Results 16 to 30 of 39
Thread: ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ..ΣΟΣ
-
09-03-2009, 14:09 #16
εγω παντως με τα φαρμακα εγινα καλα κ με ψυχοθεραπειες
- 09-03-2009, 15:23 #17
Μάλλον πρέπει να αρχίσω κι εγώ ψυχοθεραπεία...Ίσως ισορροπήσω...
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά)
10-03-2009, 13:57 #18
Μυρτώ
καλωσήρθες... νομίζω πως τα φάρμακα βοηθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και κατά την προσωπική μου γνώμη ( δεν είμαι ειδικός και δεν έχω πάρει φάρμακα, αλλά έχουν πάρει κοντινα μου άτομα και έχω μιλήσει με γιατρούς) δεν αποκλείεται τα χάπια να επιφέρουν αλλοιώσεις της προσωπικότητας ενός ατόμου.
Η αντιμετώπιση του προβλήματός σου σε βάθος, δηλδή αναφορικά με τις ουσιαστικές ψυχολογικές αιτίες αυτού, θα γίνει μόνο με την ψυχοθεραπεία, η οποία, όταν είναι πετυχημένη το πιθανότερο είναι να οδηγήσει και σε διακοπή των φαρμάκων.
Βρες εναν ειδικό και ξεκίνα.. Σίγουρα αυτός θα μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες πάνω στο θέμα.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
11-03-2009, 12:20 #19
Σε ευχαριστώ πολύ weird
)
Καλημέρα
12-03-2009, 01:43 #20
Γειά σου Μυρτώ.....
Σίγουρα τα φάρμακα αλλάζουν πολλά στοιχεία στην συμπεριφορά μας...αφού μας κοιμήζουν, μας κάνουν πιο ήρεμους στις αντιδράσεις μας κλπ....επίσης το ότι προσθέτουν βάρος σίγουρα επηρεάζει και αυτό με τον τρόπο του διότι μας δημιουργεί χαμηλότερη αυτοπεποίθηση.
Πάντως, και η διπολική διαταραχή αλλάζει πολλά πράγματα στην συμπεριφορά μας. Στην κατάθλιψη κλεινόμαστε στον εαυτό μας ενώ αντίθετα στην μανιά είμαστε υπερεσιόδοξοι για τον εαυτό μας, κινητικοί, σπάταλοι κλπ...
Συμπερασματικά εκείνο που πιστεύω, σχετικά με τον εάν αλλάζει η προσωπικότητα κάποιου που παίρνει φάρμακα, είναι ότι ούτε όταν υποφέρουμε από την διπολική είμαστε ο εαυτός μας αλλά ούτε και κάτω από μια βαριά φαρμακευτική αγωγή. Η μόνη λύση κατά την γνώμη μου είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνη την αγωγή η οποία τεριάζει καλύτερα σε μας με οσο το δυνατόν λιγότερα φάρμακα και δευτερο να αναπτύξουμε δραστηριότητες που θα βελτιώσουν την ζωή μας (π.χ. γυμναστική για να χάσουμε τα επιπλέον κιλά των φαρμάκων) ώστε να φθάσουμε σε μια κατάσταση ισορροπίας και να βρεθούμε πιο κοντά στον εαυτό μας.
Ελπίζω να βοήθησα...Καλή τύχη!!!
12-03-2009, 13:51 #21
Kαλημέρα bill5555 το να ξεκινήσω γυμναστική για να χάσω τα κιλά που έχω πάρει λόγω φαρμάκων αλλά και λόγω μεγάλης λαιμαργίας φαντάζει επιστημονική φαντασία λόγω του ότι είμαι πανάθεμά με) και μεγάλη τεμπέλα....το λέχω δοκιμάσει στο παρελθόν και απλά δεν πάταγα το πόδι μου στο γυμναστήριο....σιχαίνομαι τη σωματική άσκηση!!
\'Εχω ξεκινήσει άλλες δραστηριότητες και γενικά δε με αφήνω να βαλτώνω...όταν βλέπω ότι αρχίζω να πλήττω ή να με παίρνει από κάτω πάντα ξεκινάω και από κάτι καινούριο βάζοντας πάντα και νέους στόχους.
\'Εχοντας δοκιμάσει παλαιότερα και άλλα χάπια που μου έκαναν τρομερές παρενέργειες και δεν μπορούσα να λειτουργήσω στην καθημερινότητά μου τα Ρισπερντάλ σε συνδιασμό με τα Σεροπράμ είναι νομίζω τα καλύτερα μέχρι στιγμής..Δεν ξέρω να πω απόλυτα αν φταίνε τα χάπια για την ανεξήγητη αλλαγή μου ή η αρρώστεια ή αν αυτός είναι ο πραγματικός μου εαυτός που πλέον μετά από σκέψη τείνω να το πιστεύω..
Ο γιατρός μου είναι σε άδεια έχω ραντεβού μαζί του σε ένα μήνα οπότε και θα το συζητήσουμε και θα ψάξω να κάνω και κάπου δωρεάν ψυχοθεραπεία γιατί αυτό τον καιρό για άλλους λόγους δεν δουλεύω και δεν έχω την δυνατότητα για ιδιωτικά....
