Results 16 to 30 of 45
Thread: περί φαρμάκων
-
18-03-2009, 23:44 #16
alla komeno to alkool
- 23-03-2009, 19:19 #17
Γεια σας και από μένα,
Παίρνει κανείς zyprexa για την διπολική διαταραχή? Δεν μου έχουν κάνει συγκεκριμένη διάγνωση, άλλος μου είπε για διπολική διαταραχή, άλλος μου είπε για σχιζοσυναισθηματική διαταραχή,( άλλος απλά για άτυπη μορφή ψυχικής παθησεως). Πρώτη φορά στα 19 μου με επισκέφθηκε η ασθένενεια, μετά για πολλά χρόνια με ξέχασε, ώσπου με ξαναθυμήθηκε στα 27 μου. Τώρα στα 31 μου, για 1 περίπου χρόνο είμαι και πάλι καλά, ωστόσο δεν ξέρω ως πότε πρέπει να παιρνώ την αγωγή (1 χάπι των 5 ημερησίως). Ούτε και ο γιατρός ξέρει πότε θα πρεπε να την κόψω.
24-03-2009, 02:25 #18
θα το κοψεις λιγο διαστημα μετα την εξαφανιση των συπτωματων λογικα...
24-03-2009, 21:09 #19
zyprexa έπαιρνα πριν χρόνια και είχα πάρει κιλά. Απ\' ότι ξέρω είναι σταθεροποιητής και ενδείκνηται για διπολικούς.
29-04-2009, 22:38 #20
Καλησπέρα,
Δυστυχώς τα φάρμακα για τα άτομα με διπολική διαταραχή δεν πρέπει να κόβονται όταν οι θεραπευόμενοι πιστεύουν ότι νιώθουν καλύτερα.. συνήθως συνεχίζονται επ αόριστον γιατί η νευροβιολογική βάση της ασθένειας δεν αλλάζει έτσι απλά...
Ψυχοθεραπεία παιδια... το λεω και θα συνεχισω να το λεω συνεχεια γιατι το πιστευω πραγματικα!!! Θα δειτε πως τ φαρμακα θα μειωθουν..
29-04-2009, 22:41 #21
Originally posted by zao
Καλησπέρα,
Δυστυχώς τα φάρμακα για τα άτομα με διπολική διαταραχή δεν πρέπει να κόβονται όταν οι θεραπευόμενοι πιστεύουν ότι νιώθουν καλύτερα.. συνήθως συνεχίζονται επ αόριστον γιατί η νευροβιολογική βάση της ασθένειας δεν αλλάζει έτσι απλά...
Ψυχοθεραπεία παιδια... το λεω και θα συνεχισω να το λεω συνεχεια γιατι το πιστευω πραγματικα!!! Θα δειτε πως τ φαρμακα θα μειωθουν..
02-05-2009, 09:39 #22
Συμφωνώ κι έγω απόλυτα.
Η ψυχοθεραπεία είναι, κατά τη γνώμη μου, η κύρια οδός για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τα χάπια απλά απαλύνουν τα συμπτώματα.
Οσο για το είδος της θεραπείας, εφόσον δεν βλέπεις αποτέλεσμα θα σου πρότεινα να αλλαξεις.
Προσωπικά και χωρίς να είμαι διπολική, αν και είχα έντονα κυκλοθυμικά στοιχεία, μια προσωποκεντρικού τύπου κατέυθυνση με βοήθησε τρομερά.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
01-06-2009, 11:39 #23
ονομάζομαι ευφροσύνη και πάσχω και εγώ από διπολική διαταραχή εδώ και 5 πέντε χρόνια το έχω ανακαλύψει. είμαι 42 χρονών τώρα και παίρνω μόνο λιθιοφορ ένα πρωί ένα βράδυ. Έχω καταφέρει με πολύ προσωπική δουλειά να είμαι καλά δεν πίνω καθόλου και έχω κόψει τον καφέ στο ένα φλιτζάνι κάθε πρωί. πάσχω και εγώ από μοναξιά όπως οι περισσότεροι γιατί δυστυχώς και φίλους να κάνεις δεν μπορείς να το πεις εύκολα αυτό που έχεις γιατί ο άλλος είναι ανενημέροτος και δεν γνωρίζει. ελπίζω να βρω κάποιους φίλους μέσα από αυτό το φόρουμ
01-06-2009, 19:52 #24
γεια σου ευφροσυωη.ειμαι 23 χρονων και ανακαλυψα οτι εχω διπολικη διαταραχη πριν 4 χρονια.πινω solian και depakine 2 χρονια.σταματησα τις σπουδες μου και εχασα ολους μου τους φιλους.τωρα ειμαι καλα σε γενικες γραμμες αλλα δεν εχω απασχοληση.εσυ με τι ασχολεισαι,δουλευεις?νοιωθ ω κι εγω μοναξια και θα χαρω να συνομιλησουμε.[α,εγω διστυχως δεν εχω κοψει τον καφε]
02-06-2009, 09:06 #25
πιστεύω ότι η απασχόληση είναι η πρώτη ευκαιρία για να ξεφύγεις από την αρρώστια αυτή. Δυστυχώς τώρα δεν δουλεύω απολύθηκα λόγω της κρίσης αλλά έχω αποκτήσει ενδιαφέροντα και τα ακολουθώ ώστε να ζω σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Παρακολουθώ στο ελεύθερο πανεπιστήμιο στη στοά του βιβλίου μαθήματα και είμαι μέλος και σε μια λέσχη ανάγνωσης ταυτόχρονα ψάχνω για δουλειά γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να ξεπεράσω το πρόβλημά μου δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος όσο για φίλους να ξέρεις ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που πραγματιτικά νοιάζονται για τον συνάνθρωπο
03-06-2009, 16:13 #26
κι εγω ψαχνω για δουλεια αλλα δεν εχω βρει.α,κατι αλλο θελω να ρωτησω,πισυευεις οτι η αρρωστεια αυτη ειναι κληρονομικη,τι σου εχουν πει?
03-06-2009, 23:24 #27
Καλησπέρα gonoli,
Έχει βρεθεί πως συγκεκριμένα χρωμοσώματα εμπλέκονται στην κληρονομικότητα της Διπολικής Διαταραχής
Υπάρχει όντως μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα παιδί που έχει Διπολικούς γονείς να αναπτύξει και το ίδιο την συγκεκριμένη διαταραχή.
Συγκεκριμένα αν και οι δύο γονείς είναι Διπολικοί το παιδί έχει πιθανότητα 50-75% να αποκτήσει τη διαταραχή και 25% αν μόνο ο ένας εκ των γονέων έχει διαγνωσθεί Διπολικός.
Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση μεγαλύτερη σημασία έχει το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί... Όταν το περιβάλλον αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως \"υγιές\" και βοηθητικό κατά κάποιο τρόπο οι πιθανότητες εμφάνισης μειώνονται.
Εδώ είναι σημαντικό να τονίσω πως το περιβάλλον πολλές φορές ξεπερνά σε δύναμη τα γενετικά χαρακτηριστικά.. Όπως είναι δυνατόν ένα παιδί να κληρονομήσει τη διαταραχή, άλλο τόσο πιθανόν θεωρείται να δημιουργηθεί λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων....
Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου...!
04-06-2009, 12:47 #28
γεια σου zao.ευχαριστω για τις πληροφοριες σου!εχεις κι εσυ διπολικη διαταραχη?επισης,πιστευεις οτι καποιος με αυτη την αρρωστεια μπορει να εργαστει?γιατι εγω ψαχνω για δουλεια και οπου κι αν εχω παει δεν με παιρνουν αλλα κι αν καποια στιγμη βρω κατι,δεν ξερω αν θα τα καταφερνω.
04-06-2009, 17:05 #29
Καλησπέρα gonoli!!
Όχι, σπουδάζω ψυχολογία και έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη διαταραχή....
Όσον αφορά την εργασία... Εφόσον παίρνεις υπεύθυνα τη φαρμακευτική σου αγωγή και αν ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό πλάνο που θα συμφωνήσεις με τον ψυχοθεραπευτή σου, πιστεύω πως θα είσαι σε θέση να επανέλθεις δυναμικά!!!!!!!!!! Έχετε υπόψη σας τις δυνατότητες της ψυχοθεραπείας... Επειδή βλέπω τα πράγματα από μέσα πια, πραγματικά πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως τα φάρμακα απλά καταπραύνουν τα συμπτώματα.. Η μείωση τους σε συχνότητα και ένταση θα έρθει μόνο αν δουλέψεις με τον εαυτό σου, σε μεγάλο βαθμό, και εφόσον βρεις έναν θεραπευτή που θα μπορεί να σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να κάνεις το επόμενο βήμα χωρίς φόβο.
Όσον αφορά την εύρεση εργασίας τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο εύκολα... Αρκεί όμως να παρουσιαστείς στον εργοδότη με αυτοπεποίθηση και έχοντας και ο ίδιος πίστη στον εαυτό σου... Αυτό θα έρθει βέβαια αν ακολουθήσεις τα βήματα της ψυχοθεραπείας με συνέπεια και έχοντας μια θετική οπτική για τα πράγματα...
Η δαταραχή αυτή είναι ένα πολύ μεγάλο εμπόδιο και είμαι σίγουρος πως δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν τα πανεπιστημιακά συγγράματα... Ωστόσο, με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω, έχω να σου προτείνω να αρχίσεις να σκέφτεσαι πιο θετικά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου... Αξιοποίησε αυτά που έχεις και πάρε τα πράγματα στα χέρια σου!!!!
04-06-2009, 17:26 #30
το φανταστηκα zao οτι θα εχεις καποια σχεση με την ψυχολογια απο την προηγουμενη απαντηση σου.οσον αφορα την ψυχοθεραπεια,το εχω σκεφτει να κανω.ωστοσο,δεν ξερω σε ποιον ψυχοθεραπευτη να απευθυνθω.ξερεις εσυ καποιον καλο?αν ναι,στειλε το με u2u
Ζαναξ. Εμπειρίες
17-06-2025, 21:02 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή