Results 31 to 45 of 49
Thread: Ειμαι ΔΕΙΛΟΣ
-
01-03-2009, 12:35 #31
winston_man
πώς νομιζεις πώς θα λυνονταν ας πουμε οι φοβοι σου, ή τα προβληματα στις σχεσεις σου ή στη δουλεια ή στα οικονομικα σου αν ησουν ψηλος κ γεροδεμενος?πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 01-03-2009, 16:46 #32
Το να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου είναι πράγματι πολύ σημαντικό. Η εξωτερική εμφάνιση είναι όμως ένα μέρος του εαυτού σου, ενώ εσύ της αποδίδεις το σύνολο της αυτοπεποίθησης που θα μπορούσες να έχεις.
Λες ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι άλλοι, όμως δεν εστιάζεις πράγματι στον εαυτό σου και στις ρεαλιστικές δυνατότητες του. Μιλάς για έναν υποθετικό εαυτό που φαντάζεσαι ότι δεν θα είχε προβλήματα. Σε έναν υποθετικό κόσμο βέβαια, που θα έπρεπε επίσης να αλλάξει με ένα \'μαγικό ραβδάκι\' ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου. Μην μένεις εγκλωβισμένος στα τεχνητά αδιέξοδα που δημιουργούν οι σκέψεις σου, χρησιμοποίησε τη δύναμη που δίνουν για να παρατηρήσεις γύρω σου πόσα πολλά ΔΕΝ επιβεβαιώνουν αυτά που πιστεύεις και μέσα σου πόσα πολλά έχεις και μπορείς να κάνεις.
14-03-2009, 11:22 #33
Winston για το ότι παράτησες τα μαθήματα επειδή φοβήθηκες μην γίνει κανένας τσαμπουκάς, σκέψου μήπως δεν είναι αυτός ο λόγος. Εγώ δε θυμάμαι να έχω δει ποτέ στη ζωή μου να βγαίνουν κάποιοι από τα αμάξια τους και να παίζουν ξύλο αν και έχω δει εκατομύρια αυτοκίνητα στους δρόμους σε όλη μου την ζωή. Συνήθως ρίχνουμε μια μούτζα και την κάνουμε γρήγορα γρήγορα. Εκτός αυτού αν οδηγείς με Ν κανένας δεν πρόκειται να σου πει τίποτα, ίσα ίσα θα σου αφήνουν και μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να μην τους χτυπήσεις το αυτοκίνητό τους...
15-03-2009, 10:14 #34
Winston δεν παιζει το θεμα βαρους ή δυναμης. Ειναι μια φοβια και την ονομασατε μετατραυματικη κατι το οποιο δεν ειμαστε σιγουροι αν ισχυει.
Στα 20 μου σταματησα να βγαινω σε καφετεριες, εστιατορια κλπ γιατι νομιζα πως θα βρω γνωστο απο το παρελθον που ειχαμε διαμαχη λεκτικη ή με ειχε προσβαλλει μπροστα σε αλλους. Δεν το αντεχα αυτο. Προσπαθησα να καθομαι με πλατη στον κοσμο σε μια καφετερια για να μην βλεπω ποιος μπαινει ή ποιος ειναι μεσα, δεν εβρισκα λυση, ετσι το παλευα. Πιστευω πως αυτο που περιγραφεις ειναι μια φοβια και θα ηταν ιδια ειτε ήσουν μεγαλοσωμος είτε ειχες εξασκηθει στο ξυλο.
Κι οπως σωστα ειπε ο Τάσος, σημερα οι μπουνιες και το ξυλο ειναι υπο εξαφανιση. Αν καποιος θελησει να χτυπησει, τοτε εχει σοβαρο προβλημα και θα παρεξηγηθει απευθειας απο παροντες. Φιλοσοφησε το απ\' ολες τις πλευρες.
15-03-2009, 10:53 #35
Originally posted by Wintertimes
Winston δεν παιζει το θεμα βαρους ή δυναμης. Ειναι μια φοβια και την ονομασατε μετατραυματικη κατι το οποιο δεν ειμαστε σιγουροι αν ισχυει.