Καλή τύχη και σε σένα
Καλημέρα
12-03-2009, 16:07 #22
Πάντως το ότι δεν δουλεύεις είναι επιβαρρυντικό στοιχείο για την κατάστασή σου, γιατί η δουλειά και το να ξέρεις ότι είσαι χρήσιμος κάπου ανεβάζει την αυτοπεποίθησή σου και επιπλέον (η εργασία) είναι και μορφή κοινονικοποίησης.
Για να χάσεις κιλά μπορείς να περπατάς περισσότερο στον δρόμο ή σε κάποιο πάρκο και να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Και δεν εννοώ να γίνεις μοντέλο, αλλά να φθάσεις σε μια κατάσταση που να αισθάνεσαι άνετα με τον εαυτό σου.
12-03-2009, 16:36 #23
Δε δουλεύω γιατί σπουδάζω και είμαι στο πτυχίο αυτό το χρόνο με το που το πάρω τον ιούνιο ψάχνω για δουλειά..αλλά αυτό δε με σταματάει να έχω ένα σωρό άλλες ασχολίες και να νιώθω σημαντική και να αναλαμβάνω ευθύνες αλλά και να δουλεύω για πολύ λίγες ώρες την εβδομάδα (με πολύ μικρή αμοιβή φυσικά..)
Με το θέμα \"κιλά\" παλεύω χρόνια και άκρη δεν έχω βγάλει...έχω πλέον συνηθίσει να έχω πρόβλημα με το σώμα μου και τα κιλά μου...έχω βαρεθεί να κάνω δίαιτες ή να προσπαθώ να προσέχω έστω και λίγο τη διατροφή μου...έρχονται στιγμές που πέφτω ψυχολογικά και ο πρώτος που την πληρώνει είναι το ψυγείο και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα μου...σα σκούπα ένα πράμα....χαχαχαχαχα
12-03-2009, 16:38 #24
αχ κ εγω στο ψυγειο ξεσπαω..
12-03-2009, 17:12 #25
Νομίζω πως πολύς κόσμος εκεί ξεσπάει...χεχεχε
08-04-2009, 15:32 #26
καλησπέρα Μυρτώ, παίρνω χάπια κάμποσα χρόνια και μπορώ να πω ότι με έχουν βοηθήσει ως ένα βαθμό.Έχω και εγώ διπολική διαταραχή δυστυχώς ή ευτυχώς. Βασικά έκανα και ψυχοθεραπεία -ψυχανάλυση αλλά δεν μπορώ να πω ότι με βοήθησε, ίσως δεν ήταν η κατάλληση για διπολικές διαταραχές απ΄ότι διάβασα και άπό κάπου. το έμαθα αργά μάλλον και μου έχει στοιχίσει πολύ χρόνο και χρήμα δυστυχώς. Πάντως τα φάρμακα (seroxat, αυτό μου συνταγογραφεί ο ψυχίατρος) σε κάνουν να είσαι αποβλακωμένος.
08-04-2009, 18:34 #27
παιδια εξηγειστε μου τι ειναι η διπολικη διαταρααχη γιατι μου φαινεται το εχω και αυτο..δηλ ωρες ωρες μ το λεει και ο φιλος μ μ λεει εισαι αλλη και το λεει συχνα και οιανω τον εαυτο μ απο τσαμπουκαλου να μαι πιο ηρεμη και παλι τα ιδια
08-04-2009, 19:05 #28
Καλησπέρα giwrgo145 εγώ άλλαξα γιατρό και φάρμακα..αφού πέρασα όλα τα στερητικά εφόσον έκοψα με εντολή γιατρού τα αντιψυχωτικά τώρα είμαι πολύ καλά
Μπορώ και νιώθω ισορροπημένη και να κάνω απλά καθημερινά πράματα που πριν δε μπορούσα..
Ρώτησα το γιατρό μου αν κάποιο είδος ψυχοθεραπείας θα βοηθούσε και μου είπε ότι δεν βοηθάει για τον απλούστατο λόγο ότι όση ψυχοθεραπεία-ψυχανάληση και να κάνεις πάντα θα είσαι διπολικός και η αρρώστεια μόνο με φάρμακα μπορεί κάπως να ελεγχθεί...
sunset Κοίτα αυτό http://www.e-psychology.gr/content/view/15/79/
08-04-2009, 19:44 #29
Χμμ, ενδιαφέρον το άρθρο mytro. Δεν μου είναι άγνωστα αρκετά απο τα όσα αναφέρονται...παρόλη την \"συγγένεια\" πάντως μεταξύ σχιζοφρένειας, διπολικής και σχιζοσυναισθηματικής (και κάθε σχετικής πάθησης) είναι ελάχιστοι οι διπολικοί που θα συμπαρασταθούν σε άτομα με ψυχώσεις ή έστω να γράψουν δυο λόγια στο φορουμ των ψυχώσεων.
08-04-2009, 20:04 #30
Πραγματικά δεν ξέρω το λόγο αφού έχουμε \"κοινά\" συμπτώματα..
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία