περί φαρμάκων - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 45 of 45
    Senior Member
    οκ zao.σε ευχαριστω παρα πολυ!!!τα ξαναλεμε

Junior Member
    Έχω πει και σε ένα απο τα προηγούμενα post πως οι πιο κατάλληλες είναι οι συμπεριφοριστικές-γνωσιακές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις... Κατευθυνθείτε προς τα εκεί.. απλά να μπείτε στην διαδικασία να συζητήσετε με τους θεραπευτές για τους στόχους, τις τεχνικές και τις προσδοκίες που θα θέσετε μαζί!!!

Junior Member
    τι εννοείς με το γνωσιακές συμπεριφορικές προσεγγίσεις; μπορείς λίγιο να το εξηγήσεις; ευχαριστώ΄
    εφη

Junior Member
    Η Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία αποτελεί ένα είδος ψυχοθεραπείας που σε αντίθεση με την ψυχαναλυτική, είναι βραχεια και προσανατολισμένη στο \"εδώ και τώρα\".

Στόχος της είναι η εξάλειψη των συμπτωμάτων από τα οποία κάποιος άνθρωπος υποφέρει. Η μεγάλη της όμως διαφορά με την ψυχανάλυση είναι ότι η αποτελεσματικότητά της έχει πολλές φορές καταδειχτεί από επιστημονικές έρευνες. Αντίθετα η ψυχανάλυση ποτέ δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι μπορεί να θεραπεύσει τις κλινικές διαταραχές όπως κατάθλιψη και χρόνιο άγχος.

Η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία βοηθά τα άτομα με μανιοκατάθλιψη στην προσπάθεια να ελέγχουν τα δυσλειτουργικά και αρνητικά σχήματα σκέψεων και συμπεριφορών.

Μέσα από μια ουσιαστική και μακροχρόνια θεραπευτική σχέση, είναι δυνατόν να υπάρξει μια δραστική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, πρόληψη των υποτροπών και στήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος, με απώτερο στόχο μια φυσιολογική και δημιουργική ζωή του ίδιου του ασθενούς αλλά και των ανθρώπων που τον περιβάλλουν.

Senior Member
    Originally posted by zao
    Η Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία είναι βραχεια

Originally posted by zao
    Μέσα από μια μακροχρόνια θεραπευτική σχέση
    φάουλ.

Junior Member
    Όχι ακριβώς, θα εξηγήσω...

Όταν μιλάω για βραχεία ψυχοθεραπεία εννοώ πως οι στόχοι που βάζουν ο θεραπευτής και ο σύμβουλος επιτυγχάνονται μέσα σε ένα διάστημα το πολύ 3 μηνων....

Μετά την επίτευξη αυτών των στόχων συνήθως εμφανίζονται νέοι στόχοι λόγω άλλων ζητημάτων της καθημερινότητας... Ποτέ δεν μπορείσ να ξέρεις τί θα εμφανιστεί σαν πρόβλημα την επόμενη ημέρα... Και πάλι αυτός ο στόχος θα αντιμετωπιστεί σχετικά βραχέως...

Όταν μιλούσα για μακροχρόνια θεραπευτική σχέση εννοούσα πως τα δύο άτομα που εμπλέκονται στην θεραπευτική διαδικασία, μπορεί να μην έχουν μία καθημερινή ή τλχ συχνή επαφή, αλλά κατά καιρους πρέπει να γίνεται ένα follow up μετά την επίτευξη των στόχων λόγω νέων ζητημάτων....

Junior Member
    Συγγνώμη που δεν το εξηγησα από την αρχή...!!
    Ελπίζω να έγινα κατανοητός στην επεξήγηση...

Παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω κάποιο άλλο λάθος!!!

Junior Member
    μήπως ξέρεις που μπορεί να βρει κάποιος αυτού του είδους την ψυχανάλυση σε δημόσια νοσοκομεία;

Junior Member
    Καλημέρα έφη,

Απλά για να σου διευκρινήσω κάτι... η ψυχανάλυση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία.. Και οι δύο είναι ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες...

Τώρα όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία... Δεν είμαι σίγουρος τι συμβαίνει ακριβώς.. πάντως οι κλινικοί ψυχολόγοι που εργάζονται εκεί σίγουρα θα έχουν κάποια ειδίκευση σε ένα είδος θεραπείας... Δεν χάνεις κάτι να πας και να συζητήσεις με τον εκάστοτε ψυχολογο σχετικά με τη θεραπεία...

Βέβαια έχε υπόψη σου πως ο κάθε θεραπευόμενος δεν ανταποκρίνεται πάντα τέλεια σε ένα είδος θεραπείας... Ίσως ένα συνθετικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει περισσότερες από μία προσεγγίσεις ίσως αποδειχθεί πιο αποτελεσματική...

Junior Member
    ευχαριστώ Ζαο για όλες αυτές τις πληροφορίες. αλήθεια εσύ είσαι διπολική έχεις κάνει τέτοιου είδους ψυχανάλυση;

Junior Member
    Καλημέρα!

Βασικά είμαι ο Ζαο (LOL!)!! Όχι, δεν έχω Δ.Δ.... Σπουδάζω ψυχολογία και έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη διαταραχή...

Junior Member
    έχω σοβαρό πρόβλημα με την οικογένειά μου μου δίνουν κρυφά φάρμακα και δεν το γνωρίζει ο γιατρός. τι πρέπει να κάνω; πως να το αντιμετωπίσω; έχουν χάσει την εμπιστοσύνη μου γιατί μου έριχνα το φάρμακο μέσα στο φαγητό. τι να κάνω;

Junior Member
    Θα σου προτενα να τους μιλησεις ανοιχτα για το θεμα..

Να τους δειξεις να καταλαβουν πως η διαταραχη δεν ειναι κατι που θα εξαφανισθει αν δινουν μεγαλυτερες δοσεις και επιπλεον φαρμακα..

Εξηγησε τους πως χρειαζεσαι χρονο για να δουλεψεις σωστα και οχι να περνουν πρωτοβουλιες απο το πουθενα και χωρις γνωσεις ψυχολογιας και φαρμακολογιας...

Θα ηταν καλο να κανετε μια επισκεψη οικογενειακως στον ψυχολογο ή τον γιατρο σου προκειμενου να ακουσουν και την επιστημονικη αληθεια για τα πραγματα...

Παρε πρωτοβουλια και επικοινωνησε με τον θεραπευτη σου και εξηγησε του την κατασταση...

Αν επιτρεπετε ποσο χρονων εισαι?

Senior Member
    ευφροσυνη

μη χανεις επικοινωνια!

ισως η οικογενεια σου φοβαται πολυ.

μιλα οσο μπορεις και καθησυχασε τους.

και συνεργασια με καλο γιατρο και ψυχοθεραπεια απαραιτητη.

να μιλας. μην αφηνεις στην τυχη τα πραγματα.

μη κοβεις επικοινωνια.

ευχομαι να βρισκεις τον εαυτο σου και να το κανεις οσο μπορεις...

Junior Member
    σε ευχαριστώ πολύ είσαι πραγματικά μεγάλη βοήθεια. το ξέρω ότι δεν μπορώ να τους κρατήσω κακία και δεν πρέπει να το κάνω απλώς έχασα την εμπιστοσύνη μου

Page 3 of 3 FirstFirst 123