Results 46 to 60 of 107
Thread: Ανυπόφορο αίσθημα παλμών
-
17-05-2020, 20:18 #46Antonis8Guest
Οχι, αν διαβάσεις ξένη βιβλιογραφία (γιατί δεν υπαρχει ελληνική) η ορθοστατικη ταχυκαρδια δεν έχει ως αιτία το αγχος. Είναι σύνδρομο και μπορει να έχει σοβαρές υποκειμενες αιτίες. Είναι άλλωστε και χαζο, είναι δυνατόν να εξαφανίζεται το άγχος όταν καθεσαι; Δεν υπαρχει αυτο το πράγμα,κρίση πανικου μπορει να παθεις όρθιος, ξαπλωμενος, καθιστός. Βέβαια η ορθοστατικη μου έχει αυξήσει γενικά τους παλμους και σε καθιστη θέση, αλλά κυρίως μετά το φαγητο. Γενικά υποφερω και δεν είναι αγχος. Παλι καλά που γλυτωσα την κρίση πανικου με αυτο που επαθα σήμερα.
Δεν ξέρω τι να σου πω, εμένα μου έχουν πει να παιρνω και αναστολείς και αντικαταθλιπτικα και ο ψυχίατρος μου προτεινε μάλιστα να παιρνω και ζαναξ το πρωι και αν θέλω αντιισταμινικο το βράδυ (φαντασου που θα πέσει η πίεση μου με όλα αυτά). Θα παρω ακόμα μια γνώμη μες στη βδομάδα για τους αναστολείς και μετά τους ξεκιναω. Αν δω ότι με κάνουν χειρότερα,θα μου πει ο γιατρός εναλλακτικές.
Παντως, δεν ειναι οτι γράφουν αναστολείς τόσο εύκολα, τουλαχιστον αυτο διαπιστωσα εγω, το πολυ να σου γράψουν το ιντεραλ. Εγώ τους είχα ζητήσει αναστολείς απο τον πρωτο μήνα της ορθοστατικης, έξι καρδιολογοι, κανείς δεν μου έγραψε,μέχρι που είδαν ότι επιμενει για μήνες η ίδια συμπτωματολογια. Ισως βέβαια δίσταζαν σε μένα λόγω της πιεσης.
Απο οτι ξερω και για έκτακτες γράφουν αναστολείς, δεν χάνεις κάτι να δοκιμασεις. Αλλά μην συγχέεις το ένα με το άλλο, είναι σαν να λες ότι έχεις καουρα και δεν θες να παρεις αντιοξινο γιατί έχεις καουρα επειδη αγχωθηκες. Κλείσεένα ραντεβού σε καρδιολογο και ένα σε ψυχίατρο για να το συζητήσεις. Αν το μοναδικό σου πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι οι έκτακτες,τότε δεν ειναι παραλογο να το αντιμετωπισεις ξεχωριστά ως συμπτωμα. Για μένα είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό μου, τα αντικαταθλιπτικα τα χρειαζομαι για τον ιδψ και τις κρίσεις πανικού, ο ίδιος ο ψυχίατρος μου είπε ότι η ορθοστατικη δεν εχει σχέση αλλά ακόμα και λευχαιμια να είχα πχ, θα μου προτεινε αντικαταθλιπτικα γιατί έχω άγχος υγείας, ιδψ, διαταραχή πανικου, ptsd κλπ. Ολα αυτά μπορουν να συνυπαρχουν και να επηρεαζονται μεταξύ τους, παρολο που έχουν διαφορετικές αιτίες.
Με το ζαναξ παντως εμένα δεν πεφτουν οι παλμοι μου. Ετσι κατάλαβα ότι κάτι τρέχει και αρχικά γιατί μόλις είχαν ξεκινήσει οι ταχύπαλμιες νομιζα ότι ήταν κρίσεις πανικού. Την πρωτη φορά είχα πάρει ζαναξ, ξαπλωσα , επεσαν οι παλμοι μου και λέω "α οριστε,κρίση πανικού ήταν ,όλα οκ" και μετά όταν σηκώθηκα παλι 120 παλμοι. Ετσι κατάλαβα ότι δεν ήταν άγχος προσωπικα.
- 18-05-2020, 03:03 #47Antonis8Guest
Έχω πάρει ζαναξ 0,5 σήμερα και τις τελευταίες τρεις μέρες παίρνω κάθε μέρα 0,25 και πάλι δεν κοιμάμαι περισσότερο από τρεις ώρες. Φοβάμαι ότι θα πεθάνω :1. Από αϋπνία 2. Από overdose xanax
Θα αναγκαστώ να πάω στα επείγοντα να μου κάνουν καμιά ένεση να κοιμηθώ. Δεν νιώθω κουρασμένος και αυτό με ανησυχεί. Είναι υπερανταση/αδρεναλίνη βέβαια. Τα ζωτικά μου αυτή τη στιγμή είναι οκ σχετικά , 94/55 πίεση, 64 παλμοί
18-05-2020, 10:08 #48
Αρχικά Αντώνη δεν αμφισβητώ ότι είναι υπαρκτή νόσος. Απλά εκθέτω και την άποψη του ότι μπορεί να την πυροδοτησε και το έντονο άγχος όπως γίνεται με πολλές άλλες ασθένειες.
Δεύτερον το άγχος δεν είναι μόνο μία κρίση πανικού και ανεβασμένοι παλμοί. Το άγχος είναι και ψυχοσωματικά που σε ρίχνουν στο κρεβάτι για μεγάλο διάστημα. Έχω περάσει τρελά πράγματα που έλεγα αποκλείεται να το ζω αυτό απλα επειδή είμαι αγχώδης και όμως αυτό ήταν. Και εννοείται ακόμα δυσκολεύομαι να δεχτώ πολλά ως άγχος αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ να αμφισβητώ.
Δεν φοβάμαι συνδυασμό φαρμάκων φοβάμαι παρόλο που τα έχω πάρει 2 φορές μήπως τα λαντοζ μου κάνουν ταχυπαλμία, ακανόνιστο ρυθμό και πολλές έκτακτες. Εκεί που παίρνω το κουτάκι και λεω Α πήγε η ώρα με πιάνει κρίση άγχους. Το θέμα είναι ότι και να μην έχω αυτό με τους παλμούς λόγω άγχους έχω αποκτήσει μια τρομερή φοβία στην επικοινωνία με άλλα άτομα. Ήρθαν εχθές συγγενείς μου επίσκεψη και κρυβόμουν γιατί με έπιανε τρομερή ταχυκαρδία και μονο στην σκέψη ότι θα πάω να συζητήσω.
Έχω πάψει για άλλη μια φορά να είμαι λειτουργική και πρέπει να επιστρέψω στα φυσιολογικά μου...
18-05-2020, 10:17 #49
Δεν έχω τόσες πολλές έκτακτες ώστε να αντιμετωπιστεί με κάποιο φάρμακο. Και εννοείται για άλλη μια φορά το χολτερ δεν κατέγραψε καμία. Δεν τις νιώθω πλέον όπως παλιά στο άκυρο και κενό χτύπο. Τις νιώθω περίεργα και έρχονται πάντα όταν ζορίζεται η καρδιά μου με τον οποιονδήποτε τρόπο. Και εγώ μου είπε κάτσε ζορίσου όταν στο βάλω δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο γιατί μετά ζω ένα μαρτύριο.
Ισως απλά πρέπει να πάρω αντικαταθλιπτικα να ηρεμήσω και αν επιμένουν να κλείσω ραντεβού στην Αθήνα γιατί εδώ που είμαι εγώ με το ζόρι έχουμε και ένα νοσοκομείο.
Αντώνη δεν είναι overdose αυτο. Εχω παρέες που καταναλώνουν καθημερινά για την φάση μόνο και 6 μαζί. Απλά από το να παίρνει ζαναξ για την χαλάρωση και να εξαρτάσαι πλέον από αυτά γιατί δεν συνεχίζεις το αντικαταθλιπτικο σου? Δώσε του άλλη μια ευκαιρία δεν είναι χειρότερο από τις βενζο...
18-05-2020, 12:52 #50Antonis8Guest]
Μια απόψη είναι έγκυρη όταν βασίζεται σε επιστημονικες πηγες. Η απόψη σου ότι η ορθοστατικη μπορει να βασίζεται σε άγχος δεν είναι έγκυρη γιατί δεν αναφέρεται στην ιατρική βιβλιογραφία. Αυτό που αναφέρεται είναι ότι χρόνια ασθενείς με ορθοστατικγ διαγιγνωσκονται λανθασμένα με αγχωδεις διαταραχές γιατί δεν υπαρχει αρκετή ενημέρωση για την ορθοστατικη.
Ναι, χαιρω πολυ ότι είναι αυτό το άγχος, και είναι σαφέστατα χρόνιο, και παλι δεν ειναι αυτό η ορθοστατικη,δεν καταλαβαινω γιατί το συζηταμε.
18-05-2020, 13:00 #51Antonis8Guest
Ε αφου δεν εχουν επιβεβαιωθει τοτε η λυση είναι τα αντικαταθλιπτικα. Ή αν θεωρεις ότι όντως τις έχεις,βαλε χολτερ παραπάνω ημερών. Εμένα όταν δεν επιβεβαιωθηκαν έκτακτες στο χολτερ,το εβγαλα απο το μυαλό μου και δεν τις αισθανομουν πια.
