πείθει κανείς ότι αυτός είναι ένας σκαρτος άνθρωπος,περισσότερο μου μοιάζει με έναν άνθρωπο φοβισμένο και ανασφαλή που δε ξέρει τι ακριβώς να κάνει και τι όχι για να μην χάσει τη μοναδική του ευκαιρία να νοιώσει πατέρας.Φυσικα κάνει πολλά λάθη αλλά όπως ξέρουν όλοι οι παντρεμένοι,όταν έρχεται ένα μωρό υπάρχει αναμπουμπουλα,οι καυγάδες μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη το ζευγάρι και τότε είναι που παρεμβαίνουν κάθε καρυδιάς καρύδι για να σώσουν δήθεν τη κατάσταση,μόνο που τα κάνουν πολύ πολύ χειρότερα,δηλητηριάζουν το ζευγάρι που δε ξέρει ποιον να πιστέψει και τι να κάνει,ειδικά οι φωνές που λένε διαρκώς "χώρισε" "εξαφανισου" "σύρε τον στα δικαστήρια" δε σταματάνε ποτέ.
Θα σταματήσουν μόνο σε δύο περιπτώσεις.
Όταν τον πας στα δικαστήρια,τον ξεφτυλισεις και εν τέλει αυτός εξαφανιστεί εντελώς από τη ζωή σου ή όταν κάτσεις σε ένα δωμάτιο μαζί του τα ξαναβρείς και διώξετε και οι δύο όλο το συγγενολοι σας από τη ζωή σας.
Οι περισσότερες μανάδες αν τους πει η κόρη η ο Γιος άσχημα περιστατικά κατευθείαν λένε ΧΩΡΙΣΕ...Δε το κάνουν τυχαία κατά εμέ,είναι κάτι που θέλανε να κάνουν οι ίδιοι και δε το τολμησανε...Έτσι γίνεται με όλους,συγγενείς,φίλους..Θα σου έλεγα πριν μιλήσεις με δικηγόρο να μιλήσεις με έναν πνευματικό,πρώτα εσύ και μετά ο σύντροφός σου.Αν δε θες πνευματικό τότε κάποιον που να συμπαθεί εξίσου και τους δύο.
Λύσεις υπάρχουν κοπελιά, ακόμα και αν δεν είστε μαζί πρέπει να πάψετε να πολεμάτε μεταξύ σας,θα χάσετε και οι δύο,για αυτό είμαι τόσο σίγουρος όσο για το ότι όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα.
- 06-04-2020, 07:52 #47
matrix, η λογική σου είναι άκρως επικίνδυνη! Η δουλειά του γιατί συμπεριφέρεται έτσι και πως θα το λύσει, είναι κάποιου ψυχολόγου και όταν θα το έχει πάρει απόφαση ο ίδιος που έχει το πρόβλημα. Η συμπεριφορά του μπορεί να είναι απότοκο άσχημων καταστάσεων που έχει περάσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας θα πρέπει να την ανέχεται. Οι άνθρωποι που είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, έχουν μπλέξει με εξαρτήσεις κτλ γίνονται συνήθως πάρα πολύ χειριστικοί και επικίνδυνοι. Δεν το συνειδητοποιούν καν συχνά, είναι μία πολύ λάθος λογική αυτοάμυνας για αυτούς και στον δρόμο τους καταστρέφουν ζωές. Νομίζουν ότι η ζωή τους χρωστάει και δεν καταλαβαίνουν τίποτα και δυστυχώς βρίσκονται αδύναμοι άνθρωποι στο δρόμο τους που τους πείθουν ότι είναι οι θύτες ενώ είναι τα θύματα σε πολλές καταστάσεις. Δεν είναι απλά ότι κάθισα κι έκανα μία συζήτηση με την μάνα του μωρού και τον πνευματικό και άλλαξα προσωπικότητα. Τι πάει να πει είναι ανασφαλής και μπερδεμένος και να κάτσουν