Είναι σοβαρό
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27
    Senior Member

Είναι σοβαρό

Πρέπει να σας πω κάτι και είναι σοβαρό. Νιώθω πολύ απελπισία δεν μπορώ να ηρεμήσω και να βρω τον εαυτό μου πουθενά. Μου έρχονται σκέψεις του τύπου ποια είμαι, που βρίσκομαι, επαναλαμβάνω το όνομα μου συνέχεια επειδή φοβάμαι πως θα το ξεχάσω, αναρωτιέμαι αν οι γονείς μου είναι αυτοί που είναι, μου έρχονται εικόνες στο μυαλό ότι τρελαίνομαι ότι παθαίνω αμνησία κ δεν θυμάμαι ούτε ποια είμαι. Να πω ότι θυμάστε που φορούσα γυαλιά για να μην βλέπω καθαρά τον κόσμο και αγχώνομαι; τώρα που τους βλέπω καθαρά τρομάζω πολύ κ αγχώνομαι όταν με κοιτάνε στα μάτια νιώθω ότι θέλω να κρυφτώ. Αλλά κ μόνη μου δε νιώθω ασφαλής. Ξέρω ότι θα μου μιλήσετε για αγωγή κ το έχω υπόψιν μου, οπότε σας παρακαλώ μην μου μιλήσετε για αγωγή πέρα από αυτό το κομμάτι θέλω να μιλήσουμε. Γισ αυτές τις σκέψεις απελπισίας και πολλές φορές φοβάμαι μήπως κάνω κάτι κακό άθελά μου η μήπως έκανα κάτι κ δεν θυμάμαι. Κ με πιάνει πανικός κ ένα αίσθημα πνιγμόυ με τον εαυτό μου.

Καλησπέρα. Εγώ προσωπικά δεν προτιθεμαι να σου μιλήσω για φαρμακευτική αγωγή , καταρχάς γιατί δεν είμαι αρμόδια , δεν είμαι ψυχίατρος . Έχω διαβάσει τα θέματα που ανεβάζεις κατά καιρούς στο φόρουμ και έχω συναγαγει ότι έχεις , αν μου επιτρέπεις, ένα έντονο στρες για διάφορες καταστάσεις . Εφόσον δε θες να μιλήσουμε για αγωγές κτλ , το ενδεχόμενο της ψυχοθεραπείας χωρίς αγωγή , το έχεις σκεφτεί ;

Senior Member
    Quote Originally Posted by fluffy cat View Post
    Καλησπέρα. Εγώ προσωπικά δεν προτιθεμαι να σου μιλήσω για φαρμακευτική αγωγή , καταρχάς γιατί δεν είμαι αρμόδια , δεν είμαι ψυχίατρος . Έχω διαβάσει τα θέματα που ανεβάζεις κατά καιρούς στο φόρουμ και έχω συναγαγει ότι έχεις , αν μου επιτρέπεις, ένα έντονο στρες για διάφορες καταστάσεις . Εφόσον δε θες να μιλήσουμε για αγωγές κτλ , το ενδεχόμενο της ψυχοθεραπείας χωρίς αγωγή , το έχεις σκεφτεί ;
    Κάνω ψυχοθεραπεία μήνες αλλά η ψυχολογος δεν με βοηθάει όσο θα ήθελα. Θέλω μόνη μου να συνειδητοποίησω τι μου φταιει. Πάντως θα πω κάτι μπορεί να είναι κ τυχαίο. Αυτά τα πράγματα εγώ δεν τα είχα σε τέτοιο σημείο ποτέ. Πέρασα λοιπόν μια πολύ στρεσσογονα περίοδο η οποία με πήρε από κάτω. Είχα μια σχέση πολύ κατάπιεστικη που τότε που άρχισε να με παίρνει από κάτω έγινε ακόμα χειρότερη συν ότι είχα πολλά στο κεφάλι μου. Έτσι λοιπόν χωρίσα και εκ τότε έχω σχέση με αυτόν που είμαι τώρα. Να πω πως με καμία αλλη σχεση μου δεν είχα τόσα πολλά ψυχολογίκα μόνο όσο είμαι μ αυτόν. Είναι πολλά που μου φαίνονται περίεργα από τότε που τον γνώρισα εννοώ οτι δεν ταιριάζουμε στις συνηθειες μας. Νιώθω ότι είμαι μαζί του για να μην είμαι μόνη και πιέζομαι με όλο αυτό. Έχει πολλά προβλήματα οικογενειακά τα οποία εγώ δεν είμαι σε θεση να αντέξω αλλά δεν θέλω να τον εγκαταλείψω τώρα γιατί δνε θα αντέξει κι αυτός περνάει πολύ δύσκολα και θέλω να τον στηρίξω όσο μπορώ. Ξέρω ότι ο σύντροφος είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι και πως αν βρεθεί ο κατάλληλος όλα αυτά θα μειωθούν έως και θα εξαφανιστούν γιατί θα νιώθω πλήρης. Νιώθω δλδ ότι στη ζωή μου συμβιβάζομαι. Ξέρω πως πρέπει να βρω μια δουλειά για να ξεχνιέμαι και ξερω πως θα μου κάνει καλό όμως υπάρχει ο φόβος ότι πως θα πάω να δουλέψω σ αυτά τα χάλια; πως θα αντέξω την πίεση και αν με πιάνουν αυτά τα ψυχολογικά αυτή η τρέλα που με πιάνει; βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο όσο δουλεύω να μην σκέφτομαι τπτ γι αυτό θέλω να βρω μια σχετικά εύκολη από ευθύνες δουλειά και όχι με πολύ κόσμο αν και όσες δουλειές έκανα ήταν με πολύ κόσμο και μου άρεσε πολύ γτ γενικά είμαι επικοινωνίακη τώρα άρχισα να φοβάμαι τον κόσμο επειδή κλείστηκα σπίτι. Νομίζω ότι αν βρω δουλειά θα αποκτήσω ταυτότητα δλδ όσο δούλευα έλεγα είμαι η Βικυ και κάνω αυτήν την δουλειά κι ένιωθα ότι κάτι προσφέρω ότι τόσο μπορώ και τόσο κάνω, ένιωθα αξια ότι βγάζω τα έξοδα μου, ήταν πολύ όμορφα τα συναισθήματα. Μου λειπει η δουλειά με αυτά τα δεδομένα όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα τώρα πια. Οπότε ψάχνω εναλλακτικές να κάνω κάτι που θα με γεμίζει έτσι ώστε να νιώθω πως κάτι κάνω κι εγώ κάτι προσφέρω σ αυτόν τον κόσμο. Θέλω κάτι να βρω αλλά δεν ξέρω τι.

Ναι από όσα γράφεις τώρα αναλυτικά, προφανώς φαίνεται ότι υπάρχει υπόβαθρο για τόσο στρες , ψυχοσωματικά συμπτώματα , αρνητικές σκέψεις κτλ . Δεν προέκυψαν εκ του μηδενός . Και μόνο αυτό που γράφεις ότι νιώθεις να συμβιβαζεσαι και να πιεζεσαι, είναι ενδεικτικό ότι τόση πίεση που σε καταβάλλει, πρέπει με κάποιον τρόπο να εκτονωθεί, να εξωτερικευτει . Εξ ου λοιπόν και τα όσα προκύπτουν ως συμπτώματα, εφόσον βέβαια αποκλειστεί οτιδήποτε παθολογικό . Εγώ θα επιμείνω στην ψυχοθεραπεία. Ίσως η ψυχολόγος με την οποία κανεις θεραπεία δεν είναι η κατάλληλη για σένα . Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου , κανένας ψυχίατρος ή ψυχολόγος δεν είναι θαυματοποιός και δε θα μας λύσει από μόνος του τα προβλήματα που μας απασχολούν . Η προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας επιβάλλεται, δε γίνεται να επαφίεται κανείς μόνο στον ψυχίατρο ή τον ψυχολόγο .

Senior Member
    Ναι από όσα γράφεις τώρα αναλυτικά, προφανώς φαίνεται ότι υπάρχει υπόβαθρο για τόσο στρες , ψυχοσωματικά συμπτώματα , αρνητικές σκέψεις κτλ . Δεν προέκυψαν εκ του μηδενός . Και μόνο αυτό που γράφεις ότι νιώθεις να συμβιβαζεσαι και να πιεζεσαι, είναι ενδεικτικό ότι τόση πίεση που σε καταβάλλει, πρέπει με κάποιον τρόπο να εκτονωθεί, να εξωτερικευτει . Εξ ου λοιπόν και τα όσα προκύπτουν ως συμπτώματα, εφόσον βέβαια αποκλειστεί οτιδήποτε παθολογικό . Εγώ θα επιμείνω στην ψυχοθεραπεία. Ίσως η ψυχολόγος με την οποία κανεις θεραπεία δεν είναι η κατάλληλη για σένα . Και φυσικά συμφωνώ μαζί σου , κανένας ψυχίατρος ή ψυχολόγος δεν είναι θαυματοποιός και δε θα μας λύσει από μόνος του τα προβλήματα που μας απασχολούν . Η προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας επιβάλλεται, δε γίνεται να επαφίεται κανείς μόνο στον ψυχίατρο ή τον ψυχολόγο .
    Αν διαβάσεις ένα θέμα που έγραψα Η ζωή μου όπως την αντιλαμβάνομαι εκεί τα λέω ακόμα πιο αναλυτικά. Ναι κ βέβαια υπάρχει υπόβαθρο το οποίο με έφτασε ως εδω. Θέλω να επαναπροσδιορισω κάποια πράγματα και να σταματήσω να διαβάζω στο ίντερνετ διάφορα για ψυχικές ασθενείες κτλ τα οποία με επιβαρύνουν με κάποιο τρόπο θέλω να κάνω reset και να συνεχίσω από εκεί που είχα αφήσει τον εαυτό μου κ μετά τον έχασα γτ δεν είμαι εγώ αυτός ο χαρακτήρας με τίποτα πάντα είχα αυτοέλεγχο και ήξερα που πατάω κ που πηγαίνω.

Θα το διαβάσω ώστε να έχω καλύτερη εικόνα. Θεωρείς λοιπόν ότι πρέπει να γίνει ένα reset στη ζωή σου , να σταματήσεις να προβαίνεις σε αναζήτηση πραγμάτων στο ίντερνετ που σου προκαλούν περιττό άγχος σχετικά με ασθένειες είτε σωματικές είτε ψυχικές . Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη . Όλο αυτό φαίνεται να σε αναστατώνει περισσότερο, πράγμα που σίγουρα δε σε βοηθάει στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου . Βίκυ δεν σε γνωρίζω , άρα δεν ξέρω με ποιον τρόπο ακριβώς θα αναλάβεις ξανά τα ηνία της ζωής σου χωρίς περιττούς συμβιβασμούς και πιέσεις που όπως φαίνεται σε καθιστούν αγχωδη και μη λειτουργική ενίοτε . Τουλάχιστον όμως φαίνεται από τα γραφόμενά σου ότι έχεις θέληση να αλλάξουν ορισμένα δεδομένα και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.

