Πώς κόλλησα τον ιο - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 67
    Antonis8
    Guest
    Το MCV πάντα εντός ορίων βγαίνει, και σήμερα είναι στο 85,3.

Το στίγμα πώς το βλέπεις αν το εχεις; Έκανα ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης και ο γιατρός μου είπε ότι δεν έχω σίγουρα το στίγμα. Το ίδιο μου είπαν και άλλοι γιατροί αλλά δεν ξέρω πώς είναι τόσο σίγουροι.

Senior Member
    Αρα χωρίς να έχω δει την αιματολογική σου, υποψιάζομαι πως έχεις προς το κάτω όριο τον αριθμό των ερυθρών. Γι'άυτό και προκύπτει η αναιμία.
    To MCV σου δείχνει πως ΔΕΝ έχεις στίγμα. Κι εγώ αυτό πιστεύω. Αλλά το 100% είναι μόνο αν κάνεις τεστ DNA. Η ηλεκτροφόρηση είναι αξιόπιστη στην πλειοψηψία βέβαια των ατόμων. Αριθμό ερυθρών έχουμε???

Antonis8
    Guest
    Πού τον βλέπω τον αριθμό των ερυθρών;

Senior Member
    Στην αρχή, λογικά το γράφει ως RBC! Δώσε μου τα όρια του εργαστηρίου και την μέτρησή σου!

Antonis8
    Guest
    Αν είναι το RBC είναι στα 4,11 και το εργαστήριο δίνει ως τιμές αναφορας 3,6-5,6.

Τι συμπέρασμα βγάζεις;

Senior Member
    Τα άτομα με στίγμα έχουν σχεδόν πάντα χαμηλό MCV και συνήθως υψηλό RBC. Παρά το υψηλό RBC όμως, έχουν αναιμία γιατί πολύ απλά τα ερυθρά τους δεν έχουν πολύ περιεκτικότητα αιμοσφαιρίνης.Ψιλοτζούφια κάπως φαντάσου.Λοιπόν εσύ ΔΕΝ έχεις στίγμα! Άρα σωστά μιλούν και οι γιατροί. Άλλωστε κάτι ξέρουν κι αυτοί. Στο λέω με 100% βεβαιότητα. Έχει η αδερφή μου και η μητέρα μου στίγμα και το έχω ψάξει απίστευτα.
    Εγώ επειδή είχα οριακό MCV ΠΑΝΤΑ, είχα φάει φλασιά πως είχα κι εγώ στίγμα, ασχέτως αν η αιμοσφαιρίνη μου ήταν κανονική και ο αιματοκρίτης μου 41 μεσοσταθμικά.
    Η Ηλεκτροφόρηση μου έβγαινε απόλυτα φυσιολογική αλλά επειδή όντας αρρωστοφοβικός μου άρεσε να ψάχνομαι, έκανα και DNA όπου και επιβεβαίωσε πως ΔΕΝ είχα στίγμα.

Εσένα η αναιμία οφείλεται στον ψιλοχαμηλό αριθμό των ερυθρών αλλά και στην χαμηλή αιμοσφαιρίνη.
    Το συμπέρασμα μου είναι πως ΔΕΝ έχεις στίγμα.

Antonis8
    Guest
    Α κατάλαβα,σε ευχαριστώ για την εξήγηση. Η εξέταση DNA πόσο σου κοστισε περίπου; Και πώς γίνεται; Με αιμοληψια;

Η φεριτινη μου καλή ήταν, το φυλλικό οξύ στα κατωτερα φυσιολογικά επίπεδα. Η ενδοκρινολόγος μου είχε πει να πάρω και σίδηρο παρόλο που ήταν σε πολύ καλά επίπεδα και φυλλικό οξύ. Δεν τα πήρα είναι η αλήθεια,περιμένω τώρα να ξαναδούμε τα επίπεδα στα πάντα και σε βιταμίνες και θα μου πει ο γιατρός τι να πάρω και τι όχι. Ίσως έπρεπε να πάρω και σίδηρο,μπορεί να με βοηθούσε ανεξάρτητα των τιμών, αφού μου το έγραψε η γιατρός κάτι θα ξέρει.

Εγώ δεν ανησυχώ τόσο για στίγμα, ανησυχώ για καμιά αιματολογική κακοήθεια. Ο γιατρός μου λέει ότι μπορεί να παίζει ρόλο και το διαχρονικό θέμα που έχω με το στομάχι. Δεν ξέρω τι να υποθέσω προσωπικά. Είναι να κάνω και μια ηλεκτροφόρηση πρωτεϊνών που μου ζήτησε ο άλλος γιατρός και το έχω καθυστερήσει γιατί εκαναν λάθος τιμές στο εργαστήριο.

Είχα κάνει πλακάκι στο νοσοκομείο και το είδε η εκεί αιματολογος, δεν είδε κάτι, αλλά ο γιατρός μου λέει ότι δεν τους εμπιστεύεται και θέλει να πάω Αθήνα σε αιματολογο. Εδώ άλλον αιματολογο εκτός του νοσοκομείου δεν έχουμε.

Senior Member
    Ναι κι εγώ σε αιματολόγο να πας θα σου πρότεινα. Αλλά το σημαντικό είναι να βρεις την αιματολογική σου την παλιά που να δείχνει τον αιματοκρίτη ας πούμε 40 ώστε να γίνει συσχέτιση.
    Από την άλλη όμως από το 2018 βλεπεις τέτοιες τιμές. Να χάνεις από κάπου αίμα αλλά από που? Από την γαστρεντερική όδο θα φαινόταν.
    Να είναι αιματολογική κακοήθεια,δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί και να σε αγχώσουμε θα είναι μαλακία και άσε που δεν μπορεί να γίνει διάγνωση έτσι απλά και θέλει ψάξιμο.
    Αλλά το ότι βλέπεις από το 2018 είναι κάπως θετικό.

Πάντως ήπια ανεμία συναντάται και στην POTS...Και όσο χειρότερη η αναιμία,τόσο επηρεάζει και την POTS. Λες να σχετίζονται κάπως? Δεν ξέρω βέβαια αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό έκανε την κότα.

Όλα αυτα τα παραπάνω για σίδηρο, συκώτι και κόκκινο κρέας, αιμοσφαιρίνη, πίεση, αδύνατο δέρμα, κοκκινίλες κλπ, καθαρά ιατρικά θέματα δλδ, συζήτησε τα με έναν γιατρό. Διότι όσοι έχουμε στρες και ευαίσθητο χαρακτήρα (συνήθως τα δυο πάνε μαζί) κολλάει ο νους μας σε κάτι που θα δούμε στις αναλύσεις ή πάνω μας έστω και αν αυτό εκφεύγει κάπως - προφανώς όχι σημαντικά- του φυσιολογικού. Έτσι, ο νους μας κατεβάζει ιδέες για συμπτώματα - ασθένειες που θα μπορούσαμε να υποστούμε λόγω αυτών των θεμάτων ή κάποια ελαφριά συμπτώματα ή ελαφρές ασθένειες πχ πονοκεφάλους, πυρετό, ο νους μας τις χρωματίζει με σκέψεις και συναισθήματα. Έτσι το ίδιο ελαφρύ σύμπτωμα/ασθένεια βλέπεις τον ένα να το αντιμετωπίζει λες και δεν συμβαίνει τίποτα πχ εργάζεται, βγαίνει έξω και τον άλλο να πανικοβάλλεται δλδ οι σκέψεις (ως αποτέλεσμα του στρες και του ευαίσθητου χαρακτήρα) του προκάλεσαν συναισθήματα κι όλα αυτα μαζί του προκαλούν έντονη την αίσθηση του πόνου. Νομίζω αυτό το εσωτερικό σκηνικό η ψυχολογία το εντάσσει στον ορισμό της καταστροφικότητας (δλδ της πρόκλησης, μέσω εξέλιξης αυτων των απλών συμπτωμάτων/ασθένειας καταστροφικών για την υγεία αποτελεσμάτων/ασθενειών το ενδεχόμενο πραγμάτωσης των οποίων είναι καταφανώς πολύ απομακρυσμένο έως απίθανο).
    Ένας καλός γιατρός θα σου δώσει τις απαντήσεις και θα σου λύσει τις απορίες και κράτησε αυτα που θα σου πει τα οποία όμως μην κάθεσαι να τα αναλύεις και να κτίζεις πάνω τους σενάρια.
    γιάννης

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Stavros View Post
    Ναι κι εγώ σε αιματολόγο να πας θα σου πρότεινα. Αλλά το σημαντικό είναι να βρεις την αιματολογική σου την παλιά που να δείχνει τον αιματοκρίτη ας πούμε 40 ώστε να γίνει συσχέτιση.
    Από την άλλη όμως από το 2018 βλεπεις τέτοιες τιμές. Να χάνεις από κάπου αίμα αλλά από που? Από την γαστρεντερική όδο θα φαινόταν.
    Να είναι αιματολογική κακοήθεια,δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί και να σε αγχώσουμε θα είναι μαλακία και άσε που δεν μπορεί να γίνει διάγνωση έτσι απλά και θέλει ψάξιμο.
    Αλλά το ότι βλέπεις από το 2018 είναι κάπως θετικό.

Πάντως ήπια ανεμία συναντάται και στην POTS...Και όσο χειρότερη η αναιμία,τόσο επηρεάζει και την POTS. Λες να σχετίζονται κάπως? Δεν ξέρω βέβαια αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό έκανε την κότα.
    Δεν ξέρω,μπορει να σχετίζονται. Ισως κανει χειρότερους τους παλμους. Θα τα δει ο γιατρος μου μες στο σκ ,ότι εξέταση έχω κανει ως τώρα και θα μου πει τι να κανω.

Εγώ παντως νιώθω αδυναμία τις τελευταιες ημέρες.

Senior Member
    Mε αιμοσφαιρίνη κοντά στο 11 έχει μια λογική να αισθάνεσαι μία ήπια αδυναμία ειδικά εσύ που έχεις και αυξημένα αντανακλαστικά γύρω από την υγεία σου και αντιλαμβάνεσαι ακόμα και ήπιες αλλαγές.
    Ενημέρωσέ μας όταν έχεις νέα από τον γιατρό σου.

Senior Member
    Αντωνη σορυ για το ασχετο, τι διαφημισεις σου βγαζει το γιουτουμπ;

Antonis8
    Guest
    Έχω εφαρμογή που κόβει τις διαφημίσεις.

Antonis8
    Guest
    Τελικά νομίζω ότι όντως κολλησα τον ιό γιατί έχω βάρος, βήχα, φτερνισμα, καταρροη και δυσκολία να αναπνευσω βαθιά. Θα μπορουσε να είναι παλινδρομηση/αλλεργία, αλλά μπορει να ειναι και ο ιός. Και ειλικρινά σήμερα νιώθω πολυ πιεσμενος στο στήθος και όταν αναπνεω. Μιλησα με το 1135 ειπαν αν αναπτυξω πυρετό να εξεταστω. Θα έρθει ο γιατρός μου απο βδομάδας να με ακροαστει. Φοβαμαι όμως μην έχω ραγδαία επιδεινωση. Το θερμόμετρο δείχνει 36, είναι όμως ηλεκτρονικό και λένε ότι δεν είναι πολυ αξιοπιστα.

Οκ αλλά και ο καιρός είναι περίεργος... Ζέστη μετα αεράκι δν θέλει πολύ να τν αρπάξεις... Με τα χάπια όλα καλά, ξεκίνησες?

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast