Είναι σοβαρό - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    hlias1988
    Guest
    δεν θελω να κανω καταναγκαστηκες κινησεις στην ζωη μου απλα για να το κανω. οκ το εκανα τι καταλαβα?!
    θελω να ειμαι ετοιμος για το καθε τι. και αυτην την στιγμη εχει βαση η ψυχολογια μου. να νιωσω καλα και επειτε ευχομαι ολα τα αλλα να ακολουθησουν. αυτο.

Πάντως Ηλία οι τελειες συνθήκες για να κάνουμε αλλαγές δν θα έρθουνε ποτέ... Βήμα βήμα... Εγώ πριν πιάσω δουλειά ήμουν μέσα στ άγχος πως θα τα καταφέρω και αν ζαλιστω κ αν κάνω κτ λάθος κτλ ώσπου πήγα κ απομυθοποιησα πολλά πράγματα και μπορώ να σου πω οτ ψυχολογικά είμαι πολύ καλύτερα. Η δουλειά είναι φάρμακο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Κάνω ψυχοθεραπεία μήνες αλλά η ψυχολογος δεν με βοηθάει όσο θα ήθελα. Θέλω μόνη μου να συνειδητοποίησω τι μου φταιει.
    Αγαπητή Βίκυ, αφού θέλεις να βρες μια άκρη στο τι φταίει, και μάλιστα μόνη σου, θα μπορούσα να σου προτείνω να εστιάσεις στα παρακάτω που γράφεις...

Ξέρω ότι ο σύντροφος είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι και πως αν βρεθεί ο κατάλληλος όλα αυτά θα μειωθούν έως και θα εξαφανιστούν γιατί θα νιώθω πλήρης.
    Την αίσθηση πληρότητας την αναζητάς σε εξωτερικούς παράγοντες ενώ αποτελεί προϊόν εσωτερικής διεργασίας. Οι ερωτικές μας σχέσεις σαφώς ειναι σημαντικές και βοηθούν στο να νοιώθουμε καλύτερα. Όμως, αν κάποιος δεν έχει αποκτήσει την αίσθηση πληρότητας μέσα από την επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό, τότε δεν θα τη βρει στις σχέσεις. Επίσης, αν ψάχνουμε να καλύψουμε μέσα από τις σχέσεις την κενότητά μας, τότε είναι καταδικασμένες σε αποτυχία γιατί απλά κανένας δεν μπορεί να καλύψει την αίσθηση κενότητας του άλλου.

Νομίζω ότι αν βρω δουλειά θα αποκτήσω ταυτότητα
    Και πάλι θεωρώ ότι αναζητάς έξω από εσένα κάτι που μόνο μέσα σου μπορείς να το βρεις. Ταυτότητα δεν αποκτούμε μέσα από την εργασία μας. Η δουλειά που κάνουμε δεν απαντά στο ερώτημα "ποιοι είμαστε" δυστυχώς.

δεν μπορώ να ηρεμήσω και να βρω τον εαυτό μου πουθενά. Μου έρχονται σκέψεις του τύπου ποια είμαι,
    και πάλι κάνεις αναφορά στον "χαμένο" εαυτό. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικό κομβικό σημείο στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσεις. Ίσως από εδώ να ξεκινούν όλα

hlias1988
    Guest
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Πάντως Ηλία οι τελειες συνθήκες για να κάνουμε αλλαγές δν θα έρθουνε ποτέ... Βήμα βήμα... Εγώ πριν πιάσω δουλειά ήμουν μέσα στ άγχος πως θα τα καταφέρω και αν ζαλιστω κ αν κάνω κτ λάθος κτλ ώσπου πήγα κ απομυθοποιησα πολλά πράγματα και μπορώ να σου πω οτ ψυχολογικά είμαι πολύ καλύτερα. Η δουλειά είναι φάρμακο.
    οντως οι τελειες συνθηκες δεν θα ερθουν. και η δουλεια ειναι ψυχοθεραπεια.
    εγω ειμαι μαλακας που τα παρατησα. ειχα δουλεια μια χαρα. και τα παρατησα. τι να πω. δεν ειχα μυαλο. τωρα που εχω θα ερθει? και εαν δεν ερθει? θα μεινω με τα ψυχολογικα μου. πρεπει να την κυνηγησω το ξερω. μακαρι να βρω το κουραγιο να το κανω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Μπράβο σύμφωνω απόλυτα.. Τις ίδιες φοβίες έχω κι εγώ αν ζαλίστω αν πάθω κάτι αν δεν μπορώ να ανταπεξέλθω αλλά αλλιώς είναι στη σκέψη κι αλλιώς στην πράξη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Αγαπητή Βίκυ, αφού θέλεις να βρες μια άκρη στο τι φταίει, και μάλιστα μόνη σου, θα μπορούσα να σου προτείνω να εστιάσεις στα παρακάτω που γράφεις...

Την αίσθηση πληρότητας την αναζητάς σε εξωτερικούς παράγοντες ενώ αποτελεί προϊόν εσωτερικής διεργασίας. Οι ερωτικές μας σχέσεις σαφώς ειναι σημαντικές και βοηθούν στο να νοιώθουμε καλύτερα. Όμως, αν κάποιος δεν έχει αποκτήσει την αίσθηση πληρότητας μέσα από την επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό, τότε δεν θα τη βρει στις σχέσεις. Επίσης, αν ψάχνουμε να καλύψουμε μέσα από τις σχέσεις την κενότητά μας, τότε είναι καταδικασμένες σε αποτυχία γιατί απλά κανένας δεν μπορεί να καλύψει την αίσθηση κενότητας του άλλου.

Και πάλι θεωρώ ότι αναζητάς έξω από εσένα κάτι που μόνο μέσα σου μπορείς να το βρεις. Ταυτότητα δεν αποκτούμε μέσα από την εργασία μας. Η δουλειά που κάνουμε δεν απαντά στο ερώτημα "ποιοι είμαστε" δυστυχώς.

και πάλι κάνεις αναφορά στον "χαμένο" εαυτό. Ίσως αυτό να είναι και το σημαντικό κομβικό σημείο στο οποίο θα έπρεπε να εστιάσεις. Ίσως από εδώ να ξεκινούν όλα
    Έχεις δίκιο σε όσα λες αλλά πως θα εστιασω στον χαμένο εαυτό; τον τρόπο δεν βρίσκω

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Έχεις δίκιο σε όσα λες αλλά πως θα εστιασω στον χαμένο εαυτό; τον τρόπο δεν βρίσκω
    Κατ' αρχάς ενημερώσου για ζητήματα "ταυτότητας", πως αυτά δημιουργούνται, με τι συμπεριφορές σχετίζονται, πως αντιμετωπίζονται. Διάβασε, και προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου μέσα σε όλο αυτό. Χρησιμοποίησε όσο μπορείς την ψυχολόγο σου, αλλά μη τα περιμένεις όλα από αυτή. Εγώ πάντως πιστεύω, από αυτά που έχεις γράψει, ότι ο πυρήνας των θεμάτων που αντιμετωπίζεις είναι το ότι δεν έχεις αναπτύξει μία σταθερή αίσθηση ταυτότητας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Κατ' αρχάς ενημερώσου για ζητήματα "ταυτότητας", πως αυτά δημιουργούνται, με τι συμπεριφορές σχετίζονται, πως αντιμετωπίζονται. Διάβασε, και προσπάθησε να δεις τον εαυτό σου μέσα σε όλο αυτό. Χρησιμοποίησε όσο μπορείς την ψυχολόγο σου, αλλά μη τα περιμένεις όλα από αυτή. Εγώ πάντως πιστεύω, από αυτά που έχεις γράψει, ότι ο πυρήνας των θεμάτων που αντιμετωπίζεις είναι το ότι δεν έχεις αναπτύξει μία σταθερή αίσθηση ταυτότητας.
    Μα αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ ότι δεν έχω ταυτότητα και το είπα. Αυτό προσπαθώ να επαναπροσδιορισω ποια είμαι και τι θέλω.

Πάντως μετά από λίγη ώρα που έκατσα μόνη μου και σκέφτηκα βαθιά διαλογιστηκα μέσα σ αυτά τα λεπτά μου ερχόταν στο μυαλό ότι άσχημο μπορειτε να φανταστείτε σαν ταινία θρίλερ. Μετά ηρεμησα απόλυτα από κάθε αρνητική σκέψη και τώρα νιώθω ηρεμία και απουσία αρνητικών σκέψεων και άγχους το οποίο μου δημιουργεί μια αίσθηση κενού. Η οποία με τρομάζει γτ νομίζω πως θα συμβεί κάτι κακό η πως εγώ θα κανω κακό στον εαυτό μου μου κόλλησε κι αυτό τώρα. Ξέρω πως είναι εμμονες σκέψεις που απλά με τρομάζουν και ανησυχώ μην τις κάνω άθελά μου. Κατά καιρούς κολλούσα με διαφορά τέτοια. Ένα διάστημα είχα κολλήσει ότι μια φωνή στο κεφάλι μου μ έλεγε πηδα από το μπαλκόνι όταν καθόμουν εκεί. Μου έφερνε δυσφορία αλλά την άφησα δεν έδινα σημασία γτ ήξερα ότι δεν θα το κάνω μέχρι που έφυγε. Τώρα κόλλησα ότι θέλω ν αυτοκτονήσω ότι ναναι μου καρφώνεται μια ιδέα στο κεφάλι και την κρατάω. Μπορεί να σκεφτώ τώρα ότι θέλω να βγω από το σπίτι και να αρχίσω να περπατάω χιλιόμετρα και να το σκέφτομαι συνέχεια και να νιώθω ότι θα το κάνω να το σκέφτομαι σαν να το ζω. Γιατί μου καρφώνονται τέτοιες βλακειες στο κεφάλι η εικόνες που τις φαντάζομαι ότι πχ φεύγω στο αντίθετο ρεύμα και σκοτωνομαι. Ξέρω ότι είναι ιδεοψυχαναγκαστικες και ότι τώρα επιμένουν επειδή βρίσκομαι σε συναισθήματικη σύγκρουση με τον εαυτό μου.

Senior Member
    Είναι κι αυτό που πλησιάζω τα 30 κ έχω τρελαθεί δεν ξέρω τι θα κάνω στη ζωή μου νιώθω ότι πέφτω ξαφνικά στην κοινωνία και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου και δεν έχω ιδέα από πολλά πράγματα καθώς όλα τα έκαναν οι γονείς μου για μένα. Μετά αναρωτιέμαι θα κάνω ποτέ παιδιά κι αν κάνω θα είμαι καλή μάνα η θα μου περνάνε ιδέες τέτοιες ότι θα τους κάνω κακό κι άλλες βλακειες και τι φταίνε αυτά αν εγώ έχω ψυχολογικά κι άλλα πολλά τέτοια σκέφτομαι όλη μέρα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by celestial psyche View Post
    παιδια ξερει κανεις πως να στειλω pm σε καποιον? ασχετο αλλα ας μου απαντησει καποιος εαν ξερει ειμαι πολυ καινουργιος στο φορουμ. επισης ολοι περνανε μια μικρη κριση υπαρξιακη στα 30 τους εγω ειμαι 29 αλλα περασα αλλες κρισεις μεσα μου οχι ηλικιακες...
    Εγώ είμαι 28 και τώρα μ έχει πιασει μια υπαρξιακη κρίση. Νομίζω πας επάνω στο προφίλ του και κάπου λέει να στείλεις μήνυμα ή αλλιώς πας στα μηνύματα σου και πατάς το όνομα του για να στον βγαλει

Senior Member
    Quote Originally Posted by celestial psyche View Post
    ευχαριστω αλλα τζιφος!!!! δεν μου εχει πουθενα για μυνηματα!!!! και στα δικα μου δεν εχει καθολου μυνηματα στο notification εαν καταλαβα καλα 3 μερες το εχω το φορουμ γιαυτο δεν μου εχει στειλει κανεις λογικο ειναι αλλα γιατι δεν μου βγαζει πουθενα για pm??? κανεις αλλος καμια ιδεα????? ξερει κανεις αλλος???? μην ανυσηχεις για την ηλικια ολα καλα θα πανε!!!! αρκει να ξερουμε να χρησημοποιουμε το μυαλο μας και να εχουμε αγαπη και ηρεμια μεσα μας...νεοι ειμαστε ακομα εξαλλου... ξερει κανεις να μου πει για το pm?????
    Λοιπόν πήγα να σου στείλω μήνυμα κ λέει ότι έχεις επιλέξει να μην λαμβάνεις προσωπικά μηνύματα η δεν σου επιτρέπεται για κάποιο λόγο.

Senior Member
    Πρέπει κάποιος να έχει συμπληρώσει 50 μηνύματα στο φόρουμ για να λάβει και να στείλει μηνύματα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12