Results 31 to 45 of 145
Thread: υποφερω πολυ
-
27-02-2009, 17:36 #31
το ότι δεν είναι απλό επίτρεψέ μου να το γνωρίζω από πρώτο χέρι.
όταν είπα να βοηθήσει τον εαυτό της εννοούσα πάντα με έναν ειδικό.αυτός θα της δώσει το βήμα και αυτή θα βρει την λύση μέσα της...
αν τα λόγια που βγαίνουν από την ψυχή κάποιου για εσένα είναι κούφια λόγια για κάποιον άλλον μπορεί να είναι χρήσιμα λόγια...ποτέ δεν ξέρεις....
- 27-02-2009, 17:43 #32
αμα σου πω οτι ξερω?
:P
27-02-2009, 18:25 #33
Originally posted by ferro
Originally posted by weird
Και, στο τονίζω.Τα χάπια, δεν είναι λύση.
Θεωρείς οτι το να σε ανακουφίζουν τα χάπια απο τα συμπτώματά σου και να νιώθεις \"καλά\" ( φαντάζομαι εννοεις, χωρίς συμπτώματα έτσιόταν τα πάιρνεις, είναι η ουσία;
Τα χάπια δεν είναι η λύση, αλλά ένα ΜΕΣΟ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Μου φαίνεται όμως οτι εσύ τα αντιμετωπίζεις ως τη μόνη σωτηρία σου ( που είναι και το μόνο ευκολο να κάνεις, ειδικά αν εχεις εθιστεί). Ωστόσο,η δουλειά που γίνεται με τον ίδιο σου τον εαυτό, ο διάλογος που ανοίγεις μαζί του με τη βοήθεια του ειδικού,
αυτό είναι το κυριότερο μέσο για την πλήρη ίαση κι όχι για το προσωρινής ισχύος και μεσοβέζικο \"καλά\" που αισθάνεσαι όταν έχεις πάρει χάπι.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:03 #34
Originally posted by krino
αμα σου πω οτι ξερω?
:P
η γνώση είναι πολύ καλό πράγμα.....
27-02-2009, 19:07 #35
Σου παραθέτω το εξής :
ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Αντιπροσωπεύονται κυρίως από βενζοδιαζεπίνες
Ενδείξεις
Ανγχώδη σύνδρομα , οξύ περιστατικό άγχος , γενικευμένη αγχώδης διαταραχή , διαταραχή πανικού , κατάθλιψη , αϋπνία , ψυχωτική διέγερση .
Θα ήθελα να δώσω μεγαλύτερην προσοχή στην περιγραφή αυτών των φαρμάκων διότι αποτελεί στόχο πολλών αντικρουόμενων απόψεων όπως στο χώρω των ιατρών έτσι και στο ευρί κοινό.
Κατ\'αρχήν πρέπει να απομυθοποιήσουμε την λαϊκή ερμηνεία περί εθισμού που προκαλούν οι βενζοδιαζεπίνες .Η ερμηνεία αυτή βασίζεται σε μισή αλήθεια .Όντως τα αγχολυτικά παρουσιάζουν την απόκτηση ανοχής στην αντιαγχώδη , ευφορική και απελευθερωτική τους δράση και επομένως τα άτομα που τα χρησιμοποιούν αυθαίρετα π.χ. μετά από συνταγογράφιση από παθολόγο , αγροτικό ιατρό ή συμβουλή των γνωστών ατόμων , ή μετά από μια και μοναδική επίσκεψη στο ψυχίατρο , είναι αναγκασμένοι συνέχεια να αυξάνουν την δοσολογία για να κρατήσουν τα ίδια επίπεδα των αποδόσεων τους . Αυτό το φενόμενο δεν θα παρουσιαστεί εάν η κατάσταση της θεραπείας , η δοσολογία και ο τρόπος λήψεως του φαρμάκου καθορίζεται από τον ψυχίατρο οποίος οπωσδήποτε πρέπει να είναι και γνώστης των τεχνικών και των ενδείξεων της ψυχοθεραπείας . Συνήθως η ακολουθούμενη τακτική είναι η χρήση των αγχολυτικών φαρμάκων , στις περιπτώσεις έντονης συμπτωματολογίας , επί εδάφους κατάλληλης ψυχαναλυτικής υποστήριξης , η οποία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα ως πρως την αντιμετώπιση του συνόλου των συμπτωμάτων και την πρόληψη των υποτροπών .
link:http://www.psychologia.gr/therapy/anxiolytics.htmΟ καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:13 #36
θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση και όποιος γνωρίζει μου απαντά.
αν πάρω ένα ή μισό αγχολυτικό π.χ. ζάναξ ενώ έχω πολλούς μήνες να πάρω δημιουργείται πρόβλημα;
27-02-2009, 19:35 #37
Λίτσα μου,
το πρόβλημα για μένα, εμφανίζεται στο οτι ρωτάς εμάς κι όχι τον νευρολόγο σου. Εμείς ότι και να σου πούμε, ειδικοί δεν είμαστε.
Επιπλέον για μένα, το πρόβλημα είναι στο οτι για να το πάρεις προφανώς αντιμετωπίζεις κάποια δυσκολία( έντονο άγχος), την οποία θα πρέπει να διαχειριστείς ως προς τα αίτια της, πέρα απο το χάπι.
Ενα ή μισό χάπι, πιστευεις οτι θα είναι αρκετό για να σε ανακουφίσει περα απο 3-6 ώρες, δεν ξέρω πόση είναι η δράση τους?
πιστευω λοιπόν οτι μάλλον να σε περιπλέξει μπορεί , παρά να σε διευκολύνει...Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:40 #38
λόγω καρναβαλιού ο άντρας μου με πιέζει να βγούμε λίγο έξω και επειδή έχω πάρα πολύ καιρό να βγω με έχει πιάσει πολύ άγχος γιατί έχω και λίγη αγοραφοβία και έτσι σκέφτηκα να πάρω ένα αγχολυτικό μήπως με βοηθήσει.
γιατί είναι κρίμα να τον κλείνω και εκείνον μέσα επειδή δεν μπορώ να βγω εγώ.
27-02-2009, 19:41 #39
Λιτσα,
λες οτι έχεις καιρό να πάρεις χάπια,
πως βγαίνεις απο το σπίτι;
Εννοεις οτι θα πατε κάποιο ταξίδι;Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:43 #40
Originally posted by λίτσα
επειδή δεν μπορώ να βγω εγώ.
Και οταν εννοω να κανεις, εννοω κατι παραπανω απο οτι κανεις ηδη.
27-02-2009, 19:44 #41
την θεραπεία μου την ακολουθώ κανονικά απλά ζάναξ έχω καιρό να πάρω...
όχι δεν θα πάμε ταξίδι αλλά είμαι από την καρναβαλούπολη της Ελλάδος και από ότι καταλαβαίνεις θα γίνεται ένας χαμός.θέλω να βγω λίγο έξω να διασκεδάσω αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω χωρίς αγχολυτικό..
φοβάμαι πολύ....
27-02-2009, 19:45 #42
Ναι, όντως.
Πως το αντιμετωπίζεις αλήθεια?
Θυμάμαι όταν με τριγύριζε αγοραφοβία, τυραννιόμουν να βγαίνω και να εκτίθεμαι όσο πιο συχνά γινόταν κι επιπλέον το είχα κάνει κύριο μερος της ψυχοθεραπείας μου σαν προβλημα...Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:47 #43
Originally posted by krino
επειδή δεν μπορώ να βγω εγώ.
Και οταν εννοω να κανεις, εννοω κατι παραπανω απο οτι κανεις ηδη.
27-02-2009, 19:48 #44
την θεραπεία μου την ακολουθώ κανονικά απλά ζάναξ έχω καιρό να πάρω...
όχι δεν θα πάμε ταξίδι αλλά είμαι από την καρναβαλούπολη της Ελλάδος και από ότι καταλαβαίνεις θα γίνεται ένας χαμός.θέλω να βγω λίγο έξω να διασκεδάσω αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω χωρίς αγχολυτικό..
φοβάμαι πολύ....
ρώτα τον θεραπευτή σου αν το κρίνειοκ να έχεις μαζι σου ενα χαπακι και ΑΝ νιώσεις οτι σου χρειάζεται να το πάρεις για να ηρεμήσεις..
Πάντως, είναι μια καλή ευκαιρία για ΕΚΘΕΣΗ.
Λιτσα, όταν είχα κι εγω τα άγχη μου, δεν με ένοιαζε τόσο να περάσω ΚΑΛΑ ( πράγμα που ίσως και να το καταφερνα αν ειχα χαπακωθει) αλλα να περασω ( ε στω και οδυνηρα), πάντως να εκτεθώ στο φόβο μου,με όλες τις συνέπειες αυτού...
Φυσικά ο καθένας ξέρει καλύτερα για τον ευατό του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
27-02-2009, 19:50 #45
Originally posted by weird
Ναι, όντως.
Πως το αντιμετωπίζεις αλήθεια?
Θυμάμαι όταν με τριγύριζε αγοραφοβία, τυραννιόμουν να βγαίνω και να εκτίθεμαι όσο πιο συχνά γινόταν κι επιπλέον το είχα κάνει κύριο μερος της ψυχοθεραπείας μου σαν προβλημα...
Σύνδρομο διακοπής αντικαταθλιπτικών
21-08-2025, 11:52 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία