Results 1 to 15 of 18
Thread: Η καρδιά μου μεγαλωσε
-
21-04-2020, 15:56 #1Antonis8Guest
Η καρδιά μου μεγαλωσε
Η καρδιά μου μεγάλωσε κατά ένα χιλιοστό. Τι μπορει να σημαίνει αυτό; Ο καρδιολογος δεν μου είπε πολλα. Μου έβαλε παλι χολτερ.
- 21-04-2020, 16:16 #2
Νομιζω οτι και μενα μου είχε πει για ενα χιλιοστό κατι σε πάχος δεν θυμάμαι! Απλά μου ειπε δεν ειναι κατι να μη φοβάμαι! Επίσης μου βρήκε μια μικρή ανεπάρκεια σε μια βαλβίδα μεσα στη καρδιά! Επίσης μου ειπε δεν ειναι τιποτα και αυτο.. όποτε να μην αγχώνομαι! Συνιθως απο την πίεση λένε μεγαλώνει η καρδιά!
21-04-2020, 16:35 #3
Επίσης από τν άσκηση μεγαλώνει η καρδιά που είναι θετικό...
21-04-2020, 16:37 #4Antonis8GuestΑπο τι προκαλειται όμως; Εχω αγχωθει πάρα πολύ. Μου είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικο, αλλά τα ίδια μου έλεγαν και για τις ταχυπαλμιες και τώρα μου είπε ότι μάλλον θα χρειαστεί να παρω b blocker.
21-04-2020, 16:49 #5Antonis8Guest
21-04-2020, 17:10 #6
21-04-2020, 17:17 #7Antonis8GuestΦαινόταν προβληματισμενος ωστόσο. Και μου είπε ότι θα χρειαστεί να παρω δυο φάρμακα γιατί δεν θέλει να μπω σε χαμηλή δόση ,θέλει να παρω κανονική δοση b blocker και θα παιρνω μαζί και ένα άλλο φάρμακο είπε. Ποιος είναι ο τρελός τώρα; Τους λέω μήνες τώρα ότι δεν είναι ιδέα μου και η μόνιμη απαντηση ήταν "δεν έχεις τιποτα αντωνη, παρε αντικαταθλιπτικα".
21-04-2020, 17:32 #8
Μο παλμών πόσο είχες τν τελευταία φορά?? Ωραία θα πάρεις τα χάπια κ θα λυθεί τ πρόβλημα σου... Οπότε τέλος τα προβλήματα με ρν ταχυπαλμια άρα κ τα άγχη. Μια χαρά
21-04-2020, 17:37 #9Antonis8Guest
Στο τελευταίο χολτερ που έβαλα,,ήταν 48ωρο και είχα 78παλμους ΜΟ και 11 έκτακτες. Αλλά δεν νομίζω ότι ήταν αληθη τα αποτελεσματα γιατί ήταν στις αρχές της ορθοστατικης και φοβομουν να κάνω βήμα, περπατουσα ελάχιστα βήματα και καθομουν άρα επεφταν οι παλμοι. Τώρα που το έχω συνηθίσει ,περπαταω περισσότερο και άρα μπορει να έχω 120 παλμους κάνα εικοσαλεπτο,που δεν ειναι και το καλύτερο.
Μου είπε ότι θα μου δώσει δυο φάρμακα και φοβαμαι. Γενικά και τους αναστολείς φοβαμαι γιατί παλια ήμουν βραδκαρδικος οποτε φοβαμαι μηπως μου κανει καμιά παρενεργεια και καταληξω με τριάντα παλμους και πεθανω.
21-04-2020, 17:40 #10
21-04-2020, 17:45 #11
Οκ λογικό να φοβάσαι αλλά από τν άλλη θα αντιμετωπίσεις τ θεμαπου σου δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα. Εφόσον έχεις όπως λες εσύ και ο γιατρός σου υψηλούς παλμούς άρα μόνο καλό θα σου κάνουν. Πότε αρχίζεις θεραπεία?
21-04-2020, 18:09 #12
Πάντως ο ΜΟ παλμών πολύ καλός... Και να περπατούσες ένα 30 λεπτό δν θα ανέβαινε πολύ, άσε που τ βράδυ, μετά από γυμναστική, συνήθως πέφτουν πιο πολύ.
21-04-2020, 18:19 #13Antonis8GuestΝαι,είναι καλός ο μέσος όρος, για αυτό και προβληματιζομαι γιατί πχ πριν μερικές μέρες είχα 47 παλμους όταν ήμουν ξαπλωμενος το βράδυ, άρα οι αναστολείς μηπως μου δημιουργήσουν περαιτερω θέμα;
Θα μου πει αύριο ποτε και τι δόση θα παρω,πρωτά θα πρεπει να δει το χολτερ. Μπορει να μου πει ότι δεν χρειάζεται εντελει, αν οι παλμοι μου δεν ανέβουν πολυ,δεν ξέρω. Θα του ζητησω παντως περισσοτερες εξηγήσεις για το θέμα της αύξησης του μεγέθους.
Και ναι, όλη αυτή η κατάσταση μου έχει δημιουργήσει πολυ έξτρα άγχος,κρίσεις πανικου και γενικευμένο άγχος υγείας. Αν λυθεί θα είμαι ευτυχισμένος. Αν και απο τότε που εκοψα την ομεπραζολη είχε τρεις μέρες που οι παλμοι μου ήταν στους 85 όρθιος,κάτι πολυ περιεργο. Ημουν όμως πολυ χαρούμενος και ηλπιζα να το ξεπερασω χωρίς χαπια. Σήμερα όμως παλι στα ίδια,περπατουσα για να ταισω τα γατοα και είχα 138 παλμους.
21-04-2020, 18:21 #14Antonis8GuestΕντωμεταξυ επειδη αγχωθηκα οταν πηγα να ταισω τα γατια, γιατί δεν είχα ούτε το πατινι μου μαζί και έκανε και ζέστη , σταματησα εναν φιλο που περνουσε με το μηχανακι (ο οποιος δουλευει στο μπακαλικο του χωριου και ερχεται σε επαφη με πολυ κοσμο αρα μπορει να κολλησα τον ιο) και του ειπα να με πεταξει μέχρι το ιατρείο του χωριού γιατί το ραντεβού μου με τον καρδιολογο μου ήταν το απογευμα και φοβομουν να περιμενω μηπως είχα αρρυθμια. Οποτε με πηγε μέχρι εκεί για να κάνω καρδιογραφημα αλλά εντέλει δεν είχε γιατρό ήταν μόνο μια νοσοκόμα που χτυπιοταν ότι θα την κολλησω κορωνοιο και με τα χίλια ζορια μου πήρε μια πιεση και διαπιστωσε οτι η πιεση μου ήταν χαμηλή (στο 80) και μετα μου είπε οτι είμαι υποχονδριος και να πάω στο γιατρό μου. Δεν με αφησε να αγγιξω ουτε το πομολο της πορτας και οταν μιλουσα μου ελεγε να κοιταω ευθεια και οχι προς το μερος της. Εχει τρελαθει ο κόσμος. Ειπε ότι έχω και υποξία μαλιστα επειδη το οξυμετρο τους δεν είναι καλό και έδειχνε οτι έχω 95 οξυγόνο και με αυτό πειστηκε οτι έχω κορονωιο και μου έβαλε και θερμόμετρο, επέμενε μάλιστα να το βαλω τη στιγμή που της ειπα ότι μετραω καθημερινά τη θερμοκρασία μου και σίγουρα δεν έχω πυρετο. Και δεν ξέρω αν το ειχαν απολυμανει και ποτε. Μπορει να κολλησα εγώ κορωνοιο εντέλει. Κράτησε και το όνομα μου και σίγουρα θα με κουτσομπολεψουν με τη γιατρό γιατί με ξέρουν. Και αν υπαρχει κρούσμα στο χωριο,θα κατηγορούν εμένα.
21-04-2020, 19:17 #15Antonis8GuestΔεν το ερμήνευσε καπως,του έλεγα πραγματα και δεν τα σχολιαζε. Δεν με ρώτησε καν ποτε θα βάλουμε χολτερ,απλως μου το φόρεσε.
Του ειπα για τα φάρμακα που εκοψα και ότι άλλο έχω παρατηρησει και το μονο που σχολιασε ειναι ότι μπορει να εξαρταται απο το βαθμό ενυδατωσης, αν και δεν νομίζω οτι ισχύει γιατί συμβαίνει ανεξάρτητα του πόσο νερό πινω. Γενικά δεν λέει πολλα ο συγκεκριμένος καρδιολογος,είναι καλός όμως και με βόλευε και η ώρα του ραντεβού. Με έχουν δει οι περισσότεροι καρδιολογοι του νησιού έτσι κι αλλιώς. Οταν τελειώσουν τα μέτρα θα πάω σε άλλον που μου πιάνει κουβέντα και μαθαινω και τιποτα.