Results 1 to 15 of 16
-
12-05-2020, 14:58 #1
Γιατί το μυαλό μιμείται όλες τις ασθενείες;
Καλησπέρα παιδιά είναι τρομερή η ικανότητα του μυαλού να σε κάνει να πιστευεις οτι σκέφτεται.. Τόσο καιρό φοβόμουν για την καρδιά πάθαινα ταχυκαρδιες, ορθοστατικη, έκτακτες, φτερουγισματα, όταν σταματησα να φοβάμαι εξαφανιστηκαν δια μαγείας πλέον έχω ξεχάσει ότι έχω και καρδιά! Μετά με το στομάχι πίστευα ότι έχω αχαλασια η καρκίνο οισοφάγου δεν μπορούσα να καταπιώ, πάθαινα καούρες, ανέβαινε το φαγητό επανω με πειραζαν τα πάντα, μετά είπα δε με νοιάζει ότι κι αν έχω θα φανεί έτσι εξαφανιστηκαν όλα τώρα δεν μ ενοχλεί τίποτα και αυτό το μόνιμο μου έχω κολλημένο στο λαιμό κατάλαβα ότι είναι από τι μύτη και δνε με ενοχλεί πια τρώω τα πάντα και πίνω ξανά καφέ,οταν φοβόμουν για σκπ ένιωθα τσιμπήματα και μουδιάσματα στα άκρα, μετά φοβόμουν για εγκεφαλικό μουδιαζει το προσωπο μου και είχα πονοκέφαλο κάθε μέρα, όταν φοβόμουν για όγκο επίσης παρόμοια συμπτώματα, τώρα φοβάμαι για διπολική και ψύχωση και νομίζω ότι θα με πιάσει καχυποψία για τους γείτονες ότι με παρακολουθούν και τέτοια τα έχει η γιαγιά μου αυτά κι από ότι βλέπω κι η μάνα μου κατά κει πάει έχει εμμονες με τους γείτονες τους παρακολουθεί κ νομίζει ότι κάνουν τα κάνουν επίτηδες για εμάς.. Εγώ προσπαθώ να αποστασιοποιουμαι από όλη αυτή την παράνοια και καχυποψία γτ πάντα μου φαινόταν παράλογη εμμονη και όσο μου πιπίλιζουν το μυαλό φοβάμαι μην το πιστέψω κι εγώ στο τέλος, και τώρα επειδή απομονωνομαι και είμαι καταθλιπτική αυτές τις μέρες νομίζω ότι θα πάθω ψύχωση.. Ειλικρινά πρεπει να βρω κάτι άλλο να απασχολήσω το μυαλό μου όσο πιο γρήγορα γίνεται.. Η ψυχολόγος λέει να ασχοληθώ με το μακιγιάζ όπως παλιά εκανα βιντεακια στο YouTube και διάφορα τέτοια.. Από τότε που έγραψα πως κάνω παρορμητικά πράγματα πιστεύω ότι έχω ψύχωση η διπολική καλά η διπολική είναι λίγο άκυρη γιατί δεν εχω ποτέ αίσθημα ευφορίας η ενέργειας αλλά χτες που είχα ενέργεια κ διάθεση για λίγη ώρα νόμιζα ότι παθαίνω μανία.. Δηλαδή πραγματικα τι είναι χειρότερο να νομίζεις ότι είσαι σωματικά η ψυχικά άρρωστος; αφού κάθομαι κ σκέφτομαι μήπως μου μπουν ιδέες καταδίωξης από τους άλλους η μην χάσω τον έλεγχο και σκοτώσω κανέναν η κάνω κάτι τέτοιο.... Πφφφ
- 12-05-2020, 15:53 #2
Εγώ θα σου έλεγα να βρεις να ασχοληθείς με κάτι που σε κάνει να νιώθεις χαρούμενη . Λογικό είναι σε καιρους με αρκετό ανχος να σε πιάνουν ιδέες παράλογες , εγώ όταν είχα διαγνωστεί με ΓΑΔ τα βράδυα πριν κοιμηθώ τα σκεφτόμουν .
Άμα γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα τετράδιο και τα δεις όταν θα κάνεις είσαι ήρεμη θα καταλάβεις πόσο ανώφελες ήταν αυτές.. ίσως αυτό να σε βοηθήσει .
12-05-2020, 16:19 #3
Επειδή αναφέρεις συχνά πυκνά την διπολική να ξέρεις πως όταν ανεβαίνει κάποιος και δεν πάρει φάρμακα τόσο θα ανεβαίνει και στο τέλος ξεφεύγει γίνεται γειά σου εντελώς και κλείνει ένα πανέμορφο κρεβάτι δίπλα στο παράθυρο με θέα το Άλσος Χαϊδαρίου για κανα 20ήμερο μέχρι να πέσει και να επανέλθει στην πραγματικότητα!
12-05-2020, 16:42 #4george1520GuestΤο μυαλό δημιουργεί προβλήματα τα οποία μπορούμε να τα λύσουμε γιατί τα πραγματικά προβλήματα φοβόμαστε να τα αντιμετωπισουμε ή δεν τα ανακαλύψαμε ακόμη. Στην ουσία μας αποσπά την προσοχή με κάτι πιο απλό και διαχειρισιμο.
Το θέμα είναι να ξαναπάρει κάποιος τον έλεγχο στα χέρια του και να μην ακολουθεί τα παιχνίδια που του φτιάχνει το μυαλό του.. Και ο μόνος τρόπος είναι να αντιμετωπίσει το πραγματικό του πρόβλημα.
12-05-2020, 18:45 #5
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-05-2020, 18:49 #6
12-05-2020, 20:57 #7
Ναι, ναι... Μαλιστα. Στο μεταξυ η κοπελα εχει επανηλειμμενα δηλωσει οτι εχει αρρωστοφοβια, οτι εχει εμμονη το τελευταιο διαστημα με φοβο μηπως εχει μανιες και συναφη, δεν εχει καμια διαγνωση ουτε καν νυξη για διπολικη απο τους ειδικους, και στο προηγουμενο θρεντ εσυ και ο αλλος την ειχατε ρημαξει με κινδυνολογια και υπαινιγμους.
Αυτο που κανεις ειναι πολυ ανευθυνο."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
12-05-2020, 21:03 #8
Το τι κάνω εγώ δεν σε αφορά πρώτον γιατί δεν είσαι διαχειριστής. Δεύτερον η κοπέλα κατά τα λεγόμενα της έχει επισκεφθεί ψυχίατρο και της έχει βγάλει διάγνωση η οποία δεν περιλαμβάνει την διπολική που σημαίνει πως αυτά που γράφω δεν τα έχει συναντήσει στη ζωή της και ο λόγος που της τα γράφω είναι για να καταλάβει πως μάλλον κακώς πιστεύει πως έχει διπολική γιατί δεν έχει παρουσιάσει αυτό το οποίο αναφέρω. Τρίτον είσαι κουράστικός και ειλικρινά μου είσαι αντιπαθής όπως στους περισσότερους, οπότε σε βάζω ignore και μίλα μόνος σου πλέον!
13-05-2020, 00:54 #9
Σκέφτομαι διαφορά για το μέλλον τόσο απαισιόδοξα μετά με πιάνει πανικός βάζω τα κλάματα και μετά νομίζω ότι τρελάθηκα αφού κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και δεν με αναγνωρίζω.. Χρειάζομαι εμψύχωση και ψυχική τόνωση προσπαθώ μόνη μου να επαινω και να καθησυχαζω τον εαυτό μου αλλά πάντα έπαιρνα τα πάνω μου όταν μου τα έλεγαν άγορια δεν ξέρω γιατί με ανεβαζει τόσο πολύ αυτό.. Μου άρεσε να τους τραβάω την προσοχή και πολλές φορές έλεγα ψέμματα η το έπαιζα θύμα για να με προστατέψουν.. Έχω πολύ ανάγκη το αίσθημα της προστασίας από μικρή ηλικία.
13-05-2020, 13:03 #10
Βίκυ να σου πω κάτι εσύ επιτρέπεις στο μυαλό σου να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο. Καποιος για παράδειγμα έχει υψοφοβία. Ας πούμε για παράδειγμα λοιπόν πως αυτός που την έχει βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του από ένα τσουνάμι και για να καταφέρει να κρατηθεί εν ζωή θα πρέπει να σκαρφαλώσει σε ένα στύλο ύψους 50 μέτρων και να μείνει εκεί μέχρι να περάσει το τσουνάμι. Θα το κάνει ή υψοφοβία δεν θα τον αφήσει να το κάνει; Θα το κάνει γιατί είναι το τελευταίο του χαρτί στο να παραμείνει ζωντανός. Δηλαδή για να διατηρηθεί στην ζωή αντιμετωπίζει τον φόβο και κατά 99% θα επιβίωνε. Τι θέλω να σου πω με αυτό, πως αν καταφέρεις να επιβληθείς στους φόβους σου θα τους ξεπεράσεις όλους. Πρέπει να πιστέψεις σε σένα όμως, να πιστέψεις εσύ η ίδια πως αυτό που διαβάζεις στο γκουκλ ή εδώ και νομίζεις πως το έχεις, δεν το έχεις γιατί δημιουργήθηκε η ιδέα την στιγμή που το διάβασες και όχι πριν το διαβάσεις, καταλαβαίνεις τι λέω;
13-05-2020, 13:19 #11
13-05-2020, 13:33 #12
Γιατί λοιπόν Βικυ μου βάζεις τον εαυτό σου σε αυτή τη διαδικασία και τον τιμωρείς με αυτόν τον τρόπο; Γιατί κάνεις αυτή την επιλογή και τον ταλαιπωρείς με αυτόν τον τρόπο. Έχει μία πανέμορφη ημέρα έξω που αν δεν δούλευα θα ήμουν στους δρόμους μέχρι το απόγευμα. Γιατί δεν ξεκολλάς λίγο από το διαδίκτυο που σε βλάπτει ψυχικά και δεν βγαίνεις έξω να κάνεις ένα περίπατο να απολαύσεις την ημέρα, να μην δώσεις καμία σημασία στο κόσμο που θα περπατάει στο δρόμο, να απολαύσεις τον ουρανό, τον ήλιο, τα ανθισμένα λουλούδια που μοσχοβολάνε. Έχεις θάλασσα εκεί που είσαι; Να πας σε μία παραλία να αγναντεύεις την θάλασσα να αναπνεύσεις καθαρό αέρα, να ξελαμπικάρει το μυαλό σου από το άπειρο της θάλασσας; Αν δεν έχεις θάλασσα πήγαινε σε ένα βουνό, ψηλά και κοίτα την πόλη σου από πανω και άσε τον εαυτό σου και το μυαλό σου να κάνει τα υπόλοιπα.
13-05-2020, 13:47 #13
Χτες πήγα για ποδήλατο σε ένα πανέμορφο μέρος κι αντί να απολαύσω τη διαδρομή πάλι ήμουν κολλημένη στις σκέψεις με κηνυγανε παντού κ μετά σωματοοοιουνται δεν μπορώ να απολαύσω τίποτα... Είναι όντως τιμωρία στον εαυτό μου ίσως που δεν τον αγαπώ και δεν τον δέχομαι δεν ξέρω
13-05-2020, 13:56 #14
Ξέρεις γιατί πιστεύω πως γίνεται αυτό; Επειδή τροφοδοτεις τον εαυτό σου με υλικό που λαμβάνεις από το διαδίκτυο και ο εγκέφαλος έχει εθιστεί σε αυτό και λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο. Πρέπει να κάνεις αποχή από σελίδες που αναφέρονται σε παθήσεις. Να μην διαβάζεις καθόλου για αυτά και με το καιρό ο εγκέφαλος θα αρχίζει να το αφήνει. Αυτό δεν θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, θα σου πάρει καιρό μέχρι που θα έρθει η στιγμή που θα το έχεις αποβάλλει τελείως. Θα νιώθεις διάφορα ψυχοσωματικά, αλλά θα πρέπει να μην πηγαίνεις στο διαδίκτυο για πληροφορίες, να πηγαίνεις είτε σε γιατρό, είτε να το αγνοείς μέχρι να φύγει. Πρέπει για εμένα οπωσδήποτε αν θέλεις να ξεφύγεις από αυτό το φαυλο κύκλο να κάνεις αποχή από το διαδίκτυο κανα διμηνο τριμηνο.
13-05-2020, 14:08 #15
Η αλήθεια είναι παλιά που ήμουν καλά τεοφοδορουμουν από το διαδίκτυο για μόδα ομορφιά και τέτοια και ασχολούμουν με αυτά τα θέματα στο διαδίκτυο και είχα επηρεαστεί θετικά δλδ ασχολιομουν με τον εαυτό μου με προϊόντα που ήθελα να αγοράσω και έιχα τέτοιους στόχους πχ Ν αγοράσω αυτό το προϊόν που είδα κ να κάνω ένα βίντεο να βάψω τα μαλλιά μου έτσι κτλ.. Εκεί θέλω να γυρίσω πάλι σιγά σιγά βεβαια.