Πολυ αλάτι,βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 55
    Antonis8
    Guest

Πολυ αλάτι,βοήθεια

Εφαγα πολυ αλάτι σήμερα. Εβαλα πολυ στο μεσημεριανο φαγητό (σπανακορυζο έφτιαξα, εβαλα και λεμόνι), το βράδυ εφαγα τοστ με σαλαμι που είναι αλμυρο και το απογευμα είχα φάει και πατατακια,μετά λίγα κρακερς και ηλιοσπορους. Υπαρχει περιπτωση να διαταραξω τους ηλεκτρολυτες μου; Η πιεση μου είναι 102/62 στο δεξί χέρι και 97/59 στο αριστερό χέρι, παλμοι 74.

Senior Member
    Που να ξερες τι τρωνε καποιοι αλλοι... Το στομαχι σου θα διαταραξεις με αυτα.

Senior Member
    Δεν θα πάθεις τιποτα ρε συ σιγα.. μια φορα έφαγες δεν ειναι κατι. Και εγω κάποιες φορές τρωω αρκετό αλάτι σε μια μερα αλλα τυχαίνει δεν ειναι συνέχεια. Άλλοι τρώνε πάστα τουρσιά και αλλα δοαφορα τέτοια πολυ συχνά! Μην φοβάσαι δε νομιζω να πειράξει αυτο. Δεν εισαι 70 χρόνων. Έβαλες και Λεμονακι στο σπανακορυζο πρώτος εισαι! Εγω σημερα έβγαλα το σκύλο μετα απο μερες γιατι τον έβγαζε η κοπέλα μου και στον γυρισμό για το σπιτι μου κόπηκε η ανάσα ανέβηκε ένας πόνος στο κάτω μέρος του λαιμού και ζαλιστικα μεχρι να ανέβω τα σκαλιά πηγα να πέσω κάτω Ασε και η ανάσα μου όλο λιγόστευε! Τωρα δεν ξερω αν ειναι βουλωμένες αρτηρίες η πραγματικά αγύμναστος! Αυτο με το αλάτι πάντως δεν ειναι τιποτα. Αλλα να το κανεις συνέχεια και αλλο μια φορα στο τοσο. Και εμένα τις προάλλες μου ήρθε να φάω Pringles συγκεκριμένα και πηγα και πηρα ενα πακέτο και έφαγα δυο μερες. Άνθρωποι είμαστε μας πιάνει λιγούρα που και που!

Antonis8
    Guest
    Οι οδηγίες του γιατρού μου είναι να αυξήσω το αλάτι,δεν φοβάμαι μήπως βουλωσουν οι αρτηρίες μου, φοβάμαι μήπως διαταραξω τους ηλεκτρολύτες μου και προκληθεί αρρυθμία.

Τώρα στην καραντίνα γιατί δεν δοκιμασες να γυμναστεις λίγο για να δεις τι τρέχει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Οι οδηγίες του γιατρού μου είναι να αυξήσω το αλάτι,δεν φοβάμαι μήπως βουλωσουν οι αρτηρίες μου, φοβάμαι μήπως διαταραξω τους ηλεκτρολύτες μου και προκληθεί αρρυθμία.

Τώρα στην καραντίνα γιατί δεν δοκιμασες να γυμναστεις λίγο για να δεις τι τρέχει;
    Δεν πολυ κουνήθηκα στην καραντίνα. Σχεδόν καθόλου ειναι η αληθεια. Τις περισσότερες μερες είχαμε και χαλια καιρο όποτε καθόμουν σπιτι δεν έκανα τιποτα. Και εφόσον σου ειπε να το αυξήσεις μη φοβάσαι καθόλου. Άλλοι έχουν θέμα και κάθε μερα τρώνε πάστα η βάζουν έξτρα αλάτι στο φαι. Ξερω ανθρώπους σαν και σενα που τους ειπε ο γιατρος να τρώνε αλάτι και σε οτι φαι και να φάνε βάζουν απο πάνω έξτρα και δεν έχουν κανένα θέμα ισα ισα ενα φιλαράκι μου του φύγανε οι ζαλάδες και ολα αυτα που είχε επειδή αύξησε το αλάτι στην διατροφή του. Κάποιοι το χρειάζονται πολυ περισσότερο απο άλλους όποτε μη φοβάσαι. Σαν το αλάτι δεν εχει!

Αντώνη φάε λίγο παραπάνω κάλιο και θα είσαι κομπλέ... Μπανάνα κάσιους πορτοκαλι κτλ. Φιλαράκι και για τα πιο απλά δημιουργείς άγχος, δν χρειάζεται. Αντε να βγουν τν Δευτέρα κ οι άλλες εξετάσεις να ησυχάσεις.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Αντώνη φάε λίγο παραπάνω κάλιο και θα είσαι κομπλέ... Μπανάνα κάσιους πορτοκαλι κτλ. Φιλαράκι και για τα πιο απλά δημιουργείς άγχος, δν χρειάζεται. Αντε να βγουν τν Δευτέρα κ οι άλλες εξετάσεις να ησυχάσεις.
    Στα κασιους είμαι αλλεργικος δυστυχώς,φουσκώνει το στόμα μου. Μπανανες τρωω. Η αλήθεια είναι ότι το καλλιο μου είναι συνήθως στα κατώτερα φυσιολογικά, ο καρδιολογος μου είχε γράψει συμπληρωμα για δυο μήνες, παιρνω κατά καιους ηλεκτρολύτες και νιώθω παντα καλύτερα.

Antonis8
    Guest
    Quote Originally Posted by Biliskov View Post
    Δεν πολυ κουνήθηκα στην καραντίνα. Σχεδόν καθόλου ειναι η αληθεια. Τις περισσότερες μερες είχαμε και χαλια καιρο όποτε καθόμουν σπιτι δεν έκανα τιποτα. Και εφόσον σου ειπε να το αυξήσεις μη φοβάσαι καθόλου. Άλλοι έχουν θέμα και κάθε μερα τρώνε πάστα η βάζουν έξτρα αλάτι στο φαι. Ξερω ανθρώπους σαν και σενα που τους ειπε ο γιατρος να τρώνε αλάτι και σε οτι φαι και να φάνε βάζουν απο πάνω έξτρα και δεν έχουν κανένα θέμα ισα ισα ενα φιλαράκι μου του φύγανε οι ζαλάδες και ολα αυτα που είχε επειδή αύξησε το αλάτι στην διατροφή του. Κάποιοι το χρειάζονται πολυ περισσότερο απο άλλους όποτε μη φοβάσαι. Σαν το αλάτι δεν εχει!

Ναι το αλάτι βοηθάει σε χαμηλή πιεση κλπ, κι εγώ είμαι καλύτερα απο όταν το αυξησα αλλά χθες εφαγα υπερβολικα πολυ για αυτό αγχωθηκα.
    Δοκίμασε ασκήσεις μέσα στο σπιτι που νιώθεις και πιο ασφαλης, κάνε κάμψεις, τέτοια πράγματα. Για να τεσταρεις τον εαυτό σου εννοω, αν όντως κουραζεσαι με τη σωματική άσκηση ή αν είναι λόγω άγχους. Στις σκάλες και μένα ανεβαίνουν οι παλμοι μου, αλλά αυτό συμβαίνει μονο μετά την ορθοστατικη. Πριν ανεβαινα τέσσερα τέσσερα τα σκαλιά και δεν κουραζομουν καθόλου, δεν πα να 'χα άγχος, οι παλμοι μου ήταν νορμαλ. Απο τοτε που με επιασε η ορθοστατικη οι σκάλες είναι εφιάλτης, όχι πως είμαι χωρίς ανάσα αλλά με τριάντα σκαλιά πανε 125 οι παλμοι μου. Μόλις καθισω πεφτουν αμέσως. Δεν είναι παντως ασυνήθιστο να ανεβαινουν οι παλμοι στο σκάλες. Η κοπέλα σου δεν ανεβάζει παλμους; φυσιολογικό είναι.

Antonis8
    Guest
    Σήμερα μετραω τις φορες που πάω να κατουρησω. Ξυπνησα 10.30 και μέχρι τώρα έχω κατουρησει πεντε φορες. Και όχι λίγο. Το πρωι ηπια χυμό και μισό λίτρο νερό μέχρι τώρα,τιποτα ασυνήθιστο. Κάτι παιζει.

Senior Member
    Εχεις κανει υπερηχο προστατη;

Antonis8
    Guest
    Οχι,είχα παει περυσι σε ουρολογο αλλά μου έκανε απλα εξετάσεις ούρων. Περιμενω τώρα να μου πει ο άλλος γιατρός τι θα κάνουμε. Ο παππους μου είχε καρκίνο στον προστάτη. Δεν εχω όμως τα συμπτωματα,περα απο την αυξήσεη όγκου ούρων.

Antonis8
    Guest
    7 φορες και είναι ακόμα τέσσερις παρα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Ναι το αλάτι βοηθάει σε χαμηλή πιεση κλπ, κι εγώ είμαι καλύτερα απο όταν το αυξησα αλλά χθες εφαγα υπερβολικα πολυ για αυτό αγχωθηκα.
    Δοκίμασε ασκήσεις μέσα στο σπιτι που νιώθεις και πιο ασφαλης, κάνε κάμψεις, τέτοια πράγματα. Για να τεσταρεις τον εαυτό σου εννοω, αν όντως κουραζεσαι με τη σωματική άσκηση ή αν είναι λόγω άγχους. Στις σκάλες και μένα ανεβαίνουν οι παλμοι μου, αλλά αυτό συμβαίνει μονο μετά την ορθοστατικη. Πριν ανεβαινα τέσσερα τέσσερα τα σκαλιά και δεν κουραζομουν καθόλου, δεν πα να 'χα άγχος, οι παλμοι μου ήταν νορμαλ. Απο τοτε που με επιασε η ορθοστατικη οι σκάλες είναι εφιάλτης, όχι πως είμαι χωρίς ανάσα αλλά με τριάντα σκαλιά πανε 125 οι παλμοι μου. Μόλις καθισω πεφτουν αμέσως. Δεν είναι παντως ασυνήθιστο να ανεβαινουν οι παλμοι στο σκάλες. Η κοπέλα σου δεν ανεβάζει παλμους; φυσιολογικό είναι.
    Τα σκαλιά για να ανέβω σπιτι ειναι 64 όποτε ειναι πολυ δύσκολο και για κάποιον γυμνασμένο. Ανεβάζει παλμούς αλλα εμένα μου κόβεται η ανάσα κάποιες φορές χθες είχα πόνο στο λαιμό. Σημερα ανέβηκα τα σκαλιά με δυο πολυ βαριές μεγάλες σακούλες με ψώνια παλι με έπιασε αλλα όχι όπως χθες. Ήταν πιο απαλό σημερα. Και άγχος δεν εχω όποτε δεν ξερω γιατι συμβαινει. Ειμαι τελείως αγύμναστος όμως!

Senior Member
    Τι γυμναστικη κανεις μπιλ; Παρεπιπτωντως το αλατι φευγει με τον ιδρωτα.

Antonis8
    Guest
    Δεν είναι δύσκολο για κάποιον με καλή φυσική κατάσταση, εγώ πριν την ορθοστατική ανέβαινα τρεις ορόφους με τη μία χωρίς να λαχανιασω. Και τώρα ανεβαίνω αλλά πάνε οι παλμοί μου πολύ ψηλά. Τρεις ορόφους είχα ανέβει την τελευταία φορά με το γιατρό μου όταν φορούσα το διήμερο χολτερ, σχετικά καλά , είχαν πάει μόνο 120 οι παλμοί μου.

Το άγχος δεν είναι κάτι που νιώθεις απαραίτητα, έχεις κάποια αγχωδη διαταραχή λογικά, οπότε όλη σου τη ζωή έχεις άγχος,είτε το καταλαβαίνεις είτε όχι.

Γιατί δεν αλλαζεις τρόπο ζωής τότε; Φοβάσαι να κάνεις γυμναστική λόγω καρδιάς; Η διατροφή σου πώς είναι;

Page 1 of 4 123 ... LastLast