Results 46 to 60 of 151
Thread: Υπάρχει Ελπίδα?
-
26-03-2009, 15:26 #46
alexandergreek Του τα είπα όλα αυτά.. πόσο μετανιωμένη είμαι κτλ. πράγματα που πραγματικά νιώθω, αλλά όπως έγραψε κ ο Τάσος δεν μπορεί να το χωνέψει μέσα του.... Δεν θα μπορέσει να μου έχει εμπιστοσύνη και δεν θα μπορεί να με αγγίξει ξανά... και όχι πιστεύω ότι δεν θα το ήθελε... απλά δεν μπορεί... κ το καταλαβαίνω γιατί τον ξέρω σαν άνθρωπο.
Εγώ μπορεί να τον συγχωρούσα μετά από προσπάθειά του κ χρόνο. Αυτός όμως πραγματικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να το δεχτεί....
Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω ρε γαμώτο. Τόσα χρόνια, τόσα συναισθήματα, τόσα πράγματα... τα τίναξα στον αέρα τόσο απλά. Αυτό μου αξίζει τώρα΄μάλλον...
- 27-03-2009, 13:27 #47
\"Αξια ων επράξαμε, απολαμβάνομεν...\" αλλά αμέσως μετά συνεχίζει \"μνήσθιτί μου Κύριε, εν τη Βασιλεία Σου\". Θέλω να πώ, ότι ίσως υπάρχει ελπίδα... ακόμα και όταν φταίμε εμείς 100%. Μη καταθέτεις τα όπλα, ακόμα. Στο διάστημα αυτό που είστε χώρια, κι εκείνος θα πήγε με κάποιαν άλλη. Θα μπόρεσε ίσως να σε αξιολογήσει καλύτερα, και να εδραιώσει μέσα του την πεποίθηση ότι δε θα ξανανιώσει όπως μαζί σου, με καμμία άλλη, ποτέ...
Οπότε, γιατί να μη σε συγχωρήσει; Γιατί να χάσει τη γυναίκα της ζωής του; Εσύ πρέπει να του στέλνεις κάθε μέρα ένα μήνυμα sms, του τύπου \"είμαι άθλια, κάθε στιγμή μετανιώνω που σε πίκρανα, μπήκε ο διάβολος μέσα μου, είμαι συντετριμμένη, σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις, ποτέ δεν αγάπησα κανένα εκτός απο εσένα, μόνο με σένα μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου. Πές ότι μέρασα μια κρίση τρέλλας, είμαι ασυγχώρητη, όταν σου ζητάω να με συγχωρέσεις απλά ελπίζω σε ένα θαύμα, μόνο να ξέρεις ότι ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ δεν αγάπησα... Φέρθηκα σα μια ***** στην ψυχή, και δε σου αξίζω, αλλά δώσε μου μια ευκαιρία να σβήσω όλα μου τα λάθη κοντά σου, να εξιλεωθώ για όσα σου έκανα. Πάντα θα θυμάμαι το πόσο σε πόνεσα και πόσο χαμηλά έπεσα. Είσαι το άλλο μου μισό, και ποτέ δε θα νιώσω έτσι με κανένα άλλο... Μόνο εσύ υπάρχεις μέσα μου, και όταν δεν είμαστε μαζί, ζώ σε μια ατέλειωτη έρημο... ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ, ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...\".
Για 2-3 μήνες. Είπαμε, όποιος φταίει παρακαλάει, όποιος φταίει κάνει κινήσεις, όποιος φταίει προσπαθεί...
Και μετά, αν δε γίνει τίποτα, προχώρα μπροστά.
27-03-2009, 13:47 #48
εμενα ολα τα παραπανω μου κανουν εναν τροπο \"καλοπιασματος\". δεν αμφιβαλλω οτι καποιοι μπορει να ζητανε κατι τετοιο.
Προσωπικα βρισκω ομως πιο τιμια μια συμπεριφορα, με αληθεια περισσοτερη. Το να υποτιμας τον εαυτο σου λεγοντας πχ πώς εισαι ***** στην ψυχη δεν ξερω τί εξυπηρετει...και τί σημαινει.
