Results 106 to 120 of 204
-
27-04-2020, 22:28 #106
- 27-04-2020, 22:33 #107
Γι αυτό δεν μ αρέσουν οι ταμπέλες στους ανθρώπους εδώ δεν είμαστε κάν σίγουροι ότι έχω ακόμα και τη δραματική διαταραχή ο ψυχίατρος όταν με είδε πριν χρόνια δεν μου είπε κάτι τέτοιο αλλά κ να έχω σταματά να λες πως έχει σχέση με την οριακη γιατί δεν έχει έχω φίλη με οριακη δεν έχει καμία σχέση και σταμάτα να με τρομοκράτεις με την οριακη και να μου βάζεις ιδέες. Άμα είχα οριακη θα επαιρνα ουσίες θα είχα αυτοκαταστροφικες τάσεις η αυτοκτονίκες θα είχα φόβο εγκατάλειψης χωρίς λόγο θα είχα εκρήξεις θυμού θα έπαιρνα χάπια και άλλα πολλά..το μόνο κοινό που μπορώ να βρω με την οριακη είναι η αστάθεια των συναισθημάτων που αυτό το έχουν οι πιο πολλές ψυχικές διαταραχές.
27-04-2020, 22:47 #108
Επειδή οι παραπάνω ανακρίβειες μπορεί να είναι και επικίνδυνες, οφείλω να πω ότι:
1) Αν κάποιος Οριακός ασθενής λαμβάνει αγωγή για διπολική διαταραχή τότε έχει γίνει λάθος διάγνωση, κάτι που είναι πολύ συχνό, όχι λόγω της συννοσηρότητας αλλά επειδή οι ψυχίατροι-ψυχολόγοι αποπροσανατολίζονται και κάνουν λάθος διαγνώσεις.
2) Ο παραπάνω διαχωρισμός της οριακής σε 2 βερσιόν όπως περιγράφεται, ειναι στην καλύτερη περίπτωση ατυχής. Περιγράφει ας πούμε μία βαριάς μορφής οριακή και μία πιο λαϊτ. Οι διαχωρισμοί της οριακής που επίσημα υφίστανται ειναι:
α) με βάση την λειτουργικότητα (Υψηλής και χαμηλής λειτουργικότητας), και
β) με βάση τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς (Discouraged, Impulsive, Petulant, Self-Destructive)
Όλοι οι παραπάνω τύποι ειναι εξίσου σοβαροί.
Επίσης η έννοια της "οριακότητας" είναι μία αμφιλεγόμενη έννοια (Ψυχαναλυτική φαντάζομαι) που δεν συναντάται σε κανένα σοβαρό βιβλίο διαταραχών προσωπικότητας.
27-04-2020, 22:57 #109
27-04-2020, 23:00 #110
Κάηκε το κεφάλι μας σταματά να ασχολείσαι με την οριακη τη κόλλημα έχεις φάει δεν καταλαβαίνω δεν με αφορά η οριακή τι με φορτώνεις με άσχετες πληροφορίες... Ούτε η διπολική μ ενδιαφέρει αλλά επειδή νόμιζα ότι πέρασα μανία το αναφέραμε εσύ τα αναλύεις λες κ είσαι σε συνέδριο. Κι εγώ σπουδάζω ψυχολογία αλλά τόσο αναλυτικά δεν μπορώ να τα ψάξω.
27-04-2020, 23:10 #111
Βρε aeolus74 ενω συμφωνω για ολα οσα λες περι cluster b ειναι ασχημο αυτο που ειπες για την Βικτωρια.Εχεις τις γνωσεις αλλα ειναι σαν να ξεχνας καποια πραγματα.Δεν την βοηθαει σε κατι αυτο και ειναι σαν να την κατακρινεις.Γιατι;;Και μονο που σου ειπε οτι ενοχληθηκε γιατι να μην το σεβαστεις;;
27-04-2020, 23:10 #112
Εσύ vicky ανέφερες ότι η ψυ σου είπε ότι μάλλον παίζει δραματική. Δεν σου έβγαλε κανείς καμία διάγνωση εδώ. Εγώ σου είπα ότι αν αυτό ισχύει τότε αυτό ειναι σοβαρό γιατί πρόκειται για διαταραχή πλέγματος Β στο οποίο πλέγμα Β ανήκουν επίσης οριακή, ναρκισισστική, και αντικοινωνική, οι οποίες μοιράζονται μεταξύ
τους κοινά χαρ/κα. Εσύ τι έκανες μετά? μου επιτέθηκες (και όχι μόνο εσύ) και προσπάθησες να μειώσεις τη σημαντικότητα της διαταραχής (και όχι μόνο εσύ). Αν δεν θέλεις ή δεν αντέχεις να ακούς πράγματα που σε αναστατώνουν αυτό είναι κατανοητό, αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να επιτίθεσαι και να παραποιείς τα λεγόμενα των άλλων. Από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν έχεις γνώσεις για όλα αυτά, πραγματικά αναρωτιέμαι! η Ψυ σου έδωσε μία πληροφορία, δεν ένιωσες την ανάγκη να το ψάξεις; να μάθεις τι είναι αυτό; τόση άρνηση;
27-04-2020, 23:12 #113
27-04-2020, 23:17 #114
27-04-2020, 23:19 #115
Όχι δεν ένιωσα την ανάγκη γιατί όσο πιο πολύ τα ψάχνεις χειρότερα είναι.. Και όλοι άμα ψαχτουμε κάτι θα έχουμε... Όλοι σας γίνατε δικαστές και κρίνεται ποιο είναι το σωστό.. Δεν θα κερδίσω κάτι από το να το ψάξω και το θέμα είναι ότι με αναστάτωνουν πράγματα τα οποία δεν με αφορούν κιόλας. Και σου ξαναλέω αν έχω δραματική διαταραχή θέλω να ασχοληθώ μόνο με αυτό το κομμάτι εσύ έχεις αναφέρει όλες τις υπόλοιπες και έχεις κολλήσει με την οριακη γιατί δεν μου ανέλυσες και τις υπόλοιπες;;; με το ζόρι θέλεις να έχω οριακη διαταραχή;; και όσςς θεωρίες και να ξέρεις αυτός που το ζει ξέρει περισσότερα από εσένα γι αυτό σταματά τις θεωρίες. Και τώρα δεν θέλω να το συνεχίσω γιατί συγχυστηκα και έχω ταραχτει με τις άσχετες πληροφορίες που με φορτώσες αλλά μάλλον έχεις κι εσύ κάποια διαταραχή γιατί αυτή η επιδιξειομανια γνώσεων δεν είναι λογική ίσως έχεις κάποιο σύνδρομο κατωτεροτητας ψαξτο λίγο καλύτερα.
27-04-2020, 23:37 #116
Πλήρης σύγχυση! παραποίηση της πραγματικότητας η οποία ευτυχώς είναι γραμμένη και μπορεί ο όποιος ενδιαφερόμενος να ρίξει μια ματιά. Ούτε καν μπορείς να δεις ότι όλο αυτό με την οριακή δεν το ξεκίνησα εγώ. Εγώ δέχτηκα επίθεση από μέλος του φορουμ (που μου την ειχε κρατημένη) ότι και καλά προσπαθώ να σε βγάλω οριακή, κάτι που δε συνέβει ποτέ. Εγώ απλά επισήμανα τη βαρύτητα της οιστριονικής την οποία αρνείσαι και ειναι δικαίωμά σου. Κάποιος άλλος όμως βρήκε την ευκαιρία να προσπαθήσει να με εκθέσει και να μου επιτεθεί, εκμεταλευόμενος το δικό σου θέμα. Αν με αυτό εισαι οκ εμένα δε μου πέφτει λόγος. Έχω όμως μία απορία, επειδή ανέφερες ότι σπουδάζεις ψυχολογία, αν έρθει κάποιος πελάτες σου θα του πείς "...άστα μην τα ψάχνεις γιατί όσο πιο πολύ τα ψάχνεις τόσο χειρότερα είναι.. Και όλοι άμα ψαχτουμε κάτι θα έχουμε... δεν θα κερδίσεις κάτι από το να το ψάξεις τι θέλεις τώρα να αναστατώνεσαι";
27-04-2020, 23:47 #117
Εκπαιδευτική ψυχολογία σπουδάζω ασχολούμαι κυρίως με άλλα θέματα όχι με ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Το μεγαλύτερο μου λάθος ήταν που έκατσα και έψαξα να βάλω ταμπέλα στον εαυτό μου. Όταν δεν υπήρχε ίντερνετ τοοσι άνθρωποι είχαν διαφορά και δεν το ήξεραν η ζούσαν με αυτό τώρα πλέον ψάχνουμε το καθετί αυτό είναι το κακό ότι τα πάρα ψάχνουμε.
28-04-2020, 00:31 #118
Σύνδεση μεταξύ δύο ανύπαρκτων εννοιών! Όμως, πέρα από αυτό, αναρωτιέμαι το πως συνδέονται δύο εντελώς διαφορετικές διαταραχές, διότι από όσο γνωρίζω η οριακή είναι διαταραχή προσωπικότητας ενώ η διπολική όχι! Ποια φάσματα συνδέονται; Η διπολική αφορά την φυσιολογία του εγκεφάλου ενώ η οριακή κυρίως τα γνωστικά σχήματα. Δλδ θα μας τρελάνεις! Θεωρείς ότι δεν υπάρχει σύνδεση "οριακότητας" (ότι κι αν σημαίνει αυτό) μεταξύ οριακής και οιστριονικής που ανήκουν στο ίδιο πλέγμα, αλλά υπάρχει σύνδεση "οριακότητας" μεταξύ οριακής και διπολικής που ειναι εντελώς διαφορετικά πράγματα!
28-04-2020, 01:36 #119
Vickie πηγαινε σε ένα ψυχιατρο να μιλησεις γιατι εδω περα κανενας δεν ειναι ειδικος και κανενας δεν θα σηκωσει το βαρος σου. Εγω δεν ειμαι ειδικος να σου πω τι έχεις αλλα σαν διπολικός αυτό που μου έχει δειξει η ζωή ειναι πως όσο ανεβαίνω τόσο απότομα κατεβαίνω και δυστυχώς το κατέβασμα δεν είναι μια ή δυο εβδομάδες αλλά κρατάει μήνες. Και αν μια στο εκατομμύριο συμβει σε σένα που δεν μπορώ να το γνωρίζω για αυτό σου λέω να αποτανθείς σε ειδικό θα πληρώσεις μεγάλο ψυχικό τίμημα.
28-04-2020, 01:46 #120
Η ναρκισσιστικη διαταταχη σχετιζεται με την οριακη; Θα με ενθαρρυνατε να σπουδασω ψυχολογια με σκοπο να καταλαβω την αρρωστη οικογενεια μου ή θα ηταν χασιμο χρονου και παρεκτροπη απο τον πραγματικο μου δρομο (οποιος κι αν ειναι αυτος)