Results 76 to 90 of 107
Thread: Ανυπόφορο αίσθημα παλμών
-
29-05-2020, 03:29 #76
παιδια καλησπερα να ρωτησω κατι εμενα με παινεααυτο ενω παλιοτερα ειχα ορθοστατικη υποταση και ακομηε χω αλλα επειδη επινα καφε ακπως μου ειχε επρασει αυτα τα συμτπωματα πλεον ομως ξανα εοχυν γινει χαλια τα συμτπωματα δηαλδη τοαν συκωνομαι νομιζω χανω την ισορπια εντελως η ακρδια φευγεισ το κεφαλι και νομζιεις οτι θα παθεις συγκοπη ενα πραγμα και μολις ζοριστω λιγο γινεται χειορτερα.ενω εχω ακενι εξετασεις κτλ για επιτε και εσεις που εχεται επρασει αυτο
- 29-05-2020, 03:38 #77
Σήμερα πήγα για περπάτημα είχε τόσο κόσμο έξω μ έπιασε η αγοραφοβία. Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά και γρήγορα κ μ έπιασε πόνος στο στήθος αριστερά κ στην πλάτη αριστερά. Όσο κι αν φοβήθηκα συνέχιζα κανονικά.
29-05-2020, 04:03 #78
βικυ....καιε γω η αληθεια ειναι εμτα απο το επρατημα παθαινω και εμτα ειδικα απο φαγητο για ακαν 2ωρο ειναι χαλαι φτανω και 105 110 και εμτ αγχωνομαι ακομη επρισοστερο τοιε χω απθει εμφραγμα....αλλα π.χ. εμενα κυριως μεε χει ρποβληαμτισει αυτο το οτι νιωθω οταν απω αν χαλαρωσω να κοιμηωθ εξρω εγω οτι σνα αν παλεται το σωμα μου και νιωθω απντου την ακρδια και το αιμα μεσα στις φλεβες ενα πραγμα ειανι τρομερο πραγμα αυτο πραγαμτικα
29-05-2020, 08:33 #79
29-05-2020, 14:30 #80
Τι λέει φίλε Αντώνη? Ξεκίνησες θεραπεία με τα χάπια της καρδιάς?
29-05-2020, 19:22 #81Antonis8GuestΟχι, τις τελευταιες ημέρες έχω σταδιακή βελτίωση, συνεχίζουν οι χαμηλοί παλμοι στην ξεκούραση, τώρα πχ καθομαι και έχω 59-70 που για τα προηγούμενα δεδομένα την ορθοστατικης που είχα όλη τη μέρα 80-90 ακόμα και καθιστος, είναι καλά. Ορθιος ανεβαίνουν μέσα στη μέρα, σήμερα που ταιζα τα γατια και μετά που γύρισα σπιτι με το πατινι ήταν 120, άρα σχετικά διαχειρισιμοι. Χθες βράδυ επεσαν ακόμα και στους 75 όρθιος! Δεν ξέρω τι με έχει βοηθήσει, ίσως ο σίδηρος ,ίσως η βιταμίνη d, ίσως να ειναι απλως μια τυχαια ύφεση, αλλά περιμενω να δω γιατί απο Τρίτη ανεβαίνει παλι καπως η θερμοκρασια. Αν δω ότι πανε παλι με το παραμικρο 160 θα τους ξεκινησω, αλλιώς αν συνεχιστεί η βελτίωση θα ξαναπαρω το γιατρό να του πω ότι πλεον πεφτουν και μέσα στη μέρα οι παλμοι μου όταν καθομαι. Δεν θέλω να έχω πολλες ελπιδες, αλλά ελπιζω να μου φεύγει ή έστω να μείνει σε αυτά τα ηπια επιπεδα. Θα τον παρω έτσι κι αλλιώς να τον ρωτησω αν θεωρεί ότι κινδινευω αν δεν ξεκινησω τους αναστολείς ή αν τους παιρνω μόνο συμπτωματικα, πχ τις μέρες που εχει ζέστη. Δεν ξέρω όμως αν γίνεται αυτό και αν δεν αντιδρά άσχημα ο οργανισμός όταν το ξεκινας και το κοβεις έτσι. Θέλω όμως να ξέρω, αν πχ ανεβαίνουν 160 οι παλμοι μου στη ζέστη, μπορει να παθω ανακοπη; Να παθω κάτι τελος παντων λογω αυξημένων παλμων; Το καλό με μένα ειναι οτι αν κατσω ή ξαπλωσω πεφτουν αμέσως, αλλά απο την άλλη, απο όσο είδα εκείνη τη μέρα,οταν είμαι έξω και μλεχει ζέστη,δεν πεφτουν με τιποτα, εκεινη τη μέρα ακόμα και όταν γύρισα σπιτι και ξαπλωσα ήταν 130 οι παλμοι μου για ένα εικοσαλεπτο.
Ελπιζω να συνεχιστει η βελτιωση. Αν και παράλληλα ποναω πολυ τα κόκκαλα μου στα ποδια και αριστερά στο στηθος, έχω συνέχεια πονους και δεν καταλαβαινω αν ειναι μυοσκελετικοι. Επισης τα αλλα συμπτωματα της ορθοστατικης οπως η ναυτία , η αστάθεια και η ζάλη ,δεν μου φεύγουν. Αλλά τα προτιμω απο την ανεξέλεγκτη ταχυκαρδία.
23-06-2020, 01:17 #82
Κατά πάσα πιθανότητα είναι από την δυσαυτονομία Αντώνη.. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα..
23-06-2020, 02:16 #83Antonis8GuestΝαι το ξέρω, έχει κάποιες φάσεις που γίνεται πολυ έντονο απλα, όταν κανει ζέστη πχ, αλλά αναγκαστικά πλεον το αγνοω, δεν έχω βρει καποια λύση.
Μου είχε πει ο καρδιολογος οτι θα βοηθήσουν οι αναστολείς, αλλά βλεπω ότι κι εσύ που παιρνεις,έχεις ακόμα.
Εμένα καποιες φορες επιβαρυνεται και απο το στομάχι.
23-06-2020, 03:10 #84
Η ζέστη είναι ένα από τα σημαντικότερα trigger για εμάς... Το καλοκαίρι εάν δεν είναι ανάγκη αποφεύγω να βγω από το σπίτι πριν τις 6-7.
Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μία βελτίωση εάν πάρεις β-αναστολείς, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων το ''πόσο'' και το ''για πόσο''.. Λόγω του ότι έχεις χαμηλή πίεση σου πρότεινε ο γιατρός σου το procoralan μαζί με τους β-αναστολείς, επειδή το procoralan δεν επηρεάζει την πίεση και ενισχύει τη δράση του β-αναστολέα κατά της ταχυκαρδίας.. Και σε εμένα έτσι είχε γίνει..
Το στομάχι σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση.. Και το στομάχι επίσης είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στο άγχος, το οποίο σε εμάς υπάρχει σε αφθονία, αφενός λόγω pots καθ' αυτού, αφετέρου λόγω ποιότητας ζωής που προκύπτει από αυτό..
23-06-2020, 03:29 #85
Εγω παθαινω εκτακτες αν φορεσω σφιχτα ρουχα.
23-06-2020, 13:34 #86Antonis8Guest
Nαι, πράγματι. Εμένα όλο αυτό ξεκινησε το φθινόπωρο και ακόμα και με τη ζέστη του φθινοπώρου ήμουν πολύ πιο συμπτωματικός από ότι μες στο χειμώνα. Με το καύσωνα καταλαβα ότι δεν πρόκειται να αντέξω το καλοκαίρι χωρίς φάρμακα, έβγαινα έξω και πήγαιναν 160 οι παλμοί μου και μετά για να τους ρίξω έπρεπε να πέσω τέζα για ένα μισάωρο και να πιω μισό λίτρο ηλεκτρολύτες.
Α κατάλαβα. Οπότε θεωρείς καλύτερα να πάρω αυτή την αγωγή παρά το κονκόρ;
Για το στομάχι εσύ παίρνεις κάτι;
23-06-2020, 13:41 #87Antonis8GuestLast edited by Antonis8; 23-06-2020 at 14:22.
01-07-2020, 12:38 #88Antonis8GuestΔυστυχώς έχω μεγάλη έξαρση στην οισοφαγιτιδα,με πιανουν φοβεροι πονοι στην πλατη και την τραχεια και ο γιατρός θέλει να κάνω άμεσα γαστροσκοπηση. Προς το παρον όμως πρεπει να τελειωσω την αντιβιωση για το lyme. Το πρωτο σπυρακι έχει αρχίσει να φευγει αλλά εβγαλα και άλλο σε διαφορετικό σημείο. Τις εξετάσεις δεν πηγα να τις κάνω ακόμα. Παραλληλα έχω ανεβασμενους παλμους και ανεβασα και πιεση για καποιο λόγο, ίσως λόγω της οισοφαγιτιδας γιατι μετά το φαγητό νιώθω αβασταχτη δυσφορία σε όλο το θώρακα και πάει η πιεση μου στο 125/85. Είμαι με αντιοξινα όλη μέρα και η αντιβιωαη επηρεάζει πολυ την κατάσταση γιατι ερεθίζει τον οισοφάγο. Και λόγω ζέστης χαλια και η ορθοστατικη.
01-07-2020, 13:29 #89
Ποσους παλμους αντωνη;τους αναστολείς τους ξεκινησες;
01-07-2020, 14:54 #90Antonis8GuestΟλη τη μέρα καθιστός ή ξαπλωμενος 90-100 , εκτός απο το βράδυ που πέφτουν στους 70+. Οταν σηκώνομαι 130 με τη μια. Τους αναστολείς μου ειπε ο γιατρός μου να μην τους παρω με την αντιβιωση αν δεν είναι απαραιτητο. Θα παρω μετά τον καρδιολογο να ρωτησω αν επιτρεπεται.
Επισης παιρνω ζαναξ το βράδυ και νομίζω δεν κανει κονκορ και ζαναξ.
Με ανησυχεί επίσης που ο φορητός καρδιογραφος όταν σηκώθηκα και μετρησα τους παλμους,ως διάγνωση,εκτός απο ταχυπαλμια μου έβγαλε και st depression και μετά st elevation, που μπορει να σημαινει μπλοκ, ισχαιμια, τραυμα του καρδιακου μυ, ενδοκαρδιτιδα και πολλα ακομα. Τώρα δεν ξέρω πόσο αξιοπιστο είναι απο καρδιογραφο τσεπης αλλα σε συνδυασμό με την αυξημένη πιεση και κάτι πονους αριστερά και μουδιασματα ,με ανησυχεί. Και το lyme οντως μπορει να επηρεάσει την καρδια.
Καρδιογραφημα μου έκαναν το σάββατο που είχα παει στα επειγοντα για την ενεση. Ηταν οκ αλλά το προβλημα είναι όταν σηκωνομαι, τοτε μου βγάζει την ένδειξη ο καρδιογραφος και δεν νομίζω ότι είναι λόγω της ταχυπαλμιας γιατι και αλλες φορες είχα πχ 150 παλμους αλλά δεν το έβγαζε αυτό ως διάγνωση.