να τα βρουν; Όσοι είναι μπερδεμένοι που γίνονται γονείς δηλαδή κάνουν χειρονομίες και απειλούν τον άλλο με φόνο και με αυτοκτονίες και ξέρω κι εγώ τι; Δεν θα βγάλουμε τώρα τις εντελώς απαράδεκτες συμπεριφορές φυσιολογικές. Δηλαδή αν κάποιος που τον βιάζανε ξέρω κι εγώ μικρό και τον σπάγανε στο ξύλο πάει μετά και βιάζει και δέρνει τη μάνα του παιδιού του, θα του πούμε μπράβο μωρέ, έχεις περάσει δύσκολα, και στη γυναίκα θα έλεγες κάνε μία συζήτηση μαζί του και με πνευματικό κι όλα θα φιάξουν; Ή μήπως νομίζεις ότι ο τύπος που περιγράφει η θεματοθέτρια αν του περάσει τώρα το δικό του δεν θα γίνεται όλο και χειρότερος; Τα έρμα τα παιδιά που έρχονται στη ζωή σε τέτοιες καταστάσεις τι χρωστάνε; Να διαιωνίζεται ο κύκλος της βίας και των ψυχολογικών και χίλιων άλλων προβλημάτων από γενιά σε γενιά με τη δική σου λογική;
06-04-2020, 09:41 #48
ακριβως οπως τα λεει η σονια..
ματριξ, δεν ειναι σκαρτος ο ανθρωπος, ειναι σκαρτες οι συμπεριφορες του.
κανενας δεν πρεπει να υποστει τις βιαιες και σκαρτες συμπεριφορες καποιου που καποιο προβλημα τον οδηγησε σε τετοιες συμπεριφορες.
η βια προς τους αλλους και ειδικα προς τους αδυναμους, δεν δικαιολογειται ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, μονο εξηγειται.
καθε σκαρτη συμπεριφορα, καποιον λογο εχει που υπαρχει. αυτο δεν σημαινει οτι την ανεχομαστε.
να παει ο τυπος και ο καθε τυπος να λυσει τα προβληματα του με ειδικους. ενα παιδι δεν φταιει σε τιποτε να μεγαλωσει σε ενα βιαιο περιβαλλον με ενα σκαρτο προτυπο πατερα διπλα του, επειδη αυτος δεν μπορεσε η δεν θελησε να λυσει το προβλημα του με τον εθισμο, με τις εκρηξεις βιας, με τους χειρισμους, με το οτιδηποτε.
06-04-2020, 22:39 #49
Έχετε απόλυτο δίκιο! Η ψυχική υγεία του μωρού μου είναι πάνω απ όλα και σίγουρα δεν θα είναι καθόλου καλό να διατηρεί σχέσεις με έναν τέτοιο πατέρα, πόσο μάλων να τον έχει για πρότυπο!
Μπορώ να εξαφανιστώ!
Δεν ξέρω πώς έγινα έτσι! Δεν είμουν αδύναμη πριν τον γνωρίσω! Ότι έχω κάνει στη ζωή μου μόνη μου το έχω καταφέρει, αλλά από την εγκυμοσύνη και μετά είναι λες και είμαι υπνωτισμένη...έχω χάσει τον εαυτό μου. Είχα κολλήσει οτί μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση να βρούμε μία μέση λύση και να βοηθηθεί κι αυτός αλλά χειροτερεύει.
Σίγουρα θα στενοχωριέμαι γι αυτόν γιατί θα περάσει πολύ δύσκολα. Επίσης δύσκολα θα περάσουν και όλοι οι δικοί μου άνθρωποι...σίγουρα θα πάει σπίτι των γονιών μου και στους φίλους μου και θα γίνει χαμός - ίσως να κινδυνεύουν κι αυτοί γιατί θα τρελαθεί τελείως... Αλλά ας προστατεύσω το παιδί κι όλα τ αλλά είναι δεύτερα!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, με ταρακουνήσατε!