Θελω να πω, πώς το να πεις οτι νιωθεις ειναι το καταλληλοτερο που μπορεις να κανεις σε εναν ανθρωπο που αγαπας. Αν σεβεσαι και αυτον κ τον εαυτο σας. Αν, το μονο που σκεφτεσαι ειναι πώς θα εχεις το αποτελεσμα που επιθυμεις (επανασυνδεση) δεν αγαπας αυτον αλλα εσενα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
27-03-2009, 13:55 #49
Originally posted by alexandergreek
Εσύ πρέπει να του στέλνεις κάθε μέρα ένα μήνυμα sms, του τύπου \"είμαι άθλια, κάθε στιγμή μετανιώνω που σε πίκρανα, μπήκε ο διάβολος μέσα μου, είμαι συντετριμμένη, σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις, ποτέ δεν αγάπησα κανένα εκτός απο εσένα, μόνο με σένα μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου. Πές ότι μέρασα μια κρίση τρέλλας, είμαι ασυγχώρητη, όταν σου ζητάω να με συγχωρέσεις απλά ελπίζω σε ένα θαύμα, μόνο να ξέρεις ότι ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ δεν αγάπησα... Φέρθηκα σα μια ***** στην ψυχή, και δε σου αξίζω, αλλά δώσε μου μια ευκαιρία να σβήσω όλα μου τα λάθη κοντά σου, να εξιλεωθώ για όσα σου έκανα. Πάντα θα θυμάμαι το πόσο σε πόνεσα και πόσο χαμηλά έπεσα. Είσαι το άλλο μου μισό, και ποτέ δε θα νιώσω έτσι με κανένα άλλο... Μόνο εσύ υπάρχεις μέσα μου, και όταν δεν είμαστε μαζί, ζώ σε μια ατέλειωτη έρημο... ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ, ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...\".
ε ναι, ετσι ειναι αυτα,
βαλε και το παρακατω ασμα για να φτιαξεις και να εμπεδωσεις το κλιμα καλυτερα....
Τι σου ζητάω να΄μαι η σκιά σου όπου πας
τι σου ζητάω να΄μαι το χώμα που πατάς τί σου ζητάω
τι σου ζητάω άσε με άσε με άσε με να σ΄αγαπάω
Άσε με κάθε στιγμή στην αγκαλιά σου να πεθαίνω
άσε με να με σκοτώνεις και να λέω ανασαίνω
άσε με εσύ να φταίς κι εγώ συγνώμη να ζητάω
άσε με άσε με άσε με να σ΄αγαπάω
Τι σου ζητάω όταν πονάς εγώ για σένα να πονάω
κι όταν γελάς από χαρά να τραγουδάω
τί σου ζητάω άσε με άσε με άσε με να σ΄αγαπάω
Άσε με κάθε στιγμή στην αγκαλιά σου να πεθαίνω
άσε με να με σκοτώνεις και να λέω ανασαίνω
συνισταται και μαστιγωμα τρις μετα οξους και αλας....
27-03-2009, 14:04 #50
Και εκείνος θα απαντήσει:
Είσαι αμαρτωλή
Δε σε θέλω πια
Είσαι αμαρτωλή
Φύγε μακριά
Είσαι αμαρτωλή
Δε σε θέλω πια
Είσαι αμαρτωλή
Φύγε μακριά
Ήρθαν και μου είπαν με άλλους πως γυρνάς
Τώρα έφυγες κι αγάπες μου ζητάς
Ήρθαν και μου είπαν με άλλους πως γυρνάς
Τώρα έφυγες κι αγάπες μου ζητάς
Αμάρτησες γι’ αυτό δε σε συγχωρώ
Φύγε μακριά να μη σε ξαναδώ
Αμάρτησες γι’ αυτό δε σε συγχωρώ
Φύγε μακριά να μη σε ξαναδώ
27-03-2009, 14:08 #51
και ριχνει η μαριλου την τελευταια ρελανς,
Τέρμα και τελείωσε,
τέρμα οι λαχτάρες.
ʼξιζες δεν άξιζες
ούτε δυο δεκάρες.
