Results 16 to 18 of 18
Thread: ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-
07-09-2009, 13:49 #16
Originally posted by nature
Αν δεν χρειάστηκε να το κάνεις για πολύ, μπράβο σου.
Αν όμως χρειάστηκε τότε κάνε το λογαριασμό. 5 χρόνια ό ένας, 5 ο άλλος και βάλε και το μωρό που έπεται άλλα 5 και πες μου μετά τι γίνεται με τον προσωπικό μας χρόνο.
Εγώ πάντως βλέπω στη γειτονιά μου όλες τις οικογένειες να ζουν στο ρυθμό του σχολείου. Μάλιστα καταμερίζουν τα μαθήματα. Αυτά τα έχει χρεωθεί ο μπαμπάς, αυτά η μαμα κλπ. Ωραία προσωπική ζωή! Και για μετά τη δουλειά, ό,τι πρέπει.
Αντίθετα δεν το βλέπω στους φίλους μου από άλλες χώρες. Και αναρωτιέμαι, μήπως ευθύνεται και η ύλη και ο τρόπος που παρέχεται? Βλέπε τα υπέροχα βιβλία του σπουδαίου Ιδρύματος που αποκαλείται Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Παρεπιπτόντως όποιος καταφέρει να καταλάβει έστω και ένα κεφάλαιο από την ιστορία της 6ης δημοτικού, του δίνω βραβείο!!
την λυση ομως δε βλεπω να βγαινει με την απλη διαπιστωση...
Υπηρξε ναι η οχι η Πολιτειακη οδηγια για αποκλεισμο της σχολικης προετοιμασιας στο σπιτι?
Ειναι η οχι οφθαλμοφανες οτι αυτο περιοριζει τις ευθυνες για την σχολικη παιδεια στην κατωτατη εκπαιδευση αποκλειστικα στους δασκαλους και στο παιδαγωγικο Ινστιτουτο?
Αυτοι φυση δεν θα επρεπε καποτε να βαθμολογηθουν και οσοι
δεν καταφεραν να εφαρμοσουν την πολιτειακη εντολη να πανε για μετεκπαιδευση?
Τι νοημα εχει η βαθμολογια του μαθητη?
να αξιολογησει την σχεση του με την εκπαιδευτικη υλη σωστα ?
γιατι να μην ζητηθει και η αντιστοιχη αξιολογηση του ιδιου του εκπαιδευτικου συτσηματος μεσω της αποδοσης συνολικα των μαθητων?
Ποιος γονιος θα εφτανε σε παρομια παιαδαγωγικα εκτροπα ,
αν ειχε ακουσει το ιδιο ακριβως μηνυμα απο καθε δασκαλο[α]
σε ολα τα σχολεια της χωρας
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
δεν θα ηταν πιο απλο για ολους?
- 17-09-2009, 16:28 #17
Διάβασα κάπου ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό με τις ασκήσεις και πιέζουμε πολύ τα παιδιά. Θυμάμαι κι εγώ όταν πήγαινα σχολείο, πιεζόμουν πολύ και έτσι κι εγώ χάζευα 4 ώρες πάνω από την ιστορία. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Δεν είναι ρομπότ τα παιδιά. Αφήστε τα λίγο ελεύθερα και ειδικά στο δημοτικό.
19-09-2009, 17:04 #18
λαθη ειμαστε, ανθρωπους θελουμε να κανουμε...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....