Results 91 to 105 of 107
Thread: Ανυπόφορο αίσθημα παλμών
-
01-07-2020, 15:01 #91
Ξαναρωτησε λιγο το γιατρο σ γτ εμενα κονκορ κ λεξοτανιλ μ είπε οτι ειναι οκ να παρω,, τον καρδιογραφο τσεπης μν τον εμπιστευεσαι σχεδον καθόλου μονο στη μετρηση παλμων, πρεπει λιγο να το δουλεψεις με τους αναστολεις ειδικα με αυτη τη ζεστη για τη πιεση μν σε αγχωνει εγω π ειμαι παντα υποτασικη το Σάββατο κατεληξα στο νοσοκομειο με 150 παλμους κ 15 με 10 πιεση ολα φυσιολογικά ηταν τλκ,, η πιεση εξαρτάται απο παρα πολλα, ανησυχητικο ειναι μονο αν εχεις για μερες πολυ κ η δικια σ δν ειναι μν σε ανησυχεί
- 01-07-2020, 15:19 #92Antonis8Guest
Ναι, θα παρω μετά τηλ να ρωτησω γιατι αλλιώς είμαι εγκλωβισμενος σπιτι μέχρι να δυσει ο ήλιος.
Σήμερα επεσε η πιεση μου παλι 100/55 αλλά ανεβαίνει μετά το φαγητό 120/85 και πεφτει μετά απο καποια ώρα. Προχθες και άλλη μια μέρα ήταν συνέχεια ανεβασμενη. Μου είπαν ομως ότι φυσιολογική ειναι επι της ουσίας η πιεση αυτή απλως εγώ δεν είμαι συνηθισμένος και μου φέρνει πολυ πιεση και δυσφορία στο στήθος. Πρεπει να είναι λόγω της οισοφαγιτιδας όλα αυτά. Γενικά επεσαν όλα μαζί, έχω το έντερο που με ενοχλεί, έχω την οισοφαγιτιδα, έχω το θέμα με τα εξανθήματα και τους λεμφαδένες , λογικό η καρδιά να λειτουργεί έτσι.
Ισως δεν επρεπε να αναβαλω την γσστροσκοπηση αλλά σκέφτομαι ότι και να κάνω,η ίδια θεραπεια ειναι επι της ουσίας άρα δεν αλλάζει κάτι και δεν θέλω να τα ταλαιπωρηθω κι αλλο αυτό το διάστημα εφοσον έχω και το θέμα με τα τσιμπουρια.
Σήμερα παντως είμαι ελαφρώς καλύτερα,ίσως επειδη τρωω πολυ ελαφρυα. Ελπιζω να συνεχίσει έτσι.
01-07-2020, 15:25 #93
Το να ανεβαινει η πιεση μετα το φαγητό ειναι το πιο φυσιολογικό, αλλα σε καταλαβαινω γτ κ εγω οταν ειχα 15 με 10 μ είπαν οτι ηταν φυσιολογικη αλλα εγω ειχα κοκκινησει κ νομιζα οτι καιγομαι ολοκληρη απλα τα εκλογικευουμε, το στομάχι κ το έντερο τα γνωριζω επισης καλα κ οπως είπες ουσιαστικες θεραπείες η κατι αλλο δε θα σ δωσουν απλα συνεχιζουμε
01-07-2020, 17:28 #94
Ελπίδα 150 παλμους ανέβασες λόγω άγχους? Σαν κρίση πανικού δλδ?
01-07-2020, 17:32 #95
Οχι ηταν δικο μ λαθος, λογω ζεστης ο β αναστολεας μ εριξε τη πιεση τη προηγουμενη βδομαδα κ σερνομουνα οποτε δυο μερες δν τον πήρα υποτίθεται θα με κρατουσε δυο μερες ε δε με κρατησε τλκ, εχω συνδρομο ορθοστατικής ταχυπαλμίας κ γενικά καποιες μερες εχω εξαιρετικά αυξημενους παλμους οπως μ λενε να μαυω να ζω με αυτο αλλα ρε παιδια δν γίνεται
01-07-2020, 17:56 #96
Όντως ειναι πολύ δύσκολο. Κουράγιο να φύγει τουλάχιστον τ καλοκαιρι
01-07-2020, 18:21 #97
Το χειμώνα ειναι καλυτερα τα πραγματα τωρα ειναι μερες π δν γινεται να σταθεις στα ποδια σ.. Υπάρχουν κ οι καλτσες συμπιεσης π βοηθουν αλλα αδυνατον να τις φοραμς το καλοκαίρι με τη ζέστη
08-07-2020, 01:11 #98Antonis8GuestΚάνω ένα update: είμαι καλύτερα σε διαφορους τομείς, οπως πχ ο υπνος. Λόγω δουλειάς κουραζομαι και έχω αρκετές μέρες χωρίς ζαναξ που κοιμαμαι κανονικα. Η ορθοστατικη βελτιώθηκε καπως (δηλαδη δεν πανε 130 με το που σηκωθω, επεστρεψα στα "κανονικά" μου της ορθοστατικης) επειδη φοραω κάλτσες συμπιεσης,τουλάχιστον σε εσωτερικό χώρο. Στον ηλιο δεν βγαινω (είμαι έτσι κι αλλιώς μέσα λόγω δουλειάς), δεν ξεκίνησα και τους αναστολείς ακόμα (δεν χρειαστηκε αυτές τις μέρες και είχα και χαμηλή πιεση λόγω ζεστης)
Βελτιώθηκε πολυ η όρεξη μου, τρωω κανονικά και δυο μεγάλα γεύματα μες στη μέρα και πήρα δυο κιλά που ήθελα. Ωστόσο ακόμα έχω θέμα με την οισοφαγιτιδα, πολυ έντονος πονος και μου ειπε ο γιατρός να αυξησω τη δόση του φαρμάκου. Με πιανει πονος ακόμα και στο σαγόνι, στην πλατη, μπροστα, παντού, κάτι που με κανει να σκέφτομαι την καρδιά, αλλά ξέρω πως είναι ο οισοφάγος. Δεν ξερω γιατί υποτροπιασε έτσι, αλλά μου είπε ο γιατρός να μην αναβαλλω άλλο τη γαστροσκοπηση. Μες στον καύσωνα δεν έχω καμία όρεξη, θα περιμενω λίγο καιρό και θα την κάνω φθινοπωρο.
Εχω όμως και αλλα "κλασικά" συμπτώματα καρδιάς οπως μουδιασμα στο αριστερό χέρι (συνεχές,όχι στιγμιαιο , πχ τώρα είναι μουδιασμενο το μικρό δάχτυλο του αριστερού μου χεριού). Δεν ξέρω γιατί. Και παραλληλα έχω πονους αριστερά που δεν ξέρω πώς να τους αιτιολογησω. Εντέρου; Κοστοχονδριτιδα;
Το έντερο επίσης με παιδευει, ίσως λογω της αντιβιωσης, ελπιζω όταν την σταματησω να φτιάξει.Last edited by Antonis8; 08-07-2020 at 01:29.
08-07-2020, 11:04 #99
Καλημερα,κ εγω εχω εξαρση της ορθοστατικης ταχυκαρδιας.65 με 70 παλμοι ξαπλα,και μολις σηκωθω ορθιος παω αμεσως στους 100,συνοδεια εντονης ζαλης κ ασταθειας.Μαλλον φταιει η ζεστη,τι να πω.Ετοιμαζομαι λοιπον για καρδιολογο.Η πιεση μου παντως ειναι καλη συνηθως 120/75.
08-07-2020, 11:14 #100Antonis8GuestΔεν είναι ορθοστατικη αυτο που λες Μανος, στην ορθοστατικη πρεπει να έχεις πάνω απο 100 σε όρθια θέση και να το έχεις εξι μήνες τουλάχιστον για να διαγνωστείς. Είναι απολυτα φυσιολογική η αύξηση οταν σηκωνεσαι, μετά συνήθως πεφτουν. Μακαρι να είχα 100 όρθιος. Περιγραφεις μια αύξηση τριάντα χτυπων που είναι μεν στα όρια για ορθοστατικη αλλά αν δεν πανε πάνω απο 100 δεν είναι κάτι ανησυχητικο. Παρατηρησες αν μετά οι παλμοι σου πεφτουν; Μηπως σου πεφτει η πιεση όταν σηκωνεσαι για αυτό ζαλιζεσαι; Σηκώνεσαι αποτομα;
08-07-2020, 12:03 #101
Αντώνη έκανα μία μέτρηση τώρα. Είχα ξαπλωμένος BPM 73 και όρθιος ΒPM 90.
Έκατσα 5 λεπτά όρθιος και κυμαινόταν από 85 έως 92, μεσοσταθμικά πες πως ήταν 90.
Μπορείς να μου πεις, μιας που έχεις εντρυφήσει στο θέμα POTS και γενικότερα στο κεφάλαιο ''καρδιά'', τι είναι αυτό που έχω?
Έχω ανδρικό κομμωτήριο και είμαι πάρα πολλές ώρες όρθιος καθημερινά, χωρίς να έχω συμπτώματα.
Απλά ήθελα να ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτό με τους χτύπους.
*Χθες το βράδυ είχα μόλις 8 χτύπους διαφορά στο ξαπλωτό-όρθιο (65 με 73) αλλά προχθές είχα 30 χτύπους διαφορά (70 με 100).
Τι παίζει άραγε και η διαφορά δεν είναι πάντοτε σταθερή? Μήπως οι διαφορές στα επίπεδα ενυδάτωσης παίζουν κομβικό ρόλο στην περίπτωσή μου?
08-07-2020, 12:24 #102Antonis8GuestΦυσιολογικη η μέτρηση σου. Οταν είσαι ορθιος χτυπαει γρηγορότερα απο όταν είσαι ξαπλωμενος. Πριν την ορθοστατικη πχ θα είχα 55 καθιστος , 75 ορθιος. Είναι φυσιολογικές αυτές οι αυξήσεις και τα επιπεδα εξαρτώνται απο πολλους παράγοντες, ενυδάτωση οπως ειπες,άσκηση, φυσική κατασταση. Η ορθοστατικη δεν επηρεαζεται τοσο απο αυτά με θετικό πρόσημο, δλδ αν δεν είμαι καλά ενυδατωμενος θα γίνει χειρότερη, αλλά αν είμαι καλά ενυδατωμενος, δεν θα δω καποια σουπερ βελτιωση.
Το βράδυ οι παλμοι,οπως έχω παρατηρησει και σε μενα, είναι γενικά πιο χαμηλοι και το σώμα δεν ειναι στην ίδια εγρήγορση ,ίσως για αυτο ειχες μικρότερη αύξηση. Δεν μου ακούγεται τιποτα ανησυχητικο, είσαι κομπλε.
Για την ορθοστασια ίσως σε βοηθήσουν και σενα οι κάλτσες συμπιεσης. Εμενα ανεξάρτητα απο την ορθοστατικη,μου είχε πει απο περυσι ο αγγειολογος να τις φοράω γιατί έχω ανεπάρκεια σε δυο βαλβίδες και στα δυο ποδια.
08-07-2020, 12:26 #103
Αντωνη η πιεση δεν μεταβαλλεται καθολου,και σηκωνομαι αργα παντα (ειμαι υποψιασμενος)απλως εχω μια αυξηση απο 25 εως 35 παλμους οταν σηκωνομαι ορθιος.65-70 Ξαπλα 100 -105περιπου ορθιος,μετα απο λιγη ωρα που συνηθιζει το σωμα προφανως στο ορθιο πεφτουν περιπου στους 90-95 αλλα οχι πιο κατω.Και εχω συνεχη ζαλαδα.Αυτα ολα σε κατασταση ηρεμιας.Εαν κανω καποια δουλεια η ασκηση μπορει να φτασω και 115-120 παλμους.Στο παρελθον ειχα παντα μια αυξηση των παλμων αλλα οχι σε σημειο να διαγνωστω,ουτε αυτο κρατουσε για μεγαλα χρονικα διαστηματα.Τωρα ομως εχω κανα μηνα και βαλε που βλεπω μια εμμονη της καταστασης αυτης .
08-07-2020, 12:27 #104Antonis8GuestΕμένα με έχουν πιασει πονοι στα κόκκαλα. Το κοκκινο σημάδι ελαττωθηκε μεν, αλλα δεν εφυγε ακομη. Πρεπει να πάω για τις εξετάσεις για Lyme.
Last edited by Antonis8; 09-07-2020 at 01:32.
08-07-2020, 12:30 #105Antonis8GuestΦυσιολογικα είναι όλα αυτά. Ξεκινά ηπια άσκηση/περπατημα για να πέσουν οι παλμοι σου και στην άσκηση. Αν πηγαιναν πάνω απο 100 ναι, θα ειχες θέμα, αλλά αφου κυμαινεσαι εκεί, είναι οκ. Ακόμα και η αύξηση που περιγραφεις των 35 χτυπτων είναι οριακά πεντε χτυποι για να θεωρηθει ορθοστατικη αλλά αφού δεν πανε πάνω απο 100 και πεφτουν ,δεν είναι. Στην άσκηση είναι φυσιολογικό να ανεβαίνουν, 120 είναι μέσα στα όρια, αν είχες 120 με λίγα βήματα, ναι, είναι θέμα.
Η ζάλη,αν σχετίζεται με καρδιά,σίγουρα δεν σχετίζεται με την αύξηση που περιγραφεις, με αυτό που μπορεί να σχετιζόταν αν ήταν καρδιαγγειακης αιτιολογιας θα ήταν καποια αρρυθμια, αλλά δεν νομίζω να είναι κάτι τέτοιο. Βαλε καποια στιγμή καποιο χολτερ να το δεις.