Κι εγώ είχα περασει φάση που θεωρούσα ότι άλλαξαν οι έκτακτες μου, στο τέλος ίδιες ήταν. Οπως και περναω φάση που θεωρώ ότι κάτι τρέχει με το αίσθημα παλμων γιατί πρωτη φορά το αισθανομαι ετσι. Δεν ξέρω, τι να σου πω. Εγώ ίσως κάνω καρδιογραφημα για να δω αν είναι βασιμο.
Θέλω πρώτα να ξεκινησω τους αναστολείς, να δω αν θα με βοηθήσουν και στη διαχείρηση του άγχος καπως, γιατί πχ πολλες φορες η αυπνια μου προέρχεται απο αίσθημα παλμων. Επισης ζαναξ παιρνω πλεόν καθαρά για να κοιμηθω,στο ζολοφτ δεν νομιζω να με βοηθήσει άμεσα σε αυτό και δεν μπορω να μεινω αυπνος ένα μήνα μεχρι να δράσει. Είπα στον ψυχιατρο να μου δώσει κάποιο άλλο ηπιο υπνωτικο ισως και μου λέει να παιελρνω ζαναξ, δεν καταλαβαινω γιατί.
Εντέλει κοιμηθηκα ένα τετραωρο απο τις τέσσερις μέχρι τις οκτώ και μετά απο τις δέκα μέχρι τώρα. Τουλάχιστον συμπληρωσα οκταωρο. Οταν φτιάχνει για μερικές μέρες ο υπνος μου επανέρχεται και δεν χρειαζομαι ζαναξ, αλλά θέλει μερες να φτιάξει και τις μέρες που δεν κοιμαμαι έχω άγχος ότι κάτι θα παθω απο την αυπνια.
18-05-2020, 13:48 #52
Καλησπερες,οντως το λεγομενο Συνδρομο Ορθοστατικης Ταχυκαρδιας ειναι υπαρκτο,ΔΕΝ ειναι απο αγχος, ειναι μια δυσλειτουργια του αυτονομου νευρικου συστηματος,η μπορει να ειναι μια αυτοανοση δυσλειτουργια που μπορει να πυροδοτηθει απο μια ιωση.Οι πασχοντες απο αυτη τη διαταραχη περαν της ταχυκαρδιας εχουν ζαλη,κοπωση, θολουρα,αδυναμια συγκεντρωσης,ανεβαζουν μεχρι και δεκατα.Ειναι κατι που ειτε μπορει να φυγει απο μονο του,ειτε μπορει να χρειαστει καποια θεραπεια.Συνηθως δινουν β αποκλειστες.Απλα το αγχος και το στρες το επιδεινωνουν,αλλα ΔΕΝ το προκαλουν.Σε ηπιο βαθμο το εχει πολυς κοσμος,καποιοι εχουν πιο εντονα συμπτωματα.Θελει εμπειρο καρδιολογο γιατι δημιουργει φοβο στον ασθενη,ενω σπανια μπορει να δημιουργησει καποιο σοβαρο προβλημα.
20-05-2020, 00:21 #53Antonis8GuestΝαι, έτσι είναι. Εντέλει πήγα σήμερα στον παθολόγο μου και έκανα ένα καρδιογράφημα για το αίσθημα παλμών,ήταν μια χαρά. Πήρα ομεπραζολη για το στομαχι βέβαια σήμερα και ήμουν πολύ καλύτερα, δεν είχα τόση ναυτία και παλμους. Ευτυχώς αύριο πέφτει κάπως η ζεστή, τρεις μέρες τώρα είμαι κλεισμένος μέσα. Λέω να κάνω το βήμα με τους αναστολείς και φοβάμαι. Αλλά μου σύστησε ο γιατρός να το κάνω σε μέρα που θα είμαι σπίτι γιατί τις πρώτες μέρες μπορεί να μου φέρει ζάλη.
20-05-2020, 01:34 #54
Κι εγω ειχα ταχυπαλμια απ τη ζεστη οταν ξαπλωνα.
20-05-2020, 13:58 #55MrgilleasGuestκαλησπερα και απο μενα εδω και 2 ημερες εχω ταχυπαλμιες πανω απο 100 σφυξεις το λεπτο.κοιμηθηκα μια ωρα το μεσημερι και με το που σηκωθηκα καθιστος την πηρα ειχα 130 παλμους.περσι ειχα για μια βδομαδα καλοκαιρι ανεβασμενους παλμους πανω απο 100 αγχωθηκα πολυ και κληρομονησα μια βαρια βακτηριακη πνευμονια και νοσηλευτηκα διοτι ηταν παρα πολυ εντονη και ενω επαιρνα αγωγη δεν εφευγε φοβαμαι το ιδιο και φετος να ειναι παλι πνευμονια ή να εχω καποιο παθολογικο με την καρδια μου.ειμαι χαλια ειμαι ενα βημα πριν καταρρευσω
20-05-2020, 19:07 #56
Αντώνη τον β αναστολεα σπαστω σε 1/4 το χάπι, για να δεις πως σε πάει για αρχή.
Ετσι πήρα το ιντεραλ στην αρχή για να δω πόσο με ριχνει γιατί το φοβόμουν και γω.
Το 1/4 με χαλαρωνε λιγο. Παντως δουλεύει καλά στην ταχ/δια και σε μενα πέρασαν μετά απο λιγο καιρο. Ειναι πιο safe ετσι.
20-05-2020, 22:37 #57Antonis8GuestΝαι μου έγραψε το lopreson 1/4 και το procolaran 1/2 και τα δύο μαζί κάθε πρωί. Μου φαίνεται περίεργο. Μου είπε ότι το ένα θα με κάνει να ανεχτώ το άλλο. Αφού και τα δύο δεν χαμηλώνουν τους παλμούς; Και ότι μετά από δέκα μέρες θα παίρνω μόνο το λοπρεζόλ.
Επίσης παρατήρησα τις τρεις μέρες που κάθομαι σπίτι και δεν κουράζομαι, οτι οι παλμοί μου ξαπλωτός έχουν πέσει, πχ είχα 63 την ημέρα καθιστός. Μήπως εντέλει έχω καμιά κόπωση επινεφριδίων και αν κάτσω κανά μήνα όλο μέσα μου περάσει όλο αυτό; Αλλά δεν μπορώ να το κάνω, γιατί τα γατιά μου θα μείνουν στους πέντε δρόμους, τώρα τα ταίζει ένας γείτονας, έχει πάρει 11 και ακόμα δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι τα τάισε.
20-05-2020, 22:43 #58
20-05-2020, 22:49 #59Antonis8Guest
Είμαι σε μια ξένη ομάδα για την ορθοστατική και το έχουν αναφέρει. Γενικά οι γιατροί έχουν μαύρα μεσάνυχτα εδώ από πιο εξιδεικευμένα πραγματα. Θα δω μήπως μπορέσει η ενδοκρινολόγος μου να μου γράψει εξετάσεις να δούμε μήπως οφείλεται εκεί. Αν και δεν έχει την ορθοστατική ως σύμπτωμα, το γκούγκλαρα τώρα και λέει ότι συνήθως στους ασθενείς με ορθοστατική μπορεί να γίνει λάθος διάγνωση με κόπωση επινεφριδίων. Πίσω από συμπτώματα κόπωσης επινεφριδίων μπορεί να κρύβεται η νόσος Αddison, αλλά για αυτό έχω εξεταστεί νομίζω από τον καρδιολόγο μου τον πρώτο μήνα της ορθοστατικής και ήταν αρνητικό. Αλλά στις εξετάσεις μου είχα αυξημένη κορτιζόλη αρκετές φορές. Ίσως πρέπει να κάνω το τεστ με το σάλιο 24ώρου και να το δουν και σε ούρα 24ώρου. Εχω βαρεθεί βέβαια να κάνω εξετάσεις και οι γιατροί εντέλει μου τρώνε τα λεφτά χωρίς να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ είμαι ο ασθενης, αυτοί θα έπρεπε να σκέφτονται τις εξετάσεις, όχι εγώ. Και υποτίθεται ότι με τον παθολόγο μου μπήκαμε σε αυτό το τρυπάκι, να κάνουμε μια σειρά εξετάσεων που θα έβρισκε την αιτία. Με έκανε να κάνω εξετάσεις για ό,τι άλλη βλακεία σκέφτηκε, και όχι για αυτά που σχετιζονται άμεσα με τα συμπτώματα μου.
20-05-2020, 23:08 #60
Συμφωνώ 100% σε όσα λες... εγώ πάντως που στα 25μου ειχα διαγνωσθει εδώ με ΓΑΔ και πήρα διαφορά αντικαταθλιπτικά και xanax...
Εν τέλει έγινα 100% καλά μόλις πήρα την απόφαση να κάνω διατροφή για κόπωση επιν. απο μόνος μου...
Τα πέταξα όλα τα φάρμακα και μου φύγαν όλες οι φοβίες και το άγχος...
Απλά το λέω ως τροφή για σκέψη...Last edited by Elendar123; 21-05-2020 at 01:08.