Στα 20 μου σταματησα να βγαινω σε καφετεριες, εστιατορια κλπ γιατι νομιζα πως θα βρω γνωστο απο το παρελθον που ειχαμε διαμαχη λεκτικη ή με ειχε προσβαλλει μπροστα σε αλλους. Δεν το αντεχα αυτο. Προσπαθησα να καθομαι με πλατη στον κοσμο σε μια καφετερια για να μην βλεπω ποιος μπαινει ή ποιος ειναι μεσα, δεν εβρισκα λυση, ετσι το παλευα. Πιστευω πως αυτο που περιγραφεις ειναι μια φοβια και θα ηταν ιδια ειτε ήσουν μεγαλοσωμος είτε ειχες εξασκηθει στο ξυλο.
Κι οπως σωστα ειπε ο Τάσος, σημερα οι μπουνιες και το ξυλο ειναι υπο εξαφανιση. Αν καποιος θελησει να χτυπησει, τοτε εχει σοβαρο προβλημα και θα παρεξηγηθει απευθειας απο παροντες. Φιλοσοφησε το απ\' ολες τις πλευρες.
Ο Ζαμπιδης ποσο ειπαμε πως ειναι?τι φοβασαι βρε μαν?και γω νιωθω πολλες φορες διαφορετικη απο τις αλλες π λιωνουν οι αντρες.δεν εχω την κορμαρα ουτε την γαλικ μυτουλα π θα θελα να ειχα αλλα κ ετσι οπως ειμαι προσπαθω να βελτιοθω και πυστευω μαρεσω αρκετα πλεον.
15-03-2009, 13:09 #36
Originally posted by krino
Originally posted by λίτσα
θα συμφωνήσω με την nature....
πρέπει να υπάρχει δύναμη μυαλού δεν αντιλέγω, αλλά όταν γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας καλό είναι να βρίσκουμε τρόπο να τις κάνουμε να δουλεύουν υπέρ μας.....
σε υγιης ανθρωπους δεν υπαρχουν αδυναμιες.
Τώρα το είδα όμως που επανήλθε το θέμα...
Το σχόλιό σου το βρίσκω τελείως, μα τελείως λάθος.....
Οπότε επειδή εσύ είσαι υγιής όπως έχεις πει, και εγώ άλλωστε και πολλοί άλλοι από εδώ που δεν έχουν κάποια διαγνωσμένη ψυχική διαταραχή, θέλεις να παις ότι δεν έχουμε αδυναμίες???
Απίστευτο.... τι να πω άλλο....Ευγε...
15-03-2009, 13:38 #37
Είμαι 1,95, 101 κιλά, ξανθός και με πράσινα μάτια. \"Άριος\" δλδ όπως λέτε. Άρα εγώ ποτέ δεν υπέφερα από άγχος, ποτέ δεν είχα αυπνίες,ταχυπαλμίες, κολίτιδα, ποτέ δεν πήρα \"κάτι\" για να νιώσω καλύτερα, ποτέ δεν πέρασα το κατώφλι ενός ψυχιάτρου, ποτέ μου δε φοβήθηκα μήπως κάποιος με προσβάλλει, ποτέ μου δεν κότεψα να μπω σε καυγάδες και να δείξω τα μπράτσα μου σε άλλους, ποτέ μου δε νοιάστηκα για τους γύρω μου γιατί είμαι ο γ...άω της γειτονιάς, ποτέ μου δεν έκλαψα επειδή είμαι ψηλός, ποτέ μου μια γυναίκα των 159 cm δε με έσυρε από τη μύτη, όλοι στη δουλειά μου μου συμπεριφέρονται σαν να μαι ο θεός, επειδήη δουλειά μου έχει μεγάλη σχέση με τα μπράτσα και τη δύναμη, στο αμάξι νιώθω ασφαλής τόσο που δε φοράω ζώνη και οι φίλοι με φωνάζουν Σουμάχερ κλπκλπ
Παρακολούθησα όλη τη συζήτηση και πραγματικά λυπάμαι για όσους συμμετέχοντες προτρέπουν έναν φοβισμένο φίλο να γίνει πολεμική μηχανή. Ξέρετε πως τέτοιας ιδιοσυγκρασίας άτομα σε συνδιασμό με την ένταση ή την αυτοπεποίθηση που δίνει μια πολεμική τέχνη, πολλές φορές αγνοούν παντελώς οποιονδήποτε κίνδυνο και προς απόδειξη των νέων δεξιοτήτων τους, χώνονται εκεί που δεν πρέπει. Είναι καταστροφικό. Εκτός αν κάποιος καταλήξει σε ανατολικής φιλοσοφίας πολ.τέχνη, και δει αμυντική, όπως το Kung Fu ή το Aikido, που πέρα των τεχνικών, σου περνάν και μια φιλοσοφία με πονήματα ανεκτήμητα.