Όχι θα κάτσω να σκάσω,
όχι θα κάτσω να σκάσω,
τι λες καλέ, τι λες καλέ
που θα πεθάνω;
Τέρμα και τελείωσε,
παν τα παραμύθια.
Τον καημό σου ρίχτονε
σε καινούργια στήθια.
Όχι θα κάτσω να σκάσω...
Όχι θα κάτσω να σκάσω
Ολες τις απαντησεις τις εχει δωσει η Λ. Διαμαντη....
:cool:
27-03-2009, 14:48 #52
Σοφία το κέρατο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση όπως και αν έλθει. Σε χαλάει κύρια μου/κύριέ μου η σχέση σου αυτό τον καιρό; Μίλα με το έτερον ήμισυ και αν δεν τα βρείτε τελείωνέ το και σε άλλη παραλία ή μείνε για λίγο καιρό μόνος. Τις περισσότερες φορές συμφωνώ ότι φταίνε και τα δύο μέρη σε μια κατάσταση σαν και αυτή που περιγράφει η Μαριλού. Αλλά πριν αποφασίσεις να δώσεις το κορμάκι σου σε κάποιο άλλο πρόσωπο κάνε μια προσπάθεια μπας και βρεις τί φταίει στη σχέση σου. Δεν μιλάμε ότι πας για να μαζέψεις χόρτα με τον άλλον, πας και κάνεις σεξ μαζί του. Όσο οπισθοδρομικό και αν ακούγεται, η σεξουαλική επαφή με τρίτο πρόσωπο δεν είναι κάτι που συγχωρείται από τους περισσότερους. Εκτός και αν η κοινωνία μας έχει προχωρήσει τόσο και εγώ έχω μείνει πίσω. Τότε πάω πάσο.
27-03-2009, 14:55 #53
Originally posted by Tasos75
Τότε πάω πάσο.
27-03-2009, 14:57 #54
Taso,
ειπα εγω καπου οτι ειναι αστειο?αλλα ειπα....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
27-03-2009, 15:25 #55
Τάσο, συμφωνώ μαζί σου πως όταν δεν πάει καλά μια σχέση μιλάς με το έτερον ήμισυ και είτε τα βρίσκεις είτε όχι. Από εκεί και πέρα, λες ότι η σεξουαλική επαφή με τρίτο πρόσωπο δεν είναι κάτι που συγχωρείται. Εδώ διαφωνώ, γιατί αν παραβλέψεις τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και απλά το καταδικάσεις ως \'ασυγχώρητο\', τότε το μόνο που ενθαρρύνεις είναι αυτό που γίνεται κατά κόρον: να γίνεται κρυφά. Σίγουρα δεν ενθαρρύνεις την πιο ουσιαστική επικοινωνία στο ζευγάρι και την ειλικρίνεια. Όσο για την εμπιστοσύνη, αν βασίζεται σε ένα απαγορευτικό και άρνηση για περαιτέρω συζήτηση, δεν τη θεωρώ εμπιστοσύνη αλλά καταπίεση και υποκρισία. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σε οποιεσδήποτε συνθήκες οφείλει να κατανοεί και να αποδέχεται μια απιστία.
Και μιας και το θέμα είναι της Μαριλού, εκείνη μίλησε στο σύντροφό της πολύ πριν δώσει το κορμάκι της όπως λες σε κάποιον άλλο και του ζήτησε να χωρίσουν μόνο και μόνο επειδή με τον άλλον είχαν ανταλλάξει μηνυματάκια και είχαν μιλήσει. Ο φίλος της όμως θεώρησε δεδομένο ότι δεν υπήρχαν μόνο μηνυματάκια, αλλά είχε ήδη γίνει το \'ασυγχώρητο\' και μάλιστα προ πολλού. Γιατί άλλωστε να μην το θεωρήσει αυτονόητο? Αφού ο κανόνας της κοινωνίας που ζούμε είναι το κρυφό!....
27-03-2009, 15:50 #56
Originally posted by marina38
Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οποιοσδήποτε σε οποιεσδήποτε συνθήκες οφείλει να κατανοεί και να αποδέχεται μια απιστία.
αλλο η αποδοχη και αλλο η κατανοηση μιας \"απιστιας\".
Απεχει η μια απο την αλλη κατασταση παρασαγκας.
Τωρα βεβαια οι πραξεις μας υποκεινται σε κριτικη αναλογως των κοινωνικων συνθηκων που ζουμε και καλως η οχι, επηρεαζομαστε απο αυτες.
Με αυτη την λογικη συνισταται το ηθικο και το ανηθικο των πραξεων μας, και κατα συνεπεια η αποδοχη οσο και η κατανοηση.
Για παραδειγμα,
εαν φαμε \"κερατο\" συνηθως δεν εχει να κανει με το αν συγχωρουμε εμεις και μονο αλλα και το πως θα φανει αυτο κοινωνικα γυρω μας με οτι συνεπειες μπορει να εχει αυτο.
Υπαρχουν ζευγαρια που χωριζουν για τετοιο λογο γιατι οι φιλοι του/της παθοντος θα εχουν να λενε, αλλα και ζευγαρια που πχ μια μαμα θα πει στον γιο/κορη οτι δεν χωριζεις για ενα τετοιο λογο που εγινε μια φορα.
Ποτε και που ακριβως υπαρχει το σωστο και το δικαιο???
27-03-2009, 22:11 #57
Originally posted by krino
αλλο η αποδοχη και αλλο η κατανοηση μιας \"απιστιας\".
Απεχει η μια απο την αλλη κατασταση παρασαγκας.
28-03-2009, 00:28 #58
Originally posted by alexandergreek
\"Αξια ων επράξαμε, απολαμβάνομεν...\" αλλά αμέσως μετά συνεχίζει \"μνήσθιτί μου Κύριε, εν τη Βασιλεία Σου\". Θέλω να πώ, ότι ίσως υπάρχει ελπίδα... ακόμα και όταν φταίμε εμείς 100%. Μη καταθέτεις τα όπλα, ακόμα. Στο διάστημα αυτό που είστε χώρια, κι εκείνος θα πήγε με κάποιαν άλλη. Θα μπόρεσε ίσως να σε αξιολογήσει καλύτερα, και να εδραιώσει μέσα του την πεποίθηση ότι δε θα ξανανιώσει όπως μαζί σου, με καμμία άλλη, ποτέ...
Οπότε, γιατί να μη σε συγχωρήσει; Γιατί να χάσει τη γυναίκα της ζωής του; Εσύ πρέπει να του στέλνεις κάθε μέρα ένα μήνυμα sms, του τύπου \"είμαι άθλια, κάθε στιγμή μετανιώνω που σε πίκρανα, μπήκε ο διάβολος μέσα μου, είμαι συντετριμμένη, σε παρακαλώ να με συγχωρέσεις, ποτέ δεν αγάπησα κανένα εκτός απο εσένα, μόνο με σένα μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου. Πές ότι μέρασα μια κρίση τρέλλας, είμαι ασυγχώρητη, όταν σου ζητάω να με συγχωρέσεις απλά ελπίζω σε ένα θαύμα, μόνο να ξέρεις ότι ΕΣΕΝΑ ΑΓΑΠΑΩ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ δεν αγάπησα... Φέρθηκα σα μια ***** στην ψυχή, και δε σου αξίζω, αλλά δώσε μου μια ευκαιρία να σβήσω όλα μου τα λάθη κοντά σου, να εξιλεωθώ για όσα σου έκανα. Πάντα θα θυμάμαι το πόσο σε πόνεσα και πόσο χαμηλά έπεσα. Είσαι το άλλο μου μισό, και ποτέ δε θα νιώσω έτσι με κανένα άλλο... Μόνο εσύ υπάρχεις μέσα μου, και όταν δεν είμαστε μαζί, ζώ σε μια ατέλειωτη έρημο... ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΕ, ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...\".
Για 2-3 μήνες. Είπαμε, όποιος φταίει παρακαλάει, όποιος φταίει κάνει κινήσεις, όποιος φταίει προσπαθεί...
Και μετά, αν δε γίνει τίποτα, προχώρα μπροστά.
28-03-2009, 09:54 #59
Originally posted by marina38
Τάσο, συμφωνώ μαζί σου πως όταν δεν πάει καλά μια σχέση μιλάς με το έτερον ήμισυ και είτε τα βρίσκεις είτε όχι. Από εκεί και πέρα, λες ότι η σεξουαλική επαφή με τρίτο πρόσωπο δεν είναι κάτι που συγχωρείται. Εδώ διαφωνώ, γιατί αν παραβλέψεις τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει και απλά το καταδικάσεις ως \'ασυγχώρητο\', τότε το μόνο που ενθαρρύνεις είναι αυτό που γίνεται κατά κόρον: να γίνεται κρυφά.
28-03-2009, 10:18 #60
\"Είναι πικρό το ποτό της αμαρτίας\"... κακά τα ψέμματα, \"ποιός ειναι αυτός, που δε λαχτάρησε να πιεί;\".
Όλοι έχουμε ΠΑΘΗ και ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ μέσα μας. Όποιος είναι αναμάρτητος, αυτός δυσκολότερα συγχωρεί.
Τι περιμένουμε, ότι θα βρούμε την ΤΕΛΕΙΑ γυναίκα, χωρίς πάθη, αδυναμίες, ελαττώματα κλπ; Συγνώμη που θα το πώ, αλλά και η ΠΟΡΝΕΙΑ (στο μυαλό) ήτοι το να είσαι σε μια σχέση και να έχεις μέσα σου την πουτανιά, ανεξάρτητα αν κάνεις κάτι ή απλά φλερτάρεις, και αυτό ένα ΠΑΘΟΣ είναι. Δηλαδή αρρώστεια της ψυχής.
Τώρα: Όλοι συχαινόμαστε τα πάθη των άλλων, ενώ τα δικά μας τα κρύβουμε και να αποσιωπάμε. Ο αγώνας ΞΕΚΙΝΑΕΙ με το διαρκη, ΑΝΕΝΔΟΤΟ πόλεμο κατα των δικών μας παθών. Δευτερευόντως, όταν ο σύντροφός μας βγάλει ένα πάθος, πρέπει να ασχοληθούμε μαζί του ώς ασθενή πιό πολύ παρά ως κατηγορουμένου.
Όσο και αν μια γυναίκα, ενας άντρας, μια ψυχή εν γένει, είναι γεμάτος πάθη, δηλαδή \"σάπιος\", εν τούτοις μέσα του κρύβει ένα καλό άνθρωπο και είναι θέμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΤΟΥ αν θα πολεμήσει τον κακό του εαυτό ή εάν θα εναγκαλιστεί την κακία και τη βρωμιά των παθών του.
Και εμείς τι κάνουμε; Κρατάμε την *****, μοιχαλίδα κλπ σύντροφό μας, επειδή είναι \"άρρωστη στην ψυχή\", και έχει κάποια πάθη μέσα της;
Εξαρτάται απο το ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ που της έχουμε, και απο το αν πιστεύουμε οτι είναι ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟ. Δηλαδή, σίγουρα μας πονάει η προδοσία, όμως αν αγαπάμε πολύ, μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση απο τη ΜΟΜΦΗ και την ΚΑΤΑΔΙΚΗ, στο ΕΛΕΟΣ, τη δεύτερη ευκαιρία, τη συγχώρεση. Φυσικά, προϋποτίθεται ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ να πολεμηθεί αυτό το πάθος απο την... άπιστη...
Η \"θυσιαστική\" αντιμετώπιση των σχέσεων, διαφέρει απο την \'ευδαιμονιστική\" δηλαδή \"είμαι σε μια σχέση όσο περνάω καλά, και όταν κάτι στραβώσει, φεύγω και δε βγάζω εγώ το φίδι απο την τρύπα, εγώ κοιτάζω να περνάω καλά...\". Χρειάζεται όμως και διάκριση. Άλλωστε, και η Εκκλησία στο θεμα της απιστίας δίνει ευλογία να χωρίσεις τη γυναίκα σου. Συνεπώς, κάθε άνθρωπος τα ζυγίζει διαφορετικά τα πράγματα.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία