Υπάρχει Ελπίδα? - Page 10
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast
Results 136 to 150 of 151
    Banned
    το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβα ουτε που συμφωνεις, ουτε που διαφωνεις....

Senior Member
    Originally posted by krino
    το θεμα ειναι οτι δεν καταλαβα ουτε που συμφωνεις, ουτε που διαφωνεις....
    Δηλαδή πρέπει sony και καλά να διαφωνούμε;
    Η δική μου εικόνα είναι ότι στα βασικά υπάρχει συμφωνία απόψεων. Στο μόνο που διαφωνώ είναι γιατί να θεωρείται κάποιος ειλικρινής δηλώνοντας το κεράτωμα και υποκριτής αν δεν πει τίποτα και τελειώσει τη σχέση σχετικά ¨αναίμακτα¨.
    Η ειλικρίνεια χαρακτηρίζει τη δήλωση της πράξης και παραγράφει την ίδια την πράξη; Το υπόστρωμα που είχε καλλιεργηθεί όλον αυτό τον καιρό για να οδηγηθεί η σχέση σε αυτό το στάδιο ως τί χαρακτηρίζεται, ως ατυχείς στιγμές ή ως μια περίοδος ανειλικρίνιας του ενός προς τον άλλο;

Banned
    Τάσο, προηγουμένως έγραψες ότι νοείται κέρατο όταν το ξέρουν περισσότεροι του ενός. Μα εκ των πραγμάτων το ξέρουν περισσσότεροι του ενός, χρειάζεται τουλάχιστον δύο για να γίνει, έτσι δεν είναι?

Έπειτα αυτό που δεν κατάλαβα, είναι αν εσύ το θεωρείς δεδομένο ότι αν πας με άλλη, το επόμενο βήμα θα είναι να χωρίσεις από τη σχέση σου. Αν ναι, ΟΚ συμφωνώ μαζί σου ότι ίσως δεν έχει νόημα να την...ενημερώσεις λεπτομερώς.

Αν όχι, γιατί να μην το πεις? Είναι άραγε επιθυμητό να ζει ο καθένας με τις αυταπάτες του? Δεν λέω ότι είναι υποχρεωτικό, ούτε και εφικτό είναι να μοιραστούμε με το σύντροφο κυριολεκτικά κάθε πράξη και κάθε πτυχή του εαυτού μας, αλλά όσα κάνουμε και δεν κάνουμε, λέμε ή δεν λέμε, διαμορφώνουν το είδος της σχέσης που θα έχουμε.

Banned
    Originally posted by Tasos75

Δηλαδή πρέπει sony και καλά να διαφωνούμε;

οχι βεβαια, εννοειται οτι καλυτερα να εχουμε κοινα σημεια συμπτωσης.

Η δική μου εικόνα είναι ότι στα βασικά υπάρχει συμφωνία απόψεων. Στο μόνο που διαφωνώ είναι γιατί να θεωρείται κάποιος ειλικρινής δηλώνοντας το κεράτωμα και υποκριτής αν δεν πει τίποτα και τελειώσει τη σχέση σχετικά ¨αναίμακτα¨.

κοιτα για να ειμαστε τουλαχιστον ειλικρινης μεταξυ μας και ασε τους υπολοιπους.
    Μια σχεση οπου υπαρχει αγαπη, παθος κλπ κλπ.... δεν ληγει ποτε αναιμακτα.
    Οι λογοι που θα προβαλεις ειναι δευτερευουσης σημασιας γιατι γκρεμιζεις το κοσμο του αλλου.
    Βεβαια αν θες να \"σερβιρεις\" κατι αλλο περα απο αυτο που ισχυει δικαιωμα σου....
    Η ενσταση μου ηταν στο θεμα του να διατηρεις παραλληλη σχεση και να εισαι μελι γαλα με την επισημη....

Η ειλικρίνεια χαρακτηρίζει τη δήλωση της πράξης και παραγράφει την ίδια την πράξη;

Τιποτα δεν πραγραφεται και αν εχει γινει, υπαρχουν και οι λογοι για αυτο.
    Εγω ειπα οτι η ειλικρινεια ειναι η πιο τιμια σταση για να κανει και ο αλλος τα κουμαντα του, και αυτο ισχυει για καθε στιγμη σε μια σχεση οταν χρειαζεται λογος για να γινει ενας επαναπροσδιορισμος.
    Ολα αυτα φυσικα δεν ειναι αναγκαια να οδηγουν παντα σε χωρισμο.

Το υπόστρωμα που είχε καλλιεργηθεί όλον αυτό τον καιρό για να οδηγηθεί η σχέση σε αυτό το στάδιο ως τί χαρακτηρίζεται, ως ατυχείς στιγμές ή ως μια περίοδος ανειλικρίνιας του ενός προς τον άλλο;

καταρχην ελλειψη ειλικρινιας.
    Κατα δευτερο αν θες να το κοσκινισεις μπορει να παιζουν διαφοροι λογοι.
    Απο αναγκη επιβεβαιωσης (υπαρχουν αρκετες γυναικες που οταν φτασουν σε 40+ εχουν τετοια αναγκη, χωρις αυτο να σημαινει οτι θελουν να χωρισουν με τον συντροφο τους) μεχρι ανασφαλειες και φοβιες.

Ατυχεις στιγμες δεν υπαρχουν, παρα μονο ατυχεις δικαιολογιες.

εγω το μονο που λεω ειναι να εχουμε το θαρρος να παιρνουμε τις ευθυνες των πραξεων μας.
    Η συντροφος μας ειναι πολυ πιθανον να ειναι σε θεση να καταλαβει η και να αποδεχτει τις επιλογες μας.
    Αν οχι βεβαια και παλι δικαιωμα της ειναι να πραξει αναλογα.

Senior Member
    Originally posted by marina38
    Τάσο, προηγουμένως έγραψες ότι νοείται κέρατο όταν το ξέρουν περισσότεροι του ενός. Μα εκ των πραγμάτων το ξέρουν περισσσότεροι του ενός, χρειάζεται τουλάχιστον δύο για να γίνει, έτσι δεν είναι?

Έπειτα αυτό που δεν κατάλαβα, είναι αν εσύ το θεωρείς δεδομένο ότι αν πας με άλλη, το επόμενο βήμα θα είναι να χωρίσεις από τη σχέση σου. Αν ναι, ΟΚ συμφωνώ μαζί σου ότι ίσως δεν έχει νόημα να την...ενημερώσεις λεπτομερώς.

Αν όχι, γιατί να μην το πεις? Είναι άραγε επιθυμητό να ζει ο καθένας με τις αυταπάτες του? Δεν λέω ότι είναι υποχρεωτικό, ούτε και εφικτό είναι να μοιραστούμε με το σύντροφο κυριολεκτικά κάθε πράξη και κάθε πτυχή του εαυτού μας, αλλά όσα κάνουμε και δεν κάνουμε, λέμε ή δεν λέμε, διαμορφώνουν το είδος της σχέσης που θα έχουμε.
    Μαρίνα για να πέσει κέρατο σίγουρα χρειάζονται 2. Για να φτάσω όμως στο σημείο να κάνω κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν θέλω άλλο τη σχέση αυτή. Γιατί πρέπει να το μάθει η κοπέλα μου; Δεν θα της φτάσει ο χωρισμός που θα της ζητήσω πρέπει να την αποτελειώσω και με το να της γνωστοποιήσω ότι την κεράτωσα; Αν πάλι την κερατώσω ποιος ο λόγος να θέλω να συνεχίσω να είμαι μαζί της; Έστω ότι θέλω να μείνω μαζί της αν και την έχω κερατώσει. Ειλικρινής θα είμαι όταν της το ξεφουρνίσω και της παραθέσω 1002 δικαιολογίες που με οδήγησαν στην απιστία; Ας αφήσουμε το κέρατο στην άκρη. Μήπως θα έχει δίκιο αν μου πει ότι τόσο καιρό ζούσε ένα ψέμα, μία αυταπάτη; Της έλεγα ότι την αγαπούσα, πώς κατέληξα στο κρεβάτι μιας άλλης; Μήπως για μια μεγάλη περίοδο υποκρινόμουν; Όπως το βλέπω εγώ, το κέρατο για να έλθει πρέπει να υπάρχουν κατάλληλες προϋποθέσεις και ανάλογα πρόσωπα, σίγουρα δεν πέφτει τυχαία και για όλες τις συμπεριφορές υπάρχει μία εξήγηση. Η φίλη μας η Μαριλού δεν έκανε λάθος, δεν παραπάτησε, δεν την παραπλάνησε κάποιος. Ήταν επιλογή της να τελειώσει τη σχέση που είχε γιατί πλέον δεν περνούσε όπως θα ήθελε. Δεν συζήτησε με το φίλο της, δεν έκανε προσπάθεια να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Και αυτά είναι πράγματα που καλό είναι να τα κάνει κάποιος πριν πέσει το κέρατο και όχι κατόπιν εορτής. Σύγκρινε και είδε ότι τη συμφέρει (κυριολεκτικά) να είναι με τον απατημένο φίλο για τους δικούς της λόγους. Δεν είναι κακό αυτό, είναι ανθρώπινο. Τον άλλο δεν τον αγάπησε, δεν της έκανε το κλικ, δεν περνούσε καλά, δεν ήταν τόσο καλό παιδί, δεν ήταν καλός εραστής, 1000 δεν. Μετά τη σύγκριση θέλει τον άλλο πίσω. Δεκτόν, αλλά πώς θα γυρίσει ο άλλος; Απλά γιατί είναι ειλικρινής κοπέλα και του είπε ότι τα έμπλεξε με το συνάδελφό της; Και πού ήταν η ειλικρίνιά της όταν φλέρταρε με τον άλλο, όταν σκεφτόταν το μέλλον της με τον ένα ή με τον άλλο και έβγαζε θετικά και αρνητικά πρόσημα;

Senior Member
    Εγώ , αντιθέτως με σας (και ασχέτως με της Μαριλούς το θέμα, μια και δεν πληροί τις προυποθέσεις), πιστεύω πως σε μακροχόνιες σχέσεις-γάμους μετά τέκνων, ένα ξενοπήδημα- ή και 2- δεν κάνουν τη διαφορά στην ποιότητα της σχέσης. Δυστυχώς ο εγωισμός των περισσοτέρων δεν είναι έτοιμος να δεχτεί αυτές τις ανάγκες του/της συντρόφου, οπότε αναγκαστικά το θέμα εξελίσσεται εν μέσω ψεμμάτων. Εάν οι ανάγκες/επιθυμίες αυτές καταπιεσθούν μπορεί να γίνουν βουνό,βασανιστικές...απο την άλλη αν πραγματοποιηθούν με διαφανείς και ειλικρινείς διαδικάσίες, το έτερον ήμισυ (κατά 98%) έχει κόψει ρόδα μυρωμένα. Και η οικογένεια διαλύεται και τα παιδιά πληγώνονται. Βλέπετε ότι πολλές φορές το ψέμα είναι μονόδρομος.
    Αυτά, κι ας φάω κράξιμο τώρα, ως συνήθως.

Banned
    Έχω μια απορία: το έτερον ήμισυ που θα κόψει...ρόδα μυρωμένα, δεν έχει παρόμοιες ανάγκες και επιθυμίες?

Τώρα μιας και έχω ζήσει καταστάσεις και με ψέμα αλλά και με διαφανείς και ειλικρινείς διαδικασίες, μονόδρομο βλέπω μόνο τον τρόπο που επιθυμεί ο καθένας να ζει. :)

Banned
    Τώρα είδα και την απάντηση σου Τάσο. Απ\' όσο διαβάζω εσύ θα πας με άλλη κοπέλα μόνο αν δεν θέλεις τη σχέση με την οποία είσαι. Βέβαια λες και \'ποιος ο λόγος να συνεχίσω να είμαι μαζί της\' και προσωπικά μπορώ να σου πω πολλούς λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος σε σχέση θα θελήσει να τη συνεχίσει και μετά την \'απιστία\'. Εξάλλου δεν πιστεύω ότι μόνο όταν δεν μας καλύπτει η υπάρχουσα σχέση ζητάμε κάτι άλλο, ούτε ότι είναι απαραίτητο να οδηγηθούμε σε χωρισμό μετά. Αλλά αν εσύ τα έχεις ξεκαθαρίσει με τον εαυτό σου πάω πάσο.

Πάντως για εμένα, είναι άλλο το σεξ, άλλο ο έρωτας, άλλο η αγάπη και άλλο η σχέση. Φυσικά είναι ωραίο στη σταθερή σχέση να υπάρχουν κι όλα τα προηγούμενα, αλλά το σεξ με έναν άλλο άνθρωπο δεν σημαίνει ότι έπαψα να αγαπάω το σύντροφο ούτε ότι υποκρίνομαι. Δεν αμφισβητώ ότι για κάποιους είναι έτσι. Για άλλους όχι και δεν νομίζω ότι η συζήτηση με το σύντροφο για ένα τέτοιο θέμα πρέπει να καταλήγει σε δικαιολογίες, αλλά σε προσπάθεια να επικοινωνήσουμε καλύτερα και να δούμε αν τελικά θέλουμε και μπορούμε τα ίδια πράγματα.

Και δεν διαφωνώ ότι η ειλικρίνεια καλό είναι να ξεκινά από το μοίρασμα των σκέψεων και των επιθυμιών και όχι ο καθένας να λειτουργεί αυτόνομα, να συγκρίνει και κατόπιν εορτής να προσπαθεί να πείσει τον άλλον να συμμεριστεί τις αποφάσεις του.

Senior Member
    Τελικά τι έγινε με το παιδί; Τα ξαναβρήκατε;

Senior Member
    Υπάρχει περίπτωση να θεωρήσουμε τη μονογαμία ως ένα κατασκεύασμα πολιτιστικό,υπαγορευόμενο από τις εκάστοτε κοινωνικοιστορικές συνθήκες;Kαι αν ναι,από πού υπαγορεύθηκε αυτό το μοντέλο συνύπαρξης;Kαι επίσης,οι ενοχές που συνοδεύουν την\"απιστία\"από πού προέρχονται πάλι;Aπό συγκρούσεις.Νιώθουμε υποχρεωμένοι να μένουμε ενταγμένοι μέσα σε κοινωνικές νόρμες,γιατί έχουμε γαλουχηθεί κατ\'αυτόν τον τρόπο.Είναι για μένα όχι δείγμα αλήθειας,αλλά υποταγής σε θεσμούς επίφασης,sorry που το χαλάω.Για ποιο λόγο πρέπει να ανήκω σε κάποιον για πάντα;Η κτητικότητα αυτή που μας βασανίζει με ζήλειες,ενοχές,τύψεις,δάκρ� �α,αν ζούσαμε σε άλλες κοινωνίες,με άλλα πρότυπα,θα υπήρχε;

Έχω κάνει σεξ με άλλον ενώ ήμουν σε σχέση,δεν ένιωσα ούτε άπιστη,ούτε το εξομολογήθηκα,ούτε σε πνευματικό,ούτε στον τότε μου σύντροφο.Γιατί;Γιατί θεωρώ πως μας έχουν χώσει με το ζόρι στο λαρύγγι αξίες τεχνητές και ηθικές εξαναγκασμού.Πού βρίσκεται η ελευθερία;Γιατί να στιγματίζεται το άτομο που δε θεωρεί πως ανήκει παρά στον εαυτό του;Γιατί να απολογούμαι για κάτι που δε θεωρώ πως οφείλω να απολογηθώ σε κανέναν;Εκεί δείχνεται ο σεβασμός στο σύντροφό μας αλήθεια;Mε την υποταγή στις επιφάσεις και τις νόρμες κάθε κοινωνίας;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από όσους δεν \"απιστούν\"(σε εισαγωγικά γιατί δε με βρίσκει σύμφωνη ο όρος),δεν το κάνουν από κάποια ανώτερη αίσθηση ηθικής διαφορετικής υφής και ποιότητας,αλλά από φόβο να κοντραριστούν με δεδομένες αξίες.Και ο φόβος δεν είναι ο οδηγός κανενός συνειδητά ελεύθερου ανθρώπου.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Αντε να σου \"πηδηχτεί\" η γυναίκα, και μετά να το φιλοσοφήσεις λέγοντας ότι \"απλά παραβίασε κατεστημένες αξίες, ανθρώπινα κατασκευάσματα\"... δε χωνεύεται με τίποτα!

Η λύση είναι μία: ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ...! (αλλά δυστυχώς στην εποχή μας εξέλιπε η ... πυρά... οπότε τι να τις κάνουμε τις απιστες; Να τις ξεφωνίσουμε στο apisti.com ?)

Πάντως η Μαριλού δεν ήταν απιστη, με την τεχνική έννοια του όρου. Ηταν ολίγον... ασταθής, επιπόλαιη, χωρίς έρμα ίσως; Υπάρχουν και βαρύτερες εκφράσεις, αλλά δε θέλω να την πληγώσω, να τη βοηθήσω θέλω.

Banned
    Originally posted by alexandergreek
    Αντε να σου \"πηδηχτεί\" η γυναίκα,

την αγορασες εσυ και κλαις τα λεφτα?
    Αμα νομιζεις οτι παραβιαζονται οσα εχεται συμφωνησει βρες μια αλλη να τηρει οσα συμφωνησατε.

Αν και θα σου πω,
    οτι οταν μια γυναικα πηδιεται εκτος σχεσης,
    η ευθυνη δεν ειναι απολυτα δικη της....

Senior Member
    Μωρε εντάξει φεύγεις, αλλά ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ; Οι προσδοκίες; Τα όνειρα; Πανε ολα, πομφόλυγες... ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!! :)

Senior Member
    Επένδυσες;Tι είναι ο άλλος,μετοχή στο χρηματιστήριο;Με τι απόδοση;
    To γνωστό φαντασιακό.
    Και όσον αφορά αυτό το αν σου πηδηχτεί η γυναίκα,η διαφορά μας είναι στο ΣΟΥ.Γιατί δεν είμαστε ποτέ ούτε του ούτε της.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by alexandergreek
    Μωρε εντάξει φεύγεις, αλλά ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΣ; Οι προσδοκίες; Τα όνειρα; Πανε ολα, πομφόλυγες... ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!! :)

εισαι ενας κλασικος αρσενικος που απαιτει συγκεκριμενη σταση απο την συντροφο του.
    Επετρεψε μου μια προβλεψη,
    θα σου φυγει η γυναικα των ονειρων σου και θα ειναι νυχτα.
    Και οχι μονο αυτο αλλα θα βαδιζεις στο απολυτο σκοταδι μεσα στην αγνοια σου.

Αν γνωριζομαστε ακομα μεχρι τοτε,
    ανοιξε τοπικ να τα λεμε.
    ;)

Page 10 of 11 FirstFirst ... 891011 LastLast