Senior Member
    Θα το διαβάσω ώστε να έχω καλύτερη εικόνα. Θεωρείς λοιπόν ότι πρέπει να γίνει ένα reset στη ζωή σου , να σταματήσεις να προβαίνεις σε αναζήτηση πραγμάτων στο ίντερνετ που σου προκαλούν περιττό άγχος σχετικά με ασθένειες είτε σωματικές είτε ψυχικές . Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη . Όλο αυτό φαίνεται να σε αναστατώνει περισσότερο, πράγμα που σίγουρα δε σε βοηθάει στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου . Βίκυ δεν σε γνωρίζω , άρα δεν ξέρω με ποιον τρόπο ακριβώς θα αναλάβεις ξανά τα ηνία της ζωής σου χωρίς περιττούς συμβιβασμούς και πιέσεις που όπως φαίνεται σε καθιστούν αγχωδη και μη λειτουργική ενίοτε . Τουλάχιστον όμως φαίνεται από τα γραφόμενά σου ότι έχεις θέληση να αλλάξουν ορισμένα δεδομένα και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.
    Έχω θέληση επειδή θέλω να ζήσω τη ζωή μου όμορφα δεν θέλω να ζω έτσι και θέλω να τα ξεπεράσω έτσι ώστε να μην έχω υποτροπές δλδ να μάθω τον εαυτό μου μέσα από όλο αυτό. Να μάθω τα όρια μου πότε είμαι καλά και πότε πιέζομαι ποτέ πρέπει να δίνω τέλος και πότε να προχωράω μπροστά. Να μάθω να έχω άποψη και να μην χάνω τον εαυτό μου για κανένα να βάζω πρώτα τις ανάγκες μου και να μην χάνομαι για τους άλλους γιατί οι άλλοι είναι μια χαρά κ βρίσκουν το δρόμο τους ενώ εγώ υποφέρω και ξερω πως κάνεις δεν μπορεί να με βοηθήσει πάρα μόνο εγώ ή ίδια. Σκέφτομαι πόσο ευτυχισμένη θα νιώθω όταν τα βρω με τον εαυτό μου ξανά όταν έχω αυτοέλεγχο και ορίζω τη ζωή μου τότε θα απολαμβάνω την κάθε στιγμή.

Senior Member
    Κατάφερα να ξεπεράσω μόνη μου πολλές φοβίες όπως την καρδιοφοβια την οποία έβαλα στη ζωή μου αλλά κι αυτή είχε υπόβαθρο. Η ψυχολόγος δεν βοήθησε καθόλου μόνη μου βρήκα τη λύση. Ακόμα βεβαια κάποιες φορές έχω το φόβο αλλά σιγά σιγά το ξεπερνάω και με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην ξανάρθει ποτέ αυτός ο φόβος. Τώρα θέλω να ξεπεράσω τις εμμονες γιατί έχω πολλές. Η βασική που είχα ήταν η λιποθυμία και η ζαλάδα, μετά ήρθε η καρδιά μετά το στομάχι μετά ο αυχένας, ο εγκέφαλος και άλλα πολλά κατά καιρούς. Επειδής έπαθα φοβία με τα ασανσέρ, με την οδήγηση την οποία ξεπέρασα πρόσφατα, και νομίζω πως ο τρόπος είναι ο ίδιος για όλα. Η απόδοχη και να πω πως και να γίνει έγινε, να τα αφησω όλα στην τύχη. Μακάρι να τα καταφέρω.

Senior Member
    Νομίζω πως έχεις πολύ ελεύθερο πρόγραμμα και οι ελεύθερες ώρες που διαθέτεις τις καταναλώνεις με το να ασχολείσαι αρνητικά με τον εαυτό σου. Σίγουρα έχεις προβληματισμούς στη ζωή σου όπως όλοι μας αλλά οι ελεύθερες ώρες που διαθέτεις προσφέρονται στους προβληματισμούς σου με αποτέλεσμα να πιέζεσαι και να πελαγώνεις. Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι πως μέχρι σήμερα εξαναγκαζόμασταν όλοι να ανεχθούμε έναν εγκλεισμό που προσέφερε έδαφος σε σκέψεις για τον εαυτό μας γιγαντώνοντας το πρόβλημα.

Νομίζω πως αφιερώνοντας ευεργετικά κάποιες από τις ελεύθερες ώρες που διαθέτεις θα σου βελτίωνε τη ζωή. Για παράδειγμα μέσω του εθελόντισμού. Θα μπορούσες σε αυτό το τομέα που δεν θα επωμιζόσουν μεγάλες ευθύνες να προσφέρεις έργο να καταναλώσεις κάποιες ώρες της ημέρας σε αυτόν και να λειτουργήσει θεραπευτικά για σένα μέχρι να προκύψει κάποια εργασία.

Αλήθεια οι φίλοι σου και το αγόρι σου δεν έχουν αντιληφθεί πως δεν είσαι στο καλύτερο στάδιο της ζωής σου; Το διάβασα πως το αγόρι σου έχει καποια οικογενειακα προβλήματα αλλά και πάλι δεν αντιλαμβάνεται πως δεν νιώθεις ευτυχισμένη;

Senior Member
    Πάρα πολύ σωστός ο mindcrime εδώ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Νομίζω πως έχεις πολύ ελεύθερο πρόγραμμα και οι ελεύθερες ώρες που διαθέτεις τις καταναλώνεις με το να ασχολείσαι αρνητικά με τον εαυτό σου. Σίγουρα έχεις προβληματισμούς στη ζωή σου όπως όλοι μας αλλά οι ελεύθερες ώρες που διαθέτεις προσφέρονται στους προβληματισμούς σου με αποτέλεσμα να πιέζεσαι και να πελαγώνεις. Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι πως μέχρι σήμερα εξαναγκαζόμασταν όλοι να ανεχθούμε έναν εγκλεισμό που προσέφερε έδαφος σε σκέψεις για τον εαυτό μας γιγαντώνοντας το πρόβλημα.

Νομίζω πως αφιερώνοντας ευεργετικά κάποιες από τις ελεύθερες ώρες που διαθέτεις θα σου βελτίωνε τη ζωή. Για παράδειγμα μέσω του εθελόντισμού. Θα μπορούσες σε αυτό το τομέα που δεν θα επωμιζόσουν μεγάλες ευθύνες να προσφέρεις έργο να καταναλώσεις κάποιες ώρες της ημέρας σε αυτόν και να λειτουργήσει θεραπευτικά για σένα μέχρι να προκύψει κάποια εργασία.

Αλήθεια οι φίλοι σου και το αγόρι σου δεν έχουν αντιληφθεί πως δεν είσαι στο καλύτερο στάδιο της ζωής σου; Το διάβασα πως το αγόρι σου έχει καποια οικογενειακα προβλήματα αλλά και πάλι δεν αντιλαμβάνεται πως δεν νιώθεις ευτυχισμένη;
    Όλοι το έχουν αντιληφθεί αλλά δεν μπορούν να ασχολούνται συνέχεια πως να με κάνουν να νιώσω καλά κι έχουν δίκιο πρέπει μόνη μου να βρω κάτι να γεμίζω τη μέρα μου. Πάντα όμως όταν ξεκινούσα κάτι το άφηνα στη μέση.γιατιν έχανα γρήγορα το ενδιαφέρον μου. Τώρα προσπαθώ να απαλάχτω από τις εμμονες σκέψεις για να ηρεμήσω κάπως και να ασχοληθώ όπως λρες με κάτι γιατί ξυπνάω και δεν έχω τίποτα να κάνω.

Senior Member
    Τι έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα και απογοητεύτηκες και το άφησες στη μέση; Είχες θέσει στόχους όταν ξεκινούσες μια δραστηριότητα ή ξεκινούσες και όπου σε έβγαζε;α
    Last edited by mindcrime; 04-05-2020 at 13:57.

hlias1988
    Guest
    mindcrime οτι εχεις πει εχεις δικιο. οχι μονο εδω αλλα σε ολο το φορουμ! σε ευχαριστω! ειμαι σε παρομοια κατασταση με την κοπελα και αυτο που ειπες ποιο πανω βοηθαει και εμενα!

Senior Member
    Δίκιο δεν ξέρω αν έχω σε ότι γράφω, αυτό που κάνω είναι να εκφράζω την άποψη μου που για κάποιους θα είναι σωστή για άλλους όχι.

hlias1988
    Guest
    τωρα μην γραψω τα δικα μου προβληματα εδω γιατι εχει σειρα η κοπελα!
    αλλα σε αυτο που ειπες οτι λογω το ιου εχουμε εγκλειστει και ανακυκλωνουμε ολη την ωρα το προβλημα με αποτελεσμα να γιγαντωνετε.
    μακαρι να μπορεσω να τα καταφερω τι να πω..

Page 1 of 2 12 LastLast