Results 1 to 4 of 4
Thread: οριακη διαταραχη προσωπικοτητας
-
03-03-2009, 16:23 #1
οριακη διαταραχη προσωπικοτητας
Γεια σας
Αγχώνομαι με τη διαγνωση "οριακη διαταραχή προσωπικότητας" που έγινε για την κορη μου 18 χρονών μαθήτρια στην τρίτη Λυκείου. Κάνει αναλυτική ψυχοθεραπεία,
εδώ και 2,5 χρόνια, όπως ξεκίνησα και εγώ εδώ και 2 μήνες.
Πώς φέρεται κανείς σε ένα παιδί με τα συμπτώματα της οριακής προσωπικότητας και πώς αντιμετωπίζει τον υπερενθουσισμό ή την απογοήτευση που εναλάσονται συνεχώς σε όλες τις σχέσεις και τα θέματα της ζωής της?
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς και αντιμετώπισης απο το οικογενειακό περιβάλλον?
Μου φαίνεται δύσκολο και φοβάμαι.....
- 09-03-2009, 12:16 #2
Originally posted by vassiliki.ma
Γεια σας
Αγχώνομαι με τη διαγνωση \"οριακη διαταραχή προσωπικότητας\" που έγινε για την κορη μου 18 χρονών μαθήτρια στην τρίτη Λυκείου. Κάνει αναλυτική ψυχοθεραπεία,
εδώ και 2,5 χρόνια, όπως ξεκίνησα και εγώ εδώ και 2 μήνες.
Πώς φέρεται κανείς σε ένα παιδί με τα συμπτώματα της οριακής προσωπικότητας και πώς αντιμετωπίζει τον υπερενθουσισμό ή την απογοήτευση που εναλάσονται συνεχώς σε όλες τις σχέσεις και τα θέματα της ζωής της?
Ποιός είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς και αντιμετώπισης απο το οικογενειακό περιβάλλον?
Μου φαίνεται δύσκολο και φοβάμαι.....
Καταλαβαίνω την αγωνία σου.
Αλήθεια, έχεις απευθύνει αυτές σου τις απορίες στον ειδικό που παρακολουθεί την κόρη σου?
Χωρίς να είμαι ψυχολόγος, αλλά έχοντας περάσει απο αρκετά,
θα ήθελα να σου πω, να μην σε τρομάζει η ταμπέλα.
Η κόρη σου, δεν άλλαξε, είναι η ίδια κοπέλα που μεγάλωνες εδώ και 18 χρόνια....
Ξέρεις πώς ήταν η σχέση σας και πως μπορεί να βελτιωθεί.
Είναι λογικό να ανησυχείς για τη ζωή της,
αλλά πραγματικά είναι σε καλό δρόμο εφόσον το πρόλαβε στην αρχή του και το διαζχειρίζεται με βοήθεια.
Αλήθεια, το βρίσκω πολύ θετικό που μπήκατε και οι δύο σας σε θεραπεία.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
09-03-2009, 12:52 #3
vassiliki
καταλαβαινω την ανησυχια, την αγωνια, το αγχος που μπορει να αισθανεσαι.
Θα σου πω κι εγω, να μιλησεις γι αυτα, τα οποια συναισθηματα σου προκαλουνται απο αυτο το θεμα, στην θεραπεια σου.
Μπραβο που μπηκες σ αυτη τη διαδικασια κ εσυ η ιδια κ αντιμετωπιζεις ολο αυτο το θεμα με ευαισθησια κ ενδιαφερον.
Καλη δύναμη!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
18-11-2020, 14:45 #4
Συγχαρητήρια!Μακάρι όλοι οι γονείς να ήταν σαν και εσάς.Έχω διαγνωσθεί με Οριακή και Διπολική έχω κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, παρόλα αυτά οι γονείς μου τα βρίσκουν όλα νορμάλ πάνω τους και πάνω μου. Με συμβούλεψαν κιόλας να μην παίρνω τα χάπια. Είναι που όλες τις κρίσεις τις αντιμετώπιζα μόνη μου απο μακρία γιατί ήξερα πως δε θα με καταλάβουν ούτε και θα αλλάξουν ποτέ. Το έχω αποδεχτεί λοιπόν.
Βοήθεια.Ειμαι αυτή την στιγμή με κρίση πανικού!
04-12-2023, 21:15 in Διαταραχή Πανικού & Αγοραφοβία