Για το οδήγημα έχω να πω, πως δεν είναι δειλός, όποιος καταλαβαίνει ότι φοβάται στο τιμόνι. Στην Ελλάδα δυστυχώς αν ακολουθείς τον ΚΟΚ είσαι επικίνδυνος. Σε αντίθεση λοιπόν με τους προλαλήσαντες, θεωρώ έναν άνθρωπο που είναι φοβισμένος στο τιμόνι να μην ανεβαίνει στο αυτοκίνητο, γιατί γίνεται επικίνδυνος και για τους άλλους. Θα πρότεινα δλδ καλοκαίρι ή όποτε υπάρχει χρόνος, να πάρει το αμάξι του, να πάει σε μια ήσυχη, μικρή κι ελεγχόμενη γειτονιά, όπως πχ στην Αθήνα του Παπάγου, και να κάνει εκεί μόνος του βόλτες, μέχρι να δει ότι νιώθει καλά και άνετα στο τιμόνι. ΜΕτά μπορεί να βγει σταδιακά όπου θέλει.
Τέλος, αν κάποιος πιστεύει πως το πως φαινόμαστε απέξω, μας αυτοπροσδιορίζει και τελεσίδικα, τότε κάνει τεράστιο άθος. Σαφώς και η πρώτη εικόνα σχηματίζεται με βοήθεια από την εμφάνιση, αλλά μόνο η πρώτη εικόνα. Ποιος από σας εμπιστεύεται στη δουλειά του όμως, ανθρώπους που προσελήφθησαν λόγω μιας καλής πρώτης εικόνας, ποιος ή ποια κάνει σχέση με άνθρωπο λόγω μόνο μιας εμφάνισης, ποιος επιλέγει φίλους κι όχι \"φίλους\" λόγω εμφάνισης, ποιος επιλέγει γιατρό πχ να εγχειρήσει το παιδί του λόγω του ότι ο γιατρός είναι ψηλός και ξανθός κι όχι λόγω των ικανοτήτων του???
15-03-2009, 14:32 #38
Σχετικα με το οδήγημα κάνεις ένα λάθος g_alex. Ο winston δεν έχει πάρει ακόμα δίπλωμα. Όταν ξεκίνησα εγώ τα μαθήματα ο δάσκαλος μου είπε: \"Όσο είμαστε σε αυτό το αμάξι δεν έχεις καμμία ηθική και νομική ευθύνη για τίποτα\"
Εξάλλου όλοι μας όταν βλέπουμε είτε L είτε Ν κρατάμε μεγαλύτερες αποστάσεις, δεν κορνάρουμε για να μην αγχώσουμε τον οδηγό, τον αφήνουμε να περάσει αν θέλει να αλλάξει λωρίδα κλπ.
Όταν με το καλό θα πάρει δίπλωμα τότε μπορεί να κάνει μικρές συγκεγριμένες διαδρομές και σιγά σιγά θα δει οτι από μόνος του θα θελήσει να κάνει μεγαλύτερες διαδρομές κλπ. Μετά το δίπλωμα αν αρχίσει να κάνει χαζοδιαδρομούλες σε ένα μήνα δε θα έχει πια άγχος για την οδήγηση (μιλάω εκ πείρας που ήμουνα μεγάλος χέστης - στο τιμόνι εννοώ γιατί στα άλλα ακόμα είμαι)
Επίσης ΕΓΡΑΨΕΣ με το \"ποιος επιλέγει γιατρό πχ να εγχειρήσει το παιδί του λόγω του ότι ο γιατρός είναι ψηλός και ξανθός κι όχι λόγω των ικανοτήτων του??? \"
15-03-2009, 14:53 #39
Αυτό οφείλω να ομολογήσω πως δεν το χα σημειώσει. Αν φοβάται το παληκάρι δλδ με το δάσκαλο μέσα, απλώς πρέπει μόνος του να καταλάβει πως ο φόβος του είναι ανυπόστατος. Κι ας κάνει και κανένα πείραμα δλδ, για να δει πως όλη η διαδικασία είναι ελεγχόμενη. Κι αν είναι να φοβόμαστε όταν μαθαίναμε κι εμείς μη μας βρίσει κανένας άλλος οδηγός, τότε αυτός με τα ψυχολογικά είναι ο άλλος κι όχι εμείς. Βέβαια ξαναλέω πως στην Ελλάδα είμαστε συμπεριφορικά πολύ πίσω, αλλά και πάλι, και σε τρελό να πέσεις, που εγώ 3 χρόνια που δαπανώ καθημερινά πήγαινε-έλα στη δουλειά 2+ ώρες, έχω πέσει μόνο σε έναν που απλά κατέβηκε από το αμάξι βρίζοντας και καταριώνταν τα πάντα. Ε, εκεί απλώς δεν κατεβαίνεις από το αμάξι είναι απλό και κάνεις την πάπια, ασ\' τον τρελό στην τρέλα του που λένε.... Θα ηρεμήσει μόνος του όταν εσύ φύγεις ή δε του δώσεις σημασία...
30-03-2009, 21:08 #40
O Ρωμανιδης, γιατι πιστευω πως αυτον ειδες, δεν ειναι 2,08 αλλα λιγο πιο κοντος
Και πιστεψε με δεν ειναι καθολου τυχερος με τετοιο υψος γιατι ολοι αυτοι εχουν προβληματα υγειας λογω του υψους οσο περνανε τα χρονια.
Απο εκει και περα ομως αν δεν αγαπησει τον εαυτο σου ποτε δεν θα καταφερεις τιποτα. Δες ποσοι κοντοι ειναι πετυχημενοι, αλλοι λογω εμφανισης, αλλοι λογω επιτυχημενης επαγγελματικες σταδιοδρομιας κτλ. Πχ ο Μικρουτσικος που ειναι στο ιδιο υψος με τους 7 νανους και η φατσα του ειναι για πωλητης στην λαικη εχει την μια γυναικα πισω απο την αλλη γιατι εκμεταλλευτηκε την καριερα του. Ανακαλυψε ποιο ειναι το μεγαλυτερο σου προτερημα και αξιοποιησε το αλλιως μια ζωη θα μιζεριαζειςΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=ScnQDRkJpJI
30-03-2009, 21:17 #41
Αν αφορουσε εμενα θα προσπαθουσα να το διορθωσω μονος μου αλλα επειδη δεν εχεις την αυτοπεποιθηση ουτε καν πως μπορεις να τα καταφερεις τοτε μονο ο ψυχολογος σου θα μπορεσει να σε βοηθησει, γιατι ακομα και αν καποιος αλλος σε πεισει οτι δεν ειναι τα πραγματα ετσι οπως τα βλεπεις ειμαι σιγουρος οτι μετα απο λιγο θα ξαναγυρισεις στις ιδιες σκεψεις.
Υ.Γ. Αν μπορεις σβησε την τελευταια λεξη της πρωτης προτασης αν θες να σε εχω σε εκτιμησηΠαρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
30-03-2009, 21:20 #42
Απλα ανεφερα καποιον που ειναι κοντος και ασχημος και ομως ειναι πετυχημενος σε ολους τους τομεις
Παρεα με την μοναξια πως να περασει η βραδια, που να ΄σαι σημερα και νιωθω σιδερα να σφιγγουν την καρδια
30-03-2009, 21:37 #43
Τι να το κάνεις φίλε μου να είσαι ψηλός ξανθός με γαλανά μάτια αμα το μυαλό σου είναι κλούβιο. Κι αυτοί οι φαινομενικά τέλειοι να ξερες τι προβλήματα κουβαλάνε.
01-04-2009, 23:42 #44
NAI TO AKOYSA EGO...KAI TO THEOREIS ESY AYTO GENNAIO???
01-04-2009, 23:48 #45
αυτο σημαινε πωσ ηταν απελπισμενοσ και οχι γενναιοσ.. γεναιοσ εισαι οταν πολεμασ με την καθε δυσκολια που σου ερχετε εχεισ υπομονη και το ξεπερνασ και οχι να το βαζεισ κατω και να φτανεισ σε αυτο το σημειο..αυτο ειναι δειλοσ για μενα..
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....